Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: ozob » 08 kwie 2012, 3:21

Całkowicie odcinajac sie od barw klubowych, twierdze, że coś jest białe albo czarne. Idac tym tokiem rozumowania wyrażam przekonanie, że nie istnieje futbol sprwiedliwy i żadna nowinka technologiczna nie uczyni go uczciwszym. Żadne póśrodki mnie nie satysfakcjonują, bo jeżlei coś chce sie naprawić to powinno się to zrobić od podstw, którymi są w tym przypadku przepisy, bowiem żadna powtórka telewizyjna nie oceni w sposób jednoznaczny sytuacji kontrowrsyjenj skoro przepisy bedą inrpretowane przez sędziów w dowolny sposób. Jeżeli chce się to zniwelować to tutaj należy postawić zdecydowane kroki ku temu aby te naditerpretacje w postaci błędów ukrucić.

Jeszcze jedno, bo nie wszyscy mnie zrozumieli. Pisząc nadinterpretacje mam na myśli zdarzenia, które przez różnych arbitrów są oceniane w zupełnie innych kategoriach. Wierze za tym, że te rozbierzności da się ukrucić w charakterze formalnym zamiast technologicznego, który moim zdaniem zmieni futbol w wiekszym stopniu niż ten pierwszy. Dodatkowo wszyscy zauważalismy jak futbol sie zmienił na przestrzeni ostatnich 15 lat, ale jakoś w tym czasie nikt w znaczący sposób nie zmienił przepisów ten sport określających. Czy to nie jest choć troche zastanawiające, że tak co roku przyspieszjaćy w swym przebiegu sport nie doczekuje sie regularnych, że tak powiem, aktualizacji. Może tu jest właśnie pies pogrzebany i stąd biora sie te wszystkie niepotrzebne kontrowersje.

Wróć do „Włochy”