Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 500

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: "Reprezentacja" Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 03 maja 2012, 12:46

Kesz pisze:Żewłakow był by wsparciem jedynie na ten turniej a trzeba też myśleć o kwalifikacjach do MŚ - w których Żewłakowa nie zobaczymy, bo będzie łowił ryby na emeryturze.
Żewłakow byłby podstawowym obrońcą tej reprezentacji i to raczej bezapelacyjnie. Myśleć o kwalifikacjach do MŚ? :lol: Myślę jednak, że celem kadry na Euro jest osiągnięcie sukcesu na Euro.
kurde - Frankowski... a może jeszcze Krzynówka ściągniemy z emerytury co ?
Frankowski - 15 goli w lidze w tym sezonie.
Brożek, Sobiech, Kucharczyk - nie chce mi się dokładnie liczyć, wg Weszło strzelili w tym sezonie łącznie 5 goli.

Więc dlaczego nie Frankowski? I czy jest drugi taki kraj na świecie, w którym trener jest lepszy od 3/4 powołanych napastników?

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 maja 2012, 12:49

kaczy pisze:
Matko! Co to jest to, co ja słyszę w tv?! To ma być piosenka promująca Polskę w XXI wieku?! K... wstyd się będzie pokazać na stadionie przy takim hiciorze...” - napisał na Twitterze Azrael. „Po ponownym odsłuchaniu »Kokokoko « dochodzę do wniosku, że naród wykazał się wielkim poczuciem humoru, idealnie dobierając piosenkę do poziomu organizacyjnego imprezy. Wszystko będzie takie swojskie - od piosenki, przez drogi, po stadiony” - skomentował utwór Łukasz Warzecha, komentator dziennika „Fakt”. „Piosenka na Euro - nie wierzę. Bojkot Kaczyńskiego piłki nożnej - nie wierzę. Jeszcze coś tam dziś u was, kochani, fajnego?” - to z kolei reakcja Eryka Mistewicza.
Ktoś jest w stanie przetłumaczyć to zdanie na język polski?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6208
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 maja 2012, 12:50

Bartakus - zacznę od tego że nie jestem wielkim specjalistą od polskiej piłki (głównie ligi) i mogę mieć pewne braki w wiedzy, dlatego popraw mnie jeśli się myle.
bartbuks pisze: Bramkarze: Łukasz Fabiański, Wojciech Szczęsny, Przemysław Tytoń
Kuszczak, Boruc, Szczęsny. Tytoń mógłby być rezerwowym w tym zestawieniu z szansą na wskoczenie do kadry. Fabiański? Sorry, ale tutaj Smuda po raz pierwszy się ośmiesza.
Faktem jest, że wymieniona przez Ciebie trójka to 3 najlepszych polskich bramkarzy. Boruc sam się przekreślił, nie pijactwem w samolocie (wszyscy zgodnie uznamy że to głupi powód by go z kadry usunąć), ale brakiem skruchy, pychą i postawą 'co to ja nie jestem' po tej aferze (chodzi mi o jego wypowiedzi). Kuszczak powienien jechać, ale gdyby go wykreślić, to powołani przez niego bramkarze to 3 najlepsi z dostępnych. Śmiejcie się czy nie, ale jeśli Fabian wejdzie na boisko, to na pewno nie zawiedzie.
bartbuks pisze: Obrońcy: Sebastian Boenisch, Kamil Glik, Marcin Kamiński, Tomasz Jodłowiec, Damien Perquis, Łukasz Piszczek, Marcin Wasilewski, Jakub Wawrzyniak, Grzegorz Wojtkowiak
Boenisch? Za co on jedzie? Facet nie jest przygotowany, po ciężkiej kontuzji i jeszcze dostaje praktycznie od ręki miejsce w składzie.
Podaj mi 1 lewego obrońce prezentującego wyższy poziom do Niemca, i 1 lub 2 środkowych lepszych od tych powołanych (oczywiście z wyjątkiem Żewłakowa)
bartbuks pisze: Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski, Dariusz Dudka, Kamil Grosicki, Adam Matuszczyk, Adrian Mierzejewski, Rafał Murawski, Ludovic Obraniak, Eugen Polanski, Maciej Rybus, Rafał Wolski
Matuszczyk? Smuda właśnie zaśmiał mi się w twarz.
Tu się zgadzam, Matuszczyk nie miał prawa się tu znaleźć
bartbuks pisze:Napastnicy: Paweł Brożek, Michał Kucharczyk, Robert Lewandowski, Artur Sobiech
Tutaj pozostawię to bez komentarza. Choć nie. Myślę, że grupa Lewy, Sobiech, Franek, Jankowski i/lub Piech byłaby mnie kontrowersyjna.
Widziałem pare meczu Ruchu i Piecha opisać mogę, jako napastnika bazującego w 80% na szybkości i baaaardzo słabym wykończeniu akcji. Jeśli tak ciężko jest mu strzelić Kelemenom, Parejkom i Cabajom, to takiego Petra Cecha on co najwyżej pogłaszcze po rękawicach. Nie mówiąc już o tym, że obrońcom grającym na EURO (np. Papadopulos z Sokratisem) nie będzie tak łatwo uciekał jak Astizom, Pietrasiakom i innym Wojtkowiakom.
Brożek? Faktem jest ze nic nie gra, ale w reprze nie zawodzi - czego nie można powiedzieć o Piechach czy Frankowskich, którzy po prostu nie dostali szansy. To zwyczajny błąd w przygotowanich, którego Smuda nie miał już czasu naprawić, więc był 'skazany' na Brożka - jak dla mnie w pełni uargumentowane powołanie.

