Gry... - Strona 33

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 07 maja 2005, 22:07

Dla tych co nie grali, a chceli by zobaczyc jak w rzeczywistosci wyglada gra Prince of Persia: Warrior Within polecam Demo PC.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 maja 2005, 22:10

Tą grę sobie przegram od kolegi, slyszałem, że fajna gierka. Dopiero po pierwszych graniach zobaczę i ocenię :D :D :D

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 12 maja 2005, 17:10

Zagrałem sobie w to demo tego CM. W porównaniu z FM jest to totalna porażka. Wszystko jest poprzestawiane i wwalone w jedno miejsce. Totalny bałagan! Nie mogłem długo pograć, ale słyszałem, że jest w nim kupę błedów. Przypomniała mi się FIFA 2004. Także mi się nie spodobała, bo był syf.

Awatar użytkownika
binek
Junior
Junior

Fifa Vs. Pro Evo Soccer

Post Wyświetl pojedynczy post autor: binek » 19 maja 2005, 14:39

Która gra sie wam bardziej podoba??? Seria fifa czy Pes?

Jak dla mnie to Konami wygrywa zdecydowanie. Zreszta we Fifa to same okienka sie wali i ogólnie gra prosta , nie to co Pes. W 3 jeszcze byly ręki:)) Full realizm w Pes. Jescze jak sie dozuci " Wolf furry patch to wypas....

Chociarz jakis tam sentyment do Fify mi zostal:))) W koncu to pierwsza gra jaka zainstalowalem :mrgreen: Czasem jak spojze na 98 to sie lezka w oku zakreci:) Ale teraz zadzi PES :D

Pro Evo Soccer RuleZzZzZzZz :!:

a zna ktos inne gry jakies pilkarskie godne polecenia?

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 19 maja 2005, 15:10

Jest podobny temat, ja wole Pes, FIFA jest schematyczna i głupia (z teog miejsca zawsze trafisz a z tamtego zawsze nei trafisz, FIFA2003 gol pada w krótki róg, WC2002 - gol pada w długi róg, tylko!) A w PES wkurzają mnie piłkarze bez piłek, wogóle podań nie rpzejmuja i czasme kretyńsie zachowanie (nie podejda do piłki, nie wezmą jej jak nie jestes zaznacozny graczem do kierowania nim itp...)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 maja 2005, 15:14

Ja też zdecydowanie faworyzuje PES-a choć ta gra ma wiele wkurzających błędów. Czasami to dziwie się sam sobie, że mój komp jest jeszcze w kupie a nie rozłożony na czynniki pierwsze :twisted: Największe błędy Pro to chyba:
:arrow: strzały z dystansu... takie szmaciaki, banialuki
:arrow: strzały w ogóle są lipne... a tan pasek siły strzału to pokazuje chyba jak wysoko dany piłkarz wygrzmoci piłkę w niebo...
:arrow: rzuty wolne - praktycznie nie możliwe dla mnie jest strzelenia z rzutu wolnego bramki... chyba ze przez pomyłke wrzutką trafie ( bo tak najczęsciej strzelam) :lol:
:arrow: bramkarze... - ktoś strzela z 30 m piłka się toczy do bramki... bramkarz nie ruszy swego zadka zeby ją złapać, lub choćby wybić :evil: :evil: Takich buraków na bramce w żadnej grze nie widziałem :evil:
:arrow: takie długie, wysokie piłki na dobieg... Jezuu jak tak można zrobic było? TO jest sposób na kazdego przeciwnika...nie ma jak się przed tym bronić :evil: zupełnie jak wrzutki w FiFie...
Długo by tu wymieniać ale i tak Pes bije FIFE na głowe...

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 19 maja 2005, 15:53

No dokłądnie, dziwię się dlaczego w PES4 piłkarz nie ruszy tyłka, bramkarz do piłki która się toczy 1 metr od bramki, w Pes 3 się ruszał, a wolne sa tak posrane, że dramat, jeszcze w meczu ani razu nie trafiłem gola, wogóle to nei normalne celuje, leci w środek, celuje bardziej w lewo przy drugimr zucie, wylatuje za bramkę, celuje na środek mór, albo za wysokow wogóle z jednego miejsca i ustawienia piłki to raz schodiz w lewo/prawo a raz nie, wogóle jakby losowe to było, animacje strząłów są do bani, piłkar znie dotyka piłki albo dziwnie strzela, no i ta energia.

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 19 maja 2005, 17:06

wolne strzelac trza umiec :? np. jak jest blisko bramki to kierujesz w odpowiednie miejsce wciskasz R2, strzałke w dół napełniasz prawie do połowy i taka mięciutka piłeczka wpada do bramki.... a gdy piłka jest troche dalej to ustawiasz tak żeby piłka przeszła obok muru (oczywiscie w strone bramki) bierzesz R1 i strzałke w góre tez kolo polowy napełniasz i bomba leci bramkarz nawet nie drgnie :D zresztą to wszystko jest pokazane jak sie bierze na trening :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 maja 2005, 17:12

łatwo ci mówić... W PES 3 jakoś mi to wychodziło a w 4 to już beznadzieja... Mam jedengo (bo formatke miałem) gola z wolnego od poprzeczki... Ale wiecie jak ja się cieszyłem? 1 min meczu skosili kogoś z moich... Do piłki podbiega boski Zizou... i strzela nieprawdopodobnym fuksiarskim strzałem w poprzeczke, zaraz przy spojeniu ze słupkiem :roll: Zeby mi tak częściej się udawało...

