Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 20 kwie 2012, 19:20

Galliani potwierdził stratę w wysokości 67,3 milionów euro, którą pokryła od razu firma Berlusconiego. Strata zmniejszyła się w stosunku do zeszłego roku o 2,5 miliona i zanotowano wzrost przychodów o 13,6 milionów. Pewnie będzie to miało znaczący wpływ na nasze mercato przynajmniej wg mnie. Ostatnio jak była taka strata to sprzedaliśmy Kakę. Ponoć to pierwszy raz gdy Berlusconi z miejsca pokrył całą kwotę i we Włoszech się uważa, że to dobry sygnał.

Wg Sky Galliani chce aby w przyszłym roku było maksymalnie 27 zawodników w kadrze pierwszego zespołu aby obniżyć wydatki na gaże. Z tego powodu większość kontraktów ma nie zostać przedłużonych. Mam nadzieję, że tak będzie.

Acerbi coraz bliżej Milanu. Ma być to wypożyczenie z opcją wykupu za 8 milionów. Chłopak ma świetną prasę we Włoszech. Rozwija się w niesamowitym tępię a dotego jest Milanistą. Ryzyka nie ma praktycznie żadnego a jest szansa na klasowego gracza. Nesta ma dostać nowy kontrakt aby być przez rok jego mentorem. Sandro również powiedział, że do Juventusu nie odejdzie.

Pojawiają się plotki o wymianie Robinho-Ganso z dopłatą Milanu w wysokości około 10 mln. Jestem wielkim fanem talentu Gęsi, ale nie potrzebujemy kolejnego pacjenta w MilanLab. W Europie można znaleźć lepszego, tańszego i mniej kontuzjowanego gracza do pomocy (Eriksen, Asamoah, itp).

Milan z Interem dogadał się w sprawie syntetycznej murawy. Polecam wypowiedź Gallianiego na temat sytuacji wokół stadionu. Wiele rozświetla dlaczego Juve ma swój a my długo nie będziemy mieć. Ogólnie bardzo ciekawy wywiad Łysego. Sporo mówi też o redukcji pensji, ale bez straty jakości, itp.

Wróć do „Włochy”