Głupi jesteś. Jakby rządził Kaczyński, to długów by nie trzeba było spłacać.Nie wiem jak tam u was chłopaki ale ja mam świadomość że jak się samorządy pozadłużały to wreszcie jakoś trzeba to spłacić

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 sie 2012, 14:13
Głupi jesteś. Jakby rządził Kaczyński, to długów by nie trzeba było spłacać.Nie wiem jak tam u was chłopaki ale ja mam świadomość że jak się samorządy pozadłużały to wreszcie jakoś trzeba to spłacić
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 16 sie 2012, 14:17
j1mmy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 17 sie 2012, 11:44
Zabrali patriotyzm, przywłaszczyli Petelickiego, teraz też gwiazdę Dawida ukradli złodzieje jedne.Gwiazda przypomina o królu Dawidzie, jest symbolem żydowskiej siły. Chcieliśmy odebrać gwiazdę kibolom. W ich mniemaniu to symbol zakazany, którym można obrazić przeciwnika. Łodzianie przyzwyczaili się do takiego stanu rzeczy. Próbujemy pokazać, że gwiazda może istnieć w przestrzeni publicznej także w innym kontekście - tłumaczy Tomasz Rodowicz, szef Chorei i festiwalu.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sie 2012, 15:52

Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 19 sie 2012, 22:51
WPROST.-- Tekst Magdaleny Rigamonti o Edwardzie Miszczaku- tytuł: „Miszcz, leming z TVN”. Fragment o odejściu Szymona Majewskiego z TVN: „Lemingi nie chcą, żeby się specjalnie śmiano z Platformy Obywatelskiej”- szczerze wyznaje dyrektor [Miszczak] (…) Wyborcy wybrali. Bo wyborcy PO to jednocześnie wyborcy TVN.”
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: wszystko » 21 sie 2012, 10:15
Ale on tego nie chce! Co i rusz od dawna powtarza, że prokuratura i sądy są niezależne, wyraźnie odcina się od tego, wie jaki jest bałagan i woli mówić, że w demokracji nie może Premier mieć wpływu na działania wymiaru sprawiedliwości. Już wiadomo, że nie chcą żadnej komisji, przecież ważniejsze jest PO niż obywatele... Nikt nie zrobi przeciw sobie takiego ruchu. Amber Gold to wzorowy przypadek niedziałającego systemu. Czy jak się wie o przestępstwie to nie ma się obowiązku powiadamiać prokuratury? Przecież nawet te wszystkie reklamy z obiecanymi ogromnymi procentami :sbQ pisze:7. A teraz już bez sarkazmu – jeśli Donald Tusk chce się zająć prokuratura i sądami szczerze, w co również wierzę jak w złoto Amber Gold – niech poprze powołanie komisji śledczej. To jedyny organ państwowy, przed którego obliczem nawet sędziowie muszą stanąć i nie po to, żeby jak prezydent Kwaśniewski zatańczyc i zaśpiewać, tylko złozyc zeznania i się wytłumaczyć....
wszystko

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 sie 2012, 18:13
Ach ta Twoja walka o lepszą(czyt.PiS-owską) PolskęKamil232 pisze:Żeby potem Rybki mogły pisać, że paaaanie wszystkie to są takie same.
ryba_82
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 sie 2012, 10:54
http://wpolityce.pl/wydarzenia/34543-ed ... o-nie-chcaNajciekawszy jednak fragment dotyczy satyryka Szymona Majewskiego, który po latach funkcjonowania na antenie stracił w stacji program. Jakie są tego przyczyny? Pojawiają się dwie. Pierwsza to występ w reklamie niekonsultowany z władzami stacji. A właściwie to, że "się nie podzielił" zyskiem z TVN. O tyle to dziwne, że zarzutu tego nie użyto w stosunku do innych tefałenowskich występowaczy, jak 50-letniego Jakuba Władysława Wojewódzkiego.
