AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1497

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 29 sie 2012, 16:06

w przypadku Gourcuffa
W przypadku Gourcuffa to ja akurat się nie dziwię jego spadkowi dyspozycji - tak zmarnowany talent i czas na ławce musiał się odbić na jego karierze. Przygoda z piłką nie jest długa - to nie tak, że możesz wyjąć rok zdrowemu piłkarzowi, kazać mu oglądać popisy Brocchiego, a później myśleć, że to się nie odbije na jego formie. Rzeczywistość jest jaka jest - nadal nie mamy ofensywnego pomocnika jego klasy.
Niezbyt lubie takie zestawianki wyliczanki. To Twoje odczucie ja moglbym to odwrocic i moglibismy sobie przez 10 dni udowadniac kto ma racje.
No pewnie. Mógłbyś też przez te 10 dni pisać, że Bojan jest lepszy od Ibry. Pytanie tylko gdzie w tym byłby sens? Nie ma sensu negować oczywistości tylko dlatego, że to nie pasuje do Twojej tezy. A rzeczywistość jest brutalna dla tych bezwzględnych krytyków mercato. Zespół jest może pozbawiony indywidualności, ale za to lepszy, kontuzje z zeszłego roku już nie będą tak dotkliwe. Oczywiście piszę to będąc przekonanym co do transferu De Jonga - jeśli nie ściągniemy kogoś takiego na pozycję Van Bommela to będziemy w ciemnej dziurze, bo cała taktyka Allegriego się posypie.
Swoją drogą to paradoks - od lat nawoływaliśmy wszyscy do rewolucji kadrowej, do wypieprzenia senatorów. Myślałem że oczywiste będzie, że nie zastąpimy grupy senatorów piłkarzami ich klasy i dekadę młodszymi. Dla mnie było jasne, że gdy odejdą, to by załatać wszystkie dziury będzie trzeba sięgać po Constantów. Dziwię się, że nie do wszystkich to dotarło.
Jednakze zaasekuruje sie troche w Twoim stylu i napisze ze nie zdziwie sie jak zdobedziemy scudetto
Brednia. Nie spodziewam się scudetto w tym sezonie. Nie spodziewam się też spodziewanej tu przez niektórych walki o utrzymanie czy środek tabeli. Nastawiałem się na sezon przejściowy, jak za Leonardo, i nie zmieniam zdania - mam nadzieję na co najmniej trzecie miejsce w lidze i wyjście z grupy w LM. Wszystko ponad to będzie miłą niespodzianką, bo choć po obecnych graczach spodziewam się walki o tytuł, to jednak nie w tym sezonie jeszcze.
Zyskalismy finansowo ale cyferki ktore symbolizuja to co zostaje w kasie klubu kibicow raczej niewiele obchodzi.
Z dwojga złego wolę skład pełen Zapat i Constantów niż zadłużenie klubu po uszy na lepszych zastępców, a później upadek finansowy.
akurat o Zaccheronim to nigdy zbyt dobrego zdania nie mialem.
Też za nim nie przepadałem, ale widzę analogie między obiema ekipami. Naszą główną siłą obecnie jest trener i mimo paru jego kuriozalnych decyzji mocno w niego wierzę. Byle nie popełniał więcej takich błędów kadrowych jak w niedzielę.
na jakiej podstawie?
Gabriela oglądałem na IO, może być świetny. Roma był bezużyteczny.
Acerbiego oglądałem w Chievo, oglądałem w sparingach, co jest moją przewagą nad resztą krytyków oceniających go przez pryzmat Chievo, pamiętam też zeszłosezonowego Nestę pozbawionego dynamiki, popełniającego coraz więcej prostych błędów. Gdyby nie Silva, to Nesta byłby kozłem ofiarnym tamtej ekipy, bo wiele razy Brazylijczyk ratował go swoimi interwencjami. Sam chciałem jego pozostawienia w ekipie rok temu, ale wyszło na to, że to był błąd. Przynajmniej on wiedział kiedy ze sceny zejść.
Cassano jak chciał odejść to moglibyśmy go dać do rezerw na pół roku i w styczniu oddać.
Chyba najbardziej kuriozalne z możliwych rozwiązań. Cassano by nam zrobił w szatni taki Smoleńsk, że ekipa by się nie pozbierała.
doszedł Constant który nie wiedział jak się gra w Genoi.
Widziałeś go tam choć raz? Widziałeś go w Chievo? To nie przypadek, że Milan się o niego starał przez półtorej (!) roku.
Jedyne, co ma sens w Twoim poście, to krytyka pod adresem Traore, tego transferu akurat nikt nie rozumie. Bojana zresztą też.

