Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)

Post autor: Shlubb » 01 cze 2012, 22:39

Takie ogólne zainteresowanie klubem Fc Lorient zaczęło się mniej więcej od sezonu 2008/2009 kiedy to grając u kolegi w Pesa i grając Lyonem rozgromiłem Lorient 8 czy 9:0. Po tym meczu jakoś mi sie tak zrobiło żal tego Lorientu i postanowiłem zobczyć co to za jest za klub. Potem zacząlem od czasu do czasu sprawdzać wyniki. Następnie był czas nikłego zainteresowania aż do tego meczu: :D Z sezonu na sezon kibicowanie rosło ale takie kibicowanie pełną gębą czyli w miare możliwości oglądanie ligowych meczy, sprawdzaniu wiadomości, komentowaniu na forum Lorientu itp. zaczęlo się dopiero od tego sezonu.
Co do kibiców w Polsce to kiedyś na Youtube widziałem kibica z Polski który napisał że jest fanem Lorientu ale nie byłem wtedy aż takim kibicem jakim jestem teraz więc to zignorowałem. Sądze że tych ikbiców można policzyć na palcach jednej ręki. Marzę żeby zrobić polską strone Lorient ale musiałbym mieć kogoś opanowanego w informatyce :) Lorient to naprawdę fajna,ciekawa drużyna z dużym potencjałem nawet na europejskie puchary (żeby tylko najlepsi gracze tak chętnie nie odchodzili :? ). Kiedyś nawet mi się sniło że grali w eliminacjach od Ligi Mistrzów :P Kto wie może kiedyś tak się stanie?

Wróć do „Piłka nożna na świecie”