Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 21 maja 2012, 21:17

Z tym, że napastnicy z reguły kosztują więcej.

Na razie nie ma co gdybać. Osobiście wolałbym aby Silva został a jeżeli miałby już odejść to oddać go do City lub Realu w zamian za kilku graczy. Bo w przypadku transferu gotówkowego kasy nie zobaczymy a następcą Thiago zostanie okrzyknięty Bonera.
z całym szacunkiem do wyżej wymienionej trójki ale boateng ma imo większe możliwości, poza tym może grać na dwóch pozycjach i widać, że jest zżyty z milanem. a już wymiana boateng - hernanes jest całkowicie niedorzeczna, brazylijczyk końskiego zdrowia też nie ma i perspektywiczny to on już nie jest (oczywiscie nie chodzi mi o wymiane z lazio tylko kupienie hernanesa za hajs ze sprzedaży boatenga)
Boateng ma jeszcze daleko do miana gracza klasy światowej na swojej pozycji. Nie jest tak kreatywny jak inni ofensywni pomocnicy, nie ma takiego dryblingu a najlepiej się czuję wtedy gdy ma więcej miejsca na boisku i dodatkowo jest bardzo łamliwy. Kilka bramek klasy światowej troszkę za bardzo zrobiło "hype" wokół niego. A czy jest bardziej żzyty to bym się kłócił. Gdzieś w połowie sezonu w wywiadzie powiedział, że nie wiem ile będzie grał w Milanie i że nie jest graczem grającym 10 lat w jednym klubie. Jovetic to jest talent czystej wody, który IMHO ma znacznie większy potencjał niż Kevin. Hamsik i Hernanes grają imho lepiej i są gotowi do gry przez cały sezon.

Odkładając sympatie na bok zamieniłbym Kevina na Hernanesa bez zastanowienia. Jednak wolałbym widzieć ich razem w Milanie. Jedak tak jak pisałem gdyby trzeba było kogoś sprzedać z trójki Boa, Zlatan i Silva to wskazałbym na Prince. Szkoda jednak, że nie ma już popytu na Pato.

Wróć do „Włochy”