Real Valladolid (zbiorczy)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Real Valladolid (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 19:55

Ten wspanialy zespol zasluguje na osobny temat.

Obrazek
Historia:

Został założony 20 czerwca 1928, w wyniku połączenia klubów Real Unión Deportiva de Valladolid i Club Deportivo Español. Po raz pierwszy zespół awansował do Primera División w sezonie 1947/1948, kiedy to wygrał rozgrywki Segunda División. W 1950 dotarł do finału Pucharu Króla, w którym uległ Athleticowi Bilbao 1:4. Kolejne 10 lat zespół spędził w Primera División, spadł dopiero w sezonie 1957/1958, jednak szybko wrócił do 1. ligi, w czym pomógł legendarny trener i symbol klubu z Valladolid José Luis Saso. W kolejnych latach zespół balansował między Primera a Segunda División. W sezonie 1992/1993 awansował na dłuższy okres, w którym zajął najlepsze, 7., miejsce w sezonie 1996/1997. W 2004 zespół spadł z 1. ligi i w sezonie 2006/2007 występował w rozgrywkach Segunda División. W sezonie 2011/2012 drużyna z Valladolid po wygranych barażach z zespołem AD Alcorcón (1:0, 1:1) awansowała do pierwszej ligi.

Sukcesy:

2 razy finalista Pucharu Króla: 1950, 1989
Zdobywca Pucharu Ligi: 1983
3 razy uczestnik europejskich pucharów

W tym sezonie Blanquivioletas spisuja sie wysmienicie. Po dzisiejszym wyjazdowym zwyciestwie nad Osasuna, Pucela awansowali na 7 miejsce w tabeli ! Warto dodac, ze zwycieska i jakze piekna bramke zdobyl niesamowity Patrick Ebert, ktory powoli wyrasta na gwiazde ligi. Swietne wystepy zaliczyli rowniez bramkarz Dani Hernandez oraz bardzo ciekawy pomocnik Omar.

Trzeba rowniez wspomniec o wspanialej pracy Miroslava Djukica - bylego swietnego stopera Valencii czy Depor.

Obrazek

Ni Barca, ni Madrid... Real Valladolid !!!

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Real Valladolid (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 04 lis 2012, 19:58

Widzę, że załączył Ci się syndrom przerzutki. Atletico przegrało, Falcao nie strzelił gola to teraz Valladolid i Ebert są koazki.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 20:00

Ja wiem czy przerzutki. Od poczatku sezonu pisalem o RV i sa na to dowody na forum. Zreszta ja nie jestem kibicem Atletico. Ja jestem kibicem pilki noznej.

A Ebert to przekozak, a nie kozak ;)

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 04 lis 2012, 22:33

Co czyni ten klub wspaniałym?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lis 2012, 22:39

Wyróżniają się. Niewiele klubów ma tyle fioletowego na koszulkach.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 04 lis 2012, 22:40

Biały pisze:Co czyni ten klub wspaniałym?
Jest przeciętny i nigdy nic nie wygrał. Dla Doktora to wystarczy :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 22:46

Wpaniali kibice, wspaniale barwy, wspaniala ponad 80-letnia historia (41 sezonow w La Liga - niezle jak na takiego kopciuszka hmm ?), no i dodatkowo wspaniale wyniki w obecnym sezonie.

Dodam jeszcze, ze to w Blanquivioletas swoja piekna kariere konczyl wielki Jose Luis Caminero :) No i gralo w tym klubie jeszcze wielu wielu znakomitych zawodnikow takich jak Amavisca, Baraja, Engonga, Heinze, "El Loco" Higuita, Ciric, Kaviedes, Peternac, Pablo Paz, Ramallets i wielu wielu innych :)

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 04 lis 2012, 22:49

Dr.Football1 pisze: Wpaniali kibice, wspaniale barwy, wspaniala ponad 80-letnia historia (41 sezonow w La Liga - niezle jak na takiego kopciuszka hmm ?), no i dodatkowo wspaniale wyniki w obecnym sezonie.

