Ogólna dyskusja o polityce - Strona 239

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2012, 16:23

Przypomne na poczatek ze dyskusja ma miejsce o Piechu czlowieku ktory wedlug standardow i nazewnictwa KrK oraz prawicy zamordowal tysiace niewinnych nienarodzonych dzieci. Warto o tym pamietac czytajac posty prawicowych userow. Wydaje sie ten fakt po nich splywac albo sa w fazie zaprzeczenia. Nie martwcie sie bede wam przypominal.

Kamil232 pisze: Oczywiście, że pisząc idol polityczny nie pisałem tego dosłownie. Nie raz nie dwa używa się nieco ironicznych słów dla wyolbrzymienia przekazu osób.To, że tego nie skumałeś wcale mnie nie dziwi. Wręcz niczego innego się nie spodziewałem.
Hiperbole to zostaw piszac o Kaczynskich. Potrzebuja ich.
Kamil232 pisze:To, że ty w swoich lewackich książeczkach nie masz nic co możesz przyswoić i potem zapamiętać to mnie wcale nie dziwi. Wiekszość tego bełkotu jest tak miałka intelektualnie, że do niczego to się poźniej nie przydaje. Ale nie mierz wszystkich swoich miarą, niektórzy czytają nieco poważniejszą literaturę, dzięki której trafiają na bardzo zacne złote mysli.
Kamil232 pisze:Nie po prostu, mam tyle argumentów, żeby masakrować ten wasz bełkot, że aż tyle tego wychodzi, mimo, że się ogarniczam. Ty takowych nie posiadasz, poza marnymi kpinami, argumentów w twoich postach jest nie wiele, stąd nie ma ani formy, ani treści.
Kamil232 pisze:J/w miałem setki argumentów by pokazać, że z kompleksem Barcelony nie mam nic wspólnego i je wyartykułowałem, tak że poza marnimi kpinami i atakami ad personam już nie było nic do powiedzenia, bo do żadnego argumentu nikt się nie odniósł. Dla ciebie oczywiście ten atak na mnie ad personam, był zabawny. No bo przecież każdy atak ad personam na prawicowego oszołoma jest zabawny, ale na "postępowego" lewaczka nie. Wtedy to obrzydliwie. Gadaj zdrów kolego, każdy widzi te twoje podwójne standardy i himalaje hipokryzji gdy potem sam wyskakujesz z płaczem na podobne ataki, kiedy sam takie uskuteczniasz.
A tu mamy kolejny przyklad jak Kamil lubi mowic o sobie i kreowac sie na intelektualiste.
Troszke gorzkiej prawdy by ci sie przydalo. Sluze uprzejmie.

Twoja grafomania i przesadnie dlugie posty nie wynikaja z porazajacej ilosci argumentow. Wynikaja z tego ze zazwyczaj argumentow nie posiadasz i probujesz czytelnika "zagadac". Nie jestes zadnym zbawca prawicy na forum. To ze ludzie nie wchodza z toba w polemiki w tematach polityczno-swiatopogladowych wynika nie jak sobie pewnie myslisz z twojej wiedzy merytoryki i sily argumentow tylko po prostu poznali sie na tobie i wiedza ze taka dyskusja jest jalowa i skonczy sie przepychankami slownymi. Wiedza ze nie nudzi ci sie nawalanie postow a gdy oni w koncu odpuszcza to zapewne masz poczucie zwyciestwa. Mialem ostatnie slowo pokazalem im przegadalem ich. Jest tu tylko jeden kretyn ktory mimo wszystko wchodzi z toba w dyskusje - ja. Odpisanie teraz zajelo mi ponad godzine myslisz ze ilu osobom sie chce tak tracic czas majac na uwadze slowa Piwusa ze z ciemniakami i faszystami nie warto dyskutowac? Przynajmniej ku uciesze gawedzie bo wiem ze sa userzy ktorym czytanie tego poprawia humor.
Co do przepychanek slownych to wszedzie widzisz ataki na siebie. Nawet w pojedynczych emotkach. Jestes jak te dziewczyny ktorym powiesz cos w stylu: "masz normalna dupe" a ona wtedy sie obrazi i zaczyna krzyczec: "normalna to znaczy gruba tak? ty chamie ty debilu ja ci nigdy nic zlego a ty mnie tak traktujesz?" na koniec sie jeszcze rozplacze i tyle z tego. Ty nie beczysz chociaz kto wie co tam robisz przed kompem. Twoje kompleksy musza byc dosc spore skoro musisz kreowac sie na mesjasza prawicy i wplatac lacinskie sentencje ktore akurat pasowaly jak piesc do nosa. Do ciebie bardziej przystaje lacina podworkowa i jej sie trzymaj.

Jeszcze do ciebie wroce jak bede robil podsumowanie o Piechu.
Kamil232 pisze:ty natomiast o polityce żadnego pojęcia nie masz, więc dobrze by było, żebyś na jej temat przestał się wypowiadać.
Mam blade pojecie i jestem z tego powodu niezwykle szczesliwy. Nie jestem zaczadzony jak ty. Szkoda ze spraw swiatopogladowych nie da sie oddzielic od polityki i sila rzeczy mam z nia jakis kontakt.
Kamil232 pisze:he he he. No tak iśc w zaparte i swoją największą wtopę obrócić w wielkie zwycięstwo, typowe zagranie. Cóż więcej mogę powiedzieć: Ale jak to przecież w książkach do historii NIC się nie wspomina o roli Kościoła za zaborów, DAWAJ SCREENY! :boruta:
A ty dalej w to brniesz. Jakis masochista jestes. Zaczales wywod jak to kler zbawial Polske. Jakby bez kleru pod zaborami po dwustu latach jezyk polski i polska kultura przestala istniec. Ze teraz bylibysmy Niemcami albo Rosjanami. Wiedze czerpales z ksiazek dla uczniow gimnazjum gdzie i tak sa dwa akapity o roli kosciola w tamtym czasie. O plomiennych kazaniach podtrzymywaniu nadziei i pokatnej nauce jezyka gdzieniegdzie.
Wklejajac te screeny tylko potwierdziles ze opowiadales brednie ale w twojej glowie zrodzila sie mysl o wielkim zwyciestwie. Teraz musisz sobie ten dzien zaznaczyc w kalendarzu i swietowac.
Kamil232 pisze:No tak wiadomo, już przy dyskusji o pederastach pokazałeś, że co jak co ale żaden lekarz z tobą się równać nie może. Co tam jakiś internista ktoś tam ktoś tam, to nie to co ty prawdziwy ekspert i miszcz.
I znowu odgrzebujesz swoje najwieksze przeboje. Chodzi o ten dwustronicowy raport dentysty i internisty na temat homoseksualistow? Klasyka tematu. Pokazales swoja ignorancje i uznales to swoj sukces.
W sumie chcialbym tak potrafic.
Kamil232 pisze:Jak to co się stanie. NIe będzie ich, jak będzie zakazane In vitro to nie będzie można robić sztucznego zapłodnienia. Co tutaj jest nie do skumania?
Czyli w ogole zadnego przechowywania zarodkow? Nawet w celu pozyskiwania komorek macierzystych ktore sa bardzo obiecujacym sposobem leczenia i medycyna wiaze z nimi wielkie nadzieje?

