AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1492

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2012, 20:51

A takiego Gargamela z Napoli za psie pieniądze, którego zgarnął Inter nie chcieliście?
Nie. Tak samo, jak nie chcieliśmy Gabiego. Na tej pozycji może grać Ambrosini, Flamini, Strasser, w ostateczności Traore, a na razie gramy Montolivo przed linią obrony. Nie widzę powodu, by ściągać nie lepszego od nich piłkarza za gotówkę, która przyda się gdzie indziej. Inter poszukiwał rezerwowego i go niezłego znalazł, my rezerwowych mamy nadto, brak nam podstawowych graczy, klasowych. Takim Gargano nie jest.

Co do funduszy, to wstrzymam się z ocenami na temat możliwości finansowych Milanu. Dwa lata temu w podobnej sytuacji do dzisiejszej opadła mi szczęka po kupieniu w parę dni Robinho i Ibry, pierwszego za gotówkę. Były zaskakujące wypowiedzi ~miesiąc temu agenta Bułgara, nie zdziwię się, jeśli do nas trafi. Mam jednak nadzieję po transferze Nianga, że teraz przyjdzie albo Kaka, albo napastnik, a nie obaj. Problemem jest defensywny pomocnik. W razie zakupu Berby na ofensywnym pomocniku może grać też Robinho, i to bardzo dobrze.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 sie 2012, 20:59

Tajemnicą nie jest iż sprzedaż Ibry i Silvy spowodowana była głównie chęcią obniżenia wydatków na płace w klubie,więc stąd moje przypuszczenia.Swoją drogą to ile Berba inkasuje w United?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 27 sie 2012, 21:07

Tajemnicą nie jest iż sprzedaż Ibry i Silvy spowodowana była głównie chęcią obniżenia wydatków na płace w klubie
Upraszczasz, ale niech będzie.
Nawet jeśli, to Milan wydaje na płace 80 milionów brutto, a chciał około 100. Czyli ma około 10 milionów netto do rozdysponowania.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 27 sie 2012, 21:13

W razie zakupu Berby na ofensywnym pomocniku może grać też Robinho, i to bardzo dobrze.
ja głownie widzę robsonana ofensywnym pomocniku, napastnikiem to on nigdy nie był jak dla mnie. w ostatnim spotkaniu boateng spędził sporo czasu w polu karnym a brazylijczyk biegał przed 16nastką próbujac rozgrywać

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 sie 2012, 0:46

ryba_82 pisze:Tajemnicą nie jest iż sprzedaż Ibry i Silvy spowodowana była głównie chęcią obniżenia wydatków na płace w klubie,więc stąd moje przypuszczenia.Swoją drogą to ile Berba inkasuje w United?
Nie wiem dokładnie ale wydaje mi się, że koło 110-120 tys tygodniowo.

To oczywiste, że tygodniówka może tu być problemem ale taki Kaka na pewno nie ciągnąłby mniej od Bułgara, zresztą myślę, że Berba po sezonie na trybunach zdaje sobie sprawę, że nikt mu już takich warunków nie zaproponuje może dlatego nie sprawia wrażenia jakby chciał się z MU ruszać mimo że wcześniej deklarował odejście.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 sie 2012, 12:19

Hej, podobno się na Bojana zasadziliście ?
Wasz łysol jak wieść niesie ogłosił na La gazetta domknięcie dealu w ciągu 24 godzin :shock:

btw Bojan miał do Malagi iść, ciekawe

Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dexter12 » 28 sie 2012, 12:44

Wytłumaczy ktoś na jakich warunkach Bojan jest w Romie? Z tego co wiem to jest wypożyczony na 2 lata za 12 mln euro lecz po dwóch latach może zostać wykupiony za 28 (?) mln lub odkupiony przez Barce za 13 mln. Więc jeśli Milan go wypożyczy to jeśli chciałby go wykupić to musi zapłacić Barcelonie te 28 (?) mln?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 sie 2012, 12:47

