Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 831

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
red85

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 sty 2013, 17:28

Pogba w lecie - ledwie kilka meczów w seniorskiej piłce. W rezerwach daleko mu było do miażdżenia. Płacić mu majątek wobec takiej postawy? To ile dać tym, co prezentowali się lepiej na zapleczu? Taki Fryers właśnie dlatego nam podziękował - dowiedział się, że w porównaniu do Pogby to ma tylko na waciki :lol:

Zaha - członek szerokiej kadry seniorskiej reprezentacji Anglii, sporo meczów na zapleczu.

Róznica jak dla mnie znacząca. Na razie dajemy 10, jak wypali to 15, więc w sumie całkiem nieźle.
W wieku 19 lat Cleverley był na wypożyczeniu w Leicester i dupy nie urywał.
Urywał i właśnie dlatego został wtedy po raz pierwszy powołany do reprezentacji młodzieżowej.

Z artykułem nie do końca się zgadzam :
- Welbeck w wieku 19stu lat na pewno nie był duuuużo gorszy(jeśli w ogóle) od Pogby
- Pogba nie kisił się dwóch sezonów w rezerwach
- od kogo niby był lepszy? Ando? Cleva? Scholesa?! Bo w 442 żeby grac na pozycji Carricka, to trzeba ogarniać ustawienie perfect. I trudno się spodziewać, żeby Francuz to czynił jak wcześniej grał zawsze z dwoma partnerami w drugiej linii i w dodatku on nie pełnił nigdy tej najbardziej odpowiedzialnej roli.
- ja nie rozumiem jak można powtarzać te bzdury o wyciąganiu Scholesa z emerytury. To była tylko i wyłączni decyzja Rudego.
Ostatnio zmieniony 24 sty 2013, 17:30 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 24 sty 2013, 17:29

A czy nie jest po prostu tak, ze SAF, przy calym szacunku dla jego osoby, z wiekiem coraz czesciej popelnia bledne decyzje? Fatalna taktyka na final LM z Barca (brak uczenia sie na bledach), uporczywy brak wzmacniania srodka pola kiedy tego potrzebujecie, teraz sytuacja z Pogba - a pewnie o czyms jeszcze zapomnialem. Nikt nie jest nieomylny, wiadomo, ale bledy sa dosc wyrazne...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 sty 2013, 17:34

Czy można by prowadzić klub lepiej? Pewnie tak. Czy jest ktoś w obecnej piłce kto prowadzi jakiś klub lepiej? Raczej nie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 sty 2013, 17:56

Macheda dołączył do drużyny Stuttgartu na zasadzie wypożyczenia do końca sezonu. Powodzenia Kiko!
Na to czekałem. Mam nadzieję, że jest tam jakaś klauzula wykupu i pozbędą się go na zawsze.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 24 sty 2013, 18:00

Arwin pisze:Na to czekałem. Mam nadzieję, że jest tam jakaś klauzula wykupu i pozbędą się go na zawsze.
Liczyłem jednak na jakiś definitywny ... Niech się stanie tak, że strzeli z6-8 bramek i znowu będziemy go na siłę próbować :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 sty 2013, 18:39

A nie wydaje się Wam, że w momencie gdy Raiola zaczął reprezentować interesy Pogby to nie było szans na zatrzymanie Francuza i że żadna tygodniówka by tego nie zmieniła? Raiola chciał zarobić kasę na oddaniu gracza za darmo i dopiął tego.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 25 sty 2013, 2:49

Zaha - członek szerokiej kadry seniorskiej reprezentacji Anglii, sporo meczów na zapleczu.

Róznica jak dla mnie znacząca. Na razie dajemy 10, jak wypali to 15, więc w sumie całkiem nieźle.
Doprawdy, aż taka różnica żeby dawać za jednego 15 milionów i 35 k, a drugiemu sępić 10-20 k? No jak dla mnie po tym co pokazuje Pogba w Juventusie nie bardzo. I nie można mówić, że się tego nie można było spodziewać, bo zarówno Ferguson jak nawet Ty śledzący jego kariere w młodzikach wiedziałeś o tym z jakim talentem mamy do czynienia.
Dodając do tego, że zawodnika o podobnych parametrach i walorach w środku pola nam brakuje i Pogba mógłby być rozwiązaniem na długie długie lata, to jak dla mnie w tym momencie jest to kompletnie nie zrozumiała sytuacja.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 sty 2013, 8:21

