Bayern München - Real Madrid - Strona 33

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje?

Real
62
60%
Bayern
42
40%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Re: Bayern München - Real Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 18 kwie 2012, 1:58

Kamil232 pisze:
Wszystkich wrzucacie do jednego worka,czepiacie się wszystkiego co dotyczy się Barcelony,wszędzie widzicie Barcelone uważajcie,bo nawet w haźlu zobaczycie wodę niebiesko-czerwoną :lol: Dotyczy się to szczególnie userów KajoFC,Kamil232,MGiggs,Ebi a ostatnio dołączył Mirek15 pomijam kibiców Madrytu bo tego raczej uniknąć się nie da szczególnie,że tych potyczek ostatnio co nie miara i napinek nie da się uniknąć
Kpisz czy o drogę pytasz? Może to jeszcze ja zacząłem dyskusje o sędziach? Przejrzyj lepiej moje posty z tego tematu, ja się wypowiadałem o meczu czy np. o Ramosie to ty wbiłes z szyderka do mojego tekstu o Marcelo i ci normalnie odpisałem, nic o Barcelonie nie było. Natomiast ja nawet dyskutujać o Webbie w żadnym wypadku nie wypowiadałem sie o Barcelonie(tylko o jej fanach) To Emerald zrobił burdel w tym temacie gadając coś o sędziach i karnych widmo.

Tak więc krotko mówiąc nie odwracaj kota ogonem i nie wmawiaj nie stworzonych rzeczy :roll: Gdzie ja niby wypowiadałem sę tutaj o Barcelonie? O czym ty do mnie rozmawiasz?
Akurat Ciebie jak i KajoFC w tym temacie tylko wymieniłem,że należysz do grona tych którzy ciągle piszą o Barcelonie nie koniecznie w tematach związanych z nią byle się przypierniczyć, szukając napinki i tu nie masz żadnych argumentów aby temu zaprzeczyć :P

I co najważniesze czujesz się mocny w napinkach co sam napisałeś w poprzednim poście na temat Damiaana więc jeszcze raz napiszę,że to trochę dziwi jednych traktujemy ulgowo a drugich banujemy.A każdy kibic Barcelony na forum jest wrzucany do jednego worka i nawet jeśli ktoś się zarejestruje to ktoś mu napisze aby spadał delikatnie to ujmując...

Co do kolejnych pytań owszem w tym temacie akurat nic nie napisałeś o Barcelonie, lecz o fanach Barcy,że narzekają na Webba że nie skrzywdził Realu bardziej w sęk tym, że nam nie chodziło o skrzywdzenie Realu bardziej a popełnione błędy gdzie mógł i powinnien się lepiej zachować więc Emerald i ja odnieśliśmy się do sytuacji z karnymi,kartek a ty szukasz dziury w całym...
Nikt też nie obraził Realu że kradnie,przekręcił nazwę klubu jak to mają inni w zwyczaju - po prostu luźna wypowiedź przecież jest to forum dyskusyjne tak samo jak sytuacja z Marcelo i najlepszym lewym obrońcą - moim zdaniem nie jest najlepszym obrońcą i tyle - wymieniłem nazwiska,które moim zdaniem są lepsi niż wspomniany Brazylijczyk - a to że forum uważa inaczej trudno przecież nie bedę się wykłócał ale też nikt nie zabroni mi mieć własnego zdania!! :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 18 kwie 2012, 2:00

Chwila...Arek pokazał jasny przepis że karnego z Milanem nie powinno być...widze że fani Barcy są na tyle bezczelni że nie uznają przepisów :brawo: :brawo: :brawo:

Emarld- Twoja wykładnia spalonego jest genialna....

Klasyczny przykład że cały swiat ma jedne przepisy a Barca inne, choć dasz przykład czarno na białym w postaci przepisów to zaslepienie bierze góre.

Panowie możecie jeszcze 1000 razy pisac że karny z Milanem był.Nie był i macie to czarno na białym w przepisach.Najlepsze jest to że Fani Bayernu nic o karnych nie pisali i nie płakali, wyręczyli ich Cules u których każdy gracz Realu ma żołta na stracie za samą przynależnosć klubową :naughty:

ddemon- wymienie Balego który nie gra na pozycji LB jest troszke zabawne, to nie jest równica zdania bo równie dobrze można mówić że Messi do doskonały DM....

http://www.fifa.com/mm/document/worldfo ... w11_en.pdf

Obrazek 6.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2012, 2:40 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 kwie 2012, 2:02

Real, Real, Barcelona. Nierządem stoi ten temat, jutro znowu trzeba sprzątać :/.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2303
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 kwie 2012, 4:49

Jako sędzia (amator bo amator ale dalej sędzia) jestem w 100% przekonany że bramki dla Bayernu nie powinno być. Na miłość boską, koleś z Bayernu (nie wiem, który to) stoi przed Ikerem i piłka mu leci tuż pod nim albo tuż obok niego. Czy chce czy nie, bierze czynny udział w akcji. Taka jest moja interpretacja i bardzo mnie dziwi to, że nikt z tego nie robił dymu. Podobna bramka nie uznana była strzelona przez Beasleya na MŚ 2006 w meczu grupowym USA z Włochami. Prawidłowo nieuznana, a tutaj nieprawidłowo uznana moim zdaniem.

