Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 16 lip 2012, 21:42

Prawo, które Hollande chce wprowadzić, jeszcze nie weszło. Na razie Zlatan nie musi się tymi podatkami przejmować.

Wyjątkowo mocno odleciałeś, skoro nazywasz Pato przereklamowanym talentem. Wszyscy widzieli, co on grał, gdy był zdrowy, gdy mu nie doskwierały urazy, gdy miał zaledwie 18 lat. Sam chcę jego odejścia, nie podoba mi się, że nowy atak Milanu będzie budowany głównie wokół niego, zaczyna mnie irytować nie tylko jego zdrowie, ale i nastawienie, można mu odmówić właściwie wszystkiego ale nie tego, że to przereklamowany talent. Fakt, że się nie rozwinął na miarę oczekiwań nie oznacza, że tym talentem nie był - przeciwnie, właśnie był "tylko" wielkim talentem i zabrakło zdrowia, by stać się wielkim piłkarzem. Nie schodź do poziomu paru trolli z czarno-białych barw klubowych, którzy oceniają talent na przykład Di Gennaro przez pryzmat tego, jakim piłkarzem się stał.

Jestem równie spokojny jak Preziosi, że przyjdzie wielki napastnik do ataku i dlatego wszystkie te trzy nazwiska uważam za bardzo prawdopodobne. Martwi mnie tylko to, że Tevez ma numer jeden na liście Gallianiego, a powinien zostać z niej trwale skreślony dawno temu. City chce kupić Van Persiego, w razie tego będą zmuszeni do sprzedania którejś ze swoich gwiazdeczek. Nazwij mnie staromodnym, ale widzę prędzej Teveza lub Dzeko idącego do nas, niż do Arsenalu.
Dodatkowo Dzeko w przeszłości zrobił wiele więcej, niż tylko rzucił parę słów na wiatr, by pokazać, że do Milanu czuje miętę.

Dla mnie o wiele ważniejsze są wczorajsze słowa Preziosiego na temat naszego mercato niż wszystkie poruszane te plotki. Jego deklaracja mnie mocno uspokoiła, bo jak go nie lubię, tak jest dla mnie wiarygodny, gdy już się decyduje na jakąś deklarację.
I dlatego spodziewam się Destro w Romie - Preziosi musi go oddać poza Mediolan, by nie zniszczyć kontaktów z Interem i Milanem.
To nam może zatrzymać Robinho w Milanie, co by mnie mocno cieszyło, pomimo jego płacy. Na jego odejście z klubu zostało już tylko parę dni, Galliani może przez taką presję zrezygnować z działania i oddać go dopiero za pół roku. W obecnej sytuacji kadrowej Robinho bym zatrzymał co najmniej do zimy, brak alternatyw.
Już tak na marginesie, Chore to prawo we Francji. Ludzie którzy starali się by osiągnąć duże zarobki w życiu muszą płacić więcej % podatku bo państwo było, źle zarządzane.
Tym się nie przejmuj. Ibra swoje 12,5 miliona + bonusy i tak dostanie. To PSG będzie musiało wydać więcej, by mu tę pensję netto zagwarantować, a szejków nie jest mi żal.

Swoją drogą - jutro Marco "Przejdzie tylko do Juventusu, bo Pirlo!" Verratti podpisuje kontrakt z PSG. Nic lepszego od współpracy z Ancelottim mu się nie mogło przytrafić. Przynajmniej tak długo, jak długo Ancelotti nie ma swojego Brocchiego w zespole. :wink:

Wróć do „Włochy”