A oddanie Silvy i Zlatana to była ekonomiczna konieczność. Ciekawe, kiedy to do niektórych dojdzie, że dostanie za nich 65 milionów euro (a nie 80, to brednia) nie mogło oznaczać wydania 65 milionów na transfery, tylko jej części, co musiało oznaczać spadek jakości.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 sie 2012, 16:16

Wilmore, rozumiem wiec, ze skoro sklad jest lepszy niz w tamtym roku, jestescie zdecydowanymi faworytami do scudetto? juve sie wzmocnilo, inter tez, ale jeszcze rok temu milan b walczyl jak rowny z rownym z juve a o mistrzostwo, wiec teraz taki wzmocniony milan powinien rozniesc serie a w pyl :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 sie 2012, 16:20

Wilmore pisze:Zespół jest może pozbawiony indywidualności, ale za to lepszy, kontuzje z zeszłego roku już nie będą tak dotkliwe.
Nie mozesz powiedziec jednoznacznie ze zespol jest lepszy (naprawde podziwiam Twoj optymizm) bo tak naprawde nikt lacznie z Allegrim nie wie jaki ten zespol jest i na ile go stac. To sa Twoje pobozne zyczenia dlatego takie wyliczanki jakie przedstawiles nie maja wiekszego sensu na chwile obecna.
Wilmore pisze: Swoją drogą to paradoks - od lat nawoływaliśmy wszyscy do rewolucji kadrowej, do wypieprzenia senatorów. Myślałem że oczywiste będzie, że nie zastąpimy grupy senatorów piłkarzami ich klasy i dekadę młodszymi. Dla mnie było jasne, że gdy odejdą, to by załatać wszystkie dziury będzie trzeba sięgać po Constantów. Dziwię się, że nie do wszystkich to dotarło.
Powyzsze powinienes skierowac do zarzadu. Byly tutaj nawolywania do zmiany warty ale juz chyba od 2006 roku. Mialo sie to w zamysle odbywac plynnie odchodzi senator przychodzi dobry perspektywiczny zawodnik na jego miejsce. Niestety zarzad postapil jak postapil popelnil mase bledow rzeklbym sentymentalnych i teraz gdy nagle odeszlo 6 senatorow do tego Zlatan i Silva obudzilismy sie z reka w nocniku. Gdyby zmiany byly dokonywane tak jak tego chcielismy to constantopodobnych zawodnikow w Milanie bysmy prawdopodobnie nie uswiadczyli. Przynajmniej nie na taka skale.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2012, 18:41

Oficjalnie stało się: Pośmiewisko Romy w Milanie :suicide:

Idę szukać mostu lub wieżowca....

Jest opcja wykupu :?:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 29 sie 2012, 18:43

No coz, postawiliscie na ilosc, a nie jakosc :)

A ja tam wierze, ze Pazzo wystrzeli w Milanie. Bardzo lubie tego pilkarza i mimo tego, ze nie za bardzo lubie ACM, to akurat jemu bede kibicowal z calych sil.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 29 sie 2012, 18:44

Żeby Pazzo strzelał to potrzeba grać na niego lub mieć bardzo dobrą pomoc. Więc zastanów się czy zacznie strzelać :wink:

Podobno Bojan przyszedł za Ze "super" Eduardo.

