Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 296

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 lut 2012, 15:37

piotrcies pisze:Ja sam pochodzę z Łodzi i co złośliwsi znajomi zarzucają mi, że nie jestem Polakiem, tylko Żydem :lol:
Coz... kibice Cacovii nie bez kozery nazywani sa Jude Gang ... Craxa rowniez zostala zalozona przez Zydow. Nie wydaje mi sie, zeby przez to byla mniej polska.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 lut 2012, 16:29

Obserwator pisze:Skoro tak mówisz, nie szanujesz piłki.
NoName1989 pisze:I niech w końcu spadnie do I ligi, bo już dawno tam powinna być, ale utrzymała się kosztem ŁKSu przy zielonym stoliku.
piotrcies pisze:Ja sam nie mogę już patrzeć na Cracovię, ich gra swego czasu powodowała u mnie odruch wymiotny, teraz po prostu ich nie oglądam, ale wolałbym, żeby takich klubów w Ekstraklasie nie było.
Jak widzisz sympatia do Twojego klubu jest bardzo mała, gdyż nikt nie lubi jak w sporcie nie decyduje forma, wynik, a działacze. Kto wie jakby dziś wyglądała kondycja finansowa ŁKSu, gdyby nie wyrzucenie ich z Ekstraklasy. Ciekawe też czy zbudowaliby Wam stadion, jakbyście kopali w niższych ligach. Nie ma co sie oszukiwać, ale dzięki umoczeniu Łodzian zarobiliście trochę kasy z C+...

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5299
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 29 lut 2012, 20:50

Obserwator pisze:Nie ma się co spierać. Cracovia i Wisła mają po około 15 tysięcy wiernych kibiców.
Szkoda, że na te 15 000 kibiców cracovii ostatnio połowa na stadion nie przyszła, a 2 sezony temu chodziła z tego co pamietam 1/4. Śmieszne te wyliczenia :)
Obserwator pisze:Przy sukceseach występują wahamania frekwencji w jedną czy drugą stronę.
Obserwator pisze:Tym niemniej zarząd Cracovii i Filipiak potrafią myśleć i logicznie planować-mamy ok.15tyś kibiców, budujemy stadion na 15 tyś kibiców.
Filipiak budował stadion, czy miasto? Filipiak płacił za projekt czy miasto? Filipiak płacił za stadion czy miasto?
Obserwator pisze:Zarząd Wisły tego nie potrafi. Mamy 15 tyś kibiców-budujemy stadion na ok.30 tyś. Totalny absurd. Można policzyć na palcach jednej ręki kiedy stadion Wisły się wypełnił całkowicie-chyba wtedy gdy gnano nań wycieczki szkolne z okolic.
Mało który stadion na świecie jest pełny na każdym meczu. Stadion siębuduje własnie po to, żeby w razie potrzeby miejsc nei brakło. Dodatkowo stadion Wisły był projektowany na Euro, ale KRaków na szczęscie go nei dostał :)
Obserwator pisze:Na Cracovii nie widać takiej pustki na trybunach,jak na Reymonta
No tak, ostatnio na 15000 miejsc przyszło 7500 ludzi, a jeszcze na starym stadionie przychodziło dwukrotnie mniej. Na Wiśle ostatnio na 33000 przyszło 14000, ale jak już wspomniałem jest to dwukrotnie więcej niż na cracovii.
Obserwator pisze:Nic tak nie przygnębia kibica jak taki widok, będący codziennością na Reymonta. Obrazek
Niechce mi się szukać, ale takie zdjęcia można znaleźć z każdego stadionu w Polsce.
Obserwator pisze: Cracovia ma dużo ładniejszy stadion, lepiej zaprojektowany, bardziej przyjazny dla kibica i nawet jak nie ma kompletu to nie zionie taką pustką jak na Wiśle.
Jak już wytknęli wcześniej ludzie stadion cracovii przypomina bardziej galerie handlową. Do tego nie wiem jak teraz, ale z pół roku temu pamiętam dobry napis: "Kebab" gdzieś z boku :D
Do drugiej części zdania już się odniosłem.

I takie pytanie z ciekawości. Ile razy byłeś na meczach swojego klubu?

Awatar użytkownika
czorny1990
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czorny1990 » 01 mar 2012, 20:04

Probierz trenerem Wisełki :D

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 01 mar 2012, 20:28

przypuszczam, że zarząd chciał go mieć od nowego sezonu, ale po zwolnieniu Bakero zaczęli się bać, że Lech im go zwinie, więc klepnęli go wcześniej. Szkoda Kazia, aczkolwiek to jest bardzo dobra decyzja, moim zdaniem to obecnie najlepszy Polski trener który był wolny na rynku.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 mar 2012, 20:31

Oby Probierzowi się darzyło i tym samym Nawałka podpisze nowy kontrakt i pozostanie w Zabrzu 8) Bo nie ukrywajmy Nawałka by boso przyszedł do Krakowa a tak jest szansa że jednak pozostanie oczywiście gdy Górnik się utrzyma(a narazie wszystko na to wskazuje) :jupi:

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 02 mar 2012, 16:13

Wszyscy spodziewali się Probierza w Poznaniu, a tu po ogłoszeniu Rumaka, ten podpisuje półtoraroczny kontrakt z "Białą Gwiazdą". Zrobiło się ciekawie tej wiosny. Mam nadzieję, że były szkoleniowiec Arisu zmieni grę wicemistrza kraju, tak, aby ten mógł w końcu grać na swoim zwykłym poziomie.
Jeszcze pamiętam gdy na chwilę posiedział w ŁKS-ie, gdzie zrobił wielką robotę, ale szybko się zmył i odszedł do Arisu. Mam nadzieję, że teraz zadomowi się na dłużej i uczyni naszą ligę jeszcze ciekawszą.

Problemy mają wszystkie drużyny ze szczytu. Na szczęście zarząd Wisełki robi wszystko, aby zmienić sytuację swojej ekipy. Bardzo dobry ruch. Probierz ma potencjał, aby namieszać w czołówce. Czego osobiście mu życzę.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 02 mar 2012, 16:18

toporow pisze:Arisu zmieni grę wicemistrza kraju, tak, aby ten mógł w końcu grać na swoim zwykłym poziomie.
Mistrza toporrowie :)

adam_k
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adam_k » 05 mar 2012, 19:11

Komentarz Mirosława Szymkowiaka do zmiany trenera w Wiśle

http://www.czasfutbolu.pl/index.php/pro ... ak-w-szoku

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 05 mar 2012, 22:44

To jakiś żart :|?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 05 mar 2012, 22:53

Piwus, widzę po twoich postach, że jesteś strasznie negatywnie nastawiony do Probierza. Czemu tak?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 mar 2012, 1:53

Bo Moskal prawdopodobnie rozklepałby dzisiaj Lecha. Szybsza gra ma jeden kontakt, poukładana gra. Choćby.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 10 mar 2012, 16:02

Równie prawdopodobnie byśmy wygrali gdyby Rumak przepracował okres przygotowawczy, a nie ten szarlatan Bakero. Nie szukając, aż tak "daleko" wystarczyło by napisać, że gdyby Możdżeń zachował się lepiej w sytuacjach, które miał to Wisłę byśmy rozklepali.
Lech zaprezentował się już o tak niebo lepiej w przeciągu 2 tyg pracy Rumaka i w końcu widać walkę, zaangażowanie, myśl taktyczną co skutecznie zniszczył Bask pracując w Poznaniu 1,5 roku.

Reasumując chciałem Probierza. Jednak Rumak wywarł na mnie dobre wrażenie na konferencjach jak i w samym meczu. Zmiany mogły być bardziej ofensywne, ale czerwona kartka pewne decyzje wymusiła. Obecnie coraz bardziej przekonuje mnie nowy trener i nie żal mi, że Probierz do Poznania nie trafił.
Z pewnością mecz mógł wyglądać inaczej gdyby Rumak skorzystał z Toneva, bo szybkiego skrzydłowego nam potrzeba. Przydałby się i Kiełb, ale Bakero wolił stawiać na 7 defensywnych pomocników.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 16 mar 2012, 12:37

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 16 mar 2012, 18:49

piwus pisze:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xVAxru6JPU
To jakiś żart :|?
Teraz dopiero zobaczylem :)

Najpierw: jak jest szybciej?
A potem: "Dla mnie tez fajna sprawa, bo ze sredniego angielskiego podejrzewam sie naucze dobrze..." :)

Sredni z tego co slysze to on ma polski :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”