Reasumując: za Fabiana Kuszczak - choc to tak kosmetyczna zmiana ze nie ma sensu się pastwić.
za Matuszczyka ktokowiek (np Borusik)
i to wszystko !

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 03 maja 2012, 12:57

sickstick pisze:Śmiejcie się czy nie, ale jeśli Fabian wejdzie na boisko, to na pewno nie zawiedzie.
Nie wiem zupełnie skąd te wnioski, w Lidze Mistrzów w meczach o najwyższą stawkę bywał tragiczny.
Podaj mi 1 lewego obrońce prezentującego wyższy poziom od Niemca, i 1 lub 2 środkowych lepszych od tych powołanych (oczywiście z wyjątkiem Żewłakowa)
Słowo klucz. Ale to fakt, że lewych obrońców nie mamy. I biorąc pod uwagę kontuzję Benisza, to raczej też na niego nie mamy co liczyć.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 804

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 maja 2012, 13:04

bartbuks pisze:Właśnie przestałeś być dla mnie jakimkolwiek partnerem do dyskusji.
A Ty nim jesteś? Pytałem o nazwiska,nazwiska sensowne....Jak na razie podałeś jedno(Borysiuk),z tym akurat się zgadzam,ale Boruc,Kuszczak czy Żewłakow to piłkarze o których wiedzieliśmy od dawna,że nie zagrają na Euro.Teraz wielkie zaskoczenie,o ja pierdole nie ma Boruca???Piech i Jankowski?Mieliby takie same szanse na zaistnienie w tej reprezentacji jak i ten cały Kucharczyk.Franek to już nie te lata,przykro mi....Jakbyś przeczytał dokładnie moje pytanie to może i z sensem byś odpowiedział a nie wyskakujesz z tekstem o ziomach i pierdołach o partnerach do dyskusji,najlepszy taki co ma takie samo zdanie jak ja,co?Proszę już bez wycieczek osobistych a o nazwiska,które robiłyby różnicę w tej reprezentacji.Przypomnę tylko,że Borysiuka już wymieniłeś....
fieldy pisze:ja nie jestem oburzony. Mowisz, ze żadnego znaczącego nazwiska nie brakuje, a imo własnie ci, których wymieniłem różnice by mogli zrobić. Nie ma znaczenia, ze Smuda ich już dawno skreślił. Przydaliby sie na Euro, ale nie jadą bo Smuda miał taki kaprys. Przez co kadra nie będzie tak silna, jakby mogła byc, albo inaczej - jest słabsza niż powinna.
Owszem przydaliby się,ale ich powołanie było czymś w stylu mission impossible,więc rozwodzenie się teraz dlaczego nie ma ich w kadrze nie ma najmniejszego sensu,bo ten temat już dawno został wyczerpany i powiedziano o nim wszystko.Innych 'wielkich nieobecnych' ni [ch**] nie mogę dostrzec....