Barbara na prezydenta.

e:Juve na śmiesznych warunkach ściąga Berbatova do siebie :suicide:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 sie 2012, 2:55

Kiedyś pisałem w reakcji na głosy o wielkim geniuszu Gallianiego...
Owszem Milan jak i całe Calcio jest na zakręcie i pewnie wolałby zamiast zbierać takie odpady kupować graczy jakich chcę i jacy pasują do koncepcji trenera(vide. Ancelotti chciał silnego napastnika dostał Dinho etc.), ale na Boga nie róbmy z tej zbieraniny odpadów jakiegoś wielkiego geniuszu i przemyślanego planu. Milan 7 lat czekał na Mistrzostwo, w między czasie wypadając nawet z LM jeśli to ma być przykład idealnego zarządzanie topowym klubem światowym to ja wysiadam.
Osobiście, zamiast zbierać te wszystkie odpady wg. mnie MIlan powinien zrobić to co zrobił Fergie np. w 95 roku, posprowadzać młodych perspektywnicznych grajków i na nich postawić, zamiast parę lat meczyć się ze staruszkami i tak nic nie wygrywając i nawet wypadająć z LM, można było ten czas przeznaczyć na to, żeby ogrywać graczy z potencjałem którzy zdobywali by doświadczenie dokładając do tego pary doświadczonych graczy, których u was nie brakowało jak np. Seedorf, a tak nie dość że sukcesów nie było to i żadnego pożytku na przyszłość. A teraz to takie łatanie dziur w stylu liczy się Tu i Teraz Tuska, bez myślenia o przyszłości. Zamiast sprowadzać jakiegoś Aquilianiego i inny odpad było postawić na pespektywycznych np. Defoura czy Witsela. Taki sposób z pewnością w dłużej perspektywie byłby bardziej efektywny w powrocie na szczyt niż zbierania odpadów. Ale cóż to to tylko moje zdanie.
Zostałem pogoniony i teraz widać do czego ten geniusz Gallianiego doprowadził. Jeśli wtedy nieco wyolbrzymiałem problem i nieco ironizowałem, to jednak typek z goal.com poszedł moim tropem.
I never got to go shopping for clothes much when I was younger. The reason for this was that I was unfortunate enough to be part of a mini baby-boom amongst my mum’s friends, and as a result I would often find her coming back from visits to her companions’ houses with a bag of clothes for me to wear, every single item tossed aside by the boys who were a few months older and a few pounds heavier than I was.

“These are what Matthew/Stevie/Lee doesn’t wear anymore. They’ll be good for school,” mum would say. It clearly wasn’t enough that I was regularly handed down garments my two elder brothers had previously worn, oh no. I had to have the cast-offs of people I saw about twice a year too.

As a result, I know exactly how AC Milan fans feel right now. Because the Rossoneri are quickly becoming a club full of hand-me-downs, with their first-team squad chocked full of players previously seen in the black refuse sacks of various clubs across Europe. Inter didn’t want Giampaolo Pazzini anymore, so Milan took him in. Roma and Barcelona no longer desire the services of Bojan Krkic, so it’s red and black stripes for him in 2012-13.
It all begs the question as to what exactly is Milan’s plan for the forthcoming season. With each passing hour of the transfer window, Adriano Galliani is looking more and more like he’s on a mad trolley dash, simply collecting whatever is left on the shelves after the rest of Europe’s big clubs have strolled through and taken their pick from the luxury stock.
Maybe if they had not spent the last couple of months chasing a 30-something player whose best days were half a decade back, and whom they rightly sold on three years ago, then they may have been better prepared for the season ahead. Instead, the first-team squad looks like a randomly-assembled bunch of rejects, thrown together and passed on to a coach who has absolutely no control over the direction of the football side of his club.
Całość
http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... econd-hand

