Hiperbole to zostaw piszac o Kaczynskich. Potrzebuja ich.Kamil232 pisze: Oczywiście, że pisząc idol polityczny nie pisałem tego dosłownie. Nie raz nie dwa używa się nieco ironicznych słów dla wyolbrzymienia przekazu osób.To, że tego nie skumałeś wcale mnie nie dziwi. Wręcz niczego innego się nie spodziewałem.
Kamil232 pisze:To, że ty w swoich lewackich książeczkach nie masz nic co możesz przyswoić i potem zapamiętać to mnie wcale nie dziwi. Wiekszość tego bełkotu jest tak miałka intelektualnie, że do niczego to się poźniej nie przydaje. Ale nie mierz wszystkich swoich miarą, niektórzy czytają nieco poważniejszą literaturę, dzięki której trafiają na bardzo zacne złote mysli.
Kamil232 pisze:Nie po prostu, mam tyle argumentów, żeby masakrować ten wasz bełkot, że aż tyle tego wychodzi, mimo, że się ogarniczam. Ty takowych nie posiadasz, poza marnymi kpinami, argumentów w twoich postach jest nie wiele, stąd nie ma ani formy, ani treści.
A tu mamy kolejny przyklad jak Kamil lubi mowic o sobie i kreowac sie na intelektualiste.Kamil232 pisze:J/w miałem setki argumentów by pokazać, że z kompleksem Barcelony nie mam nic wspólnego i je wyartykułowałem, tak że poza marnimi kpinami i atakami ad personam już nie było nic do powiedzenia, bo do żadnego argumentu nikt się nie odniósł. Dla ciebie oczywiście ten atak na mnie ad personam, był zabawny. No bo przecież każdy atak ad personam na prawicowego oszołoma jest zabawny, ale na "postępowego" lewaczka nie. Wtedy to obrzydliwie. Gadaj zdrów kolego, każdy widzi te twoje podwójne standardy i himalaje hipokryzji gdy potem sam wyskakujesz z płaczem na podobne ataki, kiedy sam takie uskuteczniasz.
Troszke gorzkiej prawdy by ci sie przydalo. Sluze uprzejmie.
Twoja grafomania i przesadnie dlugie posty nie wynikaja z porazajacej ilosci argumentow. Wynikaja z tego ze zazwyczaj argumentow nie posiadasz i probujesz czytelnika "zagadac". Nie jestes zadnym zbawca prawicy na forum. To ze ludzie nie wchodza z toba w polemiki w tematach polityczno-swiatopogladowych wynika nie jak sobie pewnie myslisz z twojej wiedzy merytoryki i sily argumentow tylko po prostu poznali sie na tobie i wiedza ze taka dyskusja jest jalowa i skonczy sie przepychankami slownymi. Wiedza ze nie nudzi ci sie nawalanie postow a gdy oni w koncu odpuszcza to zapewne masz poczucie zwyciestwa. Mialem ostatnie slowo pokazalem im przegadalem ich. Jest tu tylko jeden kretyn ktory mimo wszystko wchodzi z toba w dyskusje - ja. Odpisanie teraz zajelo mi ponad godzine myslisz ze ilu osobom sie chce tak tracic czas majac na uwadze slowa Piwusa ze z ciemniakami i faszystami nie warto dyskutowac? Przynajmniej ku uciesze gawedzie bo wiem ze sa userzy ktorym czytanie tego poprawia humor.
Co do przepychanek slownych to wszedzie widzisz ataki na siebie. Nawet w pojedynczych emotkach. Jestes jak te dziewczyny ktorym powiesz cos w stylu: "masz normalna dupe" a ona wtedy sie obrazi i zaczyna krzyczec: "normalna to znaczy gruba tak? ty chamie ty debilu ja ci nigdy nic zlego a ty mnie tak traktujesz?" na koniec sie jeszcze rozplacze i tyle z tego. Ty nie beczysz chociaz kto wie co tam robisz przed kompem. Twoje kompleksy musza byc dosc spore skoro musisz kreowac sie na mesjasza prawicy i wplatac lacinskie sentencje ktore akurat pasowaly jak piesc do nosa. Do ciebie bardziej przystaje lacina podworkowa i jej sie trzymaj.
Jeszcze do ciebie wroce jak bede robil podsumowanie o Piechu.
