SSC Napoli (zbiorczy) - Strona 32

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Napoli w lidze?

1-2
1
33%
3-4
1
33%
5-6
1
33%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Maz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: SSC Napoli (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maz » 18 lut 2013, 14:22

Przez głowę mi przeszła myśl, że z Cavanim i Falcao może być podobnie jak z Pato. Jak zaczęto mówić o jego sprzedaży w gronie sympatyków Milanu, padały głosy, że no co prawda 35 mln jakie dawało PSG rok temu to nie wyciągniemy, ale te 20-25 wciąż jest warty. I tak sobie grane było, że ile to my za niego nie zawołamy, bo "taka jego wartość". Przyszło co do czego to Corinthians rzuciło 15 i krótka piłka - klepniecie transfer lub nie i wszelkie przewidywania, wyceny można sobie było w buty wsadzić, bo innych chętnych nie było. Jak się Abramowicz z Perezem wypną na to windowanie cen, może się okazać dla Napoli i Atlético, że "lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu".

Ale może być też tak, że jeden z drugim rzuci bez gadania 60 melonów na stół i tyle.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 lut 2013, 14:56

falcao w tym sezonie jest regularny? nie ma szans, on tyle samo zagrał dobrych meczów co słabiutkich, regularny z pewnością nie jest

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 18 lut 2013, 14:58

MazurXIII pisze:Ale gdzie i za ile?Problem z napastnikami jeśli chodzi o kluby z europejskiego topu maja zdaje się Chelsea i Real...jakoś ich nie widzę wydających 60 baniek za Cavaniego jeśli w podobnej cenie mają Falcao - bezsprzecznie obecnie najlepszą '9' w tym sporcie...
Jeszcze City będą szukać napastnika.

Inna sprawa, że ciężko jest mi wierzyć, by Real sprowadził Falcao.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 lut 2013, 15:24

PSG za pewne będzie chciało i Hamsika i Cavaniego. Zwłaszcza jeżeli zostanie Leo i Carlo. Obaj byli łączeni z Paryżanami.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 18 lut 2013, 15:39

Nie wiem czego Realowi brakuje, ma graczy na światowym poziomie, a jeszcze chcą sprowadzać kogoś z wymienianej dwójki. Po prostu problemem nie są piłkarze, ale przeciwnik jakiego mają, nikomu takiego nie życzę.

PSG, MC, Chelsea na bank połaszą się na Falacao i Cavaniego może tak być, że właśnie ta trójka między sobą zawalczy o tych graczy. City nigdy mało, PSG ciągle buduje potęgę, a Chelsea chce wróci do wygrywania, wszyscy głodni i chętni, masakra. Kto by pomyślał więcej niż 10 lat temu, że przyjdą Rusy/Arabusy i powstaną kolejne potęgi, ale na jakże glinianych nogach :)

Maz
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maz » 18 lut 2013, 15:47

Dlaczego City, PSG czy Chelsea to potęgi na glinianych nogach?

I po jaką cholerę PSG miałoby wydawać grubą kasę na Cavaniego z Hamsikiem, skoro mają już Ibrahimovica, Lucasa Mourę, Javiera Pastore czy Ezequiela Lavezziego czy Jeremiego Meneza?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 494

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 lut 2013, 15:53

wloski pisze:Nie wiem czego Realowi brakuje
Klasowego środkowego napastnika. Benzema czy Higuain tacy z pewnością nie są. Cavani i dobry joker daliby im z pewnością dużo więcej niż ta dwójka.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 18 lut 2013, 15:53

Bo im mało? Tak jak mało było MC, kiedy mieli 5 napastników, który każdy z nich mógłby grać w każdym klubie jakim by chciał.

Na glinianych, nie wiem jak to opisać. Pieniądze nie grają, pompowanko jest, ale z tych trzech drużyn jedynie Chlesea miało sukcesy. Tylko co z tego, jeśli nawet miliony Abramowicza nie dają sukcesów w tej chwili, a MU jak było potęgą 30, 20, 10 lat temu dalej nią jest :) to jest fajne w piłce.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 lut 2013, 16:08

a MU jak było potęgą 30, 20, 10 lat temu dalej nią jest
United to drużyna mądrze i długo budowana, ale 30 lat temu potęgą nie byli i 20 lat temu też.