Od razu mówię no offence, bo nie wbiłem tutaj, żeby sobie poszydzić z waszej cieżkiej sytuacji, która jest nie do pozazdroszczenia. Niemniej jednak być może niektórzy którzy wtedy mnie jechali, że nie doceniam geniuszu Gallianiego w kwestii budowania zespołu, przejrzeli teraz na oczy :]

Chociaż wiadomo wg. Wilmoer'a i tak będziecie lepsi niż w zeszłym sezonie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2892

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 30 sie 2012, 8:19

Problem z młodzieżą w Milanie znany jest od lat i raczej szybko się nie zmieni, chociaż mały zalążek jest w postaci Faraona i De Sciglio.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 30 sie 2012, 9:06

Mirek15 pisze:Żeby Pazzo strzelał to potrzeba grać na niego lub mieć bardzo dobrą pomoc. Więc zastanów się czy zacznie strzelać :wink:

Podobno Bojan przyszedł za Ze "super" Eduardo.

Barbara na prezydenta.

e:Juve na śmiesznych warunkach ściąga Berbatova do siebie :suicide:

eee tam idzie lepsze. w koncu w Barcelonie Bojan wygryzl ze skladu Zlatana ;)

Tak na serio to jak czytalem w prasie katalonskiej jest to roczne wypozyczenie bez opcji transferu definitywnego.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2012, 11:32

Po przyjściu kilku odpadów w postaci Bojana czy niechcianego w Interze Pazziniego dzisiaj ma w końcu przyjść solidne wzmocnienie. Mowa oczywiście o De Jongu który na pewno da trochę jakości naszej najsłabszej od lat linii pomocy.

Ogólnie Wilmore twoich wypocin nie da się już czytać. Jak ty piszesz że Zapata czy Acerbi zastąpią Silve i Neste, duet który był z jednym najlepszych w europejskich klubach dodając że Acerbi i Zapata są lepsi niż włoch ( spadłem z krzesła, widzę że różowe okulary Cie nie opuszczają ) to ja nie mam pytań. Dodatkowo stwierdzasz że kadrę wraz z przyjściem De jonga ( to jeszcze nic pewnego ale Ty już go oczywiście dopisujesz do kadry) jest silniejsza niż rok temu :rotfl4: Niesamowicie będzie prezentować się linia obrony Abate-Zapata-Bonera-Antonini do tego co mieliśmy rok temu. W ataku będziemy straszyć kalecznym Pato i niesamowitym duetem Bojan-Pazzini. Ale oczywiście być może jakimś cudem jeden z nich wypali i Wilmore powie a nie mówiłem :?: Od początku twierdziłem że Bojan jest mega zajebisty...

Niestety po zakończeniu sezonu wielu z nas nie myślało o odejściach Cassano, Ibry i Silvy a każdy myślał że z tymi zawodnikami jeszcze solidnie wzmocnimy się w obronie i pomocy i będziemy mogli walczyć na arenie europejskiej. Tymczasem jesteśmy w dupie w praktycznie każdej formacji...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 11:49

Przyzwyczaiłem się już do tego, że nikt z tego tematu nie widział naszych nowych nabytków i zobaczy Constanta, Acerbiego i resztę po raz pierwszy na oczy, gdy zadebiutują w Milanie. Spoko, tylko na waszym miejscu bym nie komentował ich umiejętności, zanim ich samemu nie zobaczę.
Mowa oczywiście o De Jongu który na pewno da trochę jakości naszej najsłabszej od lat linii pomocy.
Po transferze De Jonga nasza pomoc będzie najlepsza od paru lat, ale spoko - trzeba wpasować się do reszty krytyków, którzy problem zobaczą nawet w transferze Montolivo czy Zapaty.
( to jeszcze nic pewnego ale Ty już go oczywiście dopisujesz do kadry)
Od początku twierdziłem że Bojan jest mega zajebisty...
Czytanie ze zrozumieniem. Niby takie proste, takie przydatne, a tyle problemów sprawia.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 30 sie 2012, 11:50

śmiem twierdzić, że Zapata będzie bardziej przydatny aniżeli np Nesta..

