Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 302

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 04 paź 2012, 13:51

Gdy zarząd czy też Bednarz znajdzie jakiekolwiek dowody na to to nie pozostaje nic innego jak wy*ierdolić tych trzech gości na zbity pysk. Kto idzie o zakład że Melikson nagle bedzie szybciej biegał, dryblował? Że Głowacki będzie czyścił tak jak przedtem? Że Pareiko nie będzie puszczał pawełków? Szkoda słów. Jak okaże się to prawdą to napluto nam w twarz, kibicom...

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 04 paź 2012, 15:03

Boromir pisze:
trzech polskich graczy(jeden przybył ostatnio do Wisły ponownie, jeden ma skrót zamiast nazwiska i zasłonięte na fotografiach oczy a trzeci strzelił dla Wisły piękna bramkę w Grecji)
Długo zajęło mi rozszyfrowanie o którą bramkę w Grecji chodzi :lol:
o kogo chodzi? :oops:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 paź 2012, 15:12

:mrgreen:

Bo Ci dwaj pozostali to pewnie wiesz :wink:

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 04 paź 2012, 15:32

No_Name pisze:Gdy zarząd czy też Bednarz znajdzie jakiekolwiek dowody na to to nie pozostaje nic innego jak wy*ierdolić tych trzech gości na zbity pysk. Kto idzie o zakład że Melikson nagle bedzie szybciej biegał, dryblował? Że Głowacki będzie czyścił tak jak przedtem? Że Pareiko nie będzie puszczał pawełków? Szkoda słów. Jak okaże się to prawdą to napluto nam w twarz, kibicom...
Tylko jak coś takiego udowodnić :?: Ukraść pamiętnik Gargule w którym jest napisane: "..drogi pamiętniczku dziś trener Probierz na mnie nakrzyczał więc od teraz będę robił mu na złość i grał tak żeby go jak najszybciej zwolnili..." Obrazek
Coś takiego jest nie do udowodnienia zawsze ktoś przyjdzie powie, że zdarzył się słaby mecz bo to jest tylko sport, są zmęczeni bo grają co 3 dni, są źle przygotowani fizycznie, grają pod presją, sędzia ich skrzywdził, trener ich źle ustawił taktycznie itd.
Swoja drogą postawa sportowa Garguły jest naprawdę żenująca gość po jednym :?: dobrym w sezonie w Bełchatowie za Lenczyka nie pokazał absolutnie nic od dobrych 4-5 lat, a ciągle gra w renomowanym jak na polskie warunki klubie i kosi gruby hajs...
Zwracam uwagę również jakim trzeba być debilem żeby (jeżeli oczywiście to wszystko prawda) starać się wyrzucić z klubu trenera bo jest "be" jak nie wiesz kto po nim przyjdzie :?: No chyba, że wiedzieli...

Czekam na Piwusa (legendarnego bramkarza haxball, wielokrotnego reprezentanta Polski, który nie jednego samobója strzelił :mrgreen: ) i jego opinie na ten temat :mrgreen:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 paź 2012, 15:44

weasel pisze:Swoja drogą postawa sportowa Garguły jest naprawdę żenująca gość po jednym :?: dobrym w sezonie w Bełchatowie za Lenczyka nie pokazał absolutnie nic od dobrych 4-5 lat, a ciągle gra w renomowanym jak na polskie warunki klubie i kosi gruby hajs...
Nie mam zamiaru bronić Garguły, ale on miał prawie 1,5 roku przerwy w związku z kontuzją, o tym też należy pamiętać. Swego czasu bardzo mi się podobał jego styl gry, bo wtedy nie mieliśmy takich zawodników w ofensywie.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1562
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 04 paź 2012, 15:47

Zwracam uwagę również jakim trzeba być debilem żeby (jeżeli oczywiście to wszystko prawda) starać się wyrzucić z klubu trenera bo jest "be" jak nie wiesz kto po nim przyjdzie :?:
Właśnie nad tym się zastanawiam. A jakby przyszedł trener podobny charakterem do Probierza to co? Jego też będę chcieli wyrzucić i specjalnie słabo grać? Może niech spadną jeszcze to dopiero zrobią na złość trenerowi. Na złość babci odmrożę sobie uszy..

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5301
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 04 paź 2012, 18:12

Kulawik wział Gargułe do Warszawy. Podobno u niego wszyscy zaczynają z czystym kontem.

