Liverpool (zbiorczy) - Strona 504

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 wrz 2012, 20:18

Znaczy ja nie mówię, że to takie ważne, ale przegrać wysoko też nie byłoby za dobrze. Ot, gdybanie. Fajnie, że młodzi zawodnicy są wprowadzani do zespołu i w takich meczach zdobywają doświadczenie.

No Suso mógłby być, ale Wilson?

Sinclair mój rocznik. Nieźle.

WBA XI: Foster; Jones, Tamas, Olsson, Ridgewell; Thorne, Mulumbu; Fortune, Dorrans, Rosenberg; Lukaku.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 wrz 2012, 20:20

Ja od Wilsona wolałbym Samę jednak, jeśli już miałbym robić jakieś przetasowania w środku obrony. Nie pokładam zbyt dużych nadziei w Szkocie. Suso rozegrał tydzień temu 90 minut z Young Boys, a w niedzielę 45 minut z United. Niech siedzi na ławce i odpoczywa. Jestem dziwnie spokojny o to, że zobaczymy go na boisku w spotkaniu z Norwich. Jeśli nie od początku, to wejdzie z ławki rezerwowych.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 wrz 2012, 21:43

Ja pierdolę, sędzia znowu daje popis. Mulumbu mógł spokojnie wylecieć z boiska za wejście w Hendersona.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 26 wrz 2012, 21:50

Jest ktoś, kto nabrał się na zwody Downinga? Ciekawi mnie to. Taki Assaidi w większości przypadków robi to samo, ale i tak obrońca się nabierze, nie to co u angielskiego bohatera prawej strony boiska. Assaidi na plus, Sahin na plus, może jeszcze Pacheco. O Yesilu jakoś nie mam zdania.

A sędzia to chyba brał ten sam kurs co pan Mark Halsey.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2012, 21:58 przez Sergek, łącznie zmieniany 1 raz.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 wrz 2012, 21:56

Pacheco na plus? Za co? Downing gra na prawej stronie boiska.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 wrz 2012, 22:58

18-letni Suso wchodzi na boisko i kilka chwil później przeprowadza akcję jak stary wyjadacz, po której Assaidi zagrywa do Sahina, a ten pakuje piłkę do bramki. Będą ludzie z tego Hiszpana. Nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości. Trafiła się Liverpoolowi prawdziwa perełka.

No i mamy najmłodszego debiutanta w historii Liverpoolu - Jerome'a Sinclaira.

Sergek po pierwszej połowie chwalił Pacheco, z czym zupełnie się nie zgadzam, ale w drugiej Hiszpan miał kilka akcji, które mogły się podobać. Szkoda, że jego świetne uderzenie z dystansu zatrzymało się na poprzeczce, bo mielibyśmy naprawdę piękną bramkę w jego wykonaniu.

Obrazek

Edit:

Jeszcze jedno - Downing sięgnął piłkarskiego dna.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 27 wrz 2012, 15:12

Udało się przejść dalej nie za wielkim nakładem, pograli młodzi, pograli ci którzy potrzebowali ogrania i Downing. Fajnie, że takim składem udało się wywieźć z trudnego terenu dobry wynik. Zadziwiło mnie cholernie wejście Suso, który to jak już wspomniał Damian wszedł na boisko, dostał piłkę i jak stary lis rozprowadził bramkową akcję. Koniecznie musi być w sobotę choćby na ławce. Na duży plus także Assaidi, który niemiłosiernie kręcił zawodnikami WBA. Nie wiem jak tam będzie, bo wczoraj zagrał 90 minut, ale fajnie byłoby zobaczyć go w wyjściowym na Norwich. Sahin świetnie w pierwszej połowie, w drugiej drużynie chyba cała drużyna grała słabiej.

I jeszcze warto wspomnieć o wielkiej nocy dla Sinclaira. Zazdroszczę cholernie.

Wypierdolić Downinga i jego wyimaginowanych przyjaciół z pola karnego jak najdalej.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2012, 15:13

Sahin grał wyżej, że dwie bramki strzelił ? Czy przed obroną, ale tak się ułożyło, ze akurat trafił ?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 27 wrz 2012, 15:19

Najwyżej w pomocy nie grał na pewno, najwyżej wysuniętym z tej trójki był Pacheco. Skłaniałbym się do opcji, że grał przed obroną, ale stuprocentowo pewny nie będę, Damian poprawi jak coś. Pierwsza bramka to raczej się ułożyło, strzał z daleka + Foster zrobił Reinę, więc wpadło. A przy drugiej to nie wiem, nie mam pojęcia skąd on się wziął w polu karnym, ale to nie jest ważne, bramka ważniejsza.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 wrz 2012, 15:23

Najgłębiej ze środkowych grał Henderson. Sahin grał między nim a Pacheco.

Druga bramka nie wynikała z jego pozycji na boisku. Po prostu znalazł się we właściwym miejscu i we właściwym czasie, bo był właściwie najwyżej ustawionym zawodnikiem Liverpoolu w tej sytuacji. Swoją drogą warto zobaczyć całą akcję, bo była naprawdę świetna.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 27 wrz 2012, 16:54

Agger prawie na pewno wystąpi z Norwich. Dobrze, że skończyło się na strachu o jego zdrowie. Występ Boriniego niepewny.

Fighter39
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fighter39 » 28 wrz 2012, 15:14

Mam nadzieje , ze Rodgersa nie zwolnia bo gosc ma na prawde pomysl na te ekipe przeciez , gdyby nie ustawiony przez sedziego mecz Liverpool by w 10 bez wiekszych problemow poskladal przepelnione gwiazdeczkami United . Z City tez bylo blisko . Z Arsenalem na poczatku tez nie bylo tak zle .
Mam nadzieje, ze limit pecha sie wyczerpal i Chelsea z pod Topora nie ucieknie . Chlopaki musza sie tylko zgrac i bedzie na prawde fajny zespol .

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 29 wrz 2012, 12:37

Plotki chodzą po fejsbukach, że w pierwszym składzie wyjdzie dziś Wisdom, Suso i Sahin. Ten ostatni może nie dziwi, ale Ci pierwsi może trochę - w sumie biorąc pod uwagę ostatnią wypowiedź BR w stronę Downinga i Enrique, mówiącą, że nie ważne ile kosztujesz, ważne jak walczysz na treningach to dziwi już mniej. Skleiłem piękne zdanie. :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 29 wrz 2012, 12:43

Shelvey pauzuje za kartkę, Borini nie jest w pełni przygotowany do gry, a Kelly jest kontuzjowany (miał już operację rekonstrukcji więzadła).

Jak dla mnie ta trójka to pewniaki do składu, chociaż rozważyłbym jeszcze wprowadzenie do gry Assaidiego.

Nie mniej jednak obstawiam coś takiego:

Reina - Wisdom, Agger, Skrtel, Johnson - Allen, Sahin, Gerrard - Suso, Suarez, Sterling

Liverpool szykuje nową umowę dla Suso. Świetna informacja. Takiej perełki po prostu nie można wypuścić z rąk.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2012, 19:58 przez Daaaamian, łącznie zmieniany 1 raz.

Fighter39
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fighter39 » 29 wrz 2012, 12:56

Borini i tak dobrze by nie zagral . Wole Suso . Kelly ladne zagral ostatnio , szkoda go.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”