A co z zarodkami obumierajacymi w sposob naturalny? Miski bedziecie kobietom miedzy nogi podstawiac i je ratowac?
"Przy zapłodnieniu naturalnym szacuje się, że 50-70% poronień to poronienia subkliniczne, czyli takie, gdzie ciąża nie była jeszcze zdiagnozowana. Kobieta traci więc dziecko, nie mając nawet świadomości jego istnienia. "
Zreszta masz doksztalc cie: http://www.proinvitro.pl/Home
Kamil232 pisze:No cóż bądź konsekwenty. NATURALNA selekcja to naturalna. W naturze chyba nie występuje inkubator co?
Komorki Internet komputery i tak dalej i tym podobne. Naturalny Kamil sie znalazl. Kompletnie nie zrozumiales o co chodzilo. Wyjdz ze swojego naturalnego drewnianego domku.
Kamil232 pisze:Wyrażnie napisałeś, że bez in vitro będzie mniej dzieci, więc spytałem od kiedy to cie obchodzi. Teraz nie zasłaniaj się chcianymi czy nie chcianymi.
Obchodzi mnie od zawsze. Zawsze chodzi o chciane/niechciane. Nie pierwszy raz sie do tego odnosze. Identyczne zagadnienie wystapuje w przypadku aborcji i adopcji przez pary homoseksualne. Nie pierwszy raz poruszam ten watek.
Kamil232 pisze:Jesteś zainteresowany ludzkim szcześciem, a mało na świecie jest decyzji które podejmuje się pod wpływem chwilii, a potem się ich żałuje.
Piszesz o sobie?
Kamil232 pisze:To cie nie obchodzi co? Że np. kobieta dzisiaj będąc w dołku podejmuje decyzje o usunięciu dziecka, bo się pokłóciła z partnerem i ogólnie ma chandrę. A po tygodniu gdy zmienia się jej humor to nigdy w życiu by nie pomyślałą o tym by usunąć dziecko. Ile jest kobiet która ma syndrom poaborcyjny i do końca życia żałuje tego co zrobiła co? To cie nie interesuje do tego się nie odnosisz. Bo to nie pasuje do twoich pełnych obłudy i hipokryzji opowiastek o ludzkim szczęsciu o które się rzekomo troszczysz.
Ciebie i prawice obchodzi. PiS chce ochronic kobiety przed trauma i w ogole moze cale spoleczenstwo. Niech zacznie od rozwiazania sie.
Przed ewentualna trauma ktora moze wystapic po przerwaniu ciazy (co jest niejasne) ale juz o traumie ktora moze wywolac donoszenie ciazy na przyklad z gwaltu i swiadomosc ze wychowuje sie dziecko ktorego sie nie chcialo a zmuszono cie zeby je urodzic (to musi byc bardzo uspokajajace i kojace) juz nie.
Czytajac o sydromie poaborcyjnym wychodzi ze jest to ciagle sprawa niejasna. Czesc badan wskazuje ze sa pewne negatywne skutki (wieksza sklonnosc do depresji) inne ze nie ma takich skutkow. Zdarza sie ze kobiety wpadaja w depresje po urodzeniu dziecka. W skarajnych przypadkach nie moga na nie patrzyc. Wiec co zabronimy im rodzic zeby przypadkiem nie odbilo sie to negatywnie na ich psychice?
Nie slyszalem zeby w krajach w ktorych aborcja jest legalna i idzie w dziesiatki/setki tysiecy pojawil sie problem syndromu poaborcyjnego.
Kula w plot i bardzo slaby przytyk w moja strone.
Kamil232 pisze:A i wiedz jedno. Każdy decyduje sam o tym czy ma mieć dziecko czy nie. Czy ktoś komu każe pakować penisa w macicę? Czy ktoś komuś każe tam się spuszczać? Każdy zna konsekwencje tego co robi. Jak sięgasz po vódkę to licz się z tym, że będziesz miał fazę, a na następny dzień będzie cie boleć głowa. Jak pakujesz bez zabezpieczenia i kończysz w macicy to licz się z tym, że będziesz miał dziecko. To wszystko. Każdy niech przyjmuje odpowiedzialność za swoje czynny.
To bylby jakis argument gdyby wszystkie ciaze byly wynikiem seksu bez zabezpieczenia dwoch kochajacych sie osob w dlugotrwalych zwiazkach. Wiadomo ze tak nie jest i czesto to kobieta zostaje z problemem a facet znika. Ty jestes facetem to latwo ci pisac o odpowiedzialnosci.

Kamil232 pisze:Są zwyrodnialce którzy nie gwarantują żadnej szansy na zmianę. Ale oczywiście do każdego przypadku należy podejść indywidualnie, a nie dzieciinie jak ty w przypadku zmiany poglądów. Ktoś kto chciał skroić portfel bo nie miał na chleb i przypadkowo kogoś dżgnął nożem i zabił, to nie to samo co ktoś kto przez parę tygodniu planuje zbrodnie, a potem znęca się na zwłokami. Być może dla ciebie jak w przypadku zmiany poglądów jedno i drugie to morderstwo, nie wgłębiasz się w szczególy i pewnie osądziłbyś ich podobnie. I ty coś mówiłeś o zero jedynkowym spojrzeniu na życie? Matko litości.
Co musi zrobic koles ktory zamordowal tysiac dzieci aby jego winy zostaly wybaczone i uznano ze bladzil i teraz ma prawo do drugiej szansy? Wstapic do PiS. To go uchorni przed nazywaniem hipokryta.

Pisze to Kamil ktory ateistow ktorzy jedza swiateczna kolacje ze swoimi bliskimi potrafi nazwac hipokrytami. Wedlug Kamila pisanie ze in vitro zwiekszy ilosc dzieci i bycie zwolennikiem aborcji to Himalaje hipokryzji + emotka. To co musi zrobic jeszcze koles ktory wyskrobal tysiac dzieciakow a potem zaczal dzialac w ruchu pro-life zeby o nim powiedziec cos takiego? Jestem gorszym hipokryta od Piecha bo stwierdzilem fakt no i glosowalem na Palikota.
Kamil232 pisze:A tak poza tym, to ja bym chciałbym Prezydentem USA i co z tego? Nie zawsze w życiu dostajemy to co chcemy, tacy już zostaliśmy stworzeni.
Zeby zostac prezydentem USA najpierw trzeba urodzic sie w Stanach.
Kamil232 pisze:Skoro człowiek który promował na okładce swojego tygodnika zakaz pedałowania może być teraz pierwszym który walczy o prawa pederastów i ty mu wierzysz, to czemu masz wątpliwości co do pana Piecha co?
Do pana Piecha :lol:
Ten twoj pan Piech jest masowym morderca. Dociera to do ciebie? Wedlug takich jak ty zamordowal tysiac dzieci. I jeszcze nie masz watpliwosci co do jego przemiany?
Porownujesz to do okladek tygodnikow. Palikot zmienil poglady nad nim mozna sie zastanawiac czy szczerze czy nie. Piecha nie zmienil pogladow bo przejscie z bycia morderca do obroncy zycia nienarodzonego to nie jest zmiana pogladow. Bycie morderca nie jest pogladem. Przejscie od zwolennika aborcji do aktywisty organizacji pro-life to jest zmiana pogladow. W przypadku Piecha nie ma o tym mowy.

Cos tam jeszcze dalej bredzisz o spowiedzi. Ciekaw jestem ktory normalny ksiadz rozgrzeszyl go z dokonania tylu aborcji.
Piecha: Prosze ksiedza znowu to zrobilem...
Ksiadz: Boleslaw boj sie Boga. Ok dostaniesz rozgrzeszenie ale tym razem zmow nie 10 ale 15 zdrowasiek. I zaluj zaluj.
Piecha: Zaluje prosze ksiedza.
Ksiadz: To dobrze. Idz z Bogiem.

Tak to mialo wygladac? Piecha zaslania sie (cieszy sie) ze jak przeprowadzal aborcje to nie byla jeszcze karana. Przepraszam ale od kiedy dla KrK aborcja jest morderstwem? Od 1995? Od kiedy dla czlowieka wierzacego aborcja jest morderstwem? Jezeli Piecha jest czlowiekiem wierzacym to doskonale wiedzial co robi i jak obciaza to jego sumienie.
Boromir pisze: Ale Tobie nie chodzi o to, czy akurat Piecha może walczyć z in vitro, bo wg Ciebie sama walka z in vitro nie ma sensu. Uczepiłeś się kogoś, kto od dwóch dekad działa na rzecz ruchu pro life, no sorry, ale argument o hipokryzji jest tutaj absolutnie nie na miejscu.
Boromir pisze:Byli ludzie, którzy pałowali z przymusu i byli tacy, co na tym zrobili niezłą karierę. Ale wg Ciebie ich wszystkich powinno się traktować jednakowo, bo gdyby ten pierwszy powiedział, że żałuje, to byłyby himalaje hipokryzji.
Nie ale za to wszystkim nalezy odebrac swiadczenia prawda?
Nie ale za to starczylo podpisac lojalke zeby w oczach prawicy byc teraz skonczonym prawda?
Nie ale starczyl sam niejasny kontakt z oficerem SB zeby uwazac go za smiecia prawda? Kotlinskiego i Walese pewnie kojarzysz.
Czy to nie ty naskakiwales na Szymborska ze podpisala sie pod pewnym dokumentem kiedy zrobili to wszyscy jej koledzy i nie miala mozliwosci zweryfikowania jaka jest prawda? Od razu ja osadziles.
Czy to nie prawica atakowala Szymborska bo napisala jakis tam wierszyk o Stalinie? Niewazne ze potem dostala Nobla rozslawila Polske najwazniejszy byl ten wierszyk. Ile dzieci nim zabila Boromir ze miala mniejsze prawo do obrony i zmiany postepowania niz Piecha?

