Re: Polska Fantasy Liga

Matiiii13
Junior
Junior
Reputacja: 0

Re: Polska Fantasy Liga

Post autor: Matiiii13 » 08 sie 2012, 0:52

Witam wszystkich. To będzie mój pierwszy post tutaj.

Chciałbym porozmawiać z wami o zawodnikach, którzy mogą coś zdziałać w naszej lidze, a w grze kosztują grosze.
Zrobiłem własną listę takowych graczy.

Oleksy, Lisowski i Zbozień- Wszystkich ich łączy to, że są wypożyczeni do jednego klubu. Każdy z nich ma szansę na wskoczenie do składu Piasta. Największe według mnie ma zawodnik Zagłębia, który miał dobre wypożyczenie do Zawiszy. Zbozień jest już ograny w Ekstraklasie, co stawia u niego duży plus. Wobec Lisowskiego nie mam zdania, jednak w Piaście w niego wierzą.
Modelski- Tutaj wszystko zależy od dyspozycji Norambueny, przemawia za nim doświadczenie zdobyte w Bełchatowie.

Golla- Gracz Pogonii wydaje się mieć pewne miejsce w pierwszej 11 zespołu "Portowców".
Wszołek- Aktualnie gracz Polonii teraz kosztuje mało, a w zeszłym sezonie pokazał an co go stać
Jez- Ten gracz według mnie pod okiem Hapala jest w stanie powrócić do dyspozycji, którą prezentował w Górniku Zabrze.

Mak, Giel, Stulin, Nowosielski- Mak wydaje się mieć pewne miejsce w zespole "Brunatnych" po swojej grze z wiosny poprzedniego sezonu. Pozostali dostawali szanse w meczach sparingowych, na ich korzyść przemawiają kłopoty finansowe Bełchatowian, które zmuszają Kieresia do promowania młodzieży.
Żurek, Furman- W tym miejscu wystarczy napisać jedno nazwisko- Jan Urban i wszystko jasne.
Linetty- W grze go nie ma, lecz mam nadzieję, że brązowy medalista ME U-17 będzie powoli wprowadzany do pierwszego składu Poznaniaków. Chłopak ma wiele atutów, które mogą mu pozwolić się pokazać w naszej lidze.
Janota- W Holandii się nie sprawdził, ale pod okiem Ojrzyńskiego może pokazać to na co zwrócili uwagę skauci Feyernoordu.

Djousse- Napastnik beniaminka, strzelił 10 goli w zeszłym sezonie, a to jest poważny argument na jego korzyść
Mak- Drugi z braci Maków- Michał. Sądzę, że może skorzystać z wspomnianych wcześniej problemów GKS Bełchatów i niepewnej sytuacji Nowak
Quioto- O Honduraninie wiem nie wiele, podobno dobrze spisywał się w sparingach i w poprzednim klubie. Zobaczymy co z niego wyrośnie
Ruben Jurado, Świerczok, Kędziora- Trójka napastników z których każdy jest w stanie zagrzać sobie miejsce w XI Piasta. Jurado to jeden z architektów awansu Piasta, Świerczok to król strzelców jesieni w I lidze, a Kędziora to król strzelców, tak więc ciężko któregokolwiek wybrać.
Ben Dhifallah, Stępiński, Rybicki- Widzew jest w podobnej sytuacji co Bełchatów, więc musi promować zawodników. Ben Dhifallah ma pewne miejsce w pierwszym składzie, ale nigdy nic nie wiadomo. Stępiński z Rybickim dostawali szansę w sparingach i obaj będą chcieli udowodnić swoją wyższość nad rywalem.
Woźniak- Kolejny zawodnik, który pokazał, że potrafi, lecz nie przebił się do pierwszej jedenastki. Ma sporą konkurencję w ataku, ale jeżeli będzie w formie to będzie podstawowym napastnikiem Zagłębia.
Bereszyński- Cały czas mówi się w mediach o problemach Lecha z napastnikami. Według mnie Ślusarski i Ubiparip nie są wstanie zapewnić 10 bramek w sezonie, a nazwisko Bereszyńskiego przewija się jako tego, który może ich zastąpić. Jak będzie naprawdę przekonamy się.

Dawajcie swoje propozycje. Pozdrawiam Matiiii13

Wróć do „Gry Forumowe”