Na razie nie ma co gdybać. Osobiście wolałbym aby Silva został a jeżeli miałby już odejść to oddać go do City lub Realu w zamian za kilku graczy. Bo w przypadku transferu gotówkowego kasy nie zobaczymy a następcą Thiago zostanie okrzyknięty Bonera.
Boateng ma jeszcze daleko do miana gracza klasy światowej na swojej pozycji. Nie jest tak kreatywny jak inni ofensywni pomocnicy, nie ma takiego dryblingu a najlepiej się czuję wtedy gdy ma więcej miejsca na boisku i dodatkowo jest bardzo łamliwy. Kilka bramek klasy światowej troszkę za bardzo zrobiło "hype" wokół niego. A czy jest bardziej żzyty to bym się kłócił. Gdzieś w połowie sezonu w wywiadzie powiedział, że nie wiem ile będzie grał w Milanie i że nie jest graczem grającym 10 lat w jednym klubie. Jovetic to jest talent czystej wody, który IMHO ma znacznie większy potencjał niż Kevin. Hamsik i Hernanes grają imho lepiej i są gotowi do gry przez cały sezon.z całym szacunkiem do wyżej wymienionej trójki ale boateng ma imo większe możliwości, poza tym może grać na dwóch pozycjach i widać, że jest zżyty z milanem. a już wymiana boateng - hernanes jest całkowicie niedorzeczna, brazylijczyk końskiego zdrowia też nie ma i perspektywiczny to on już nie jest (oczywiscie nie chodzi mi o wymiane z lazio tylko kupienie hernanesa za hajs ze sprzedaży boatenga)
Odkładając sympatie na bok zamieniłbym Kevina na Hernanesa bez zastanowienia. Jednak wolałbym widzieć ich razem w Milanie. Jedak tak jak pisałem gdyby trzeba było kogoś sprzedać z trójki Boa, Zlatan i Silva to wskazałbym na Prince. Szkoda jednak, że nie ma już popytu na Pato.