Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1100

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 lut 2013, 19:40

Już drugi raz widzę w mediach notkę, że po sezonie JUVE mógłby pomyśleć o sprzedaży Vidala. Trzeba oddać dziennikarzom, że nie insynuują, iż Marotta coś kombinuje, a po prostu myślą czy taki scenariusz jest możliwy, ale dla mnie takie domysły są bezsensu. Oczywiście podstawą to budowania takich scenariuszy jest Pogba i jego świetne występy, po których ciężko sobie wyobrazić by Paul z czasem nie wskoczył na stałe do pierwszej 11. Tyle, że nikt nie pomyślał, że Pogba teraz nie ma miejsca w pierwszym składzie, a mimo wszystko gra regularnie. W ostatnich 5 meczach ligowych zawsze wybiegał w pierwszym składzie, grał przeciwko Lazio w CI. Od kiedy zaliczył genialną zmianę z Napoli i pierwszy raz błysnął talentem z 20 rozegranych spotkań przez JUVE on grał w 11 i to prawie zawsze od pierwszej do ostatniej minuty (raz zszedł w 70, raz w 83 i raz w 89). Czyli z regularną grą nie ma problemu, a przecież w pomocy nie ma pełnej rotacji i dalej MVP ma pierwszeństwo względem francuza, co w nastepnym sezonie pewnie się zmieni. Moim zdaniem nie będzie najmniejszego problemu z pomieszczeniem Marchisio, Vidala, Pirlo i Pogby w pomocy tak by każdy był zadowolony.

A jutro w podstawowym składzie reprezentacji Włoch mają zagrać Buffon, Barzagli i Pirlo :suicide: Przez mecze w pucharze Włoch to jest drugi tydzień od wznowienia ligi w którym JUVE nie gra w środku tygodnia. W weekend mecz z Violą, potem wyjazdowe mecze z Celtikiem i Romą. Czyli przez półtora miesiąca terminarz napięty jak struna, 3 kluczowe mecze za pasem, a Prandelli musi wystawiać rekonwalescenta Pirlo, który pod koniec meczu z Chievo nie miał kompletnie sił :roll: Buffon też nie musi grać skoro Sirigu czy Marchetti są w świetnej formie, za Barzagliego mógłby przetestować Ogbonnę.
Vidal czy Lichi też powołani, Asa pewnie dojdzie do finału PNA...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lut 2013, 23:58

Asa nie wyrobi się z powrotem na Celtic :roll: Szkoda, choć bardziej obawiam się jak zatrzymać Cuadrado w meczu z Fiorentiną. Kolumbijczyk jest potwornie niebezpieczny. Chyba najgorźniejszy zawodnik w lidze w tym sektorze boiska, z jakim możemy się mierzyć.

Melaviock
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Melaviock » 08 lut 2013, 0:56

Witam wszystkich kibiców Juve. Odnośnie rozważań jak zneutralizować kluczowego zawodnika w ostatnim czasie Violi to znaczy Cuadrado to myślę, że może dobrym pomysłem byłoby przesunięcie bliżej lewej strony w środku pola Vidala, bo zwykle Vidal gra z prawej strony środka pola i często operuje w budowaniu akcji razem z Lichym włączającym się po prawej stronie. Gdyby może troszkę więcej zadań defensywnych przydzielić na ten mecz Vidalowi mogłoby się to udać, choć oczywiście nie rozwiąże to problemu w 100 %. Poza tym może warto żeby zamiast Peluso lub Cegły zagrał Caceres... Stworzyłoby by to ciekawy pojedynek latynosów na lewej stronie naszej defensywy..
Wiadomo jak to z Marchisio będzie, czy zagra z Violą ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6716

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 lut 2013, 7:40

Myślę, że najlepszym pomysłem byłoby zagrać 4-3-3.

Marchisio raczej dopiero na Celtic.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 lut 2013, 13:50

Ouasim Bouy zerwal wiezadla krzyzowe, out na pol roku.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 08 lut 2013, 13:55

Fatalna informacja, bo był bardzo chwalony za występy w Bresci.