City też jest dobrze prowadzone. Ich problemem jest trener.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 lut 2013, 16:39

Problem Realu w tym sezonie to fakt, ze nalozyla sie slaba forma obu napastnikow - Igła tak slabego sezonu jeszcze nie zagral, przynajmniej ja nie pamietam, Benzema rowniez gra slabo. W poprzednich latach nawet jak jeden mial gorsze dni, to drugi wchodzil i walil bramki, przeciez Benzema w LM czy meczach z Barca gral dobrze i swoje strzelal. Nie zdziwi mnie operacja Higuian out, Falcao/Cavani in. Z drugiej strony kolumbijczyk tez ma z regularnoscia problemy...

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 18 lut 2013, 19:36

Anders pisze:Jeszcze City będą szukać napastnika.
Nie byłbym tego tak do końca pewien.Jest Aguero,Tevez i Dzeko a do zdrowia dochodzi Guidetti,który zapewne szansę pokazania się w pierwszej drużynie dostanie.Oczywiście jeśli ktoś odejdzie to Obywatele na pewno będą poszukiwać napastnika,w innym przypadku w/w czwórka powinna wystarczyć.
wloski pisze:Bo im mało? Tak jak mało było MC, kiedy mieli 5 napastników, który każdy z nich mógłby grać w każdym klubie jakim by chciał.
W ostatnich latach przez kadrę Obywateli przewinęło się wielu napastników,ale nikt ich nie sprowadzał do kluby by "kolekcjonować" :D jak sugerujesz.Po zakupach Hughesa przyszedł Mancini i miał swoją wizję zespołu,która wiązała się także z czystką w zespole.Obecnie w kadrze jest tylko jeden napastnik,który był sprowadzony przez jego poprzednika,tym piłkarzem jest Tevez.Zwyczajnie Bobby Manc nie wiązał przyszłości z Adebayorem czy Santa Cruzem,więc sprowadził w ich miejsce nowych zawodników.
wloski pisze:Na glinianych, nie wiem jak to opisać. Pieniądze nie grają, pompowanko jest, ale z tych trzech drużyn jedynie Chlesea miało sukcesy. Tylko co z tego, jeśli nawet miliony Abramowicza nie dają sukcesów w tej chwili, a MU jak było potęgą 30, 20, 10 lat temu dalej nią jest to jest fajne w piłce.
Mistrzostwo Anglii nie jest sukcesem?
Chelsea w ubiegłym sezonie wygrała LM,więc to 'raczej' też sukces,przynajmniej dla mnie.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 18 lut 2013, 20:27

To są pojedyncze epizody, które za taką kasę powinny być na miarę Barcelony, a jak narazie nie są. O to mi zupełnie chodzi.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 lut 2013, 19:33

Ale lipę gra Napoli, ani jednej składnej akcji 30 minut gry i nie wiem czy strzał w światło bramki padł...

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 25 lut 2013, 19:53

marny ten mecz, nie oglądam drugiej połowy. mam nadzieje, że di natale coś wcisnie

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 lut 2013, 19:54

Rekon ja zobaczę, bo właśnie mam nadzieje, na przebudzenie Udinese.

Grają jak równy z równym, chociaż widzę potencjał większy w Udinese, które nie boi się atakować i miało o wiele więcej szans przed polem karnym, niestety po obu stronach brakuje klarownych sytuacji. Tutaj przewagę ma Napoli ponieważ oddało chyba jeden strzał na bramkę, ale bramkarz stanął na wysokości zadania.

Uważam, że Udinese bada ten mecz i narazie się przygląda. Jeśli zaczną atakować mają szanse wygrać to spotkanie, Napoli ma wiele niedokładności i mega dużo przestrzeni miedzy formacjami. Jak mają zamiar grać tak z Juventusem to pozdrowienia, obnażyć można wszystkie te słabości.

Teraz dochodzi do mnie, że Mazzari to jest łupień, dość, że przegrał awans do kolejnej rundy z Pilznem to jeszcze pozwala Cavaniemu latać po całym boisku, dzisiaj był już środkowym pomocnikiem, który odbiera piłkę, lewoskrzydłowym oraz nawet obrońcą. Facet lata i poprawia partnerów, ale to jest wina Mazzariego, że zamiast skonsolidować drużynę, popracować nad tworzeniem sytuacji dla Cavaniego, on po prostu chyba myśli, że tak ma być, tym lepiej dla nas.

Oglądasz na sopcaście? Jak masz fajny link to podaj :) w sensie jakości spoko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”