Re: Trenerska ruletka

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Trenerska ruletka

Post autor: petru » 01 mar 2012, 17:43

Probierz na pewno ma umiejętności większe od Moskala, ale boję się, że uderzy mu sodówa do głowy jak to bywało wcześniej w Polonii czy Jagiellonii. Nie mam zaufania do tego trenera, zawsze mialem co do niego ambiwalentne uczucia, boję się, że czekają nas działania pokazowe, sztuczne odsunięcia od zespołu, buńczuczne zapowiedzi i udawanie nieomylności. Oby to się nie ziściło. Szkoda mi Moskala, nie wiem czy po dłuższym epizodzie w roli pierwszego trenera i awansie do 1/16 LE będzie chciał wrócić do roli asystenta. Tym bardziej mi szkoda, bo zawiedli go piłkarz, ludzie, na których postawił. To jego odpowiedzialność, ale nie mogę zapomnieć, że ruszył Wisłę w pozytywnym kierunku w dwa miesiące, co nie udało się dwom poprzednim trenerom. Niestety w odróżnieniu od poprzednika nie bronił go tytuł mistrza Polski i zostaje tylko uczucie, ze nie dano czegoś mu skończyć. Z jednej strony Wisła nie jest miejscem do nauki, z drugiej sytuacja podobna do Petrescu, kiedy potrzebny był kozioł.

Jeden pozytyw - widmo Dyzmy zostało chociaż trochę oddalone. Zostało pytanie czy stracimy Valckxa.

Wróć do „Polska”