Z pozytywów: Lichi i Barzagli, którzy zeszli z boiska w sparingach, są zdrowi i będą gotowi na Violę. Marchisio i Gio będą na Celtic. Czyli zabraknie Giorgione i Kwadwo.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 09 lut 2013, 15:14

Przed nami bardzo ciekawy i ważny dla Juventusu mecz. Jeśli uda się Starej Damie wygrać a Lazio pokona u siebie Napoli to zwiększymy przewagę w tabeli do nieco bezpieczniejszych 6pkt.

Przewidywany skład: Buffon - Barzagli, Marrone, Peluso - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Vucinić, Matri

Podzielam Wasze obawy co do Cuadrado. Mam jednak nadzieję, że zobaczymy Caceresa za Peluso. Chciałbym też w końcu zobaczyć Giaccheriniego za De Ceglie bo Paolo w każdym meczu potwierdza że nie zasługuje nawet na miano pierwszego rezerwowego. Zobaczymy jak zagra dzisiaj MVP bo wydaje mi się, że to właśnie od ich postawy w największym stopniu będzie zależał wynik. Matri ostatnio udowodnia, że jak dostanie 5-6 dobrych piłek to jakimś cudem jedną bramkę potrafi zdobyć.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 lut 2013, 15:33

Giacch na Cuadrado to gorsza opcja niż De Ceglie. Jest zbyt ofensywny, Paolo popełnia błędy, ale przez większą cześć spotkania jest bardzo mocny w obronie. Zdecydowanie bardziej obawiam się Peluso. W ogóle obrony, bo przecież Marrone też bardzo pewnym punktem nie jest.
Marchisio od pierwszej? Oby się sztab nie pospieszył, bo w pierwszej kolejności potrzebny jest na Celtic. Natomiast jeśli jest już gotowy to super!
Matri mnie cieszy. Ostatnio jest w dość dobrej formie. Fiorentina nie będzie się zamykać, gra zwykle dość wysoko obroną, więc teoretycznie to lepszy rywal dla niego niż jakieś ogórki schowane za podwójną gardą.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 09 lut 2013, 15:43

Myślę, że gdyby Giaccherini miał za sobą Caceresa to jego braki w obronie nie byłyby aż tak odczuwalne. Na De Ceglie nie mogę po prostu patrzeć, za każdym razem gdy piłka choćby leci w jego kierunku obawiam się najgorszego. Co do Marchisio to też się zdziwiłem że jest awizowany do pierwszego składu, ale jestem przekonany że całego meczu nie rozegra, podobnie zresztą jak Pirlo.

Podobno do Glasgow drużyna wylatuje już jutro. Mamy trenować na obiektach Rangersów.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 lut 2013, 15:47

Wolałbym by po lewej stronie śmigał Caceres z Peluso niż Peluso z De Ceglie, nie akceptuję tego wyboru i mam nadzieje, że trener zmieni zdanie. Jest to okropna decyzja, przed nami zagra bardzo solidna ofensywa z Joveticiem, Cuadrado i Tonim.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 09 lut 2013, 16:00

czemu nie 433...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 lut 2013, 16:14

Na podstawie dotychczasowych decyzji Conte można dojść do wniosku, że Antonio na stałe odszedł od tego schematu. Teoretycznie można pisać, że bez Giovinco i Pepe trzyosobowa ofensywa jest nie do złożenia, ale gdy Conte miał taką możliwość w styczniowych spotkaniach, dzięki czemu brak Chielliniego i Asamoaha by był mniej odczuwalny za każdym razem trzymał się 3-5-2. Zwykle mi to nie przeszkadza, ale gdy jest kryzys kadrowy taka decyzja już dziwi.
PS: Caceres zagrał cały mecz z Hiszpanią?

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 989
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 09 lut 2013, 18:18

Caceres grał cał mecz, a jeśli chodzi o ustawienie Conte się go chyba tak trzyma z powodu tego, że wszystkie sektory grają tym ustawieniem, szczególnie widać to po Primce.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 631
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 09 lut 2013, 18:22

dajcie jakąś dobrą transmisje, dobrzy ludzie, bo mnie szlag trafi

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda