Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 975

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 lut 2013, 11:47

Gargano 71% skutecznosci podań przy 70 kontaktach z piłka. Dupy nie urywa - prawda. Dla przykładu Cambiasso 78% celnosci podań przy 33 kontaktach z piłka, albo Guarin przy 73 kontaktach z piłka 74% skutecznych podań. Pominmy 63% skutecznosci podan Cassano, bo on tak musi grac. Jedyne co sie rzuca w oczy, pomijam pasywnosc Cambiasso, tacy ludzie jak Palacio, Guarin czy Cassano grajac dalej od wlasnej barmki pozycji notuja podobna ilosc strat, tyle ze one nie musza byc tak niebezpieczne jak straty Gargano, a moga byc vide strata Antonio.

Dalsza konkluzja jest taka, ze cały zespoł ma za duzo strat, ale to wynika ze stylu (lub braku stylu) w którym zawiera sie piłka byle do przodu czy brak ruchliwosci przy wychodzeniu na pozycje. I tu jest klucz, zespoł musi wiecej sie ruszac (wlasnie tak jak Gargano, który rozgrywajacym nie jest, a jest robotnikiem srodka pola), pokazywac na pozycjach by mozna bylo grac celniej. Predzej uwierze, ze "biegajacy" Inter będzie notował mniej strat, niz że odsuniecie od składu Gargano wpłynie na mniejsza ich ilosc. Raczej odstawienie Garagano wplynie na mniejsza ilosc walki w drugiej linii czyli wyjazd do Florencji bis. Dla mnie taki pojazd po Gargano to czepialstwo. Chłopak nie jest Xavim, ma swoja role w zespole i ja spelnia, a straty jego i kolegów wynikaja z upraszczania sposobu "rozgrywania" akcji.

Reasumujac jesli Gargano zagrał tragicznie, to caly Inter zespoł zagrał tragicznie (i w sumie taka jest prawda odnosnie pierwszej połowy). W takim razie Gargano jest kozłem ofiarnym i widzac przebieg spotkania jak bardzi walczyl, ze nie uciekał od pilki to nie mozna uznac jego wystepu za tragiczny. Obejrzalem prawie wszystkie mecze Interu w tym sezonie i bylo kilka wystepów całej druzyny czy poszczegolnych graczy ktore mozna bylo określic mianem tragicznych. Ten wczorajszy Garagno taki nie byl.

*statystyki za whoscored

Nie zamierzam wszczynac krucjaty przeciwko ludziom, którzy uważaja ze zagrał tragicznie. Cieszy mnie to, ze mamy własne różne zdania i potrafimy bronić swoich stanowisk :) Nie twierdze tez, ze Garagno jest najlepszym pilkarzem Interu w ogole czy wczoraj. Po prostu podoba mi sie jego postawa wolicjonalna, zaangażowanie w gre. Uwazam, ze to kierunek dla całego zespołu w obliczu kontuzji i roznych problemów by wywalczyc cel jakim jest awans do LM. Spiac poslady i walczyc! Dlatego ciezko mi przyjac do wiadomosci, ze ktos stawia Urugwajczyka jako glownego winowajce niepowdzen Interu, a tak przedstawil go coco. Imho nie jest to prawda.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 lut 2013, 18:02

Coco pieprzysz takie glupoty mowiac ze Babel patrzy przez rozowe okulary ze az noz sie otwiera. Naprawde. Gosc przedstawia sensowne argumenty natomiast ty pojawiasz sie tu zawsze gdy Interowi nie idzie. Hmm ciemne okulary ?

Gargano nie byl nie jest i nie bedzie wirtuozem ale zeby kazdy zapierdalal tak jak on to dzis przy fatalnym starcie Milanu nie musielibysmy patrzec zarowno przed siebie jak i za siebie bo wygryzlibysmy te punkty zebami. Wiec akurat Walter jest tu cokolwiek najmniej winny aktualnej pozycji Interu

I nawet jesli Urugwajczyk nie ma takiej pozycji jaka mial swego czasu Matrix to wole jego niz kolejne ciamajdy w srodek pomocy. A kto za niego ? Kuzmanovic ? Nie rozsmieszajcie narodu ...

Dodam tez ze nie jestem fanem Gargano ale oddac mu trzeba ze walczy i gra lepiej niz wiekszosc obecnej kadry Nerazzurrich.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 lut 2013, 18:35

Kolejny obrońca uciśnionych... polecam nauczyć się czytać bo nigdzie nie napisałem, że on jest winny, chcesz wchodzić ze mną w polemikę to naucz się czytać ze zrozumieniem.

P.S
bez odbioru

Teraz czas na Catanie, i jak tam będą bęcki to już po LM dla nas.

Obrazek

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 lut 2013, 18:55

Jak kogos cie czepiac po meczu to juz bardziej Nagatomo. Dobry moment, aby Pereira zaczal ogarniac, przeciwko Cluj dosyc obiecujaca to wygladalo w wykonaniu Urugwajczyka.

Druga sprawa to Strama wczoraj faktycznie troche pojechal z tym ustawieniem - Zanetti na lewo, Yuto na prawo, Alvarez na lewa, Guarin na skrzydle (nie sa naturalne ustawienia dla tych pilkarzy). Trener chcial chyba zaskoczyc rywala, a efekt byl taki, ze sami sie oslabilismy tymi decyzjami a Milan gral swoje.

Zawodnicy slabo wychodza na pozycje, moim zdaniem to wiekszy problem i tyczy sie zlego ustawienia druzyny za co odpowiedzialny jest jednak trener, brakuje wyuczonych schematow.

Inter pokazuje wole walki czy pojedyncze zrywy, ale na dluzsza mete to za malo. Potrzeba kogos kto poustawia klocki bo aktualny trener tego nie daje. Klopotem jest jednak nie zwolnienie Stramy, ale kwestia jego nastepcy. Tymczasem walczymy o udzial w LM, chociaz mi sie wydaje, ze wieksze szanse mozemy miec w PE jezeli chodzi o jakis sukces.

KARNIAk_
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KARNIAk_ » 25 lut 2013, 21:05

Tak czepmy sie nagatomo ktory w ciagu calego meczu nie stracil ani jednej pilki, mial 100% celnych podan w tym wypracowana bramke i wygral wszystkie pojedynki w powietrzu w ktorych bral udzial... Jebnij sie w dekiel.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 lut 2013, 21:13

aż się spojrzałem na staty i rzuciło mi się w oczy, że Gargano zaliczył 62 podania, Guarin 46, a kolejni zawodnicy poniżej 30.

a Nagatomo zaliczył 15 podań z czego jedno nieudane.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 25 lut 2013, 21:49

KARNIAk_ pisze:Tak czepmy sie nagatomo ktory w ciagu calego meczu nie stracil ani jednej pilki, mial 100% celnych podan w tym wypracowana bramke i wygral wszystkie pojedynki w powietrzu w ktorych bral udzial... Jebnij sie w dekiel.
ale z drugiej strony w pierwszej połowie jego gra w defensywie wołała o pomstę do nieba. Przez to, że jak to Yuto ma zwyczaju "klapki na oczach i do przodu" bramkę straciliśmy. Założę się, że jakby tam był Zanetti to gola by nie było. Poza tym z 3-4 razy Milan wchodził prawą stroną jak w masło.

Co do Gargano - wg mnie nie wystarczy "zapier*alać" żeby zasługiwać na pierwszy skład Interu. Bo co z tego, że on dużo biega, ale podać piłki celnie nie umie - dużo pożytku z tego nie ma.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 25 lut 2013, 22:00

Tego Interu w większości meczów nie da się oglądać. Tragedia w Sienie, tragedia we Florencji, gdyby nie Handanović w derbach też byłoby kiepściutko, bo do przerwy powinno być 3:0. Jak porównam sobie tę drużynę z czasów Mourinho i tę obecną, to na usta ciśnie się jedno: "Był sobie kiedyś Inter..." Prawda jest taka, że tamtego poziomu już ten klub nie osiągnie. Moratti sięgnął po upragnioną Ligę Mistrzów i skończyły się wielkie transfery, zaczęły wielkie oszczędności. Osiągnął cel i teraz jakby mu już tak nie zależało. Tak wiem, wymiana pokoleń, ale przy lepszym dyrektorze technicznym, okres transferowy mógł wyglądać inaczej. Inter zmiany powinien był rozpocząć od zwolnienia Branki i zatrudnienia w jego miejsce kogoś na poziomie, a takich w Serie A nie brakuje. Przecież Fiorentina, Lazio i Udinese ostatnimi czasy robią lepsze transfery od Interu.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 984
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 lut 2013, 22:43

Nie chcę prowokować, bo tego nie mam w zamiarze, ale tamtego Interu nigdy nie powinno być i jego powstanie było bardzo nieprzypadkowe.

Awatar użytkownika
AgaD
I am the Special One

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaD » 25 lut 2013, 22:48

Oceny czy być powinien, czy nie, zostawmy sądom. My o Calciopoli wiemy tyle, co napisano we włoskich mediach. Wglądu w akta sprawy nie mamy. Fakt jest taki, że tamten Inter istniał, był i to by było na tyle. Moratti myśli, że skoro Stramaccioni wizualnie przypomina Mourinho, to będzie też podobnym fachowcem, ale to tylko jego wyobrażenie, bo obu panów dzieli przepaść.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 lut 2013, 23:06

Zdaje sie, ze Mourinho tez kiedys zaczynał, chyba nawet jako tłumacz. Ale to moga byc tylko plotki.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 lut 2013, 23:12

Był tłumaczem Barcy Bobbiego Robsona.

Porto fajnie prowadzi swój klub, ma pewną ciągłąś w tym co robią, dlatego tam tyle talentów jest rok w rok. Gdy prowadził Smoki Jose Mourinho, jego zastępcą był Andre Villas-Boas, a zaś jego zastępcą jest obecny trener Porto Vítor Pereira.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 25 lut 2013, 23:53

wloski pisze:Nie chcę prowokować, bo tego nie mam w zamiarze, ale tamtego Interu nigdy nie powinno być i jego powstanie było bardzo nieprzypadkowe.
Z jednym mozna sie zgodzic, powstanie bylo nieprzypadkowe bo druzyne budowano konsekwentnie przez wiele lat, a wlasnie wspomiany Branka odegral niemala przy tym role, o czym sie zapomina, bo gdyby Mou mial pelna wladza na transferami to prawdopodobnie z Deco czy Carvalhio LM bysmy nie zdobyli.

Generalnie to mnie troche smieszy to cale dramatyzowanie odnosnie sytuacji Interu. Juz w momencie triplety wiadomo bylo, ze z racji wieku wiekszosci zawodnikow byl to moment kulminacyjny. Popelniono pewne bledy odnosnie przebudowy, a do tego udziela sie zmiana realiow we Wloszech (liga spadla do drugiej ligi), ale jako, ze w pilce sa tzw cykle powrot Interu na szczyt jest w zasadzie tylko i wylacznie kwestia czasu.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 26 lut 2013, 0:20

Maciek (interista) pisze:
wloski pisze:Nie chcę prowokować, bo tego nie mam w zamiarze, ale tamtego Interu nigdy nie powinno być i jego powstanie było bardzo nieprzypadkowe.
Z jednym mozna sie zgodzic, powstanie bylo nieprzypadkowe bo druzyne budowano konsekwentnie przez wiele lat, a wlasnie wspomiany Branka odegral niemala przy tym role, o czym sie zapomina, bo gdyby Mou mial pelna wladza na transferami to prawdopodobnie z Deco czy Carvalhio LM bysmy nie zdobyli.
Bardzo śmieszne :lol: .

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 lut 2013, 8:50

Inter, którego kulminacja nastąpiła w 2010 roku by l drużyną konsekwentnie budowaną od dłuższego czasu. Przez wysokiej klasy graczy do trenera klasy światowej. Nie widzę tu nic przypadkowego a raczej plan, który został zrealizowany z nawiązką.
Nie chcę prowokować, bo tego nie mam w zamiarze, ale tamtego Interu nigdy nie powinno być i jego powstanie było bardzo nieprzypadkowe.
:rotfl4:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”