Gry... - Strona 76

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Re: Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 26 lut 2012, 23:01

Ostatnio zacząłem grać w Kingdoms of Amalur - Jest to gra RPG - która jest połączeniem takich gier jak Diablo, Fable, God of War, World of WarCraft

Gra czerpie pomysły z innych gier, co nie znaczy, że sama nie wprowadza jakiś innowacji ...

Z Diablo wzięto przede wszystkim drzewka rozwoju postaci, można też uznać, że częściowo zbierany ekwipunek jest nie co podebrany z tej serii, jako iż poza setkami broni, zbroi itd. możemy znaleźć specjalne itemy, będące albo swego rodzaju unikatami albo częścią zestawu, który po zebraniu całości daje dodatkowe statystyki dla postaci. Z Fable natomiast gra bierze nie co styl graficzny, podobny bajkowy klimat, natomiast z World of Warcraft część rozwiązań zadań, kreacji lokacji czy też nie które itemy jak by żywcem wyjętych z tej gry, no i z God of War system walki, jaki jest szalenie widowiskowy i efektowny.

Historię do tej gry napisał znany autor powieści fantasy R.A. Salvatore, stroną wizualną zajmował się twórca postaci Spawna Todd McFarlane z kolei całość nadzorował znany z serii Elder Scrolls (Oblivion i Morrowind) Ken Rolston.

Gra jest ogromna, wykonanie wszystkich zadań pobocznych i głównych, to czas na jakieś 200h grania ! W grze możemy przyłączać się do gildii i wykonywać na jej zlecenie zadania, sam Świat gry jest przepiękny i zwiedzanie go nie tworzy odczucia monotonii i znudzenia, chcemy odkrywać skarby tak jak to czyniliśmy w Fable, szukać nowych przedmiotów, sprawdzać lokacje gdzie kryją się ukryte zadania, artefakty i wątki fabularne. Niczym w grze MMO mamy możliwość craftingu, ulepszania ekwipunku i tworzenia przedmiotów oraz mikstur. Mamy wiele możliwości rozwoju postaci a autorzy dodatkowo dali możliwość w trakcie gry resetowania rozdanych punktów w drzewka umiejętności, dzięki czemu możemy kombinować z rozwojem postaci, czy chcemy stworzyć hybrydę czy ukierunkować się na konkretną profesję - za drobną opłatą w złocie, możemy próbować do woli.

Do tego dochodzą zróżnicowani przeciwnicy, każdy się różni nie tylko wyglądem ale stylem walki - spotkamy na swej drodze ogromne bestie jak i hordę kurdupli nacierających na naszą skromną osobę...

Ogólnie kawał ogromnej gry, barwnej, efektownej i wciągającej jak cholera, ze swojej strony polecam - ostatnio tyle czasu przy RPG'u spędziłem, jak grałem w pierwszego Dragon Age'a

Poniżej filmik z gry :

Trailer :
Gameplay :

Gra jest zarówno na PC jak i konsole. Polecam ! Chyba puki co, jeden z kandydatów do gry roku 2012 a przynajmniej na chwilę obecną.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 mar 2012, 10:02

Gral juz ktos na PS Vita ? Cena moze nie jest za wysoka (250 euro),ale chyba ich pogielo z tymi cenami gier,ktore chodza po 50 ojro :rotfl4:

Przyznam,ze PSP to byl jeden z moich najlepszych zakupow w ostatnich latach. Swietna zabawka,spedzilem przy niej sporo fajnych godzin.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 mar 2012, 10:47

Doktor, olej Vitę. Pomijając już fakt, że pełno developerów przechodzi do Nin, to i sprzedaż na świecie jest tragiczna. Bardzo wiele błędów, częste zwisy, odpalenie gry to 30 sekund czekania na inicjację i około 30 na załadowanie gry. Dodatkowo zaliczane są ścinki (np. w takim Wipeout). Menu jest badziewne, a konsola nie jest przyjemna w ręku. Analogi są bardzo małe i palce się ześlizgują. Cena odstrasza, a musisz dodatkowo kupić jeszcze kartę pamięci. Ceny w dystrybucji cyfrowej to około 10% różnicy - kolejna porażka. Zdecydowanie odradzam.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 mar 2012, 10:51

Na razie nie ma mowy,zebym kupil PSV. Poczekam na FMa,wiec pewnie dobre pol roku. Jezeli opinie beda pozytywne,to znajac siebie pewnie sie nie powstrzymam i zakupie :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 mar 2012, 10:57

Tak z ciekawości spytam. Na PSP grasz poza domem czy tylko w domu (wbrew pozorom dużo osób tak robi)?
Chodzi mi głównie o to, że konsola jest półtora raza większa od PSP i 3DSa (nie mówiąc o wersji w futerale) przez co ciężko ją ze sobą gdzieś zabrać. Dodatkowo bateria na minimalnych ustawieniach wystarcza na jakieś 4h grania z hakiem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 mar 2012, 11:00

Gram w domu,glownie w FMH,bo na kompie juz mi sie nie chce bawic w menadzery.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 mar 2012, 11:04