O, to tak samo jak masa innych klubów o których nawet nie pomyślałbyś, że są wspaniałe. ;)

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 04 lis 2012, 22:52

Swoją drogą te wspaniałe wyniki to jak na razie 4 zwycięstwa, 2 remisy i 4 porażki :haha:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 22:57

O, to jak masa innych klubów o których nawet nie pomyślałbyś, że są wspaniałe.
Nie doceniasz mnie ;) O wiele bardziej sobie cenie kluby takie jak Valladolid, Parma, Mallorca czy Sampdoria od ekip z pierwszych stron gazet. Pomimo braku sukcesow, a czesto takze pieniedzy, wiele z nich istnieje juz ponad 100 lat walczac dla kibicow, dla ktorych liczy sie cos wiecej niz tylko zjebana Lyga Myszczow i cotygodniowe ponarzekanie na sedziego ;) To jest piekne. Lubie to.
Swoją drogą te wspaniałe wyniki to jak na razie 4 zwycięstwa, 2 remisy i 4 porażki
...i 7 miejsce w lidze. Beniaminek, ktory byl faworytem nr 1 do spadku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 lis 2012, 23:05

Faworytem nr 1 do spadku od początku sezonu była i jest Granada.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 lis 2012, 23:09

W końcu gra tam Nelson Oliveira to oni muszą spaść :P.

Czyni ich to wyjątkowym, że Jacek im kibicuje - tyle w temacie.

Ja też postrzegam futbol tak jak Jacek - nie można kibicować jednemu klubowi, z futbolu trzeba czerpać więc i cieszyć się z pięknego gola Benficy, Newcastle czy Bergamo.Mnie cieszy wszystko co ładne w futbolu - akcja, bramka, obrona czy też podanie bo sprawia mi przyjemność oglądanie nawet takich małych elementów.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 23:15

Teraz to ja tez sie moge pomadrzyc. Faworytem nr 1 byl Valladolid. Po pierwsze awansowal do Primera po ciezkich barazach z Alcorconem. Po drugie przed sezonem mieli w kadrze 2 nominalnych stoperow + Ruede, ktory moze tam grac, ale to normalnie DM. Po trzecie transfery:

RV <<< dwoch zawodnikow z 2 Bundesligi + Omar z Huesci. Owszem, wypalilo pieknie, ale przed sezonem nikt nie mogl tego wiedziec. Suma: 0 euro
Granada <<< Floro Flores, Torje, Brahimi, El Arabi, Iriney. Nazwiska mowia same za siebie. Suma: 6 milionow euro
W końcu gra tam Nelson Oliveira to oni muszą spaść
Yyy Nelson gra w Depor :?: Reszta posta :ok:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 04 lis 2012, 23:32

Fakt, faux pas - zawsze mi się pierdolą te słabsze hiszpańskie kluby, ale nie zmienia to faktu, że mocny przeciętniak [ w swoim wieku powinien decydować już o obliczu Orłów, a w poprzednim sezonie wcale tak nie było, ponadto z tego co pamiętam to nie strzelił gola w Sagres.

Także dla mnie NO to leszcz :P.To samo tyczy się Eberta, nigdy mi się jako piłkarz nie podobał.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 lis 2012, 23:42

Ale za to zadebiutowal w reprze i nawet strzelil w niej gola. Ok, moze drugim Eusebio nie bedzie, ale takiego Postige zjada na sniadanie :P

Ebert ?

http://www.footytube.com/video/real-val ... ov_vidgrid - pierwsza bramka ladna, ale asysta przy drugiej to prawdziwe cudo przez duze c

http://www.footytube.com/video/osasuna- ... ov_vidgrid - a to z dzisiaj, brameczka stadiony swiata

I teraz sobie pomysl, ze on tak gra co tydzien ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”