Wasze ulubione zwody

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Wasze ulubione zwody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 11 maja 2005, 21:43

No więc ja zwodów nie znam żadnych. Produkujcie sie ja chetnie sie od Was czegos naucze :D

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 11 maja 2005, 21:57

No zarzućcie cos na ruszt, ja najczęściej to lubie podawac 'od tyłu' czyli stoję, piłkę cofam do tyłu i ptem bokiem "puszczam" ją w lewo, wiecie.... :]

Kurcze, głupio tak sie opisuje, bo nie każdy wie oco chodzi....
A 'Ruleta ZIdanea' nikomu nie jest dziwna....

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 11 maja 2005, 22:02

Ja wręcz uwielbiam robic znany trik denilsona (który wg mnie robił to najlepiej i robi) tzn wypuszczam leciutko piłke i udaje że ide w prawo - lewo - prawo - lewo - prawo - lewo itd.. az wkoncu wybieram kierunek i tam jade z pila..pilka oczywiscie jest wtedy pod moim nogami podczas tych obrotow wiecie o co chodzi pozatym !!! ciężko jest opisać zwód , ale ten co opisałem jest bardzo popularny :)

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 11 maja 2005, 22:05

Wiemy, wiemy...Ja nie jestem istnym technikiem ale co niec o umie...bazuje na szybkości :wink: przewaznie robie zwod aby zmylis obronce to jeden obrot noga nad piłką (w biegu) i zaarz druga naga piłke przed siebie obronca neiw ei co się dzieje...a na kanałka nauczyl mnie ojciec ktory przez 20 lat grywał w noge :lol: wiec tak lewą noge przekładam nad pilką a obrońca odruchowo wystawia takze noge do przodu i sie rozkracza w tym momencie piętka zakłada się mu sito...

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 11 maja 2005, 22:08

OO właśnie jeśli chodzi o sitka ( dziurki ) to moja specjalność , odkąd trenuje nóżke zawsze staram sie założyć pare dziurek podczas meczu . Chłopacy na podwóku czasem umieraja ze śmiechu bo mówią że to nierealne :) - pochwalić sie nie zaszkodzi :)

Awatar użytkownika
El Intero
Trampkarz
Trampkarz

ulubione zwody

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El Intero » 11 maja 2005, 22:14

Ja potrafie wszystkie zwody :D nawet flip flapa Ronaldinho i wszystkie je lubie robic :)

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 11 maja 2005, 22:18

Ja najczęsciej stosuje (praktycznie tylko) markowanie strzały albo podania... w kazdym razie pozbycia sie piłki. Odwracam się w stronę obiektu do którego chce zagrać piłke robie zamach w tym momencie odbiorca najczesciej podbiega i proboje zablokowac podanie , strzal... a ja plunnym ruchem zwalniając noge zabieram piłke w drugą strone. Jeszcze chyba nigdy mnie to nie zawiodło. Tak samo jak sie strzela karnego... rozpedzam sie jakbym mial strzelic bardzo mocno i w ostatniej chwili strzelam leciutko technicznie zazwyczaj w prawy róg jak jestem prawonozny bo najprosciej chyba w tej sytuacji.

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 11 maja 2005, 22:21

Jak jesteś blisko bramki to najłatwiejszy jest szybki odskok w prawo z piłką i strzał tak jak to robi np. Żurawski, trick dość łatwy a często skuteczny...polecam też niejestem żadnym technikiem ale szasami lubie sie pokiwać....tak na szybkiego zamieściłem rysunek pomocniczy :)
Załączniki
SUPER TRICK.JPG
SUPER TRICK.JPG (4.78 KiB) Przejrzano 982 razy

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 12 maja 2005, 9:19

Mi z tricku Ronaldinho to wychodzi połowa, znam całą ruletę Zidana, prosta jest, lubię taki trick, że stje tyłem do bramki, piłka do mnie leci, ja ją podaje prawą nogą wewnętrzną stroną stopy. Fajny trick, spróbujcie.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 12 maja 2005, 11:28

A ja sam wymysliłem jeden trick, na który zawsze sie reszta nabiera, to jest takie podanie. Idę i koleś przeciwnik jest po mojej lewej lub biegnie zna przeciwaka, a chce podać do typa po prawej to biorę zamach i z zamachu, rozpedu prawą nogę zatrymuje koo piłki, już tak za nią a wtedy lewą letko otukam i nię podaję w prawą strone, wszyscy się często mylą bo każdy patrzy na prawa nogę.

Albo lubię coś takiego, jak biegnę np. do boku i widze że mam kogoś na plecach to robię ten zwód Cryuff'a i potem lewą nogą od razu..

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 12 maja 2005, 13:25

Ostatnio, często zakładam moim rywalom siateczki. Zawsze robię to na pełnej szybkości, bo gdy staję to nigdy mi nie wychodzi. Mój ulubiony zwód to flip - flap, w wykonaniu El Crack'a.

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 12 maja 2005, 14:00

Ja Elastico umiem, ale na pewno wolniej i piłka tryzma sie ziemi, a nie jak Ronnie, że czasem aż sie odrywa dobra, sita z miejsca lubie zakłądać jak Essien, także jak RIquelme

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 12 maja 2005, 16:14

Moje ulubione zwodu to FlipFlap ktorego szlifuje od dluzszego czasu :P moj firmowy zwod to ta przekladanka jaka robi Ronaldo z Realu czesto.

Fajny jest tez zwod co Okocha robil. Jedna noga posuwa lekko pilke w prawo, lewa robisz zwod ze bedziesz nia przechodzil na prawa strone. Szybkim ruchem robisz balans cialem w prawo a pilke kopiesz w lewo i wszyscy wymiekaja :D:D:D

POZDRO

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 12 maja 2005, 16:22

Wiem, ja czasami w ten sposób podaje w lewo (bo jestem prawonożny). Tylko efektowniej wychodzi jak odskoczysz w prawo, ale tez nie za daleko bo masz wieksza, dłuższą drogę do piłki w lewo potym, ale także, moment....

Takie smao robi oczywiście Cris, ale on fajniej bo robi ten zwód a potem przekłąda z prawej storny nogę prawa za piłke i lewą odbija spowrotem

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 12 maja 2005, 20:25

Na czym dokładniej polega ten flip flap ?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”