AS Roma (zbiorczy) - Strona 24

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
1
17%
3-4
1
17%
5-6
4
67%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 05 cze 2005, 23:00

Rodrigo Taddei oficjalnie graczem Romy :!:

Taddei przeszedł do Romy z Sieny na zasadzie wolnego transferu, ponieważ jego kontrakt z ubiegłym klubem dobiegł końca. Rodrigo podpisal pięcoletnią umowę do 30 czerwca 2010 roku. Taddei zarobi w Romie w tym czasie około 1,8 mln euro, a w czwartym sezonie jego zarobki wyniosą 2,2 mln euro za sezon.
Obrazek

Oto co miał do powiedzenia Taddei zaraz po podpisaniu kontraktu z AS Romą:

"Dziś zrealizowałem swoje pragnienia, o które zabiegałem przez wiele lat. Mam nadzieje, że zarząd Romy będzie ze mnie zadowolny, dam z siebie wszystko." - powiedział Brazylijczyk

"Jestem przekonany, że zdołam wywalczyć sobie miejsce w podstawowej jedenastce mimo silnej konkurencji w drużynie. Na koniec chciałbym podziękować całej rodzinie Sensich za szczęśliwy koniec tych długich negocjacji co do mojego transferu."

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 06 cze 2005, 9:25

No to świetnie. Zostanie Totti, nadzieja jest jeszcze na Cassano, przyjście Taddeiego i możliwość przyjścia Ze Roberto. Do tego Zdenek Zdeman i najprawdę Roma mogłaby rywalizować o przynajmniej Puchar UEFA. Fajnie jakby ZZ pociągnął za sobą Ernesto Chevantona.... :o

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 06 cze 2005, 11:13

Jezeli to co powiedział Antek to prawda to ja nie sadze azeby został on w Romie.
A o co mi chodzi mi o to ze on chce zarabiac 6 mln E rocznie co fla Romy chyba jest nie mozliwe.Rozumiem ze Totti mogł zarzadac takiej sumy on swoja gra zasłuzył sobie na wysokie zarobki ale Cassano :?
Dzis wyczytałem ze Inter daje Cruza i Van Der Meyde za niego mmozna sie zastanowic :roll:
Co do Ze Roberto to było by dobre posuniecie wczoraj wymiatał w reprezentacji :D to byłby juz 3 brazylijczyk w Romie
Co do trenera troche ucichło ostatnio o Cosmi czyzby sie juz nie liczył ? Spalletti ma zostac w Udine jako prezes Prandelli chyba juz we Violi Zeman chyba njablizej gdyby to on został Roma by wtedy miała ofensywe super ale co z obrona? a jeszcze włosi pisali ze moze byc Cuper z Mallorci :D

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 06 cze 2005, 13:02

*_For_zaza_Milan_* pisze:Francesco zostaje :! Roma sie wzmacnia mówi sie o Ze Roberto jest juz dziś oficjanie Taddei jeszcze bedzie kliku nowych i cool. Cassano tez zostanie tylko najważniejsze jest by Zdenek obja Rome. To wtedy on przemówi mu do rozumu. Że musi zostac by wymiatac.

Na temat Capello nie pisze bo on jest .. Ale Juve ma urojone pomysły. Nie ma kasy na Cassano to ptróbuje go wyrwac na wymiane. Nasczeście ludzie w Romie nie pójda na to :D zobaczycie.

Zreszta dwa dni temu w magazynie serie A na Canal + człowek z Rzymu mówił tak jak by było pewne że Antonio przedłuzy umowe. Są tego pewni ................
Co do Ze Roberto to wczoraj w meczu Brazylia - Paragwaj gral fenomealnie i jesli AS Roma go pozyska to zrobi jeden z janlepszych transferow ostatnich lat. PRzyda sie im swietnie wyszkolony technicznie skrzydlowy a jak na prawej ebda mieli Manciniego to juz wogole na skrzdydlach bedzie samba jak w Rio :D:D

Pogratulowac tylko :D

POZDRO

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 06 cze 2005, 14:17

Ogladalem mecz z paragwajem i rzeczywiscie bardzo dobre sobie radzil.
RoRo pisze:a jak na prawej ebda mieli Manciniego to juz wogole na skrzdydlach bedzie samba jak w Rio
atak bylby napewno doskonale wspomagany przez ta pare 8) mam nadzieje ze Cassano zostanie tam gdzie jego miejsce,narazie jest feta bo Totti zostaje :]

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 06 cze 2005, 15:39

No Roma ma/bedzie miec świetny sklad:

---------Cassano--------Montella------------
------------------Totti--------------------------
-Mancini-----------------Ze Roberto (Taddei)
--------------De Rossi--------------------------
-Chivu--------------------------------Panucci-
------------Ferarri-----Mexes-----------------
----------------?????????----------------------

Ten sklad = sukces

acha jeszcze jedeno:
Napastnik Udinese Calcio, Vincenzo Iaquinta, najprawdopodobniej opuści szeregi Bianconeri.

Po zajęciu miejsca, uprawniającego Udine do walki o Ligę Mistrzów, Iaquinta znalazł się w kręgu zainteresowań najlepszych klubów w Europie. Podczas styczniowego okna transferowego o Włocha zabiegała Barcelona.
W tej chwili, zarząd Udinese jest otwarty na oferty klubów, które chcą kupić ich zawodnika.

