Bayern München - Real Madrid - Strona 30

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 17 kwie 2012, 23:05

Real grał dzisiaj totalny piach (poza pierwszymi 15minutami) i nie wiem co masz na myśli Realfanie mówiąc, że przy stanie 1-1 powinien grać swoje. Przegrał zasłużenie. W mojej opinii gospodarzom należał się jeden rzut karny, ale w sumie nie była to sytuacja oczywista.
Na pewno należało się za to czerwo dla Marcelo. Ramosa bym oszczędził.
Sporo kasy wpadło dzięki wygranej Bayernu:)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 17 kwie 2012, 23:06

RealFan pisze:Jeden to czyściutki wślizg Ramosa, a drugi nurkowanie Ribery'ego? Już to widzę, jak piszesz to samo po identycznych starciach w polu karnym Barcelony.
HA!
Na tym polega FUN, że Ty też pisałbyś coś odwrotnego gdyby to dotyczyło Barcy :)

Co do Ramosa to faktycznie czyściutki wślizg (i świetny swoją drogą) ale Coentrao skosił Gomeza a piłka była jeszcze w grze... faul bez pilki to taki sam faul jak z piłka. Czyli karny.

A drygie, cóż... Neville stwierdzil, że skoro w zasadach jest napisane, że ciągnięcie za koszulki to faul, no i zawodnik leży to znaczy, że był faul i powinien byc karny... Tym bardziej, że wcześniej go podtrzymywał... (żeby nei było ja bym tego też nei podyktował, ale tak mowili na sky).

I chodzi mi o to, że po meczu w którym sędzia mógł bez najmniejszych problemow dać twojej drużynie kilka żółtych i czerwoną więcej a także podyktować przeciwkoniej dwa karne, ale tego nei zrobił nie mówi się, że nie ma się do sędziego pretensji.. raczej wypadałoby podziękować :D
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2012, 23:07 przez Emerald, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3357

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 17 kwie 2012, 23:07

Webb sedziowal dobrze bo po meczu jest dyskusja o lewych obroncach jakby kogos to w kontekscie tego spotkania obchodzilo. Moze tylko tyle ze wspomniany lewy obronca Marcelo powinien dostac czerwona kartke. Najwyrazniej powinien sie trzymac swojej lewej strony bo po prawej mu mozg odbiera. Nie winilbym go poniewaz po tej stronie wielu ludziom odbiera rozum. Tak czy siak brak czerwonej kartki w tej sytuacji nalezy wytknac sedziemu.

Real osiagnal najlepszy z najgorszych wynikow poniewaz przegral minimalnie i strzelil gola. Nie jestem wcale wielce przekonany ze awansuja dzisiaj nie zachwycili szczere to nawet mnie rozczarowali. W sobote na pewno straca duzo sil z Barcelona a Bayern na pewno jest w stanie przynajmniej jednego gola strzelic w Madrycie.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 17 kwie 2012, 23:09

Niezły mecz, zwłaszcza cieszy to, że wynik zapewnia emocje w rewanżu. Bayern wygrał zasłużenie, nie wiem po co Mourinho bronił wyniku przy stanie 1-1. Karny w końcówce na Gomezie się moim zdaniem należał - bodajże Ramos wybił piłkę, ale Coentrao wykosił Gomeza, więc faul był.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 17 kwie 2012, 23:10

Emerald pisze:A drygie, cóż... Neville stwierdzil, że skoro w zasadach jest napisane, że ciągnięcie za koszulki to faul, no i zawodnik leży to znaczy, że był faul i powinien byc karny... Tym bardziej, że wcześniej go podtrzymywał... (żeby nei było ja bym tego też nei podyktował, ale tak mowili na sky).
Myślałem że druga syuacja to ta ręka Pepe... jeżeli wgl była?:>

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 kwie 2012, 23:10

Gdyby Bayern nazywał się Barcelona to miałby te dwa karne. Inna sprawa, że gdyby Coentrao nazywał się Alves/Busquets a Robben nazywałby się Pep/Ozil to Bawarczycy kończyliby mecz w dziesiątkę.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 kwie 2012, 23:10

ddemon pisze:Evra,A.Cole i choćby Bale który gra na skrzydle
:brawo: :brawo: :roftl3:

Naprawdę chodziło Ci Ashleya Cole'a z Chelsea :?: Naprawdę :?: Mamy rok 2012, a nie 2005.
cru pisze:Wlasnie mialem pytac ddemona, kto jesli nie Marcelo, tma byc za najlepszego LO uznany.
Nie wymieni bo nie ma(chodzi mi o propozycję właściwą).
Etus2 pisze:haha a kto ? Abidal? hahahahaha.
Odczep się od Niego. Przecież miał nominacje do złotej piłki :lol:

Cru, napisałem przecież, że na Bonere może starczy 8)

Problemem Realu jest to iż w tym klubie nie ma obrońcy któremu można zaufać.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 17 kwie 2012, 23:11

Etus2 pisze:ale są lepsi bo tak powiedział fan Barcy a oni wiedza najlepiej :D
Za to ty,Twoi koledzy po szalu, kibice United wiedzą,że Barca zawsze i wszędzie kradnie :lol:
MGiggs pisze: Fani z Barcy niech napisza ze 1 gol to spalony i ręka a Robben powinien wyleciec za faul na Fabio.Trzeba chyba być konsekwentnym. :naughty:
Może odrazu napisz że Barca kupiła porażkę Realu :suicide: Ah ten obiektywizm na tym forum jest masakryczny szczególnie wśród hejterów :/
Kończę tą dyskusję bo aż w dupie szczypie