BUNCH

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BUNCH » 19 maja 2005, 17:23

Pasztet pisze:wolne strzelac trza umiec :? np. jak jest blisko bramki to kierujesz w odpowiednie miejsce wciskasz R2, strzałke w dół napełniasz prawie do połowy i taka mięciutka piłeczka wpada do bramki.... a gdy piłka jest troche dalej to ustawiasz tak żeby piłka przeszła obok muru (oczywiscie w strone bramki) bierzesz R1 i strzałke w góre tez kolo polowy napełniasz i bomba leci bramkarz nawet nie drgnie :D zresztą to wszystko jest pokazane jak sie bierze na trening :wink:
Dobra, dobra nie chrzań mi juz jak wszystkie serwisy Pro Evolution Soccer 4 i fani tej gry, bo to jest podane do powszechej wiadomości "Tak ma byc, trudnośc, to jest piłka!" , "Masz podbiec i strzelasz, a nie celowniczki jak w Fifie" i innne pierdoły i mi nie mów, jak trzeba strzelac bo i tak gówno z tego! Gol pada może raz na 50 strzałów, beznadizeja...
Wkruz amnie takie gadanie.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 maja 2005, 17:26

najnowsze Pro Evo Soccer na pleystation 2 jest najlepsza gra pilkarska w jaka gralem w zyciu. Jest duzo lepsza od fify. Przynajmniej wg mnie. Nie powiem nic wiecej bo nie potrzeba. :)

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 maja 2005, 17:34

lepsze jest i to z 1000 razy, ale błędy niektóre potrafią nieźle wkurzyć... juz w 3 były lepsze wolne i nie mogli ich zostawić?? albo bramkarze tam dobrze bronili a 4??
PS: O jeszcze jedno mi się przypomniało z głupich błędów... A jest to:
BEZNADZIEJNA GRA GŁOWĄ!!! oni nie umieją praktycznie strzelić gola z główki... tylko czasem się udaja i to zazwyczaj jak jest ktoś niekryty lub z stałych fragmentów...
Denerujące jest tezż to ze ci piłkarze nie mają w ogóle techniki... Piłka im ucieka... odbija im się od głowy, pleców...Tak czasami dziadują, że szok w trampkach... Momentami to ja sobie myśle, że jakby mnie zrobili w tej grze to miałbym techniki 99... :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 19 maja 2005, 17:59

BUNCH pisze:
Pasztet pisze:wolne strzelac trza umiec :? np. jak jest blisko bramki to kierujesz w odpowiednie miejsce wciskasz R2, strzałke w dół napełniasz prawie do połowy i taka mięciutka piłeczka wpada do bramki.... a gdy piłka jest troche dalej to ustawiasz tak żeby piłka przeszła obok muru (oczywiscie w strone bramki) bierzesz R1 i strzałke w góre tez kolo polowy napełniasz i bomba leci bramkarz nawet nie drgnie :D zresztą to wszystko jest pokazane jak sie bierze na trening :wink:
Dobra, dobra nie chrzań mi juz jak wszystkie serwisy Pro Evolution Soccer 4 i fani tej gry, bo to jest podane do powszechej wiadomości "Tak ma byc, trudnośc, to jest piłka!" , "Masz podbiec i strzelasz, a nie celowniczki jak w Fifie" i innne pierdoły i mi nie mów, jak trzeba strzelac bo i tak gówno z tego! Gol pada może raz na 50 strzałów, beznadizeja...
Wkruz amnie takie gadanie.
nie wiem co Wy chcecie od rzutów wolnych... Pasztet ma racje. dla mnie ten system jest rewelacyjny!! PES3, PES4, i jeszcze nawet PES na PSXa :lol: bo jak komp zajęty, to i w to lubie popykać :D wolne się strzela super!! może troche trudno na początku ale jak się poćwiczy i załapie o co chodzi, to pozniej już się tylko łąduje po oknach... a jaka satysfakcja :D:D jak się jeszcze strzela dobrym zawodnikiem, to nie tak trudno jest trafić...

dla mnie nie ma nawet porównania... PES rządzi :D co prawda ciężko grać na klawiaturze ale wydaje mi się, że opanowałem to dosyć dobrze :)

bramkarze fakt... czasem puszczają szmaty, a czasem bronią sytuacje niemożliwe do wybronienia (zwłaszcza Buffon ;) ) :?

faule też są denerwujące :? wślizg czyściutko w piłke, a sędzia gwiżdże... i jeszcze kartke pokazuje :? aż czasem mam ochotę........ :evil:

a jeszcze licencja....... :evil:

no i strzały z dystansu... jast na to patent ale trudno oddać silny strzał z daleka w światło bramki (jednak wiem z doświadczenia 8) że się da, pare razy mi się udało) jest co najmniej kilka technik strzelania z dystansu. dobrze jest na prawde pouczyć się w "treningu"... nie tylko strzałów :p

w FIFE nie grałem za bardzo... schematyczna ostro jest i jak zagrałem w PESa, to FIFE "rzuciłem w kąt" :roll:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 19 maja 2005, 18:11

Jeżeli umiesz strzelać z wolnych tak jak mówisz to jesteś skubaniec... Ja na palcach u jednej ręki policze swoje rzuty wolne w PES-ie które dały mi bezpośrednio bramkę :? Muszę się nauczyć strzelać lepiej...ale jak?? Raz jak strzelam i jest idealnie 1/2 paska siły to ładuje w mur, a raz jak jest dokładnie tyle samo siły (oczywiście tym samym zawodnikiem kopiąc) kopie nad bramką... Ręce opadają (i nie tylko ręce :lol: )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”