W ogole warto teraz wrocic do tego co dzialo sie po smierci Szymborskiej. Dobrze pokazuje prawicowa podwojna moralnosc.
Franz pierwszy wkleil wiersz ktory mial pokazac ze Szymborska chwalila partie i Stalina. Szybko dolaczyl MVB
Ty twierdziles ze Szymborska wielka krzywde tym ksiezom zrobila podpisujac ten dokument i doskonale wiedziala co podpisuje. Noname 1989 cos tam pisal o kurestwie.
Zacytujmy moze Arka: "ze doskonale wiedziala co podpisuje, bo trudo posadzac czlowieka wydawac by sie moglo rozumnego, ze nie czyta dokumentu, ktory podpisuje. Trzeba by byc stracznie naiwnym. Zreszta nawet gdyby go nie czytala, to nie nalezy umniejszac jej winy, bo skutek jest ten sam." Piecha nie rozumial. On tylko skrobal nawet nie wiedzial co i komu.
I wczoraj wpada Arek i cos tam nadaje o zalosnym ataku lewackich braci na Piecha. Pamietam ze wtedy tez cos pisal o zalosci chyba lubi to slowo. Masz racje Arek teraz wyszlo jaki jestes zalosny.

Szymborska ktora napisala pare niepoprawnych wierszykow i podpisala sie pod dokumentem potepiajacych zdrajcow ojczyzny jest be. Za to Piecha wyrosl na prawicowy autorytet w sprawach obrony zycia nienarodzonego i wzor jak czlowiek moze sie zmienic.

Gdzie byla wtedy Twoja wyrozumialosc Boromir? I czy to nie czyni teraz z Ciebie hipokryty?
Wklejanie wywiadu z Piecha coby kazdy mogl poczytac jakie byly jego perypetie jakie to nieszczescie go spotkalo. Jeszcze bezczelne pisanie ze sie faceta "czepiam".
Ciekawe czy Piecha bylby taki szybki do wywiadow i gadania o skrusze gdyby prawo dzialalo wstecz i moglby zostac osadzony. Wie ze ujdzie mu to na sucho.

Teraz tak latwo przychodzi Ci obrona Piecha i rozczulanie sie ze nie robil tego z radoscia a wrecz popadl w alkoholizm. Latwo bo zmienil front na wlasciwy i z ramienia PiS forsuje pomysl ktory popierasz (no moze nie popierwasz bo karanie za in vitro to blazenada i mam nadzieje ze to rozumiessz) bo sie "nawrocil" i wyspowiadal. Bezrefleksyjnie zabil wedlug waszego nazewnictwa tysiac dzieciakow chowal sie jak kanalia za plecami kolegow nie mial odwagi powiedziec stop dopoki nie spostrzegl ze ordynator podziela jego poglady. Praca wazniejsza niz zycie nienarodzoych dzieci.
I teraz ten ktos jest bohaterem pro life walczacym o zarodki. I jest wszystko cacy. To nie jest hipokryzja. To jest prawicowa moralnosc.

Wy widzicie w nim jakas "zmiane".
Ja widze czlowieka skupionego na sobie. W tym wywiadzie ktory dal Boromir Piecha nie przeprasza nie blaga o wybaczenie. Mowi tylko jak mu bylo smutno i zastanawia sie czy te kobiety mu wybaczyly.
Ja widze czlowieka ktory dobrze wyczuwa skad wieje wiatr. Mogl dokonywac aborcji bo nie byla karana to ja przeprowadzal. Potem rzekomo przejrzal na oczy mimo wszystko nie powiedzial stop i chowal sie za plecami kolegow poniewaz praca byla dla niego wazniejsza niz zycie nienarodzonych dzieci. Gdyby ten film naprawde tak nim wstrzasnal to od razu by zrezygnowal albo poszedl do ordynatora i postawil sprawe jasno: ja juz tego wiecej nie zrobie.
Dopiero jak spostrzegl ze ordynator tez staje sie przeciwny ujawnil sie. Potem byl radnym i zaangazowal sie w ruch pro-life bo widzial ze jest tendencja antyaborcyna co wyraznie pokazalo wprowadzane prawo i nic nie zapowiadalo ze spoleczenstwo zlaicyzuje sie na tyle zeby podjac powazna dyskusje na ten temat.
Dzieki temu ostatecznie trafil do PiS i jest przyjmowany jak "swoj". Pozostaje mi tylko pogratulowac pomyslunku i cwaniactwa.

Rozpisalem sie. Uznajcie to za podsumowanie. Nie winie tych ktorym nie chcialo sie tego przeczytac. Jezeli pozniej zdecydujecie sie to zrobic to wiedzcie ze doceniam wasza zmiane i wybaczam.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 lip 2012, 17:22

Ach, drogi Chlopaczku martwi mnie, ze coraz czesciej zanurzasz sie w oparach klamstwa i ignorancji. Nie dosc, ze ostatnimi czasy masa glupot w Twoich postach, to posuwasz sie do wymyslania kwestii Twoich oponentow, tworzac zwroty/frazy/zdania, ktorych ow oponent nie uzyl. Wymyslasz je i dopisujesz, aby dopasowac do Twoich pokretnych teorii. Wymysliles sobie jakobym pisal o "zalosnym ataku lewackich braci". Pisalem o zenujacej argumentacji w kwestii Piecha, zwlaszcza w kontekscie Twojej osoby i owych "Himalajow hipokryzji", ktorych uzyles wobec prawicowych userow. Tylko tyle i az tyle. Jak widac musisz miec duzo stycznosci z owa "zaloscia" na co co dzien we wlasnym zyciu, skoro tak upodobales sobie to slowo, ze wkladasz je w usta innych.

Imputujesz innym olbrzymie poklady hipokryzji, nie dostrzegajac wlasnej. Abstrahujac juz od tego czy dopuszczaja sie jej prawicowcy, Twoje podejscie do tematu jest zaiste niezwykle ciekawe.

Z jednej strony jestes olbrzymim entuzjasta i fanem pana Kotlinskiego jak rowniez jego tworczosci w ramach tego szmatlawca, ktory wydaje. Wielokrotnie stawales w jego obronie, podejmuja proby racjonalnego wytlumaczenia jego zmiany, etc. Podobne zabiegi starales sie czynic w stosunku do innych osobistosci, ktore byly przedmiotem dzikich atakow ze strony niereformowalnej, zasciankowej, faszystowskiej prawicy, jak wspomniany m.in. tutaj przypadek polskiej noblistki.
Z drugiej strony odmawiasz prawa do tego typu przeobrazen osobnikom, ktore okreslane sa mianem prawicowcow, a ktorych bronia owi forumowi faszysci.

Z latwoscia odwracasz kota ogonem, przechodzac z poczatkowych atakow na Piecha, do idiotycznej argumentacji, ze przeciez wy tendencyjni prawicowcy nie broniliscie Szymborskiej, oskarzaliscie ja, nie widzieliscie zadnych przeslanek, aby moc ja usprawiedliwiac. Skoro tak, to ja - ostatni meczennik w obronie przed prawicowa propaganda, mam prawo do nazywania Was hipokrytami. Co z tego, ze czynie podobnie? Moze jeszcze sie nie domysliles, ale to nie jest zaden argument.

Atakowanie Piecha i jednoczesne odmawianie mu prawa do zmiany jest calkiem logiczne. Z kolei bronienie Koltinskiego i pelna akceptacja zmiany przez niego biegunow swiatopogladowych jest ok i nijak nie widac w tym przejawow jakiejkowiek hipokryzji. Bo wszak to wy - lud prawicowy osiagacie "Himalaje hipokryzji", ja natomiast postepujac symetrycznie i wypominajc Wam to, jestem pozbawiony tej ulomnosci, tak charakterystycznej dla prawicy. Otoz nie. Zdarza sie, ze my zasciankowi prawicowcy, swiadomi swych slabosci dopuszczamy sie hipokryzji. Ale wiesz co jest gorszego od hipokryty? Hipokryta wytykajacy hipokryzje. To juz wyzszy poziom wtajemniczenia, ktory szczesliwie udalo Ci sie osiagnac. Szczere gratulacje.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2012, 17:25 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 lip 2012, 17:25

Podjąłeś walkę, podoba mi się to! Tylko starajcie się unikać osobistych wycieczek chłopaki.
"Przydałoby się coś spieprzyć, żeby świat zaczął śmiać się z Tuska. Tymczasem postęp widać na każdym kroku" - pisze w felietonie na łamach "Polityki" Daniel Passent.

"Agnieszka Radwańska w finale turnieju w Wimbledonie - historyczny sukces polskiej tenisistki. Polska w światowym finale siatkówki - kolejna wiktoria naszych siatkarzy. Nawet niezależne i niepokorne media nie przynoszą krytycznych opinii zagranicznych na temat Euro 2012 i Polski jako organizatorki" - wymienia w "Polityce" Passent. I podkreśla: gdyby takie opinie za granicą się pojawiły, prawicowa prasa polska na pewno by je powtórzyła. "Ale - niestety - nie mają armat" - dodaje publicysta.

Jak tu żyć?