Więc Miszczak szybko wskazuje powód drugi, kluczowy:
On się sprawdzał, kiedy emocje leżały na ulicach. A lemingi nie chcą, żeby się specjalnie śmiano z Platformy Obywatelskiej
- szczerze - jak podkreśla "Wprost" - wyznaje Miszczak. Czytamy dalej:
A Majewski nie ukrywał swoich rozterek politycznych. - Wiem, że powinna być partia, jak PO, która pcha nas ku Europie. Ale jest też miejsce dla PiS, który pamięta, dba o tradycje, historię. Mam rozdarta naturę - mówił w maju i zapewniał, że żarty dla niego kończą się tam gdzie giną ludzie, więc żartować z katastrofy smoleńskiej nie zamierza.
Od dyrektora Miszczaka dowiaduję się, że to trudny dla Szymona czas politycznie. Wyborcy wybrali. Bo wyborcy PO to są jednocześnie wyborcy TVN.
I tu cytat z Miszczaka:
A Szymon komentował, ośmieszał, był też reflektorem politycznym
- stwierdza. Czyli chciał robić to, co robią satyrycy w wolnych krajach. Chciał czasem śmiać się także z Platformy. Tego u nas nie wolno.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 sie 2012, 11:45
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sie 2012, 11:54
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 sie 2012, 15:22
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 sie 2012, 15:53
Więcej kłamstw i manipulacji na temat Kaczyńskiego, wyborcy Palikota sa głodniczarny_samael pisze:Starają się w części spraw poruszanych przez PO, pokazać jeszcze gorszą rolę partii Kaczyńskiego w tym wszystkim, ale robią to w niesatysfakcjonującym stopniu.
"byłem twardym kibicem z tak zwanego młyna"czarny_samael pisze:czystej hipokryzji
czarny_samael pisze:skrajnym populizmie
czarny_samael pisze:żądzy pełnej kontroli
czarny_samael pisze:braku zrozumienia wolności obywatelskich
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 22 sie 2012, 16:59
piwus pisze:Więcej kłamstw i manipulacji na temat Kaczyńskiego, wyborcy Palikota sa głodniczarny_samael pisze:Starają się w części spraw poruszanych przez PO, pokazać jeszcze gorszą rolę partii Kaczyńskiego w tym wszystkim, ale robią to w niesatysfakcjonującym stopniu..
Za malo Kaczyńskiego w TVN!
Nigdzie nie chcę kłamstw, czyste fakty właśnie powodują moją niechęcią do Jarosława i tylko ich ukazania pragnę.
piwus pisze: "byłem twardym kibicem z tak zwanego młyna"
"przekopaliśmy ziemię 1,5 metra w głąb"
"won do PiSu, pisowskie lizusy"
"ACTA to zupełnie niegroźny dokument"
"Rosjanie rozumieją potrzebę jak najszybszego sprowadzenia wraku do Polski"
"odebrano mi godność, prokurator jest politykiem PiS"
"tylko człowiek bez prawa jazdy może stawiać fotoradary"
"abonament telewizyjny to haracz ściągany z ludzi, ciężar urągający poczuciu przyzwoitości"
"nie podniesiemy podatków"
"o wizycie prezydenta w Katyniu dowiedziałem się z mediów"
"prmier Tusk nigdy nie kłamie"czarny_samael pisze:skrajnym populizmieboję się PiSu
zabierz babci dowód
Kaczyński jak Hitler podpala Polskę
faszyści
oni pójdą głosować, a ty?
nazistowskie marsze z pochodniami
badania psychiatryczne dla Kaczyńskiego
Kaczyński przed Trybunał Stanu
czarny_samael pisze:żądzy pełnej kontroliinwigilacja dziennikarzy
briefingi premiera z dziennikarzami jak mają pokazywać Euro
rekordowa liczba podsłuchów
nielegalne działania przeciwko kibicom, dopalaczom w okresie wyborczym
czarny_samael pisze:braku zrozumienia wolności obywatelskich
I to jest dopiero skrajny populizm. Wmawiać jednej grupie Polaków, czym jest prawie całe społeczeństwo kłamiąc jak z nut.piwus pisze:
Masz tutaj samodzielnie myślący przyjacielu.