Ktoś tu napisał
fuck Euro
,no to może należałoby dodać fuck Polska i Polacy a w czerwcu wszyscy usiądziemy przed telewizorami a niektórzy pojadą na Narodowy....

Mam wrażenie,że część z piszących tutaj o reprezentacji lży po niej tylko i wyłącznie ze względu na antypatię do PZPN-u i Smudy tylko,że reprezentacja to nie tylko PZPN,Lato i Smuda,to coś więcej.Szkoda tylko,że nie dla wszystkich Polaków.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2012, 13:08

ryba_82 pisze:,no to może należałoby dodać fuck Polska i Polacy a w czerwcu wszyscy usiądziemy przed telewizorami a niektórzy pojadą na Narodowy....
Nie, tylko fuck euro. I fuck reprezentacja pzpnu. Boenisch, Perquis czy inny Polanski - nigdy nie będą Polakami!

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 maja 2012, 13:09

cloner pisze:
ryba_82 pisze:,no to może należałoby dodać fuck Polska i Polacy a w czerwcu wszyscy usiądziemy przed telewizorami a niektórzy pojadą na Narodowy....
Nie, tylko fuck euro. I fuck reprezentacja pzpnu. Boenisch, Perquis czy inny Polanski - nigdy nie będą Polakami!
Czyli Euro nie będziesz oglądał?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2012, 13:15

ryba_82 pisze:Czyli Euro nie będziesz oglądał?
Mecze reprezentacji Włoch na pewno będę oglądał, chyba że będę w pracy.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 03 maja 2012, 13:19

cloner pisze:Mecze reprezentacji Włoch na pewno będę oglądał, chyba że będę w pracy.
Ja bym reprezentację Polski oglądał nawet gdyby Piech czy Jankowski zostali powołani :D
Mimo wszystko w polskiej reprezentacji jest więcej Polaków niż we włoskiej....