"Jak tu żyć w kraju, o którym inni dobrze piszą?" - pyta Passent, komentując jeden z rysunków satyrycznych z "Rzeczpospolitej". I podkreśla, że przecież oburzamy się, gdy ktoś pisze o nas źle lub gdy np. Barack Obama "palnie gafę". "Wtedy stawiamy na nogi naszą dyplomację, która skierowała już za granicę 694 poważne ostrzeżenia" - pisze. Ale kiedy piszą o nas dobrze, "wtedy niektórzy z trudem ukrywają gorycz, że świat chwali Polskę (niestety, Polskę Tuska), a tylko głupi Polacy się z tego cieszą".

Zdaniem publicysty opozycja przeżywa dzisiaj trudne chwile, ponieważ premierowi "idzie jak po maśle". Zauważa, że co prawda zbliża się recesja, ale "jeszcze nie pozbawiła nas dumy i radości z Euro, 'Isi' Radwańskiej, z siatkarzy".

"Przydałoby się coś spieprzyć, żeby świat zaczął śmiać się z Tuska" - podsumowuje Passent.
A wy, jeśli do tej pory nie wiedzieliście czyim sukcesem jest awans Radwańskiej, to macie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 11 lip 2012, 17:30

piwus pisze:A wy, jeśli do tej pory nie wiedzieliście czyim sukcesem jest awans Radwańskiej, to macie.
Piwus, serio tak to odczytales?
arek_ahig pisze:Hipokryta wytykajacy hipokryzje. To juz wyzszy poziom wtajemniczenia, ktory szczesliwie udalo Ci sie osiagnac. Szczere gratulacje.
Mysle, ze mozna to rownie dobrze odwrocic, ale wpadlem tylko na moment wiec nie bede sie wlaczal do zabawy :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 lip 2012, 17:37

A ja wpisując się w ton dyskusji prawicowej strony użytkowników wejdę w ich zwyczaje na moment. Na początek parę ad personam, choć nie zejdę do ich poziomu i nie zniżę się do chamstwa:
1. Jak cytować Cycerona, to w oryginale, a nie latina vulgata. Ale rozumiem, młodzi, niewykształceni, łacina ze szkół wyszła i już nikt nie ma o niej pojęcia. Dodatkowo to zostało tak chamsko przekopiowane z innego źródła, że nawet nie zmieniono wielkości liter. To już nawet nie łacina wulgarna, tylko czyn wulgarny.
2. To jest pan Bolesław Piecha. W ostatnich postach masakruje się nie tylko łacinę, ale i polszczyznę. Rozmawiamy o panu Piesze, Chłopaczek dobrze pokazuje przykłady hipokryzji pana Piechy, a prawica nieudolnie dowodzi, że pan Piecha jest wzorem cnót wszelakich, który niezwykle brzydził się wykonując przez lata zabieg sprzeczny z jego moralnością, przez który znacznie się wzbogacił.
Do czego zmierzam: nazwisko Piecha odmienia się inaczej niż Piech. Czytając tutejsze posty mam wrażenie, że napastnika Ruchu mylicie z hipokrytą z PiS.
Jak już na każdym kroku uprawiany na tym forum jest zbiorowy onanizm do wartości narodowych, to proszę - nie kalajcie jednego z nielicznych wspólnych mianowników łączących wszystkich, czyli języka.

A, miałem się na prawicowcach wzorować, zapomniałem.
Niniejszym więc klaskam uszami do postu Chłopaczka, aleś go zmasakrował, ale celnie, brawo! - zdanie współrzędnie złożone, więc i tak zrobiłem więcej chwaląc kolegę lewicowca niż tutejsi spamerzy z prawicowej strony. U większości wystarczy wulgaryzm i emotikonka, więc dodam parę dla wzmocnienia przekazu: :rotfl: :haha: :wink: :lol: :D :roftl3:
Wolę nie dawać za dużo emotikonek zamiast słów, bo mnie ktoś za forumowego prawicowca weźmie.
A, o linkach zapomniałem:
http://www.onet.pl
http://www.wp.pl
http://www.interia.pl
Na pewno znajdziecie tam coś ciekawego na temat jakiejkolwiek katastrofy. W końcu wszystko jest winą Tuska. Na czołówce onetu jest artykuł o jakimś biegaczu, który zdobył złoto dzięki dyskwalifikacji pozostałych rywali. To też na pewno skutek spisku Tuska z... (wstaw nazwisko dowolnego polityka PO, który ma sporo czasu antenowego w TVN24).

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 lip 2012, 17:42

Emerald pisze: piwus napisał(a):A wy, jeśli do tej pory nie wiedzieliście czyim sukcesem jest awans Radwańskiej, to macie.
Piwus, serio tak to odczytales?
Postęp widać na każdym kroku np. Radwańska w finale, siatkarze ze złotem i nikt nie krytykuje za Euro. Rządowi idzie jak po maśle.

Nie chwaląc się, zdałem matur z polskiego. Ciężko było, ale tysiące godzin treningu czytania ze zrozumieniem pomogły mi osiągnąć sukces. Ponad 30%! I od tej pory nie mam problemu z odczytaniem i zrozumieniem tekstów na poziomie podstawówki. A ty jakie znaczenia wyczytałeś? Odnalazłeś ukrytą symbolikę?
Wilmore, dobry post.
Wilmore pisze:A, o linkach zapomniałem:
http://www.onet.pl
http://www.wp.pl
http://www.interia.pl
Zapomniałeś tylko o http://www.pzpr.pl

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 lip 2012, 17:46

Dzięki, wiedziałem, że się prawicowcom spodoba. Martwiłem się, że za mało wulgaryzmów, a za dużo sensu, ale jak widać wystarczy wytknięcie błędu lewicowcowi, by zebrać pochwały.
Co do linku, to jestem pewien, że ten bot z widzewskim avatarem i cyferkami w nicku uzupełni moją kolekcję linków jeszcze paroma.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2012, 17:53

arek_ahig pisze:Ach, drogi Chlopaczku martwi mnie, ze coraz czesciej zanurzasz sie w oparach klamstwa i ignorancji. Nie dosc, ze ostatnimi czasy masa glupot w Twoich postach, to posuwasz sie do wymyslania kwestii Twoich oponentow, tworzac zwroty/frazy/zdania, ktorych ow oponent nie uzyl. Wymyslasz je i dopisujesz, aby dopasowac do Twoich pokretnych teorii. Wymysliles sobie jakobym pisal o "zalosnym ataku lewackich braci". Pisalem o zenujacej argumentacji w kwestii Piecha, zwlaszcza w kontekscie Twojej osoby i owych "Himalajow hipokryzji", ktorych uzyles wobec prawicowych userow. Tylko tyle i az tyle. Jak widac musisz miec duzo stycznosci z owa "zaloscia" na co co dzien we wlasnym zyciu, skoro tak upodobales sobie to slowo, ze wkladasz je w usta innych.
Daruj sobie ten protekcjonalny ton.
Masz racje Arku w jednym. Nie uzyles slowa zalosne tylko zenujace. Wybacz pomylke. Jestes zenujacy nie zalosny. I wlasnie tym postem oraz niezrozumieniem istoty rzeczy to potwierdzasz.
arek_ahig pisze:Z jednej strony jestes olbrzymim entuzjasta i fanem pana Kotlinskiego jak rowniez jego tworczosci w ramach tego szmatlawca, ktory wydaje. Wielokrotnie stawales w jego obronie, podejmuja proby racjonalnego wytlumaczenia jego zmiany, etc. Podobne zabiegi starales sie czynic w stosunku do innych osobistosci, ktore byly przedmiotem dzikich atakow ze strony niereformowalnej, zasciankowej, faszystowskiej prawicy,
Nie wyjasnialem zmian Kotlinskiego bo tu nie ma co wyjasniac. Zwrocilem uwage ze jego porzucenie sutanny bylo motywowane miloscia do kobiety. Troche inny kaliber niz w przypadku masowego mordercy prawda? Wszystko byloby ok gdyby postanowil dalej byc ksiedzem i sprowadzal ja nocami na plebanie w celu kultywowania tradycji celibatu zgadza sie?
arek_ahig pisze:jak wspomniany m.in. tutaj przypadek polskiej noblistki.
Z drugiej strony odmawiasz prawa do tego typu przeobrazen osobnikom, ktore okreslane sa mianem prawicowcow, a ktorych bronia owi forumowi faszysci.
Powtorze sie: Piecha nie zmienil pogladow bo przejscie z bycia morderca do obroncy zycia nienarodzonego to nie jest zmiana pogladow. Bycie morderca nie jest pogladem. Przejscie od zwolennika aborcji do aktywisty organizacji pro-life to jest zmiana pogladow. W przypadku pana Boleslawa Piecha nie ma o tym mowy.
arek_ahig pisze:Z latwoscia odwracasz kota ogonem, przechodzac z poczatkowych atakow na Piecha, do idiotycznej argumentacji, ze przeciez wy tendencyjni prawicowcy nie broniliscie Szymborskiej, oskarzaliscie ja, nie widzieliscie zadnych przeslanek, aby moc ja usprawiedliwiac. Skoro tak, to ja - ostatni meczennik w obronie przed prawicowa propaganda, mam prawo do nazywania Was hipokrytami. Co z tego, ze czynie podobnie? Moze jeszcze sie nie domysliles, ale to nie jest zaden argument.
Odwrotnie. Bronienie pana Piecha majac w pamieci to co dzialo sie po smierci Szymborskiej ktorej przewiny sa niczym wobec tego co uczynil Piech to hipokryzja. Nie smiej nawet stawiac Szymborskiej kolo pana Piecha.
I ja widzialem przeslanki ktore dzialaja na jej obrone. Nieuwaznie czytales.
arek_ahig pisze:Atakowanie Piecha i jednoczesne odmawianie mu prawa do zmiany jest calkiem logiczne. Z kolei bronienie Koltinskiego i pelna akceptacja zmiany przez niego biegunow swiatopogladowych jest ok i nijak nie widac w tym przejawow jakiejkowiek hipokryzji. Bo wszak to wy - lud prawicowy osiagacie "Himalaje hipokryzji", ja natomiast postepujac symetrycznie i wypominajc Wam to, jestem pozbawiony tej ulomnosci, tak charakterystycznej dla prawicy. Otoz nie. Zdarza sie, ze my zasciankowi prawicowcy, swiadomi swych slabosci dopuszczamy sie hipokryzji. Ale wiesz co jest gorszego od hipokryty? Hipokryta wytykajacy hipokryzje. To juz wyzszy poziom wtajemniczenia, ktory szczesliwie udalo Ci sie osiagnac. Szczere gratulacje.
Nie dostrzegasz kolejny raz istoty rzeczy porownujac zmiane jaka zaszla w Kotlinskim i to co stalo sie z panem Piechem. Widze ze to jakas cecha wspolna dla was albo jedyna linia obrony.
Najlepiej dla was byloby milczec opcjonalnie odciac sie od tego czlowieka. Przecenilem was. Nie znalazl sie tu ani jeden taki prawicowy osobnik. Moze po prostu ci bardziej rozsadni taktownie milcza na ten temat.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6635

