Tutaj kilka ich utworów :
- Ten motyw mi świetnie pasuje do "Mostu Terabithii" - słuchając tego utworu w głowie miałem sceny z tego filmu... Fajne odczucia.
z resztą masa tego, polecam się zapoznać, bo to miód dla uszu.
Kolejne jakie chętnie polecę to oczywiście Immediate Music - też na próbę kilka utworów :
- Nie ukrywam, że jeden z mych ulubionych utworów - budzi do życia.
Warto przy okazji Immediate Music wspomnieć o grupie muzycznej - Globus - Można podziwiać ich współpracę m.in swego czasu dali wspaniały koncert na Wembely - tylko ciary przechodziły...
Tutaj taka próbka kompozycji Immediate Music i klimatyczne Serenata Immortale -
a tutaj Globus - Preliator - na żywo z koncertu na Wembley - - Ile bym dał by tam być... radzę przesłuchać całość, bo wrażenia niesamowite. Taką muzykę powinni Polskim piłkarzom przed meczem puścić a już przed Ruskimi to zdecydowanie wskazane, bo to jak wojna - POLECAM ! - Jak was nie zamuruje z wrażenia, to jesteście głusi
No i na koniec jeszcze inna grupa muzyczna - Two Steps from Hell i ich próbka :
-w komentarzach widzę, że owy utwór ma jakieś powiązania z Euro 2012 - ciekawe... dopiero teraz o tym usłyszałem, ale szkoda, że nie słyszę tego utworu na Euro - to był by klimat... łaaaaaa....
Ogólnie grupa specjalizuje się w epickich utworach w pełni tego słowa znaczeniu, jest to jedna z najpopularniejszych grup muzycznych tworząca muzykę do trailerów filmowych, filmów, filmów dokumentalnych czy animacji... Jeśli jej nie znacie, to wstyd ! i natychmiast trzeba się zapoznać !
Ktoś tu wspomniał o Hansie Zimmerze, jak człowiek pomyśli o muzyce filmowej to właśnie on wychodzi na pierwszy plan obok np. Ennio Morricone - przy tym człowieku odrazu wracam pamięcią i odzywa się sentyment do tak wspaniałych utworów jak Chi Mai czy La Califfa
- Uwielbiam słuchać jak mam doła
No ale myślę, że Ci ludzie i wielu innych zapiszę się na zawsze historii, ale pojawia się coraz więcej kompozytorów którzy naprawdę nakreślają pewną nową epokę...