Mam blade pojecie i jestem z tego powodu niezwykle szczesliwy. Nie jestem zaczadzony jak ty. Szkoda ze spraw swiatopogladowych nie da sie oddzielic od polityki i sila rzeczy mam z nia jakis kontakt.Kamil232 pisze:ty natomiast o polityce żadnego pojęcia nie masz, więc dobrze by było, żebyś na jej temat przestał się wypowiadać.
A ty dalej w to brniesz. Jakis masochista jestes. Zaczales wywod jak to kler zbawial Polske. Jakby bez kleru pod zaborami po dwustu latach jezyk polski i polska kultura przestala istniec. Ze teraz bylibysmy Niemcami albo Rosjanami. Wiedze czerpales z ksiazek dla uczniow gimnazjum gdzie i tak sa dwa akapity o roli kosciola w tamtym czasie. O plomiennych kazaniach podtrzymywaniu nadziei i pokatnej nauce jezyka gdzieniegdzie.Kamil232 pisze:he he he. No tak iśc w zaparte i swoją największą wtopę obrócić w wielkie zwycięstwo, typowe zagranie. Cóż więcej mogę powiedzieć: Ale jak to przecież w książkach do historii NIC się nie wspomina o roli Kościoła za zaborów, DAWAJ SCREENY!![]()
Wklejajac te screeny tylko potwierdziles ze opowiadales brednie ale w twojej glowie zrodzila sie mysl o wielkim zwyciestwie. Teraz musisz sobie ten dzien zaznaczyc w kalendarzu i swietowac.
I znowu odgrzebujesz swoje najwieksze przeboje. Chodzi o ten dwustronicowy raport dentysty i internisty na temat homoseksualistow? Klasyka tematu. Pokazales swoja ignorancje i uznales to swoj sukces.Kamil232 pisze:No tak wiadomo, już przy dyskusji o pederastach pokazałeś, że co jak co ale żaden lekarz z tobą się równać nie może. Co tam jakiś internista ktoś tam ktoś tam, to nie to co ty prawdziwy ekspert i miszcz.
W sumie chcialbym tak potrafic.
Czyli w ogole zadnego przechowywania zarodkow? Nawet w celu pozyskiwania komorek macierzystych ktore sa bardzo obiecujacym sposobem leczenia i medycyna wiaze z nimi wielkie nadzieje?Kamil232 pisze:Jak to co się stanie. NIe będzie ich, jak będzie zakazane In vitro to nie będzie można robić sztucznego zapłodnienia. Co tutaj jest nie do skumania?
A co z zarodkami obumierajacymi w sposob naturalny? Miski bedziecie kobietom miedzy nogi podstawiac i je ratowac?
"Przy zapłodnieniu naturalnym szacuje się, że 50-70% poronień to poronienia subkliniczne, czyli takie, gdzie ciąża nie była jeszcze zdiagnozowana. Kobieta traci więc dziecko, nie mając nawet świadomości jego istnienia. "
Zreszta masz doksztalc cie: http://www.proinvitro.pl/Home
Komorki Internet komputery i tak dalej i tym podobne. Naturalny Kamil sie znalazl. Kompletnie nie zrozumiales o co chodzilo. Wyjdz ze swojego naturalnego drewnianego domku.Kamil232 pisze:No cóż bądź konsekwenty. NATURALNA selekcja to naturalna. W naturze chyba nie występuje inkubator co?
Obchodzi mnie od zawsze. Zawsze chodzi o chciane/niechciane. Nie pierwszy raz sie do tego odnosze. Identyczne zagadnienie wystapuje w przypadku aborcji i adopcji przez pary homoseksualne. Nie pierwszy raz poruszam ten watek.Kamil232 pisze:Wyrażnie napisałeś, że bez in vitro będzie mniej dzieci, więc spytałem od kiedy to cie obchodzi. Teraz nie zasłaniaj się chcianymi czy nie chcianymi.
Piszesz o sobie?Kamil232 pisze:Jesteś zainteresowany ludzkim szcześciem, a mało na świecie jest decyzji które podejmuje się pod wpływem chwilii, a potem się ich żałuje.