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 lip 2012, 18:06

Teraz tak latwo przychodzi Ci obrona Piecha i rozczulanie sie ze nie robil tego z radoscia a wrecz popadl w alkoholizm. Latwo bo zmienil front na wlasciwy i z ramienia PiS forsuje pomysl ktory popierasz (no moze nie popierwasz bo karanie za in vitro to blazenada i mam nadzieje ze to rozumiessz) bo sie "nawrocil" i wyspowiadal.
Wypowiadałem się tu o in vitro? Przed czym ja go bronię? Mówię, że nie zabił tych noworodków? On sam tak mówi, że nie zabił? Chwalę go za to? Stwierdzam jedynie, że sformułowanie himalaje hipokryzji jak dla mnie tu nie pasuje.
Wy widzicie w nim jakas "zmiane". Ja widze czlowieka skupionego na sobie. W tym wywiadzie ktory dal Boromir Piecha nie przeprasza nie blaga o wybaczenie.
A kogo ma prosić o wybaczenie? Ciebie? Mnie? Te matki, które u niego dokonywały aborcji? Przecież to bez sensu. Gdyby w tym wywiadzie zaczął przepraszać te matki to byś dopiero nazwał szczytem hipokryzji, już nie Himalajami ale Mauna Kea hipokryzji.
Ja widze czlowieka ktory dobrze wyczuwa skad wieje wiatr. Mogl dokonywac aborcji bo nie byla karana to ja przeprowadzal. Potem rzekomo przejrzal na oczy mimo wszystko nie powiedzial stop i chowal sie za plecami kolegow poniewaz praca byla dla niego wazniejsza niz zycie nienarodzonych dzieci. Gdyby ten film naprawde tak nim wstrzasnal to od razu by zrezygnowal albo poszedl do ordynatora i postawil sprawe jasno: ja juz tego wiecej nie zrobie.
Dopiero jak spostrzegl ze ordynator tez staje sie przeciwny ujawnil sie. Potem byl radnym i zaangazowal sie w ruch pro-life bo widzial ze jest tendencja antyaborcyna co wyraznie pokazalo wprowadzane prawo i nic nie zapowiadalo ze spoleczenstwo zlaicyzuje sie na tyle zeby podjac powazna dyskusje na ten temat.
Więc oddajmy głos Piesze (dzięki Wilmore):
On też zmienił przekonanie, przestał nas zmuszać do zabiegów. Ale po rocznym unikaniu trzeba było jasno się opowiedzieć. Powiedziałem szefowi, że nie będę robić aborcji. On to zrozumiał i nie musiałem zabijać, ale nie wszystko od razu było OK.
Czyli podsumujmy, w 1983 rozpoczął pracę jako lekarz w szpitalu, w 1984 obejrzał film, dotarło do niego co robi, wpadł w alkoholizm z którego leczy się do dziś, rok później powiedział, że nie będzie przeprowadzał aborcji, w 1993 wprowadzono ustawę antyaborcyjną...
Dzieki temu ostatecznie trafil do PiS i jest przyjmowany jak "swoj". Pozostaje mi tylko pogratulowac pomyslunku i cwaniactwa.
... a w 2001 został posłem PiS. Dość długofalowy projekt, ale się opłaciło. Hipokryta Piecha czekał 17 lat, żeby się oczyścić z morderstwa, ale w końcu udało mu się wstąpić do PiS i dzięki temu jest teraz niczym biała kartka.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2012, 18:21

Boromir pisze: Wypowiadałem się tu o in vitro? Przed czym ja go bronię? Mówię, że nie zabił tych noworodków? On sam tak mówi, że nie zabił? Chwalę go za to? Stwierdzam jedynie, że sformułowanie himalaje hipokryzji jak dla mnie tu nie pasuje.
A jakie sformulowanie tutaj pasuje?
Boromir pisze:A kogo ma prosić o wybaczenie? Ciebie? Mnie? Te matki, które u niego dokonywały aborcji? Przecież to bez sensu. Gdyby w tym wywiadzie zaczął przepraszać te matki to byś dopiero nazwał szczytem hipokryzji, już nie Himalajami ale Mauna Kea hipokryzji.
Pan Piecha nie musi nikogo przepraszac i to tez nie jest proba jego obrony tak?
Przepraszac to powinien wszystkich jak leci zaczynajac od swojego proboszcza i rodzicow ktorzy pewnie nie tak go wychowali a konczac wlasnie na tych niedoszlych matkach. Prosic o wybaczenie powinien wszystkich ze szczegolnym uwzglednieniem tych dzieci ktorym nie bylo dane zaznac dotyku slonca na twarzy bo je wyskrobal. Dobrze mowie?
Boromir pisze:... a w 2001 został posłem PiS. Dość długofalowy projekt, ale się opłaciło. Hipokryta Piecha czekał 17 lat, żeby się oczyścić z morderstwa, ale w końcu udało mu się wstąpić do PiS i dzięki temu jest teraz niczym biała kartka.
Widzisz jaki cynik? Na pewno zdawal sobie sprawe co skrobie. Z dystansem bym podchodzil do jego oswiadczenia ze w alkoholizm popadl z tego powodu. Znam pare osob ktore nie zabijaly dzieci a tez maja problemy z piciem.
Smutne ze taki czlowiek moze sie ogrzewac w blasku Jaroslawa Kaczynskiego ktorego wy mozecie podziwiac tylko z daleka.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2012, 18:25 przez Chlopaczek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 lip 2012, 18:22

Chlopaczek pisze:Daruj sobie ten protekcjonalny ton.
Masz racje Arku w jednym. Nie uzyles slowa zalosne tylko zenujace. Wybacz pomylke. Jestes zenujacy nie zalosny. I wlasnie tym postem oraz niezrozumieniem istoty rzeczy to potwierdzasz.
Znowu manipulujesz. Nieladnie. Okreslenia zenujace uzylem w kontekscie argumentacji, nie zadnych atakow lewicowej braci. To jest fundamentalna roznica i wydzwiek inny.