Co do tego co tam ktoś wrzucił wczesniej to jest to z forum Wisły. Ale jakoś niechce mi się wierzyć w to, zeby Głowacki i Sobolewski działali przeciwko Probierzowi.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 05 paź 2012, 20:27

Pareiko - Jovanović, Głowacki, Czekaj, Frederiksen - Iliev, Wilk, Chrapek, Łukasz G., Melikson - Genkov

Ehh, nowy trener, skład bez zmian. Pareiko, Frederiksen, Iliev, G.? No nic, może jakiś cud pomoże dzisiaj Wiśle.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 20:28

No tak, jeszcze tylko Japonczyka brakowalo :lol:
Wisła Kraków jest zainteresowana pozyskaniem japońskiego obrońcy Kosuke Kimury. 28-latek występujący w amerykańskiej lidze MLS w barwach Partland Timbers, od jutra będzie testowany w Krakowie.

Najwyraźniej dobra postawa piłkarzy japońskich w ligach zachodniej Europy, a także jedynaka z Kraju Kwitnącej Wiśni w Ekstraklasie - Takafumiego Akahoshiego z Pogoni sprawiły, że Wisła też chce sięgnąć po "samuraja". Piłkarz nie przyleciał do Krakowa z Japonii, ale z USA gdzie jako pierwszy Japończyk trafił do ligi zawodowej MLS i gra w niej od 8 lat.

Największe sukcesy święcił z zespołem Colorado Rapids, z którym w roku 2010 zdobył mistrzostwo ligi. Kimura jest prawym obrońcą, ale może grać również w pomocy. Jego atuty to szybkość, dynamika i waleczność godna samuraja, ale jest też dobrze wyszkolony techniczne. W ubiegłym roku zasłynął golem strzelonym z ponad połowy boiska drużynie New England Revolution. Od początku tego roku występował w Portland i rozegrał 17 spotkań w lidze.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 04 lis 2012, 21:52

źródlo superexpress?

Swoją drogą patrząć na to co się dzieje w Wiśle... ehh ciężko tutaj zrozumieć ludzi działających w tym klubie. No ale jak tutaj ma być coś normalnie, skoro chcąc walczyć o puchary ( :rotfl: ) ściagamy przed sezonem drugiego napastnika Sikorskiego? A w trakcie sezonu wymieniamy Genkova na Boguskiego.
Swoją drogą jak można coś osiągnać prowadzać taką polityke transferową?
Bramkarze: Pareiko, Jovanic, Miśkiewicz.
1 rzecz - po co nam 2 dobrze opłacanych bramkarzy, skoro 1 i tak nie gra? Pomijając to co ostatnio wyprawia Pareiko to nie wiem czy nie lepiej dać szanse Miśkiewiczowi a z wyżej wymienionymi bramkarzami się pożegnać, skoro w klubie oszczedzają gdzie się tylko da. A jeśli już zostawić Pareiko, to z Jovaniciem Wisła powinna się pożegnać dobry rok temu.
Obrońcy: Jaliens, Bunoza, Chavez, Głowacki, Burliga, Jovanović, Czekaj, Frederiksen.
Umiejętności Frederiksena zweryfikowały ostatnie mecze. Z Chavezem nie wiem co się ostatnio dzieje, bo ten piłkarz rok temu jeszcze potrafił coś ugrać, a ostatnio albo kontuzja, albo nie łapie się do kadry meczowej, albo gra fatalnie. Nie wiem czy zagrał 1 dobry mecz w tym sezonie. Jaliens i Bunoza w tym sezonie narazie w miare. Głowacki? Dobry pomysł ściagniecie go, jednak widać że to już nie ten wiek. Jeśli miałby grać z Czekajem lub innym młodym na środku to spoko, bo mógłby mu dawać wskazówki, ale z Jaliensem czy Bunozą nie widzę tego. Czekaj - cięzko go ocenić, narazie ekstraklasa to troche za wysokie progi, ale może za pare lat coś z niego będzie. Jak na rezerwowego dla mnie mógłby być.
Pomocnicy: Melikson, Sobolewski, Garguła, Wilk, Iliev + mlodzi.
Melikson wiadomo, Sobolewski kapitan któremu jednak coraz częściej brakuje siły, wiek robi swoje. Garguła? Oprócz bramki z wolnego katastrofa. Myślę, że dowolny młody piłkarz za 1/10 jego pensji grałby nie gorzej niż Łukasz G. U Wilka widać zaangażowanie, ale technicznie katastrofa. To jest taka slabsza wersja Sobola z przed kilku lat. Dużo słabsza. Iliev ostatnio zaskakująco grał dość długo. Piłkarz kilku akcji. W defensywie mało pracuje, natomiast czasami jak coś sklepie z Meliksonem to obrońcy nie wiedzą co ze sobą zrobić. Młodzi muszą się ogrywać, bo w Chrapku czy Szewczyku widać potencjał.
Napastnicy: Genkov, Boguski, Sikorski, Quioto i młodzi.
Młodzi jescze nic nie pokazali, ale nie mieli na to szansy. Boguski? Ostatnio jak zobaczyłem artykuł pt "Snajper Boguski" to się pół dnia turlałem ze śmiechu. Napastnik ( :haha: ) który od 2005 roku w Wiśle strzelił 19 bramek. O Sikorskim szkoda gadać. Quioto pokazał się raz w tym sezonie, dostając czerwoną kartke za debilne kopniecie rywala.
Podsumowując jak dla mnie z tej kadry (paru piłkarzy po 30 ze wzgledu na wiek będzie niedługo kończyć kariere lub grać coraz mniej jak Iliev, Pareiko itd więc ich też tutaj wymienie)
Out: Jovanic, Pareiko(35l), Frederiksen(30l), Jaliens(34l), Głowa (33l), Sobol(36l), Garguła, Iliev(33l), Boguski, Sikorski, Quioto.
Zostają: Brak (Miskiewicz) - Jovanovic (Burliga), Bunoza (Czekaj), Chavez (brak), brak (jakiś młody) - Małecki (Szewczyk), Wilk (Buras), Melikson (Chrapek), brak (Uryga), brak - Genkov (jakiś młody)
Gdyby (wiem, marzenia) Wisła wyprzedała/odddała/wymieniła ww zawodników za oszczędzoną kasę (na samych pensjach pare milionów euro rocznie) można by kupić bramkarza (chociaż tutaj można zobaczyć co umie Miśkiewicz), środkowego i bocznego obrońce, środkowego i bocznego pomocnika.
Ale nie, tutaj lepiej wziąc gościa z Danii, Holandii czy Bułgarii których jedynym atutem jest to że grali w lepszej lidze niż Polska x lat temu.

