Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5316
Kibicuję: Tylko WISŁA

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post autor: DDK » 29 lut 2012, 20:50

Obserwator pisze:Nie ma się co spierać. Cracovia i Wisła mają po około 15 tysięcy wiernych kibiców.
Szkoda, że na te 15 000 kibiców cracovii ostatnio połowa na stadion nie przyszła, a 2 sezony temu chodziła z tego co pamietam 1/4. Śmieszne te wyliczenia :)
Obserwator pisze:Przy sukceseach występują wahamania frekwencji w jedną czy drugą stronę.
Obserwator pisze:Tym niemniej zarząd Cracovii i Filipiak potrafią myśleć i logicznie planować-mamy ok.15tyś kibiców, budujemy stadion na 15 tyś kibiców.
Filipiak budował stadion, czy miasto? Filipiak płacił za projekt czy miasto? Filipiak płacił za stadion czy miasto?
Obserwator pisze:Zarząd Wisły tego nie potrafi. Mamy 15 tyś kibiców-budujemy stadion na ok.30 tyś. Totalny absurd. Można policzyć na palcach jednej ręki kiedy stadion Wisły się wypełnił całkowicie-chyba wtedy gdy gnano nań wycieczki szkolne z okolic.
Mało który stadion na świecie jest pełny na każdym meczu. Stadion siębuduje własnie po to, żeby w razie potrzeby miejsc nei brakło. Dodatkowo stadion Wisły był projektowany na Euro, ale KRaków na szczęscie go nei dostał :)
Obserwator pisze:Na Cracovii nie widać takiej pustki na trybunach,jak na Reymonta
No tak, ostatnio na 15000 miejsc przyszło 7500 ludzi, a jeszcze na starym stadionie przychodziło dwukrotnie mniej. Na Wiśle ostatnio na 33000 przyszło 14000, ale jak już wspomniałem jest to dwukrotnie więcej niż na cracovii.
Obserwator pisze:Nic tak nie przygnębia kibica jak taki widok, będący codziennością na Reymonta. Obrazek
Niechce mi się szukać, ale takie zdjęcia można znaleźć z każdego stadionu w Polsce.
Obserwator pisze: Cracovia ma dużo ładniejszy stadion, lepiej zaprojektowany, bardziej przyjazny dla kibica i nawet jak nie ma kompletu to nie zionie taką pustką jak na Wiśle.
Jak już wytknęli wcześniej ludzie stadion cracovii przypomina bardziej galerie handlową. Do tego nie wiem jak teraz, ale z pół roku temu pamiętam dobry napis: "Kebab" gdzieś z boku :D
Do drugiej części zdania już się odniosłem.

I takie pytanie z ciekawości. Ile razy byłeś na meczach swojego klubu?

Wróć do „Polska”