Widze ze nie dostrzegasz najwazniejszego, jezeli chodzi o moja osobe i moj udzial w tej dyskusji. Ja w zadnym poscie nie bronilem Piecha, nie odnosilem sie do kwestii jego przeobrazenia. Nidzie nie okreslilem swojego stanowiska. Odnosilem sie tylko i wylacznie do Twej argumentacji i to bylo przedmiotem mojej krytyki.
Jezeli chodzi o pana Kotlinskiego, to malo istotny jest asumpt, ktory zadecydowal o porzuceniu sutanny. Musisz rozpatrywac w jego przypadku szerszy kontekst, zwiazany rowniez z jego pozniejsza dzialanoscia, krytyka kosciola, FiM, etc. Analogia w tym przypadku odnosi sie do postaw jakie przyjmowal i radykalizm zmiany jaka w nim zaszla. Od wiernego czlonka kosciola do jednego z najwiekszych antagonistów.

Dziwny jest tez ten argument o braku zmiany pogladow Piecha w przypadku aborcji. Nie sadzisz, ze musza istniec jakies przeslanki, malo istotne czy o logicznej czy irracjonalnej podstawie, ktore warunkuja okreslone czyny? Skoro Piech mordowal, pozniej tego zaniechal, stajac po drugie strony barykady, to musial przewartosciowac swoje zycie. Bycie morderca nie jest pogladalem, ale jedynie przy zalozeniu, ze morderstwo nie ma czynnika sprawczego. Jezeli morduje czlowieka, ze wzgledu na kolor skory, to moj poglad, ze czarni sa gorsi od bialej nacji, implikuje w dalszym etapie morderstwo. Jezeli zmienie poglad i bede uwazal, ze czarni nie sa gorsi od bialych, nie zamorduje czarnego, bo zniknie wylaczny motyw, ktory determinowal mordowanie czarnych.

Ja dostrzegam analogie. Kotlinski byl czlowiekiem wiary, duchownym, pozniej ta wiare zatracil, zostajac naczelnym antagonista kosciola.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2012, 18:51

arek_ahig pisze: Znowu manipulujesz. Nieladnie. Okreslenia zenujace uzylem w kontekscie argumentacji, nie zadnych atakow lewicowej braci. To jest fundamentalna roznica i wydzwiek inny.
Kontekst nie byl taki wazny poniewaz ja przeciez zaatakowalem Piecha nazywajac go hipokryta. Wiec moja jak to nazwales zenujaca argumentacja skutkuje tym ze rowniez moj atak byl zenujacy. To sie rozumie samo przez sie. Sila rzeczy broniles pana Piecha deprecjonujac - a raczej wyrazajac negatywna opinie - jakosc mojej argumentacji.
arek_ahig pisze:Widze ze nie dostrzegasz najwazniejszego, jezeli chodzi o moja osobe i moj udzial w tej dyskusji. Ja w zadnym poscie nie bronilem Piecha, nie odnosilem sie do kwestii jego przeobrazenia. Nidzie nie okreslilem swojego stanowiska. Odnosilem sie tylko i wylacznie do Twej argumentacji i to bylo przedmiotem mojej krytyki.
Masz racje udzialem w dyskusji nazwac tego nie mozna. Wpadles narobiles dymu nie raczyles nawet wyjasnic dlaczego argumentacja lewackich braci jest zenujaca wplatales Kotlinskiego i wyszedles. In style.
Dopiero teraz sie ozywiles czujac potrzebe obrony swojego forumowego imienia.
arek_ahig pisze:Jezeli chodzi o pana Kotlinskiego, to malo istotny jest asumpt, ktory zadecydowal o porzuceniu sutanny. Musisz rozpatrywac w jego przypadku szerszy kontekst, zwiazany rowniez z jego pozniejsza dzialanoscia, krytyka kosciola, FiM, etc. Analogia w tym przypadku odnosi sie do postaw jakie przyjmowal i radykalizm zmiany jaka w nim zaszla. Od wiernego czlonka kosciola do jednego z najwiekszych antagonistów.
Nie moge sie z tym zgodzic. Coz to za analogia? Identycznie moglbys postawic kolo pana Piecha czlowieka ktory jadl mieso a potem stal sie wegetarianinem i krytykuje tych ktorzy jedza mieso. Tez radykalna zmiana pogladow ale jak to sie ma do mordowania dzieci?
arek_ahig pisze:Dziwny jest tez ten argument o braku zmiany pogladow Piecha w przypadku aborcji. Nie sadzisz, ze musza istniec jakies przeslanki, malo istotne czy o logicznej czy irracjonalnej podstawie, ktore warunkuja okreslone czyny? Skoro Piech mordowal, pozniej tego zaniechal, stajac po drugie strony barykady, to musial przewartosciowac swoje zycie. Bycie morderca nie jest pogladalem, ale jedynie przy zalozeniu, ze morderstwo nie ma czynnika sprawczego. Jezeli morduje czlowieka, ze wzgledu na kolor skory, to moj poglad, ze czarni sa gorsi od bialej nacji, implikuje w dalszym etapie morderstwo. Jezeli zmienie poglad i bede uwazal, ze czarni nie sa gorsi od bialych, nie zamorduje czarnego, bo zniknie wylaczny motyw, ktory determinowal mordowanie czarnych.
To mi powiedz w jaki sposob pan Piecha zmienil poglady? Jak sam przyznaje byl wychowany w katolickiej rodzinie ergo musial byc zaznajomiony z nauka kosciola ze plod to czlowiek. Z tego prosty wniosek ze zdawal sobie sprawe iz dokonujac aborcji zabija nienarodzone dziecko. Czy dopiero po obejrzeniu filmu gdzie bylo pokazane raczki i nozki (czy jakos tak nie chce mi sie wracac do tego wywiadu) olsnilo go ze to jednak sa dzieci? Usuwajac ciaze nie widzial tych raczek i nozek? Nie widzial co wyskrobal? To akurat mozliwe bo nie wiem do ktorego tygodnia ciazy dokonywal aborcji wiec nie bede go o to oskarzal.
Wiec utrzymujesz ze zmiana jego pogladow polegala na tym ze nagle zaczal uwazac ze plod to dziecko? Czy gdzie ona nastapila?
arek_ahig pisze:Ja dostrzegam analogie. Kotlinski byl czlowiekiem wiary, duchownym, pozniej ta wiare zatracil, zostajac naczelnym antagonista kosciola.
Gdzie Rzym a gdzie Krym?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 11 lip 2012, 18:58

Panowie spokojnie. W ramach rozluźnienie poczytajcie sobie w jakim wspaniałym kraju żyjemy:

http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... zycia.html
Policjant nie będzie już musiał oddawać strzału ostrzegawczego, a broni palnej będzie mógł używać także wobec kobiet w widocznej ciąży i dzieci poniżej 13. roku życia. Takiej rewolucji chce Ministerstwo Spraw Wewnętrznych, które przygotowało projekt założeń do projektu ustawy o środkach przymusu bezpośredniego i broni palnej.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6635

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 11 lip 2012, 19:03

Chlopaczek pisze:A jakie sformulowanie tutaj pasuje?
Że przejrzał na oczy.
Chlopaczek pisze:Pan Piecha nie musi nikogo przepraszac i to tez nie jest proba jego obrony tak?
Przepraszac to powinien wszystkich jak leci zaczynajac od swojego proboszcza i rodzicow ktorzy pewnie nie tak go wychowali a konczac wlasnie na tych niedoszlych matkach. Prosic o wybaczenie powinien wszystkich ze szczegolnym uwzglednieniem tych dzieci ktorym nie bylo dane zaznac dotyku slonca na twarzy bo je wyskrobal. Dobrze mowie?
Najpierw to w ogóle napisz, przed ja mam go bronić, bo chyba się nie rozumiemy. Co do przepraszania. Sformułowanie przepraszam, po tym co robił, w mediach byłoby żałosne i, moim zdaniem, bardzo naciągane. Dużo bardziej do mnie trafia to, że aktywnie działa na rzecz pro life niż puste przepraszam.
Chlopaczek pisze:Smutne ze taki czlowiek moze sie ogrzewac w blasku Jaroslawa Kaczynskiego ktorego wy mozecie podziwiac tylko z daleka.
Taaa, o niczym innym, my, polscy faszyści, nie marzymy jak ogrzewanie się w blasku lidera partii, której do prawicy może i najbliżej spośród wszystkich partii, ale jednocześnie bardzo daleko...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 11 lip 2012, 19:57

Twoja grafomania i przesadnie dlugie posty nie wynikaja z porazajacej ilosci argumentow. Wynikaja z tego ze zazwyczaj argumentow nie posiadasz i probujesz czytelnika "zagadac". Nie jestes zadnym zbawca prawicy na forum. To ze ludzie nie wchodza z toba w polemiki w tematach polityczno-swiatopogladowych wynika nie jak sobie pewnie myslisz z twojej wiedzy merytoryki i sily argumentow tylko po prostu poznali sie na tobie i wiedza ze taka dyskusja jest jalowa i skonczy sie przepychankami slownymi. Wiedza ze nie nudzi ci sie nawalanie postow a gdy oni w koncu odpuszcza to zapewne masz poczucie zwyciestwa. Mialem ostatnie slowo pokazalem im przegadalem ich. Jest tu tylko jeden kretyn ktory mimo wszystko wchodzi z toba w dyskusje - ja. Odpisanie teraz zajelo mi ponad godzine myslisz ze ilu osobom sie chce tak tracic czas majac na uwadze slowa Piwusa ze z ciemniakami i faszystami nie warto dyskutowac? Przynajmniej ku uciesze gawedzie bo wiem ze sa userzy ktorym czytanie tego poprawia humor.
Nie bardzo wiem o czym mówisz, zresztą nie pierwszy raz. Bo na polemistów na tym forum to ja jednak nie narzekam. Choćby w tym temacie mógłby z miejsca z karabinu odaplić z 5 nicków z którymi długo dyskutowałem. Więc jak zwykle bredzisz. Nic nowego.