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 sie 2012, 11:55

śmiem twierdzić, że Zapata będzie bardziej przydatny aniżeli np Nesta..
Cicho. Nesta tu jest święty. Grał genialnie do 2011 roku i wszyscy są przekonani, że nadal by tak grał. A że popełniał masę błędów? To jeszcze trzeba umieć dostrzec. :wink:
Syndrom senatora - wielu woli wypalonego, bardzo słabego w ostatnich miesiącach, popełniającego błędy senatora od lepszego od senatora AD 2012 (ale słabszego od senatora AD 2007) i ponad dekadę młodszego następcy, który ma wciąż siły biegać.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1305

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 30 sie 2012, 12:11

Przyzwyczaiłem się już do tego, że nikt z tego tematu nie widział naszych nowych nabytków i zobaczy Constanta, Acerbiego i resztę po raz pierwszy na oczy, gdy zadebiutują w Milanie. Spoko, tylko na waszym miejscu bym nie komentował ich umiejętności, zanim ich samemu nie zobaczę.
Oglądam dość regularnie Serie A i nie wmówisz mi że jest coś extra w grze Constanta. Przeciętny pomocnik który w Chievo czy Genoi wyglądał nie źle ale nic ponadto. Dużo bardziej podobał mi się Nocerino w Palermo... Acerbi to obrońca z zajebistymi warunkami fizycznymi. Wielki chłopina ale trochę powolny nie ma opcji aby razem grał z Zapatą bo nas taka Viola z Joveticiem dojedzie jak burą sukę. O podobnych charakterystykach zresztą mamy już Mexesa. Piłkarz silny ale jak wychodził na mocniejsze drużyny mocno się gubił i widocznie brakowało mu szybkości.
Po transferze De Jonga nasza pomoc będzie najlepsza od paru lat, ale spoko - trzeba wpasować się do reszty krytyków, którzy problem zobaczą nawet w transferze Montolivo czy Zapaty.
Chyba dla Ciebie będzie ta najlepsza pomoc. Dla mnie wraz z przyjściem De Jonga jedynie solidna, zobaczymy jak na półskrzydle potwierdzi się Montolivo i czy w końcu chociaż 40 spotkań w sezonie zagra Boateng bo chyba pamiętasz jaki miał ubiegły sezon :?:
Ja akurat do tych 2 transferów jestem umiarkowanym optymistą. Jeżeli Zapata odnajdzie formę i będzie grał jak w Udine okaże się wzmocnieniem. Co do Monto on musi w końcu osiągnąć optymalną kondycję fizyczną przez cały sezon bo potencjał ma chłopak duży a w Violi grał ewidentnie poniżej oczekiwań.
Cicho. Nesta tu jest święty. Grał genialnie do 2011 roku i wszyscy są przekonani, że nadal by tak grał. A że popełniał masę błędów? To jeszcze trzeba umieć dostrzec.
Nesta nie jest święty ale jako senator 2012 i tak jest lepszy od Acerbiego i Zapaty. To że facet ma swoje lata i nie ma sił grać co 3 dni nie wiele zmienia. Sandro już od 2 sezonów mówił że nie jest gotowy na 50 meczy w sezonie i jak musiał grać to normalnym jest że w pewnym momencie brakowało sił i koncetracji i nie nadążał . Jednak piszesz o błędach, a ja takich nie pamiętam. Nesta to profesor gry obronnej to przy Sandro Silva stał się najlepszym obrońcą świata i to Sandro w meczach z najlepszymi zawsze w obronie był decydujący.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2012, 12:39

Coz ja tam Milan widzialem w zeslzym sezonie tylko od swieta, ale jak pamietam interwencje Nesty w meczach z Barca to sie zastanawiam jak swietnych trzeba miec zawdonikow w obronie, zeby mowic, ze Nest jest (byl) slaby :/ :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”