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 maja 2012, 13:20

sickstick pisze:Podaj mi 1 lewego obrońce prezentującego wyższy poziom do Niemca, i 1 lub 2 środkowych lepszych od tych powołanych (oczywiście z wyjątkiem Żewłakowa)
Dlaczego z wyjątkiem Żewłakowa? Trędowaty jest, czy co? Proszę. Lisowski, Banaś i np Celeban. Wybacz, ale taki Banaś nakrywa czapką w tym sezonie Jodłowca, który notabene w KSP gra w 2 linii. Lisowski nie ma prawa narzekać na swoją formę i umijętności, prawda? Ja chcę zobaczyć jak ten fantastyczny Boenisch wytrzymuje 90 min na pełnych obrotach. Wow, po takiej kontuzji i przerwie, to pewnie ma niespożyte siły!
sickstick pisze:Widziałem pare meczu Ruchu i Piecha opisać mogę, jako napastnika bazującego w 80% na szybkości i baaaardzo słabym wykończeniu akcji. Jeśli tak ciężko jest mu strzelić Kelemenom, Parejkom i Cabajom, to takiego Petra Cecha on co najwyżej pogłaszcze po rękawicach.
Widzisz jesteś w stanie skrytykować Piecha, ale teraz spójrz na niego, potem na Brożka, znow na Piecha, potem na Kucharczyka i co? Oni to kuźwa walą gole Buffonom, Casillasom i Valdesom? Potrafisz skrytykować Piecha, ale nie podasz argumentu za tym, aby Brożek/Kucharczyk zostali w kadrze. Napastnik ma strzelać, a nie jebać się gdzieś po trybunach.
sickstick pisze:Brożek? Faktem jest ze nic nie gra, ale w reprze nie zawodzi - czego nie można powiedzieć o Piechach czy Frankowskich, którzy po prostu nie dostali szansy.
Przedstaw mi mecze Brożka w kadrze, kiedy to robił taki szał!? Chodzi mi o mecze o pkt. Mi do głowy przychodzi jedynie mecz z Czechami. Franek pokazał już kiedyś, że kadra mu nie straszna.
sickstick pisze:więc był 'skazany' na Brożka - jak dla mnie w pełni uargumentowane powołanie
Gówno prawda. Jak się nie ma co się lubi, to sie lubi co się ma? Brożek nie stracił miejsca w klubie na chwilę przed ogłoszeniem kadry. W Turcji też miał podobną sytuację, więc Smuda mógł, a nawet musiał szukać alternatywy. Nie zrobił tego, jego problem. Dal dupy, a przecież za selekcję odpowiada on, a nie Rząsa.
sickstick pisze:Reasumując: za Fabiana Kuszczak - choc to tak kosmetyczna zmiana ze nie ma sensu się pastwić.
Zobaczymy co powiesz jak np połamie, bądź wykartkuje się Szczęsny. Czy też będziesz uważał, że Bambi to dobre rozwiązanie.
ryba_82 pisze:ale Boruc,Kuszczak czy Żewłakow to piłkarze o których wiedzieliśmy od dawna,że nie zagrają na Euro.
Nie zagrają, bo tak wymyślil sobie Smuda. A selekcja nie polega na tym, że skreślasz kogoś i masz w dupie jaką prezentuje formę. BO tutaj mamy paradoks, gdyż Żewłakow z miejsca wskoczyłby do 11, ale Smuda mówi NIE i [ch**]. A Matuszczyk i Boenisch to jadą dlaczego? Bo są w fantastycznej formie? Formę to oni mają, do ciasta.
ryba_82 pisze:Mam wrażenie,że część z piszących tutaj o reprezentacji lży po niej tylko i wyłącznie ze względu na antypatię do PZPN-u i Smudy tylko,że reprezentacja to nie tylko PZPN,Lato i Smuda,to coś więcej.Szkoda tylko,że nie dla wszystkich Polaków.
Nie, to lepiej udawać, że jest pięknie i różowo. Pozwolisz, że podam Ci kadrę wg mnie, tak wieczorem, bo obecnie gotuję obiad :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 maja 2012, 13:25

cloner pisze:
Nie wierzę, że jesteś tak skrajnym patriotom by wierzyć w to co piszesz. Jeśli się myle to szacunek, bo taki patriotyzm w dzisiejszych czasach jest niespotykany.

Rzecz w tym ze jako ludzie XXI wieku jesteśmy coraz bardziej Europejczykami, a nie Polakami - podoba mi się taki kierunek w rozwoju świata, w stronę wspólnej jedności bez podziałów. Jako współczesnego Polaka powinno ci bardziej zależeć na wywarciu dobrego wrażenia na tle innych Eropejskich państw, niż zrobinie obciach ale zachowanie przy tym poczucia, ze przynajmniej działałem typowo po Polsku bez wspomagania się innymi. Takie podejście jest bardzo archaiczne.

To tak jakby na osiedlu było 5 ziomków i 1 metal, i chociaż tych 5 ziomków nie miałoby nic to tego, ze tamten słucha innej muzyki i chciałoby się z nim kumplować, to tamtem stwierdziałby 'wale ich, wolę nie mieć kupli ale przynajmniej być tru metalem. przecież bycie matelem i kumplowanie się z ziomkami to wstyd'. Tylko przed kim wstyd, skoro na osiedlu nie ma innych metali?

Na naszym Europejskim osiedlu jest jeszcze kilka takich nacji, które można uznać za tzw 'innych metali' - Serbie, Bośnie, Chorwacjie - gdzie ważniejsze od zaszpanowania przed resztą Europy jest pokazanie, jak tu nie są narodowi. Choć zaraz zaraz, czy największa Chorwacka gwiazda nie pochodzi czasem z Brazylii? Zresztą, myślę za jako Polacy wolelibyśmy równać do Niemców, Francuzów, Brytów, a nie do krajów dawnej Jugosławii.