Bojan jest jakby wypożyczony do Romy na 2 lata. Jeżeli Roma będzie go chciała wykupić po pierwszym sezonie to może to zrobić za ktowę 28 mln(ale tego nie zrobili). Jeżeli będzie go chciała wykupić po drugim sezonie to musi zapłacić chyba jeszcze kilkanaście milionów. Jeżeli nie zdecyduje się go wykupić to Barcelona ma obowiązek go odkupić, po tych dwóch sezonach, za 13 mln. Zagmatwane to trochę bo nie do konca wiadomo czy on jest wypożyczony czy sprzedany, czy tylko połówka karty poszła.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 sie 2012, 12:49

AS Roma oficjalnie potwierdziła warunki transferu Bojana Krkicia:

1. Umowa kupna-sprzedaży. Cena transferu: 12 milionów euro, które AS Roma musi zapłacić do 1 lipca 2013 roku.

2. Jako część umowy, FC Barcelona posiada dwie opcje odkupienia piłkarza: po sezonie 2011/12 za 17 milionów euro; po sezonie 2012/13 obowiązek odkupienia za 13 milionów euro. W obu przypadkach płatność rozłożona jest na dwie raty: 31 stycznia 2014 i 31 maja 2014.

3. AS Roma nie może w pierwszych dwóch latach sprzedać Bojana do innego klubu niż FC Barcelona.

4. Klauzula odkupienia po drugim sezonie jest obligatoryjna, ale zawiera kontr-opcję dla AS Romy, która może zatrzymać piłkarza u siebie.

5. AS Roma ma czas na skorzystanie z tej kontr-opcji do 20 czerwca 2013 roku, dopłacając 28 milionów euro, rozłożonych na trzy raty: 1 lipca 2013, 31 stycznia 2014, 31 lipca 2014.
Pytanie od kogo właściwie Milan wypożycza Bojana ?
:lol:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 28 sie 2012, 12:52

Roma z tego co mi wiadomo nie chce dłużej Bojana. W tym wypadku Barca musi go kupić w letnim okienku za te kilkanaście milionów. Łudzę się, że Milan będzie chciał zatrzymać tego drewniaka. W Barcelonie na pewno nikt nie będzie robił problemów z tym transferem ;)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 sie 2012, 12:56

Hah, to wygląda jakby Roma kupowała Inieste. "AS Roma ma czas na skorzystanie z tej kontr-opcji do 20 czerwca 2013 roku, dopłacając 28 milionów euro" :rotfl:
Póki co Bojan jest własnościa Romy,przynajmniej jeszcze przez sezon, bo Barcelona nie skorzystał z opcji wykupienia go po pierwszym sezonie.

F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: F-Lamp » 28 sie 2012, 13:08

Berele Lewartow pisze:Póki co Bojan jest własnościa Romy,przynajmniej jeszcze przez sezon, bo Barcelona nie skorzystał z opcji wykupienia go po pierwszym sezonie.
Ale to jest podobno wypożyczenie także Roma nie jestem pełnoprawnym właścicielem. Sprzedać go nie mogą.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 28 sie 2012, 13:09

AC Milan vice-president Adriano Galliani claims the club have ended their interest in re-signing Real Madrid playmaker Kaka as there are 'too many risks' involved.
by @SkySportsChrisB 12:39 PM
Czyli temat Kaki całkowicie upadł? Szkoda, żeby siedział na ławce w Realu cały rok.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 28 sie 2012, 13:12

Z tego co przedstawił grzegorzfcb wynika, że Roma go kupiła. Zreszta jesliby go nie kupiła, tylko wypożyczyła, tak jak pożniej Barcelona mogłaby go odkupic?

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 sie 2012, 13:13

Wydaje mi sie, ze jak Galliani mowi 'transfer upadl' ew. 'nie ma mozliwosci zeby XY dolaczyl', to mozna sie spodziewac zdarzen dokladnie odwrotnych ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”