Ciebie i prawice obchodzi. PiS chce ochronic kobiety przed trauma i w ogole moze cale spoleczenstwo. Niech zacznie od rozwiazania sie.Kamil232 pisze:To cie nie obchodzi co? Że np. kobieta dzisiaj będąc w dołku podejmuje decyzje o usunięciu dziecka, bo się pokłóciła z partnerem i ogólnie ma chandrę. A po tygodniu gdy zmienia się jej humor to nigdy w życiu by nie pomyślałą o tym by usunąć dziecko. Ile jest kobiet która ma syndrom poaborcyjny i do końca życia żałuje tego co zrobiła co? To cie nie interesuje do tego się nie odnosisz. Bo to nie pasuje do twoich pełnych obłudy i hipokryzji opowiastek o ludzkim szczęsciu o które się rzekomo troszczysz.
Przed ewentualna trauma ktora moze wystapic po przerwaniu ciazy (co jest niejasne) ale juz o traumie ktora moze wywolac donoszenie ciazy na przyklad z gwaltu i swiadomosc ze wychowuje sie dziecko ktorego sie nie chcialo a zmuszono cie zeby je urodzic (to musi byc bardzo uspokajajace i kojace) juz nie.
Czytajac o sydromie poaborcyjnym wychodzi ze jest to ciagle sprawa niejasna. Czesc badan wskazuje ze sa pewne negatywne skutki (wieksza sklonnosc do depresji) inne ze nie ma takich skutkow. Zdarza sie ze kobiety wpadaja w depresje po urodzeniu dziecka. W skarajnych przypadkach nie moga na nie patrzyc. Wiec co zabronimy im rodzic zeby przypadkiem nie odbilo sie to negatywnie na ich psychice?
Nie slyszalem zeby w krajach w ktorych aborcja jest legalna i idzie w dziesiatki/setki tysiecy pojawil sie problem syndromu poaborcyjnego.
Kula w plot i bardzo slaby przytyk w moja strone.
To bylby jakis argument gdyby wszystkie ciaze byly wynikiem seksu bez zabezpieczenia dwoch kochajacych sie osob w dlugotrwalych zwiazkach. Wiadomo ze tak nie jest i czesto to kobieta zostaje z problemem a facet znika. Ty jestes facetem to latwo ci pisac o odpowiedzialnosci.Kamil232 pisze:A i wiedz jedno. Każdy decyduje sam o tym czy ma mieć dziecko czy nie. Czy ktoś komu każe pakować penisa w macicę? Czy ktoś komuś każe tam się spuszczać? Każdy zna konsekwencje tego co robi. Jak sięgasz po vódkę to licz się z tym, że będziesz miał fazę, a na następny dzień będzie cie boleć głowa. Jak pakujesz bez zabezpieczenia i kończysz w macicy to licz się z tym, że będziesz miał dziecko. To wszystko. Każdy niech przyjmuje odpowiedzialność za swoje czynny.
Co musi zrobic koles ktory zamordowal tysiac dzieci aby jego winy zostaly wybaczone i uznano ze bladzil i teraz ma prawo do drugiej szansy? Wstapic do PiS. To go uchorni przed nazywaniem hipokryta.Kamil232 pisze:Są zwyrodnialce którzy nie gwarantują żadnej szansy na zmianę. Ale oczywiście do każdego przypadku należy podejść indywidualnie, a nie dzieciinie jak ty w przypadku zmiany poglądów. Ktoś kto chciał skroić portfel bo nie miał na chleb i przypadkowo kogoś dżgnął nożem i zabił, to nie to samo co ktoś kto przez parę tygodniu planuje zbrodnie, a potem znęca się na zwłokami. Być może dla ciebie jak w przypadku zmiany poglądów jedno i drugie to morderstwo, nie wgłębiasz się w szczególy i pewnie osądziłbyś ich podobnie. I ty coś mówiłeś o zero jedynkowym spojrzeniu na życie? Matko litości.
Pisze to Kamil ktory ateistow ktorzy jedza swiateczna kolacje ze swoimi bliskimi potrafi nazwac hipokrytami. Wedlug Kamila pisanie ze in vitro zwiekszy ilosc dzieci i bycie zwolennikiem aborcji to Himalaje hipokryzji + emotka. To co musi zrobic jeszcze koles ktory wyskrobal tysiac dzieciakow a potem zaczal dzialac w ruchu pro-life zeby o nim powiedziec cos takiego? Jestem gorszym hipokryta od Piecha bo stwierdzilem fakt no i glosowalem na Palikota.
Zeby zostac prezydentem USA najpierw trzeba urodzic sie w Stanach.Kamil232 pisze:A tak poza tym, to ja bym chciałbym Prezydentem USA i co z tego? Nie zawsze w życiu dostajemy to co chcemy, tacy już zostaliśmy stworzeni.
Do pana PiechaKamil232 pisze:Skoro człowiek który promował na okładce swojego tygodnika zakaz pedałowania może być teraz pierwszym który walczy o prawa pederastów i ty mu wierzysz, to czemu masz wątpliwości co do pana Piecha co?
Ten twoj pan Piech jest masowym morderca. Dociera to do ciebie? Wedlug takich jak ty zamordowal tysiac dzieci. I jeszcze nie masz watpliwosci co do jego przemiany?
Porownujesz to do okladek tygodnikow. Palikot zmienil poglady nad nim mozna sie zastanawiac czy szczerze czy nie. Piecha nie zmienil pogladow bo przejscie z bycia morderca do obroncy zycia nienarodzonego to nie jest zmiana pogladow. Bycie morderca nie jest pogladem. Przejscie od zwolennika aborcji do aktywisty organizacji pro-life to jest zmiana pogladow. W przypadku Piecha nie ma o tym mowy.
Cos tam jeszcze dalej bredzisz o spowiedzi. Ciekaw jestem ktory normalny ksiadz rozgrzeszyl go z dokonania tylu aborcji.
Piecha: Prosze ksiedza znowu to zrobilem...
Ksiadz: Boleslaw boj sie Boga. Ok dostaniesz rozgrzeszenie ale tym razem zmow nie 10 ale 15 zdrowasiek. I zaluj zaluj.
Piecha: Zaluje prosze ksiedza.
Ksiadz: To dobrze. Idz z Bogiem.
Tak to mialo wygladac? Piecha zaslania sie (cieszy sie) ze jak przeprowadzal aborcje to nie byla jeszcze karana. Przepraszam ale od kiedy dla KrK aborcja jest morderstwem? Od 1995? Od kiedy dla czlowieka wierzacego aborcja jest morderstwem? Jezeli Piecha jest czlowiekiem wierzacym to doskonale wiedzial co robi i jak obciaza to jego sumienie.
Boromir pisze: Ale Tobie nie chodzi o to, czy akurat Piecha może walczyć z in vitro, bo wg Ciebie sama walka z in vitro nie ma sensu. Uczepiłeś się kogoś, kto od dwóch dekad działa na rzecz ruchu pro life, no sorry, ale argument o hipokryzji jest tutaj absolutnie nie na miejscu.
Nie ale za to wszystkim nalezy odebrac swiadczenia prawda?Boromir pisze:Byli ludzie, którzy pałowali z przymusu i byli tacy, co na tym zrobili niezłą karierę. Ale wg Ciebie ich wszystkich powinno się traktować jednakowo, bo gdyby ten pierwszy powiedział, że żałuje, to byłyby himalaje hipokryzji.
Nie ale za to starczylo podpisac lojalke zeby w oczach prawicy byc teraz skonczonym prawda?
Nie ale starczyl sam niejasny kontakt z oficerem SB zeby uwazac go za smiecia prawda? Kotlinskiego i Walese pewnie kojarzysz.
Czy to nie ty naskakiwales na Szymborska ze podpisala sie pod pewnym dokumentem kiedy zrobili to wszyscy jej koledzy i nie miala mozliwosci zweryfikowania jaka jest prawda? Od razu ja osadziles.
Czy to nie prawica atakowala Szymborska bo napisala jakis tam wierszyk o Stalinie? Niewazne ze potem dostala Nobla rozslawila Polske najwazniejszy byl ten wierszyk. Ile dzieci nim zabila Boromir ze miala mniejsze prawo do obrony i zmiany postepowania niz Piecha?
W ogole warto teraz wrocic do tego co dzialo sie po smierci Szymborskiej. Dobrze pokazuje prawicowa podwojna moralnosc.
Franz pierwszy wkleil wiersz ktory mial pokazac ze Szymborska chwalila partie i Stalina. Szybko dolaczyl MVB
Ty twierdziles ze Szymborska wielka krzywde tym ksiezom zrobila podpisujac ten dokument i doskonale wiedziala co podpisuje. Noname 1989 cos tam pisal o kurestwie.