Co do nudnego nawalania postów to kolejny raz himalaje hipokryzji. Nie ja jestem na tym forum od 10 lat aktywny w tych tematach i próbujne nawracać ciemnogród. Już Franz ci zwrócił uwagę, że najpierw była Jarzyna, wcześniej ktoś tam potem ktoś tam, wszyscy z prawej strony się zmieniają idą dalej a ty ciągle ślęczysz w tym temacie na przepychankach i "nawalaniu postów" i to ja niby nie mam co robić niż prowadzić krucjaty na forum? :roftl3: Co za gość.

Co do przepychanek slownych to wszedzie widzisz ataki na siebie. Nawet w pojedynczych emotkach. Jestes jak te dziewczyny ktorym powiesz cos w stylu: "masz normalna dupe" a ona wtedy sie obrazi i zaczyna krzyczec: "normalna to znaczy gruba tak? ty chamie ty debilu ja ci nigdy nic zlego a ty mnie tak traktujesz?" na koniec sie jeszcze rozplacze i tyle z tego. Ty nie beczysz chociaz kto wie co tam robisz przed kompem. Twoje kompleksy musza byc dosc spore skoro musisz kreowac sie na mesjasza prawicy i wplatac lacinskie sentencje ktore akurat pasowaly jak piesc do nosa. Do ciebie bardziej przystaje lacina podworkowa i jej sie trzymaj.

Opary, himalaje hipokryzji. NIe wiem jeszcze jakich słów użyć. Nie ma większego płaczka od ciebie w wypominaniu innym szpilek ad personam od ciebie. Jak zwykle w przypadku lewicy wkładasz sobie na usta piękne frazesy o poziomie dyskusji, o braku ataków ad personam, o poziomie. Ale tylko w przypadku swoich polemistów, bo w 95% przypadków sam zaczynasz ataki ad personam. I jedyne na co "płaczę", a tak właściwie szydzę to właśnie z tej twojej niesamowitej hipokryzji, twoich podwójnych standarów. Ty możesz, inni nie.
Jest taki żużlowiec Nicki Pedersen sam jeździ najostrzej w stawce, wkłada wszystkich w dechy, a jak ktoś jego ostrzej potraktuj, nawet nie tak chamsko jak on innych, to pierwszy rzuca łapkami i płaczę oto, że ktoś mu podjechał. Do tego jeszcze często oszukuje, gdy jakiś zawodnik pod niego podjeżdża to nurkuje i kładzie na tor, żeby oszukać sędziego, że tamten go sfaulował. W światu żużlowym jest nazywany największa pizdą. Jakoś dziwinie mi się on z tobą kojarzy.

A ty dalej w to brniesz. Jakis masochista jestes. Zaczales wywod jak to kler zbawial Polske. Jakby bez kleru pod zaborami po dwustu latach jezyk polski i polska kultura przestala istniec. Ze teraz bylibysmy Niemcami albo Rosjanami. Wiedze czerpales z ksiazek dla uczniow gimnazjum gdzie i tak sa dwa akapity o roli kosciola w tamtym czasie. O plomiennych kazaniach podtrzymywaniu nadziei i pokatnej nauce jezyka gdzieniegdzie.
Wklejajac te screeny tylko potwierdziles ze opowiadales brednie ale w twojej glowie zrodzila sie mysl o wielkim zwyciestwie. Teraz musisz sobie ten dzien zaznaczyc w kalendarzu i swietowac.

Zacząłem wywód, że NAWET w książkach do gimnazjum jest napisane o roli Kościoła w ocalaniu Polskości. Rozumiesz słowo NAWET. Wytłumaczę Ci jak dziecku. Nie przytaczałem specjalistycznych ksiażek czy źródeł zajmujących się tym zagadanieniem(bo z nich mógłbym jak z kałacha ładować argumenty pod tą tezę), ale dałem przykład podręcznika dla 12 latków. Czyli, że NAWET 12 latki uczą się o tym o czym ty nie masz bladego pojęcia. Łapiesz? To nie jedyne źródło z którego czerpałem, to źródło które poznaje dzieci w szkole, a ty "wielki" "intelektualisto" nawet takiej wiedzy nie posiadasz.
Ty wtedy obrosłołęś w piórka, gdzie niby się tego uczuą, gdzie niby w gimnazjum uczy się o roli Kościoła, ciebie nie uczyli(to, że nie wiele wyniosłeś ze szkoły widać na każdym kroku), to chyba w gimnazjach Katolickich tego uczą. Dawaj screeny, no gdzie te screeny, albo dajesz screeny albo spieprzaj bo się ośmieszyłeś bla bla bla. Dostałeś i jakoś dziwnie parę osób na haxie też przyznawało, że się lekko mówiąc skompromitowałeś swoją napinką.
Gdybym miał zaznaczać w kalendarzu zwycięstwa nad takimi jak ty, to by mi kartek nie starczyło.

I znowu odgrzebujesz swoje najwieksze przeboje. Chodzi o ten dwustronicowy raport dentysty i internisty na temat homoseksualistow? Klasyka tematu. Pokazales swoja ignorancje i uznales to swoj sukces.
W sumie chcialbym tak potrafic.

Pardon, bo Grzesiu sprzed komputera, ma większą wiedzę o pederastach od Lekarzy, którzy prowadzili badania na nich. Klasyka tematu. Ty jakieś badania zrobiłeś, prócz tych na sobie?
Czyli w ogole zadnego przechowywania zarodkow? Nawet w celu pozyskiwania komorek macierzystych ktore sa bardzo obiecujacym sposobem leczenia i medycyna wiaze z nimi wielkie nadzieje?
Oczywiście, że zadnego. Zarodek to człowiek i może tobie się podoba hodowanie ludzi do pozyskania komórek, ale mi nie bardzo. Sam może idź tam do przychodni i oddaj swoje narządy, jakoś przynajmniej przysłużysz się ludziom.
Przed ewentualna trauma ktora moze wystapic po przerwaniu ciazy (co jest niejasne) ale juz o traumie ktora moze wywolac donoszenie ciazy na przyklad z gwaltu i swiadomosc ze wychowuje sie dziecko ktorego sie nie chcialo a zmuszono cie zeby je urodzic (to musi byc bardzo uspokajajace i kojace) juz nie.
Czytajac o sydromie poaborcyjnym wychodzi ze jest to ciagle sprawa niejasna. Czesc badan wskazuje ze sa pewne negatywne skutki (wieksza sklonnosc do depresji) inne ze nie ma takich skutkow. Zdarza sie ze kobiety wpadaja w depresje po urodzeniu dziecka. W skarajnych przypadkach nie moga na nie patrzyc. Wiec co zabronimy im rodzic zeby przypadkiem nie odbilo sie to negatywnie na ich psychice?
Nie slyszalem zeby w krajach w ktorych aborcja jest legalna i idzie w dziesiatki/setki tysiecy pojawil sie problem syndromu poaborcyjnego.
To jest właśnie przykład tego lewackiego bełkotu z ksiażeczek , który zaczadziły mózg. Syndrom poaborcyjny nie jasny, bo jakieś tam śmieszne lewackie badania ktoś przeprowadzi. Nie słyszałem, żeby w krajach gdzie jest legalna pojawił się, bo no w moich lewackich książeczkach nic o tym nie piszą. Bla bla bla. Gdybyś nie był tak ograniczony intelektualnie i nie czytał tylko tych lewackich broszurek, to byś znalazł mnóstwo przypadków syndromu poaborcyjnego. Wystarczyłoby się również przejść do jakieś poradni psychologicznej i pogadać z psychologami pracującymi z tymi osobami. Ale to zbyt groźne dla zbużenia twojego światopoglądu, bo znowu rozum mógłby zadwać pytania, że coś tu jest nie tak.