I to z czysto sędziowskiego punktu widzenia. Sędzia się wybroni bo przepisy są wątłe i może pieprznąć "zinterpretowałem to jako brak uczestnictwa w akcji" i tyle. Myślę, ba, jestem przekonany, że nikt by się nie czepiał, jakby nie uznali bramki.

A sam jestem z całego serca za Bayernem bo ich lubię i kibicuje im w Europie z powodów niektórym znanych. A to było napisane z czysto obiektywnego punktu widzenia.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 kwie 2012, 8:06

Ja mam prośbę do kibiców Barcelony, United itd. którzy tutaj podejmują nieśmiertelny wątek Barca kradnie/Barca poszkodowana, przepisy taki i takie...
Zróbcie sobie osobny temat do tego. Tutaj naprawdę wolę czytać posty na temat spotkania niż udowadniania czegokolwiek innym.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 kwie 2012, 8:32

Jeszcze tak na chlodno, dzien po meczu - znakomity mecz Khediry, material szkoleniowy dla wszystkich jego antyfanow i chcacych wytransferowac Niemca z klubu.

estebano
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: estebano » 18 kwie 2012, 11:06

Tak sobie czytam te komentarze i nie mogę wyjść z podziwu dla o0sób które nie widzą albo nie chcą widzieć że wejście Marcelo to jest EWIDENTNA czerwona kartka , atak z tyłu bez piłki na wysokości kolana........

ten kto twierdzi inaczej ten nie zna się na przepisach gry w piłkę nożną ...

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 kwie 2012, 11:09

Przeciez wiekszosc ludzi tu potwierdza, ze to wejscie bylo na czerwo, wiec nie wiem ocb?

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 18 kwie 2012, 11:20

Akarin ty chyba z tym opisywaniem różnicy między faulem Pepe i Robbena jaja sobie robisz ;). Przecież piłka jest teraz tak szybka, że to raczej czysty przypadek czy wejdzie nakładką w stopę, kostkę czy piszczel , z pewnością nie jest tak, że można zawsze to kontrolować. Zamykając tą kwestię żółta, a nie czerwona za takie zagrania, tak jak powinno być w przypadku faulu Pepe.
Może bramka dla Bayernu nieprawidłowa i powinien być karny za faul Coentrao, ale jeżeli to błędy to się wyrównało, nie czepiałbym bym się.
Wygrana Bayernu raczej zasłużona, Real zagrał źle taktycznie i generalnie jest bez formy od dłuższego czasu, ale mimo to na SB po poprawieniu kilku rzeczy awans jest spokojnie w zasięgu, bardziej boję się soboty :), bo tam może być rzeź.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 18 kwie 2012, 11:38

w linku podamym wyżej widać także, że nie tylko Valdes lata przez całe boisko do sędziego z pretensjami... pewnie gdyby to by był mecz Barcy to większość na forum by zauważyła :lol:

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 18 kwie 2012, 11:40

Fakt faktem tez mnie to zaczelo wnerwiac jak cala druzyna Realu biegala z pretensjami do arbitra, na szczescie Webb ich niezle odsuwal i opiepszal jak tak do niego z pretensjami podbiegali ;)

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 18 kwie 2012, 11:59

Też mi się podobało jak ustawiał wszystkich, szkoda że w Hiszpanii nie ma takich sędziów z jajami.

estebano
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: estebano » 18 kwie 2012, 12:16

jest taki sędzia i sędziował realowi mecz z Villarreal gdzie wyrzucił Ozila który podważął jego decyzje , jednak prasa madrycka i rm.pl przez tydzień bredziło coś o podwójnych standardach w sędziowaniu ... bieganie do sędziego jest mocno słabe ale takie zagrywki to zasługa mou :)

Mirek12
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mirek12 » 18 kwie 2012, 12:54

Real jednak zagrał poniżej swoich możliwości. Przegrał zasłużenie. W sumie tak stawiałem w Star Playerze (http://www.heineken.com/pl/ucl/star-player/home.aspx).
Dla Bayernu to i tak zbyt mała zaliczka. Ostatecznie stawiam na Real. Szykują się emocje.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1370
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 kwie 2012, 13:59

Przecież Real jest już w finale...1-2 to znakomity wynik na wyjeździe...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”