Zacytujmy moze Arka: "ze doskonale wiedziala co podpisuje, bo trudo posadzac czlowieka wydawac by sie moglo rozumnego, ze nie czyta dokumentu, ktory podpisuje. Trzeba by byc stracznie naiwnym. Zreszta nawet gdyby go nie czytala, to nie nalezy umniejszac jej winy, bo skutek jest ten sam." Piecha nie rozumial. On tylko skrobal nawet nie wiedzial co i komu.
I wczoraj wpada Arek i cos tam nadaje o zalosnym ataku lewackich braci na Piecha. Pamietam ze wtedy tez cos pisal o zalosci chyba lubi to slowo. Masz racje Arek teraz wyszlo jaki jestes zalosny.
Szymborska ktora napisala pare niepoprawnych wierszykow i podpisala sie pod dokumentem potepiajacych zdrajcow ojczyzny jest be. Za to Piecha wyrosl na prawicowy autorytet w sprawach obrony zycia nienarodzonego i wzor jak czlowiek moze sie zmienic.
Gdzie byla wtedy Twoja wyrozumialosc Boromir? I czy to nie czyni teraz z Ciebie hipokryty?
Wklejanie wywiadu z Piecha coby kazdy mogl poczytac jakie byly jego perypetie jakie to nieszczescie go spotkalo. Jeszcze bezczelne pisanie ze sie faceta "czepiam".
Ciekawe czy Piecha bylby taki szybki do wywiadow i gadania o skrusze gdyby prawo dzialalo wstecz i moglby zostac osadzony. Wie ze ujdzie mu to na sucho.
Teraz tak latwo przychodzi Ci obrona Piecha i rozczulanie sie ze nie robil tego z radoscia a wrecz popadl w alkoholizm. Latwo bo zmienil front na wlasciwy i z ramienia PiS forsuje pomysl ktory popierasz (no moze nie popierwasz bo karanie za in vitro to blazenada i mam nadzieje ze to rozumiessz) bo sie "nawrocil" i wyspowiadal. Bezrefleksyjnie zabil wedlug waszego nazewnictwa tysiac dzieciakow chowal sie jak kanalia za plecami kolegow nie mial odwagi powiedziec stop dopoki nie spostrzegl ze ordynator podziela jego poglady. Praca wazniejsza niz zycie nienarodzoych dzieci.
I teraz ten ktos jest bohaterem pro life walczacym o zarodki. I jest wszystko cacy. To nie jest hipokryzja. To jest prawicowa moralnosc.
Wy widzicie w nim jakas "zmiane".
Ja widze czlowieka skupionego na sobie. W tym wywiadzie ktory dal Boromir Piecha nie przeprasza nie blaga o wybaczenie. Mowi tylko jak mu bylo smutno i zastanawia sie czy te kobiety mu wybaczyly.
Ja widze czlowieka ktory dobrze wyczuwa skad wieje wiatr. Mogl dokonywac aborcji bo nie byla karana to ja przeprowadzal. Potem rzekomo przejrzal na oczy mimo wszystko nie powiedzial stop i chowal sie za plecami kolegow poniewaz praca byla dla niego wazniejsza niz zycie nienarodzonych dzieci. Gdyby ten film naprawde tak nim wstrzasnal to od razu by zrezygnowal albo poszedl do ordynatora i postawil sprawe jasno: ja juz tego wiecej nie zrobie.
Dopiero jak spostrzegl ze ordynator tez staje sie przeciwny ujawnil sie. Potem byl radnym i zaangazowal sie w ruch pro-life bo widzial ze jest tendencja antyaborcyna co wyraznie pokazalo wprowadzane prawo i nic nie zapowiadalo ze spoleczenstwo zlaicyzuje sie na tyle zeby podjac powazna dyskusje na ten temat.
Dzieki temu ostatecznie trafil do PiS i jest przyjmowany jak "swoj". Pozostaje mi tylko pogratulowac pomyslunku i cwaniactwa.
Rozpisalem sie. Uznajcie to za podsumowanie. Nie winie tych ktorym nie chcialo sie tego przeczytac. Jezeli pozniej zdecydujecie sie to zrobic to wiedzcie ze doceniam wasza zmiane i wybaczam.