FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1679

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 18 sty 2013, 10:05

Wydaje mi się że tu nie chodzi o żadne konflikty ani nic. Po prostu Valdes chce spróbować czegoś nowego, pewnie chodzi o ligę angielską ?
Guardiola jak był piłkarzem też odszedł od nas bo chciał szukać nowych wyzwań, wiedział że już więcej dać od siebie nie może

choć z drugiej strony gdzie Valdes będzie miał lepiej niż w Barcelonie ? Pewnie zostanie do końca kontraktu (będzie miał prawie 33 lata niby na bramkarza to niewiele jednak najmłodszy już nie będzie) i odejdzie półtora roku na znalezienie dobrego bramkarza to dużo czasu...

Ja bardzo bym widział u nas Petra Cecha choć wyciągniecie go z Chelsea graniczy z cudem...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2457

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 18 sty 2013, 10:10

Ja bardzo bym widział u nas Petra Cecha choć wyciągniecie go z Chelsea graniczy z cudem...
Niekoniecznie.Courtous z Atletico tylko czeka na okazję.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 18 sty 2013, 10:13

Mam nadzieje taką że jak Romek oddał Drogbę, żegna się prawie z Lampardem niewiadomo co z Terrym to Cecha też puści :-)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2013, 11:41

Tobik33 pisze: Po prostu Valdes chce spróbować czegoś nowego, pewnie chodzi o ligę angielską ?
Gdzie miałby grać ? Jedyne co mi do głowy przychodzi to wymiana z Liverpoolem Reina - Valdes. Tylko czy Valdes rezygnowałby z gry w Barcelonie dla Liverpoolu ? Spurs maja Llorisa, Chelsea, United i City też ustawieni z bramkarzami na lata. W Arsenalu potrzebny zmiennik dla Wojtka, a nie nr 1.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 18 sty 2013, 11:43

Podobno Everton szuka rezerwowego... :P

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 sty 2013, 12:04

Jedyne co mi do głowy przychodzi to wymiana z Liverpoolem Reina - Valdes
oby nie, reina jest słaby jak sik pająka, valdes jest przy nim szefem szefów

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2013, 12:19

Reina to świetny bramkarz, w ostatnich miesiącach co prawda obniżył loty, ale może zmiana otoczenia by mu dobrze zrobiła ... kto wie .. może przy okazji jakiegoś meczu reprezentacji (o ile Reina by pojechał) Cesc koszulke na niego założy :lol:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 sty 2013, 12:31

reina to był swietny bramkarz, od dłuższego czasu jest dla mnie marniakiem. nie oglądam wszystkich meczów lpoolu wiec może niech kibice tego klubu sie wypowiedza

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 sty 2013, 12:50

rekinho przestan pisac glupoty bo pomysle ze Barcelone ogladales tylko w TVP. VV to bardzo dobry bramkarz klasy swiatowej. To ze fani RM czesto pisza farmazony w stylu macie Valdesa bo my mamy Ikera to juz norma. Jednak trzeba brac pod uwage wiele aspektow tym bardziej ze dla nas pozycja bramkarza jest bardzo szczegolna. Valdes wybronil nam wiele meczow zawalil tez kilka (jak kazdy swietny bramkarz). Ale co najwazniejsze osiagnal poziom Ikera a czasem byl nawet lepszy. Szkoda porownywac go do Reiny bo juz sama hierarcha w kadrze wskazuje kto jest lepszy.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 sty 2013, 12:53

fieldy pisze:Reina to świetny bramkarz, w ostatnich miesiącach co prawda obniżył loty, ale może zmiana otoczenia by mu dobrze zrobiła ... kto wie .. może przy okazji jakiegoś meczu reprezentacji (o ile Reina by pojechał) Cesc koszulke na niego założy :lol:
Moim zdaniem to nie jest kwestia miesięcy, ale lat. Reina obecnie to przeciętny bramkarz, nic więcej.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 sty 2013, 13:00

oglądam prawie wszystkie mecze barcelony i valdes to poziom ikera osiągnał jedynie 2 lata temu na 1 sezon (w sumie wtedy nawet był lepszy od casillasa). potem wg mnie grał slabiutko/średnio, już olać tę nieszczęsną grę nogami, po prostu grał bez błysku, wpuszczał strzały, które dobry bramkarz by wyciągnął, świetnych interwencji miał malutko. nie postawiłbym go w szeregu z 'bramkarzami klasy światowej' czyli z cechem, buffonem, ikerem, llorisem czy neuerem.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 sty 2013, 13:27

Zubizaretta potwierdził wszystkie informacje na temat "nieodwołalnej" decyzji Valdesa w sprawie kontraktu
Poprosił o "wsparcie" dla Victora, czyli klubu Kokosa nie będzie :lol:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 sty 2013, 13:41

"Wczoraj w trakcie spotkania z agentem i ojcem Victora Valdesa, podczas którego chcieliśmy przedstawić naszą ofertę, zanim zdążyliśmy przedstawić swoją propozycję, porozmawiać o pieniądzach czy długości kontraktu, jego agent Gines Carvajal poinformował nas że po 30 czerwca 2014 Victor odchodzi, że jest to decyzja już podjęta, przemyślana, dokonana i nieodwołalna i przyszli tylko, żeby nas o niej poinformować. Do negocjacji nie doszło, ponieważ nie mogliśmy złożyć oferty."
Jak dla mnie krotko ale mocno i rzeczowo. Nie wiem czy da sie przekonac. Cos sie zaczyna cos sie konczy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 sty 2013, 13:56

IMHO trochę dziwne i ryzykowne zagranie Valdesa. W Katalonii mógłby zostać do końca kariery i zostać jedną z klubowych legend a tak na ostatni okres kariery wyrusza w nieznane. Nie wydaje mi się, aby znalazł klub, który pozwoli mu na walkę o najwyższe trofea i miejsce w pierwszej jedenastce. Chelsea, City, United, Bayern mają bramkarzy na lata. Arsenal ma Wojtka a Liverpool to mimo wszystko nie ta półka. Juventus ma następców Buffona a nawet jakby szukali kogoś nowego to zapewne młodszego. Realu nie biorę pod uwagę. Zostaje Milan, ale tu ani wielka kasa, ani perspektyw na sukces.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 sty 2013, 14:15

Bundesliga ostatnio Hiszpana pozyskała :lol: może jakiś klub z Niemiec szuka bramkarza ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”