Jak dla mnie wielka. Dawać od razu szmat hajsu + gwarancje występów komuś kto dotychczas zachwycał tylko w u18? Zresztą trzeba patrzeć na sprawę w szerszym kontekście. Przecież Pogba dostałby wtedy zarobki na poziomie takiego Clevrley'a. Moim zdaniem nie powinno tak być, że robi się wyjątek i to nie dla gówniarza, który jeszcze nic w poważnej piłce nie pokazał (wbrew temu co twierdzi autor przytaczanego wcześniej artykułu, Pogba to nie talent na miarę Ronaldo, czy Rooneya. Nie dziwi mnie jego dobra postawa w Juve, ale np. wyżej ceniłem sobie Morrisona, który robił wielkie rzeczy w u18 jakby od niechcenia). Koniec końców i tak zgadzam się z mete, że musielibyśmy naprawdę stanąć na rzęsach, żeby go zatrzymać bo agent mocno działał nad transferem.

Trzeba się zgodzić z Pogbą, że wybrał najlepiej, bo kasa się zgadza, a w dodatku może liczyć na więcej występów. U nas byłby za Clevem oraz Ando, i walczyłby o miejsce na ławce ze Scholsem, ale często pewnie siadałby na trybunach.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 sty 2013, 17:18

Mieszane odczucia co do Zahy. Jak chłopak odpali w PL i uda się go oszlifować to Ferguson znowu udowodni swój kunszt. Szkot już jakiś czas przymierzał się do kupna gracza tego bądź zbliżonego typu, nie udało się z Hazardem i Mourą, kupiliśmy Zahę. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Też jakoś nie mam zaufania do graczy z Championship, przepaść między klasami rozgrywkowymi jest ogromna choć kilku graczy z zaplecza bez problemu radzi sobie i w PL jak choćby Lambert w Southampton. Zaha ma czas i warunki żeby się rozwijać, pytanie tylko ile uda się z niego wyciągnąć. 10 mln jest jeszcze do przełknięcia choć to dużo pieniędzy jak na gracza z Championship, który równie dobrze może okazać się niewypałem. Mimo wszystko trzeba kolejny raz zaufać Fergusonowi, zadziwił nas już wielokrotnie i miejmy nadzieję, że z Zahą też trafił w "10".

Inna kwestia to co ten transfer znaczy dla Naniego. Mam wrażenie, że przyszłość Portugalczyka jest jednak dalej niż bliżej OT i chyba tylko rewelacyjne występy w tej rundzie mogłyby sprawić, że zostanie w United. Jak dla mnie transfer Zahy to kolejny kamyczek do transferu Naniego z OT, no ale zobaczymy.

Co do porównań z Pogbą to podzielam zdanie Kamila. Francuz miał (ma) papiery żeby wygryźć i Cleverleya i Andersona. Pewnie nie od razu ale mimo wszystko możliwości ma na to aby być jednym z najlepszych na swojej pozycji na świecie. Cholernie trudno jest i będzie nam znaleźć teraz odpowiednie brakujące ogniwo do naszej pomocy, koniec końców pewnie skończy się na tym, że trzeba będzie wywalić kupę kasy na odpowiedniego gracza kiedy Pogbę mogliśmy rozwijać i przystosowywać tak aby stał się idealnym graczem do naszego środka bo miał ku temu wszelkie predyspozycje. Tu nie ma co się jednak rozpisywać, mete napisał kluczowe zdanie, odkąd do gry wszedł Raiola praktycznie straciliśmy Pogbę. Co do pensji to idąc tym samym tropem, to co mają sobie myśleć tacy Smalling i Jones po przyjściu Zahy kiedy ten przychodząc z niższej klasy rozgrywkowej, w której nie robi póki co jakiegoś wielkiego szału dostaje na wstępie niemal taką samą tygodniówkę jak oni?