Roma oferuje pewną sumę pieniędzy, plus zawodnika. Negocjacje między klubami trwają nadal.
[/quote]

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 06 cze 2005, 17:19

Radeek pisze:No Roma ma/bedzie miec świetny sklad:

---------Cassano--------Montella------------
------------------Totti--------------------------
-Mancini-----------------Ze Roberto (Taddei)
--------------De Rossi--------------------------
-Chivu--------------------------------Panucci-
------------Ferarri-----Mexes-----------------
----------------?????????----------------------

Ten sklad = sukces
Jeszcze tyko kogoś zamiast Ferrariego.Mimo, że wierzę w tego chłopaka, to jednak ten sezon miał katastrofalny :cry: .Albo się odbduje, albo na środku widziałbym Chivu, a z lewej strony Maxwella :twisted:.A tak realnie to . . . Cufrego :).Na bramce wystarczy Curci, bo jest w fenomenalnej formie :!: Natomiast wolałbym Ze oraz Taddeiego na lewej stronie, a Amanito na prawej :]

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 06 cze 2005, 19:14

podam dwa sklady....jeden realny, drugi optymistyczny

REALNY
-------------Montella--------Cassano-------

Taddei-----De Rossi-----Totti----Mancini

Cufre---------Mexes------Chivu------Panucci

---------------------Curci-----------------

OPTYMISTYCZNY

---------Montella----------Cassano

Ze Roberto-------De Rossi---------TOtti--------Mancini

Placente-------Mexes-------Chivu--------Panucci

---------------------Curci------------------

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 cze 2005, 19:23

Szczerze mówiąc to oba są realne :!

Placenta :!: Człowiek guma w tym roku bez kontraktu i mysli o serie A czytalem z nim wywiad nie wymianieł klub ale serie A TAK :d

Ze Roberto podobnie tylko pensja musi go zadowolić ale pewnie kroci nie chce.

No i Cassano to musi załatwić Zdenek jako trener od takich charakterów. Jak on przyjdzie to Casano podpisze nową umowe.

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 06 cze 2005, 19:48

Co by nie pisać powinno być lepiej niż w tym sezonie.
Choć jak sobie przypominam ten też miał być dobry.
Wierze że Roma się podniesie i dołaczy do 4 najlepszych klubów serie A.
Forza Grande ROMA!!

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 cze 2005, 17:44

Pytanie:
Kiedy bedzie mecz finalowy Roma-Atalanta chodzi mi o date i godzine bo pewnie bedzie leciał na Raisport to sobie bym zobaczył ich w akcji
A tak na marginesie dlaczego Corvia już grał w pierwszej druzynie z tego co ogladalem to Okaka jest dużo lepszy. Niedlugo Rzym będzie należał do niego :D

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 07 cze 2005, 22:00

Rossi pisze:Pytanie:
Kiedy bedzie mecz finalowy Roma-Atalanta chodzi mi o date i godzine bo pewnie bedzie leciał na Raisport to sobie bym zobaczył ich w akcji
Finał zostanie rozegrany w czwartek o godzinie 20.30 w Lecce.A Atalante bedzie ciezko im pokonac choc graja ładnie technicznie ale wierze w nich.

Udine potwierdziło odejscie Spallettiego we Włoszech mowi sie ze dostał jakas super oferte z Romy byc moze on bedzie nowym trenerem :)

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 07 cze 2005, 22:25

Rossi pisze: A tak na marginesie dlaczego Corvia już grał w pierwszej druzynie z tego co ogladalem to Okaka jest dużo lepszy. Niedlugo Rzym będzie należał do niego :D
Daniele grał w pierwszej drużynie Romy bo początek sezonu miał lepszy od Okaki.
Lecz teraz to Okaka rządzi w primaverze i myśle że na przyszły sezon będzie okazją do tego by pokazać sie na boiskach serie A.
Licze na to bo to bardzo uzdolniony gracz co udowadnia strzelając dużo bramek w primaverze.
Nie od dziś wiadomo że Roma ma dobrą piłkarską szkółke oraz świetnych fachowców od scoutingu.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 07 cze 2005, 22:39

Zwibel ile Okaka strzelil bramek w Primavera w tym sezonie bo nie wiem???
I w końcu w jakiej reprezentacji bedzie grał jest pół wlochem pół nigeryjczykiem . We włoszech na mistrzostwa eurpoy under 17 nie był powolany choć napewno lepszy był od Fottiego bo Russotto dobrze grał
Okaka jak na rocznki 1989 jest bardzo wyrosinięty i z tego co widziałem dobry technicznie , szybki prwaie jka OBA Martins. Już byl na ławce w seniorach w meczu z Udinese! bedize z niego wielki zawodnik licze na to :D

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 08 cze 2005, 0:07

Z tego co wiem w primaverze strzelił 23 bramki, ale mogę się mylić.
Stefano Okaka Chuka mieszka w Castiglione del Lago niedaleko Rzymu z tego co wiem i co czytałem na oficjalnej stronie ASR jest już włochem ,a więc reprezentacja squadry stoi przed nim otworem, no ale do tego jeszcze długa droga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”