Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Kamil232 » 15 kwie 2012, 20:11

Najważniejsze trzy punkty. Na tym etapie sezonu tylko to się liczy. Jak dochodzi do tego niezła gra to tym lepiej. Cieszę, że Dimi dostał swoje minuty.
Teraz nie ma co już się na kogo oglądać City Wilki rozjadą to pewne, musimy wygrać z Evertonem. I tyle, nawet nie chce mi się myślami wybiegać dalej. Podstawa to trzy punkty z The Toffes, od tego jaki wynik tam padnie będą decydować się dalsze losy. Wszystko myśli skupione na tym meczu.

Co do Evansa to tylko tyle mam do powiedzenia
Sir Alex Ferguson przyznał, że jego zdaniem Jonny Evans jest obecnie najlepszym obrońcą w Premier League.

Jeżeli nie weźmiemy pod uwagę czerwonej kartki w przegranych derbach 1-6 z Manchesterem City, to Jonny Evans jest niewątpliwie rewelacją tego sezonu, fantastycznie zastępując Nemanję Vidicia.

- Muszę przyznać, że serce mi zamarło, kiedy dowiedziałem się jak długo nie będzie grał Nemanja Vidic - przyznał Ferguson.

- On i Rio Ferdinand zostali ostoją naszej defensywy, Rio spisuje się wyśmienicie, pozbył się problemu z plecami, a Jonny Evans okazał się świetnym partnerem w obronie.

- Jonny przyszedł do nas gdy miał dwanaście, czy trzynaście lat z Belfastu, zawsze był utalentowany, ale musieliśmy poczekać, aby dorósł do gry pod względem fizycznym.

- Wysłaliśmy go na wypożyczenie do Antwerpii i Sunderlandu i teraz widzimy jak mu to pomogło. Nie ma wątpliwości, pomógł doświadczonemu Rio i teraz jest prawdopodobnie najlepszym obrońcą w tym kraju - zakończył Szkot.
http://devilpage.pl/index/news/komentar ... -w-anglii/

Pozdrawiam wszystkich wyśmiewaczy i hejterów którzy już go chcieli sprzedawać :)

PS. Jako znany miłośnik napinki na poziomie, muszę w końcu zareagować i przesłać petycje do władz by w końcu nagrodzili owocem o nazwie banan jednego z użytkowników na D. Ileż można czytać w każdym temacie tych marnych napinek na poziomie 11 latków?

Wróć do „Anglia”