Się rozpisałem :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 22:08

Tutaj cos o tym Japonczyku pisza <<< http://www.wislakrakow.com/forum/showth ... ?p=1285097

A co z tym Szewczykiem ? On juz chyba cos gral w tym sezonie. Beda z niego ludzie ? Stolarski, Lepiarz, Kaminski, Karlowicz, Pulka, Kolanko, Uryga - ktorys z nich ma szanse na zrobienie jako takiej kariery ? O mlodego Moskala sie nawet nie pytam, bo podobno drewno niesamowite.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 lis 2012, 22:09

Dudek pisze:źródlo superexpress?
Informator jest pracownikiem UEFA, ale współpracuje także z SE. Źródło bardzo pewne, wręcz wszystko już jest przesądzone:)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 04 lis 2012, 22:23

Dr.Football1 pisze:Tutaj cos o tym Japonczyku pisza <<< http://www.wislakrakow.com/forum/showth ... ?p=1285097

A co z tym Szewczykiem ? On juz chyba cos gral w tym sezonie. Beda z niego ludzie ? Stolarski, Lepiarz, Kaminski, Karlowicz, Pulka, Kolanko, Uryga - ktorys z nich ma szanse na zrobienie jako takiej kariery ? O mlodego Moskala sie nawet nie pytam, bo podobno drewno niesamowite.
Szewczyk razem z Chrapkiem wywarli na mnie dobre wrażenie, aczkolwiek niedługo grali. Ta reszta co wymieniłeś to oprócz Urygi praktycznie nołnejmy. Goście z młodej ekstraklasy którzy są w szerokiej kadrze chyba żeby zaniżać średnią wieku. Ale co się dziwić skoro Wisła w młodej ekstraklasie zajmuje 11 miejsce i praktycznei od kazdego dostaje po dupie. Uryga też cośtam więcej grał, ale za wcześnie żeby oceniać jego umiejętności. A o Kolanku słyszałem od kumpla który z nim grał podobną opinie jak Twoja o Moskalu :)

Dobrze napisał ostatnio Iwan. Jedynym ratunkiem dla Wisły jest akademia z prawdziwego zdarzenia.
bartbuks pisze: Informator jest pracownikiem UEFA, ale współpracuje także z SE. Źródło bardzo pewne, wręcz wszystko już jest przesądzone:)
To w takim razie nawet nie ma co dyskutować :shock:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 19 lis 2012, 17:12

Obrazek

Kulawik to wieki motywator :P (tak przy okazji, to nie powinien tam ustawienia rozpisać chłopakom? :lol:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 lis 2012, 17:33

Nie, bo wtedy Jovanović nie mógłby na prawej obronie grać jako trzeci napastnik, a Jaliens jako lewy obrońca wcielać się w rolę trzeciego środkowego pomocnika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”