Dalej zdarza się, że kobiety wpadają w depreje po urodzeniu dziecka, ale po usunięciu nie słyszałeś. MISZCZ. W takim razie idź zbawco walcz, żeby w ogóle dzieci się nie rodziły, bo kobiety nie będą wpadać w depreseje :roftl3:

Co do tego, że ktoś nie chce mieć dziecka. Pisałem już setki razy. Niech odda do adopcji. Wówczas zniknie problem wychowywania dziecka którego się nie chciało. Ale i tak tylko margines oddaje takie dzieci, w 95% przypadków matka jak zobaczy swoje dziecko po urodzeniu, to niech chcę go odstępować na krok. Ileż to razy zdarzało się, że surogatki mimo tego, że ustawiły się, że oddadza dziecko to go oddać nie chciały.

A czy dziecko powstałe w wyniku gwałtu jest jakiś gorsze czy co? Czemu niby nie ma prawa żyć? Jeśli kobieta nie potrafi patrzeć na nie jak na swoje, bo w końcu połowa to jest ona, to niech również odda do adopcji. Nie trzeba go od razu zabijać.
To bylby jakis argument gdyby wszystkie ciaze byly wynikiem seksu bez zabezpieczenia dwoch kochajacych sie osob w dlugotrwalych zwiazkach. Wiadomo ze tak nie jest i czesto to kobieta zostaje z problemem a facet znika. Ty jestes facetem to latwo ci pisac o odpowiedzialnosci.
Czy poza przypadkami gwałtu, jakakolwiek laska jest zmuszana do rozkładania nóg, w nietrwałych związkach, z przydrożnymi partnerami? Jak jest idiotka i się nie szanuje i daje byle komu, jeszcze bez zabezpieczenia to niech ponosi konsekwencje swojego czynu. Litości człowieku, każdy jest kowalem swojego losu. Life is Brutal. Jak przechodzę na przejeździe kolejowym gdy pali się czerwone światło i słyszę pociąg, to muszę się liczyć z tym, że zostane rozjechany. Jak daje dupy gościowi którego nie znam imienia to muszę się liczyć z tym, że jak zajdę w ciąże to zostanę sama. Niech w końcu do cholery każdy bierze na siebie odpowiedzialność za swoje czyny.
Co musi zrobic koles ktory zamordowal tysiac dzieci aby jego winy zostaly wybaczone i uznano ze bladzil i teraz ma prawo do drugiej szansy? Wstapic do PiS. To go uchorni przed nazywaniem hipokryta.

Choćby to co Piecha. Zrozumiał swój błąd, zaprzestał tych działan na długo przed tym, kiedy aborcja stała się nie legalna. Widać, że nie zrobił tego z powodów koniunktoralnych czy finansowych. Właśnie wg. mnie to powinni robić lekarze, którzy zrozumieją co robili. Zrobic rachunek sumienia, żałotwać, postanowić poprawę, przyznać się, a następnie zadośćuczynić. Życia dzieciom już nie wrócą, ale mogą walczyć w świecie by pokazać jaki to straszliwy preceder. Pokazywać światu jaką zbrodnią jest to działanie. A nie siedzieć cicho w zaciszu domu. Tak jak choćby http://adonai.pl/life/?id=29 Nathansson, który walczył o legalizacje aborcji i to wywalczył, ale po pewnym czasie zdał sobie sprawę ze swoje błędu. I tutaj przytoczę już po Polsku sentencje Cycerona, która ponoć nie pasuje :lol: . Rzedzą ludzką jest błądzić, rzeczą głupców jest trwać w błędzie.

Być może wg. ciebie jak się prezentowało jakiś pogląd to nawet jak się kapniesz, że to brednie są, to należy w tym trwać, żeby nie wyjść na hipokrytę. Ja tak nie uważam jak ktoś się szczerze zmienia to tego izi dowiedzie, bo nie będzie musiał kręcić i ludzie to zauważą, a tylko ćwierćinteligenci wrzucają wszystkich co zmienili poglądy do tego samego worka.
Zeby zostac prezydentem USA najpierw trzeba urodzic sie w Stanach.
Żeby mieć dziecko trzeba być płodnym.
Do pana Piecha :lol:
Ten twoj pan Piech jest masowym morderca. Dociera to do ciebie? Wedlug takich jak ty zamordowal tysiac dzieci. I jeszcze nie masz watpliwosci co do jego przemiany?
Myślisz, że jak piszę pan Chłopaczek to też w tym samym stylu, jak odebrałeś to stwierdzenie pan Piecha :lol: To, że nie skumałeś tego, że ot tak sobie napisałem pan i od razu uznałeś, że nie wiem darze go jakimś nie wiadomo szacunkiem i jest dla mnie jakiś autorytetem to mnie nie dziwi.

Owszem jest mordercą i tego nie neguje. Jakbyś nie zauważył to nigdzie nie wychwalam tego, że przeprowadzał aborcje i nie jest dla mnie jakimś ideałem. Nie wątpię w jego przemianę, bo wątpić bym mógł w 85 roku, po 22 latach swoimi działaniami udowodnił, że ta zmiana jest trwała i szczera. Nigdy nie zamaże tego co robił i on o tym dobrze wie, ale swoją walką pro life i uświadamianiem innych na temat aborcji, nieco przynajmniej zmywa z siebie odium tego co robił.
Lepsze przynajmniej taka próba zadośćuczynienia za swoje przewinienia niż siedzenie cicho w domu i ukrywanie tego co się robiło. On miał odwagę by powiedzieć, że to co robił było obrzydliwie i to można docenić.
Nie ale za to starczylo podpisac lojalke zeby w oczach prawicy byc teraz skonczonym prawda?
Nie ale starczyl sam niejasny kontakt z oficerem SB zeby uwazac go za smiecia prawda?
Bzdury jak zwykle. Nikt nikogo nie potępia za samą lojalkę. Nikt nikogo nie potępiał za nie jasne kontakty z SB. Kolejny przykład braku wiedzy spowodowany tylko czytaniem lewackich broszurek.
Ja widze czlowieka skupionego na sobie. W tym wywiadzie ktory dal Boromir Piecha nie przeprasza nie blaga o wybaczenie. Mowi tylko jak mu bylo smutno i zastanawia sie czy te kobiety mu wybaczyly.
Jako miłośnik teorii spiskowych, ta trafia do mojego top 5 wsród tych najgłupszych. PIecha w 85 roku wiedział, że w 2001 roku wstąpi do PIS i będzie miał z tego profity. Kapitalne, jak zwykle okazuje się że to lewicowa brać ma największy talent do tworzenia rzeczy które stałby się hitami u Maćka Trajanowskiego w Nie do wiary.

O i wpadł Wilmore. To fajny znak. Wszak sam mówił, że wpada tylko, jeśli w tym temacie robi się groźnie i prawicowa propaganda może wpłynąć na czyjeś poglądy. Dobrze idzie :smoke:
1. Jak cytować Cycerona, to w oryginale, a nie latina vulgata. Ale rozumiem, młodzi, niewykształceni, łacina ze szkół wyszła i już nikt nie ma o niej pojęcia. Dodatkowo to zostało tak chamsko przekopiowane z innego źródła, że nawet nie zmieniono wielkości liter. To już nawet nie łacina wulgarna, tylko czyn wulgarny.
2. To jest pan Bolesław Piecha. W ostatnich postach masakruje się nie tylko łacinę, ale i polszczyznę. Rozmawiamy o panu Piesze, Chłopaczek dobrze pokazuje przykłady hipokryzji pana Piechy, a prawica nieudolnie dowodzi, że pan Piecha jest wzorem cnót wszelakich, który niezwykle brzydził się wykonując przez lata zabieg sprzeczny z jego moralnością, przez który znacznie się wzbogacił.
Do czego zmierzam: nazwisko Piecha odmienia się inaczej niż Piech. Czytając tutejsze posty mam wrażenie, że napastnika Ruchu mylicie z hipokrytą z PiS.
Jak już na każdym kroku uprawiany na tym forum jest zbiorowy onanizm do wartości narodowych, to proszę - nie kalajcie jednego z nielicznych wspólnych mianowników łączących wszystkich, czyli języka.
Oho. Złych liter użyłem, weź idź tam poszukaj jeszcze gdzie nie dałem przecinka i zrobiłem literówkę. To rzeczywiście jest masakra , że jak się nie ma co powiedzieć to się mówi o literówkach czy o złej odmianie.
Niniejszym więc klaskam uszami do postu Chłopaczka, aleś go zmasakrował, ale celnie, brawo! - zdanie współrzędnie złożone, więc i tak zrobiłem więcej chwaląc kolegę lewicowca niż tutejsi spamerzy z prawicowej strony. U większości wystarczy wulgaryzm i emotikonka, więc dodam parę dla wzmocnienia przekazu:
he he he. Dobra konwencja co? :glass:
WP

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”