Błędy Fergusona? Pewnie, każdy je popełnia i tutaj też wielokrotnie je zauważano. Mimo wszystko lata mijają, zmieniają się trenerzy w PL i przewijają się przez nią takie nazwiska jak Mourinho, Ancelotti, Mancini, Boas czy Benitez a Ferguson i tak nadal utrzymuje się na topie. Zdarzają się po drodze wypadki przy pracy ale Szkot ma swoją wizję, którą konsekwentnie realizuje a co najważniejsze przynosi ona cały czas bardzo dobre rezultaty.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 sty 2013, 8:03

Francuz miał (ma) papiery żeby wygryźć i Cleverleya i Andersona. Pewnie nie od razu ale mimo wszystko możliwości ma na to aby być jednym z najlepszych na swojej pozycji na świecie.
Papiery ma, ale na razie jest gorszym zawodnikiem. Nie mogliśmy mu zaoferować tylu występów, ile zalicza w JUve. Fakt.
Co do pensji to idąc tym samym tropem, to co mają sobie myśleć tacy Smalling i Jones po przyjściu Zahy kiedy ten przychodząc z niższej klasy rozgrywkowej, w której nie robi póki co jakiegoś wielkiego szału dostaje na wstępie niemal taką samą tygodniówkę jak oni?
Będzie miał podobny status w składzie, więc nie widzę niczego złego.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sty 2013, 16:57

Zagwarantować mu minut oczywiście nie mogliśmy ale patrząc na rozegrane mecze i naszą kadrę spokojnie mógł w tym sezonie zagrać tyle minut ile dotychczas zagrał w Juventusie (10 meczów od pierwszej minuty i 8 z ławki) o ile Ferguson by mu zaufał tak jak swego czasu zrobił to z Welbeckiem i Cleverleyem.

Zaha będzie miał podobny status do Jonesa i Smallinga tyle, że Ci śmiało będą mieli prawo domagać się podwyżki bo już udowodnili swoją przydatność do gry w klubie takim jak MU na poziomie PL i europejskich pucharów. Zaha na razie jest kotem w worku, który nie zagrał nawet minuty w PL i równie dobrze może okazać się równie użyteczny w MU co Macheda a już jeśli chodzi o zarobki został postawiony niemal w jednym rzędzie z wymienionymi Jonesem i Smallingiem. Mi też to nie przeszkadza skoro góra na to przystała ale to analogiczna sytuacja z Twoim przykładem pensji Cleverleya i Pogby.

Dzisiaj mecz z Fulham w Pucharze Anglii. Chcemy wygrać to trofeum i pewnie wystawimy mocny skład ale wobec grania co trzy dni w lidze w najbliższym tygodniu (Southampton w środę, w sobotę wyjazd do Fulham) liczę, że dziś Fergie nieco porotuje i da zagrać Smallingowi, Hernandezowi, Andersonowi, Rooneyowi i Naniemu od pierwszych minut.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 26 sty 2013, 17:40

Manchester United starting line up: De Gea; Rafael, Jones, Smalling, Evra; Nani, Carrick, Anderson, Giggs; Rooney, Hernández.
Man Utd Subs: Lindegaard, Ferdinand, Kagawa, Scholes, Valencia, RvP, Welbeck

Fulham: Schwarzer; Riether, Hangeland, Hughes, Riise; Duff, Sidwell, Baird, Kacaniklic; Ruiz; Berbatov

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 sty 2013, 18:08

Dokładnie takiego składu oczekiwałem. Mocny na tyle żeby przejść dalej ale kilku graczy ma okazję odpocząć. Może bym jeszcze dał pograć Buttnerowi bo poza FA Cup nie będzie miał w tym sezonie wielu okazji żeby się ograć a chłopak musi zbierać doświadczenie jeśli ma być zmiennikiem Evry. Dobrze, że Fergie postawił też na De Geę, po zupełnie niezrozumiałej moim zdaniem krytyce po meczu ze Spurs dzisiejsza obecność Davida na ławce pewnie by tylko nasiliła te bzdurne plotki.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 sty 2013, 20:24

Sędzia :lol: 1000% karny i ukradziony gol Roo po slicznej akcji.

Nani z przebłyskami ale czasami dramat(chyba 10 wrzutek z rzędu zablokowanych).Bardzo fajnie Ando Giggs Rafael i stoperzy. Fulham mogło dostać dzisiaj koło 10- byli poprostu totalnie beznadziejni.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 sty 2013, 20:15

Man Utd: De Gea - Jones, Smalling, Vidić, Evra - Carrick, Anderson, Welbeck, Rooney, Kagawa, van Persie.
Ławka rezerwowych: Lindegaard, Rafael, Ferdinand, Valencia, Nani, Cleverley, Buttner.

Southampton: Boruc - Clyne, Yoshida, Hooiveld, Fox, Puncheon, Cork, Schneiderlin, Ramírez, Lambert, Rodriguez.
Ławka rezerwowych: K. Davis, S. Davis, Lee, Lallana, Richardson, Shaw, Chaplow.

Dobry skład-martwi tylko brak Cziczy na ławce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”