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 17 kwie 2012, 23:13

klopx pisze:Myślałem że druga syuacja to ta ręka Pepe... jeżeli wgl była?:>
Tutaj nie było żadnej ręki i nie ma co do tego żadnych wątpliwości.
Ebi pisze:Gdyby Bayern nazywał się Barcelona to miałby te dwa karne. Inna sprawa, że gdyby Coentrao nazywał się Alves/Busquets a Robben nazywałby się Pep/Ozil to Bawarczycy kończyliby mecz w dziesiątkę.
Gdyby to wszystko miało miejsce to ty byś się prawdopodobnie nazywał Graczykowa i miałbyś większe zmartwienia niż wypisywanie pierdół na forum...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2445
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 kwie 2012, 23:13

Baq - Swoje, czyli dalej to samo, co wcześniej. Mecz był wyrównany z małą ilością sytuacji i mógł być taki nadal.

Tak jak pisałem, nie winię Mou za to, że bronił remisu (stąd opinie, że Real gał piach, a Bayern nie wiadomo co), ale tej drużynie za rzadko się to bronienie wyniku udaje z uj wie jakiego powodu i lepiej nie bronić, tylko nadal próbować robić coś z przodu.

Teraz w rewanżu nie ma wyboru. Jest tylko jedna możliwość. Atak.

Jak po tym meczu będzie za dużo pisania o sędziowaniu, to IMO nie uniknie się go nigdy. To jeden z najlepiej sędziowanych meczów o dużą stawkę pomiędzy dwoma drużynami z topu od dawna.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 17 kwie 2012, 23:15

Mówie o faktach

1 gol dla Bayernu nie powinien być uznany.

Jeśli Fani Barcy mówili że pepe powinien wyleciec po wiadomej nakładce to tak samo powinien Robben.

Mnie poprostu śmieszy jak Fani Barcy potrafią czarować rzeczywistość. Jeszcze jakieś bajki o Evrze i Colu jako najlepszych lewych :roftl3:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 17 kwie 2012, 23:15

Emerald--->

Co od pierwszego to właśnie o to się pytałem, ale czy tam nie było spalonego przy pierwszej bramce dla FCB? To by wyszło na remis.

Poza tym, ani Ribery'emu bym nie dał kartki, ani karnego Bayernowi. Czerwo to powinno być dla Ramosa. Styl Webb miał świetny, ale błędów się nie ustrzegł. Inna sprawa, że nie jestem jeszcze pewien (kwestia podsumowania wszystkich), czy rzeczywiście kogoś skrzywdził.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 17 kwie 2012, 23:16

A potem pan Emerald będzie pisał o burdelach w innych tematach i osądzał innych użytkowników(Jak to się nazywa? Hipokryzja?) Zapamiętajmy kto rozpoczął tą śmieszna dyskusja o bardzo dobrze dzisiaj sędziującym Webbie. Znowu wszyscy przeciwko fanom Barcelone. Kibice innych drużyn nie widzieli żadnych karny, ale fani Barcy tak. Pewnie jesteśmy zakamuflowaną opcją Madrycką :lol:(w końcu nawet potrafimy przyznać inaczej niż fani Barcy, że Evra nie jest obecnie lepszy od Marcelo! Niebywałe jak to możliwie nie uważac swojego za najlepszego!) BA! nawet fani Bayernu nie szczypią się o żadne karne, ale znaleźli adwokatów w osoboach fanów Barcelony. Miodzio :mrgreen:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 17 kwie 2012, 23:16

haha wszedl zbesztany przez cale forum i nawet nie broni swoich argumentow :D typowe typowe , CR7 gral slabo bo ponoc mu buty ukradli , nie zauwazylem ale czy on gral bez butów? :D swoja droga to oprocz akcji bramkowej i jednej akcji w 1 polowie gdzie minal chyba z 3 zawodnikow to straszna padaka ale to raczej zasluga tego podwojenia i potrojenia przez bawarczyków krycia, oby w rewanżu zamiast Di Marii który nie gra tak jak przed kontuzja jeszcze zagrał Kaka a wtedy ew. zmiana za Angela w drugiej połowie na podmęczonego rywala.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 17 kwie 2012, 23:19

RealFan pisze:Jak po tym meczu będzie za dużo pisania o sędziowaniu, to IMO nie uniknie się go nigdy. To jeden z najlepiej sędziowanych meczów o dużą stawkę pomiędzy dwoma drużynami z topu od dawna
Ale gdybyś był fanem bayernu miałbyś inne zdanie :)
I gdyby zdarzyły się jeszcze dwa takie mecze w ciągu powiedzmy następnych dwuch lat i w tym czasie wygralibyście finał LM z MU to już byloby wiadomo, że Real kradnie :D

No to kamilu naucz się czytać bo kilku kibiców Bayernu karne widziało...
ja dyskutuję o meczu a nie o lewych obrońcach więc nie pieprz fani Barcy bo jeden fan Barcy to nie wszyscy...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”