Jak tylko dla FMa, dodatkowo w domu, to w sumie inna para kaloszy i ogólne opinie o samej konsoli raczej nie mają większego zastosowania w tym wypadku. Bo jeśli byś szukał konsoli do grania w wiele tytułów to radziłbym zostać przy PSP -> większa gama gier, ceny i jakość konsolki.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 mar 2012, 11:07

Też mam "klasyczne" PSP i bawię się nim czasem, co prawda coraz rzadziej ale jeszcze się zdarza. Myślałem o zakupie Vity, kiedy zobaczyłem listę tytułów i hype jaki wybuchł przed premierą ale okazuje się, że na ten moment nowe dziecko Sony jaj nie urywa. IMO chyba lepiej zostawić sobie tę kasę, odłożyć i poczekać na nową generację "dużych" konsol.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 mar 2012, 11:18

Ze stacjonarek to nowe Wii U będzie dostępne już przed świętami.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 09 mar 2012, 11:38

Miałem ostatnio sporo czasu to męczyłem kilka tytułów.

Dead Island
Siekanka zombie z elementami RPG. Takie połaczenie Resident Evil z Walking Dead. Na poczatku byłem zachwycony klimatem i scenariuszem gry ale po jakis 20 godz i tysięcznym zabitym zombie zaczeła mnie nudzić. Fajną opcją jest i dla mnie nowoscią, że można wykonywać misje z 3 innymi osobami przez internet czy tam sieć LAN.

Risen
Gra identyczna jak Gothic, można powiedzieć że są to przygody brata bezimiennego. Ta sama wytwórnia, klimat gry ten sam, nawet taka sama klawiszologia. Wciągneło mnie strasznie bo jestem wielkim fanem Gothica i po kilkudziesięciu godz żałowałem ze to już koniec. Czekam z niecierpliwością na 2 część, która ma jakoś na dniach się pojawić.

Jako że dalej mam sporo czasu wolnego to teraz przymierzam się do Elder Scrolls V Skyrim sporo dobrego słyszałem o tej produkcji.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1541
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 09 mar 2012, 11:43

Alan Wake stanowi kolejne dzieło ludzi odpowiedzialnych za popularną markę Max Payne. Całość stworzono w myśl konwencji psychologicznego thrillera akcji, a podczas developingu wyraźnie inspirowano się kultowym serialem telewizyjnym Davida Lyncha i Marka Frosta o nazwie Twin Peaks (Miasteczko Twin Peaks).

Tytułowy bohater niniejszej gry jest autorem poczytnych powieści. Niestety od dwóch lat Alan nie potrafi napisać nowej książki. Żona pisarza, Alice, postanawia zabrać go na wakacje do malowniczego miasteczka Bright Falls, by odzyskał siły twórcze. Po początkowej sielance ukochana znika w niewyjaśnionych okolicznościach, a Wake wyrusza na jej poszukiwanie. Okazuje się, że Bright Falls to wcale nie bajkowa lokacja, lecz mroczne, pełne złych sił miejsce – jak to, w którym toczy się akcja ostatniego dzieła Alana, thrillera, którego napisania nie może sobie przypomnieć.
Ostatnio tą gierkę przeszedłem. Bardzo fajna, klimatyczna i z dość ciekawą fabułą.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 mar 2012, 11:46

Dead Island
Siekanka zombie z elementami RPG. Takie połaczenie Resident Evil z Walking Dead. Na poczatku byłem zachwycony klimatem i scenariuszem gry ale po jakis 20 godz i tysięcznym zabitym zombie zaczeła mnie nudzić. Fajną opcją jest i dla mnie nowoscią, że można wykonywać misje z 3 innymi osobami przez internet czy tam sieć LAN.
Niesamowity trailer :shock:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 09 mar 2012, 11:55

No i głównie ten trailer jest godny uwagi w całej grze, bo sama gra jest nudna jak flaki z olejem, porównywanie jej z Residentem to chyba jakiś żart ? Zwykła bezmyślna sieczka... aha gra ma ładne widoki... to tyle...

Ja aktualnie z gier, to jak wspomniałem wcześniej, męczę Kingdoms of Amalur...

btw. widzieliście nowy filmik z Wiedźmina na Xbox 360 ? Kolejna świetna animacja Bagińskiego -

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 09 mar 2012, 11:57

Kesz pisze:No i głównie ten trailer jest godny uwagi w całej grze, bo sama gra jest nudna jak flaki z olejem, porównywanie jej z Residentem to chyba jakiś żart ? Zwykła bezmyślna sieczka... aha gra ma ładne widoki... to tyle...

Ja aktualnie z gier, to jak wspomniałem wcześniej, męczę Kingdoms of Amalur...

btw. widzieliście nowy filmik z Wiedźmina na Xbox 360 ? Kolejna świetna animacja Bagińskiego -
A Resident to nie bezmyślna sieczka? Przecież tam nawet porządnej fabuły nie ma, nijakie postacie, nudny gameplay. Nie żebym bronił DI ale pisanie, że RE szczególnie te nowe jest trochę niesmaczne. Same shit.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 mar 2012, 12:06

Arwin pisze:A Resident to nie bezmyślna sieczka?
Jeździsz po klasyce survival horroru jak po burej suce. Przeszedłeś choć jedną część, czy może opierasz swoją teorię na ekranizacji? :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”