Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 1082

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Re: Arsenal FC (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 paź 2012, 8:01

Wczoraj w U-21 z Reading grali Sagna, Santos, Wilshere, Coquelin i Frimpong, czyli aż piątka zawodników pierwszego zespołu. 90 minut Santosa zastanawia, czy przypadkiem nie obawiają się, że uraz Gibbsa będzie poważniejszy. Świetny powrót Sagni, zagrał godzinkę, Wilshere 74, a reszta po 90. Coquelin też 90tkę dostał, tak dla utrzymania rytmu meczowego. Z Reading gramy w pucharze pod koniec października i myślę, że Wilshere swoje pierwsze minuty w pierwszej drużynie sezonu zagra właśnie na Madejski Stadium. Mam też nadzieję, że tam będzie grał Santos, a Gibbs w PL i LM :P

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 09 paź 2012, 12:27

Swoją drogą, gdyby Wilshere wrócił do poziomu z przed kontuzji, to z mojego punktu widzenia mielibyście chyba najciekawszy środek pomocy w PL. Patrząc na to, że Wishere ma talent wypisany w genach pogrubioną czcionką, myślę że to tylko kwestia czasu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6334
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 paź 2012, 13:47

John Travolta pisze:Swoją drogą, gdyby Wilshere wrócił do poziomu z przed kontuzji, to z mojego punktu widzenia mielibyście chyba najciekawszy środek pomocy w PL. Patrząc na to, że Wishere ma talent wypisany w genach pogrubioną czcionką, myślę że to tylko kwestia czasu.
Arteta - Wilshere, a na zmiany Diaby, Ramsey i młody Coquelin. Przed nimi Cazorla/Rosicky/Arshavin, bo wątpię by którzyś z tych 3 ostatnich mieli zagrać obok siebie. Teoretycznie wygląda to imponująco, ale praktycznie... wystarczy że wypadnie Arteta a Jacek nie zdąży złapać formy i na DM gramy z Ramseyem i Diabym, co już tak ciekawie nie wygląda...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 09 paź 2012, 14:14

Miałem na myśli bardziej po prostu pierwszą trójkę Arteta-Wilshere-Cozorla, która wygląda bardzo imponująca i w teorii wydaje się, że ma to duże szanse ładnie zatrybić. Ławka i tak jest lepsza niż mieliście w poprzednich sezonach. Nie gracie też przypadkiem czasem Oxem w środku?

wotkejs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wotkejs » 09 paź 2012, 14:42

Ciekawe kiedy do składu wróci Szczęsny. Czy w ogóle wróci.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 paź 2012, 17:30

John Travolta pisze:Nie gracie też przypadkiem czasem Oxem w środku?
Póki co nie, ale będziemy grali. To gracz na wskroś ofensywny, więc wydaje mi się że na chwile obecną może grać na środku tylko mając obok siebie 2 DMów, czyli na pozycji Cazorli/Rosy/Arshavina - 4 graczy na 1 pozycję, więc trochę ciasno. Fakt, że rok temu przeciwko Milanowi zagraliśmy z Oxem i Rosickim obok siebie na środku, ale wtedy trzecim pomocnikiem był Song, którego charakterystyka jest nieco defensywniejsza niż Artety. Poza tym w tamtym spotkaniu Ox, Rosa i Song byli jedynymi dostępnymi środkowymi pomocnikami i Wenger zwyczajnie nie miał innego wyjścia.

Harry Redkampp powiedział niedawno, że Cazorla z Wilshere mogą był Iniestą i Xavim w PL. Niby racja, ale jak dla mnie takim mianem powinno się nazwać duet Chamberlain-Wilshere, w dodatku dopiero za 2-3 sezony. Dajmy chłopakom czas.

Z innej beczki. Naszła mnie niedawno taka myśl, że przecież Wenger nie będzie nas prowadził wiecznie i kto wie, czy nie odejdzie prędzej niż się spodziewamy (jego kontrakt wygasa w 2014 roku i póki co ociąga się z jego podpisaniem niczym Walcott). Wydaje mi się jednak że to właśnie Wenger wybierze (czy oficjalniej: zasugeruje) swojego następce; będzie to jego ostatni transfer i jestem spokojny o to, że wybierze najlepiej jak można. Drogi są dwie: albo będzie to ktoś nowy, nieznany, któremu przekaże swoją filozofię i który będzie kontynuował jego rolę (Bould?), a może będzie to jakiś znany światu doświadczony specjalista. Tu na chwile obecną za faworyta uważałbym... właśnie Redkamppa.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 09 paź 2012, 18:07

A tak szczerze jakbyście zapatrywali się na możliwość zatrudnieia Guardioli ? Czysto hipotetycznie ,bo to raczej nierealne.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 paź 2012, 18:10

sickstick pisze:Tu na chwile obecną za faworyta uważałbym... właśnie Redkamppa.