http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2012/08/1 ... grandiosa/
Rządzi ten PiS czy nie? Powinien być numerem jeden w mediach czy nie? Świetnie was, jedyni inteligentni, burzący się przeciwko prawicowej propagandzie, reklamuja tacy ludzie jak Wilmore czy Samael. Ale oni też nie są lemingami, bo nie głosują na Platformę. Zaliczają się do nieociemnionej elity.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 22 sie 2012, 17:30
Ja jednak uważam, że media powinny skupiać się przede wszystkim na czystej hipokryzji, skrajnym populizmie, żądzy pełnej kontroli, budzeniu narodowo-zaściankowych poglądów i braku zrozumienia wolności obywatelskich. Oczywiście brzmi to jak opis partii Kaczyńskiego, ergo to PiS w mediach powinien być tematem numer 1, tak by powyższe epitety i określenia jak najrzadziej mogły opisywać rządzących (czyli media powinny robić wszystko aby ludziom jasno przetłumaczyć, że ta partia po prostu nie może rządzić niczym)
W skrócie - TVN, jest baaaarzdo daleki od tv marzeń, bo nie dość się PiS-em i tego typu niedorzecznościami zajmują.
12.Ja też się boję PiS, są ku temu powody.
A co do afer. To rzecz jasna w każdej partii również w Pisie są karierowicze, goście którzy myślą o kręceniu lodów. Nic nowego taka jest polityka. Liczy się to w jaki sposób Szef partii/Premier reaguje na takie zjawiska. Lipiec robił wały to zanim media się o tym dowiedziały gościa nie było na stanowisku. Lepper, Kaczmarek, Netzel robiły wały to zanim media się o tym dowiedziały, goście byli zdymisjonowani. To poprzez dymisje rozpętywały się afery. Jedynym rządem które to wredne CBA wysadziło w powietrze był rząd Jarosława Kaczyńskiego. A teraz wystarczy sobie to porównać do afer innych partii. Afera Hazardowa Tusk wiedział o sprawie od Lipca i dopiero po publikacji mediów w Październiku wywala Chlebowskiego, a Drzewieci by został jakby ładnie wypadł przed mediami. Gdyby nie wyszła sprawa do mediów pewnie spocony Zbynio do teraz był na stanowisku szefa partii. Po publikacji sprawie ukręcono łeb. Po odzyskaniu CBA już w ogóle była cisza i służby nic nie wykrywały no bo rzekomo nie było afer. Trzeba było dopiero jak przy aferze Rywiana walki buldogów pod dywanem, żeby coś wyszło.Ale jest też grupa wielbicieli Platformy gorących, „wściekłych”. To osoby oraz środowiska, które swoje poparcie dla PO chętnie deklarują głośno, dla których wyrocznią jest „Gazeta Wyborcza”, a TVN24 jest GPS-em. Ludzie, którzy czują obowiązek głośnego przestrzegania przed zbrodniami kaczyzmu. Słowem, środowiska szczerych PiS-ofobów. Ludzi impregnowanych na racjonalne argumenty, ale stale domagających się emocjonalnego paliwa. Potrzebują oni stale ponawianych fundamentalnych nauczań i pohukiwań redaktorów „Wyborczej”, a zwłaszcza emocjonalnego paliwa, które Pan Stefan dostarcza najwdzięczniej
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 23 sie 2012, 8:01
http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/dla-wa ... 75043.htmlOto jak się zdobywa polityczne poparcie. Zbliżają się wybory na prezesa PSL oraz szefa Związku Ochotniczych Straży Pożarnych. Obie funkcje sprawuje obecnie Waldemar Pawlak (53 l.). Wygląda na to, że szef ludowców już teraz postanowił zadbać o partyjny elektorat i poparcie. W najbliższą sobotę kilkadziesiąt tysięcy strażaków z całej Polski będzie się bawić na wynajętym tylko dla nich Stadionie Narodowym. Wynajętym... za złotówkę.
ryba_82
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio