Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 165

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 28 lut 2013, 21:51

Ale akurat ze słowami trenera, że lepiej dać szansę miejscowej młodzieży niż pozwalać Jarce się odbudowywać nie sposób się nie zgodzić. Trzeba myśleć o przyszłości sosnowieckiej piłki! I tak w tym sezonie nic nie ugramy, więc po co nam jakiś były gwiazdor.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 01 mar 2013, 0:39

Nie wiem jak, ale przegapiłem hit transferowy. Piotr Grzelczak wypożyczony do Polonii Warszawa. Jeśli on ma zastąpić Teodorczyka i Dwaliszwiliego to czarno to widzę.

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 01 mar 2013, 10:14

Śląsk ściągnął do siebie byłego zawodnika OGC Nicei Erica Molongouiego.

Awatar użytkownika
rafa88
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rafa88 » 01 mar 2013, 11:20

Eric został wypożyczony z klubu Al Wahda do końca sezonu, podobno zarabia tam milion euro rocznie więc po sezonie na pewno wróci do arabów. Może jednak to prawda ze w Śląsk chcą zainwestować szejkowie :pray:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1490
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 01 mar 2013, 11:25

emdżej pisze:Nie wiem jak, ale przegapiłem hit transferowy. Piotr Grzelczak wypożyczony do Polonii Warszawa. Jeśli on ma zastąpić Teodorczyka i Dwaliszwiliego to czarno to widzę.
Piotrek to bardzo sympatyczny, skromny chłopak z ogromną ambicją i wolą walki. Ma tylko jeden problem, jest bardzo przeciętnym piłkarzem..
rafa88 pisze: Może jednak to prawda ze w Śląsk chcą zainwestować szejkowie :pray:
Można coś więcej na ten temat? :P

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 01 mar 2013, 14:06

W jaki sposób wrocławianie "namierzyli" 28-latka? W Śląsku mówią po prostu, że mają "dobre rozeznanie" na rynku. Zobaczymy. Zimą Mouloungui doznał jednak urazu kostki, a pierwsze informacje mówiły nawet o urazie do końca sezonu! Kilkanaście dni temu był testowany przez Servette Genewa. I nie przeszedł testów medycznych...

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 01 mar 2013, 14:18

Rok temu Mouloungui byłby bezsprzecznie najlepszym zawodnikiem naszej ligi. Świetnie grał we Francji i reprezentacji, ale znając życie - gdyby był nawet bliski tamtej dyspozycji to w Śląsku na pewno by się nie znalazł. Z drugiej strony - nie wiem, czy Mouloungui musiałby jakoś bardzo zbliżyć się do swojego "prime" żeby błyszczeć w Polsce.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 06 mar 2013, 20:59

Marcin Robak nie dogadał się z Widzewem i podpisał kontrakt z Piastem do końca czerwca 2015. Pod nieobecność Kędziory to bardzo ważny transfer dla gliwiczan.

Awatar użytkownika
martinbm
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: martinbm » 08 kwie 2013, 14:37

Ciekawy wywiad z Michałem Protasewiczem o Etarze, "polskim" klubie w lidze bułgarskiej!

"Właściwie, to ja tutaj ściągnąłem Polaków. Widziałem, na które pozycje potrzebujemy piłkarzy, powiedziałem trenerowi, którzy piłkarze są wolni i ich ściągnąłem ich do Bułgarii."

http://takdlakadry.pl/news/535/Specjaln ... w_Bulgarii

Awatar użytkownika
Nirvana
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nirvana » 12 kwie 2013, 1:04

Bogusław Wyparło został oficjalnie zawodnikiem Stali Mielec.

Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukas_k » 12 kwie 2013, 19:17

Legia podobno chce latem sprowadzić kilku młodych polskich zawodników. PS podawał, że mówi się o Pawłowskim z Widzewa i Stępińskim, a poza nimi to chcą też kupić Brozia, Celebana i Olkowskiego. Do tego jeszcze jacyś gracze z Fluminense. Szczerze powiedziawszy to ciężko mi uwierzyć, że Widzew puści Stępińskiego, ale po ostatnich ruchach transferowych już nic mnie nie zdziwi. Do tego jak odejdzie Ljuboja to zaoszczędzą sporo na pensji, którą mogą wydać na transfery. Cholera, może wreszcie byłaby ta LM, ale mistrza i tak zdobędzie Lech ;)

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 kwie 2013, 10:41

Stępiński niedługo będzie pełnoletni i sam zadecyduje czy chce grać dalej w Widzewie, czy wybierze inną opcję. Liczę, że Mroczkowski ma na niego dobry wpływ i pogra jeszcze u nas.
Pawłowski jest wypożyczony do końca roku z Jagiellonii, Widzew ma przy nim pierwszeństwo zakupu.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 15 kwie 2013, 12:37

lukas_k pisze:Legia podobno chce latem sprowadzić kilku młodych polskich zawodników. PS podawał, że mówi się o Pawłowskim z Widzewa i Stępińskim, a poza nimi to chcą też kupić Brozia, Celebana i Olkowskiego. Do tego jeszcze jacyś gracze z Fluminense. Szczerze powiedziawszy to ciężko mi uwierzyć, że Widzew puści Stępińskiego, ale po ostatnich ruchach transferowych już nic mnie nie zdziwi. Do tego jak odejdzie Ljuboja to zaoszczędzą sporo na pensji, którą mogą wydać na transfery. Cholera, może wreszcie byłaby ta LM, ale mistrza i tak zdobędzie Lech ;)
Broź i Celeban raczej nie należą do najmłodszych :naughty:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 maja 2013, 12:12

Pogoń Szczecin pozyskała 24-letniego napastnika Abdula Moustaphę Ouédraogo. Pochodzący z Wybrzeża Kości Słoniowej zawodnik był sprawdzany przez Pogoń już w marcu. Ouédraogo został oficjalnie zarejestrowany przez szczeciński klub i do końca sezonu ma występować w rezerwach, a pierwszy zespół zasilić w przerwie letniej.
Ciekawe co to za wynalazek skoro nie przeszedł testów w Widzewie, Zawiszy i...Pogoni Siedlce.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”