Wheeler Dealer na menedzera Arsenalu ? :lol:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 paź 2012, 18:26

Smashing Pumpkins pisze:A tak szczerze jakbyście zapatrywali się na możliwość zatrudnieia Guardioli ? Czysto hipotetycznie ,bo to raczej nierealne.
Byłbym na nie, chyba że do tego czasu Pep udowodniłby w innym klub niż Barca, że rzeczywiście jest tak dobry jak go przedstawiają. Właśnie taka jest różnica między nim a Mourinho, że Portugalczyk najpierw zapracował na swoją markę, a dopiero potem trafił do piłkarskiego raju. Guardiola trafił tam od razu.

I nie mówcie mi, że na przykładzie Tito widać, że Barca nie była samograjem. Puyol był w najlepszym wieku dla środkowego obrońcy, Alves dla bocznego. Dziś obaj są podstarzali. Zwody Messiego zna pewnie na pamięć każdy obrońca w BBVA, zaś wtedy były one niespodzianką. Xavi być może też stał się dla rywali bardziej przewidywalny niż wcześniej. No i do tego może wkrada się jakiś element wypalenia i zmęczenia graniem wciąż z tymi samymi twarzami. Na przykładzie Cazorli widać, że w Villareal zaczynał obniżać loty, a po transferze po Malagi wrócił na wysoki poziom.
No i dziś Barca ma w składzie Cesca i Songa, których Viktoria niezbyt chętnie odwiedza (Songa chyba jeszcze nigdy nie odzwiedziła, ta? :> ).

Reasumując - nie umniejszam klasie Guardioli, ale uważam że w tamtym czasie nawet Wijasz-Boasz stworzyłby na Camp Nou potwora. Jeśli udowodni gdzieś indziej (i nie w reprezentacji Hiszpanii!) jaki jest dobry, to wtedy owszem, stałby się moim marzeniem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2333
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 paź 2012, 18:44

sickstick pisze:ale wtedy trzecim pomocnikiem był Song, którego charakterystyka jest nieco defensywniejsza niż Artety.
Na pewno nie w ubiegłym sezonie :lol:
Smashing Pumpkins pisze:A tak szczerze jakbyście zapatrywali się na możliwość zatrudnieia Guardioli ? Czysto hipotetycznie ,bo to raczej nierealne.
Czemu nie. Ostatnio nawet coś Marquez na ten temat przebąkiwał :P
sickstick pisze:(jego kontrakt wygasa w 2014 roku i póki co ociąga się z jego podpisaniem niczym Walcott).
Tyle, że on ma 2 lata, a Walcott tylko jeden rok :P
sickstick pisze:Reasumując - nie umniejszam klasie Guardioli, ale uważam że w tamtym czasie nawet Wijasz-Boasz stworzyłby na Camp Nou potwora. Jeśli udowodni gdzieś indziej (i nie w reprezentacji Hiszpanii!) jaki jest dobry, to wtedy owszem, stałby się moim marzeniem.
Wenger who? :P

wotkejs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wotkejs » 10 paź 2012, 14:49

Wallcot chce podwyżkę za taką grę ?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 paź 2012, 21:17

Początek spotkań reprezentacyjnych i Theo już połamany przez bramkarza San Marino :(
Theo liczył na podwyżkę i księgowy go wyciął ...

szejn
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szejn » 13 paź 2012, 14:32

Przyznam sie, ze fanem Aresenalu nie jestem, ale jednak mam ciagle szacunek do tej druzyny, jednak jak patrze na te wielkie mlode talenty w Aresenalu, ktore sie poprostu marnuja to az mi sie serce kraja. Walcott niech ucieka z tamtad czym predzej, takie jest moje zdanie. No chyba, ze dostanie podwyzke taka, jaka on sobie wymarzyl. Wg. mnie Walcott to tak naprawde jak z akutalnie najwiekszych gwiad Arsenalu, ale niestety Arsenal od pewnego czasu nie potrafi grac tak dobrze, jak dawniej, wiec jesli chce on pograc sobie i jeszcze sie doszkolac, niech ucieka do innego klubu, a moze nawet do innej ligi, gdzies gdzie bedzie mial i pienaidze, jak i ogranie.

Dozobaczenia w 10 kolejce :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 paź 2012, 14:36

:lol:
jasne, Theo będzie miał w jakimś innym klubie tak dobrze jak w Arsenalu ...

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 13 paź 2012, 14:39

Walcott to jest typ piłkarza ,który na cały mecz się nie nadaje ,przynajmniej moim zdaniem.Od dłuższego czasu już się nie rozwija ,a do tego ma wysokie wymagania finansowe.Ja bym go nawet z checią wywalił z AFC.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”