Jak dla mnie Polanski i Beonich to Niemcy, Obraniak to Francuz... i co z tego? Myślisz że Niemcy widzą Boatenga mówiaż dumą 'to prawdziwy Niemiec'? Skądże. Wali ich to, cieszą się że na Europejskim tle mają silną reprezentacje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 maja 2012, 13:27

ryba_82 pisze:Ja bym reprezentację Polski oglądał nawet gdyby Piech czy Jankowski zostali powołani :D
Mimo wszystko w polskiej reprezentacji jest więcej Polaków niż we włoskiej....
Ale to nie jest reprezentacja Polski już, dlatego ją pie*dole mocno w dupę. Jak napisał Bartek, powołania są z dupy, grają Niemcy, z którymi Smuda się potrafi dogadać, tyle.

Sickstick, oczywiście że w to wierzę. Kibole chyba tak mają.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1490
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 maja 2012, 13:29

sickstick pisze:
cloner pisze:
Nie wierzę, że jesteś tak skrajnym patriotom by wierzyć w to co piszesz. Jeśli się myle to szacunek, bo taki patriotyzm w dzisiejszych czasach jest niespotykany.

Rzecz w tym ze jako ludzie XXI wieku jesteśmy coraz bardziej Europejczykami, a nie Polakami - podoba mi się taki kierunek w rozwoju świata, w stronę wspólnej jedności bez podziałów. Jako współczesnego Polaka powinno ci bardziej zależeć na wywarciu dobrego wrażenia na tle innych Eropejskich państw, niż zrobinie obciach ale zachowanie przy tym poczucia, ze przynajmniej działałem typowo po Polsku bez wspomagania się innymi. Takie podejście jest bardzo archaiczne.

To tak jakby na osiedlu było 5 ziomków i 1 metal, i chociaż tych 5 ziomków nie miałoby nic to tego, ze tamten słucha innej muzyki i chciałoby się z nim kumplować, to tamtem stwierdziałby 'wale ich, wolę nie mieć kupli ale przynajmniej być tru metalem. przecież bycie matelem i kumplowanie się z ziomkami to wstyd'. Tylko przed kim wstyd, skoro na osiedlu nie ma innych metali?

Na naszym Europejskim osiedlu jest jeszcze kilka takich nacji, które można uznać za tzw 'innych metali' - Serbie, Bośnie, Chorwacjie - gdzie ważniejsze od zaszpanowania przed resztą Europy jest pokazanie, jak tu nie są narodowi. Choć zaraz zaraz, czy największa Chorwacka gwiazda nie pochodzi czasem z Brazylii? Zresztą, myślę za jako Polacy wolelibyśmy równać do Niemców, Francuzów, Brytów, a nie do krajów dawnej Jugosławii.

Jak dla mnie Polanski i Beonich to Niemcy, Obraniak to Francuz... i co z tego? Myślisz że Niemcy widzą Boatenga mówiaż dumą 'to prawdziwy Niemiec'? Skądże. Wali ich to, cieszą się że na Europejskim tle mają silną reprezentacje.
Są ważniejsze rzeczy niż mieć mega mocną reprezentację - mieć swoją reprezentację, reprezentację Polaków, a nie zbieraniny jakiś niedojdów z innych krajów.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 03 maja 2012, 13:34

Czyli piłkarz godny gry w reprezentacji to taki, który wychował się w Polsce.

Zastanówcie się, czy kiedy wychowany w Holandii Smolarek (który dostajac pierwsze powołania NIE UMIAŁ MÓWIĆ PO POLSKU) strzelał gole Portugalii, to skakaliście z radości, czy klnęliście że nie cieszą was gole tego nie-Polaka.

Co z tego, czy Polakiem (prawdziwym) był jego ojciec, dziadek, babcia czy pies. Skoro się nie wychował w Polsce, to żaden z niego Polak.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1490
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 03 maja 2012, 13:35

Piłkarz godny gry w reprezentacji Polski to Polak, a Ebi jest Polakiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”