FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1714

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 982
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 04 kwie 2013, 13:39

DREWNIANY SRACZ pisze:
bartbuks pisze: 98-99
ośmiu Holendrów - Hesp, Reiziger, Frank De Boer, Cocu, Kluivert, Zenden, Ronald de Boer, Bogarde.

Teraz przejrzyj sobie następne sezony i zobacz od czego zaczął się rozkład tej drużyny, a nie zaczynasz pyskować.
Nie wiem czy tznasz jakikolwiek zarys historii europejskiej pilki, ale poczatkiem kryzysku Barcelony nie byli zadni Holendrzy tylko slynna sprawa Figo, oraz zmiana na stanowisku prezydenta klubu (te same wakacje). Barcelona pod sterami Gasparta zaczela przypominac Inter z lat 90tych(i ten po-Mouriniowy) czyli kupowanie jakis dziwnych piłkarzyn. W roku 2003 skonczyla sie przygoda pana Gasparta i wszystko wrocilo na wlasciwe miejsce.
A powrót zaczął się od innego Holendra Davida (oczywiście żartuję, ale też miał swój udział) i Ronaldinho, który pozwolił Barcy wrócić na odpowiednie tory.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2392

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 04 kwie 2013, 13:41

co fakt, to fakt, w owym sezonie 03/04 barca zaczela grac dopiero w rundzie rewanzowej, po przyjsciu davidsa. trudno powiedziec na ile to jego zasluga, ale druzyna przeszla niesamowita odmiane i na koniec rozgrywek wyprzedzila real do ktorego miala w pewnym momencie chyba 18 punktow straty

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 kwie 2013, 13:46

Bienias pisze:maciek_88 masz racje. Cos mi klawiatura szwankuje bo zgubilem przed tym f jeszcze takie literki jak r, u,w, k, y
hahaha, props!

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 04 kwie 2013, 22:02

Jeszcze gwoli ścisłości FIGO to nie nazwisko tylko przydomek

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 05 kwie 2013, 9:07

Być może Adriano wykuruje się na środę, także może wcale nie będzie tak tragicznie.
Generalnie to mnie się marzy taki scenariusz:
Abidal gra 30-45 minut z Mallorcą, następnie wychodzi w podstawowym składzie na PSG i zostaje bohaterem meczu. W 60 minucie wchodzi za niego Bartra i profesor odbiera w 100% zasłużone gratulacje i owacje na stojąco.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 kwie 2013, 9:46

BarcaQzYN pisze: Abidal gra 30-45 minut z Mallorcą, następnie wychodzi w podstawowym składzie na PSG i zostaje bohaterem meczu.
Ile zagra z Mallorką ?
:shock: :whistle:
Chyba że to taki żarcik(mogłem nie zajarzyć, ból zęba przytłumił mi dowcip)

Abidal jest zapewne gotowy do gry przez kwadrans i zapewne w sztabie szkoleniowym trwają dyskusje czy robić mu 10 minutowy comeback z Mallorką(mniej prestiżowe) czy dając dowód wiary w moc Barcy na CN wpuścić go w 88 minucie z PSG, gdy już szejków pozamiatamy

Adriano może zagrać w środę ? Znowu na środku obrony ?
Nie byłby to chyba aż taki zły pomysł :roll:
edit:
Możliwe koszulki treningowe na przyszły sezon
Obrazek

:rotfl4:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 05 kwie 2013, 15:31

Koszulki treningowe bez sponsora? Jakis kiepski fake

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 07 kwie 2013, 9:52

Powiem otwarcie, że nie spodziewałem się takiego lania wczoraj. Cesc z Alexisem wreszcie zrobili to co do nich należało.
Powrót Abidala :jupi: Oby więcej pograł. Teraz tylko oby udało się awansować z PSG.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 kwie 2013, 12:22

http://www.blaugrana.pl/news/12429/thia ... elona.html
Barcelona ma spore problemy ze stoperami... Jak wyglądały negocjacje z Tobą?

Pojawiła się oferta, konkretna i poważna, jednak dałem już słowo Leonardo. Nie mogłem go złamać. Po prostu nie mogłem. Nie wiesz jednak, co przyniesie ci przyszłość. Ludzie marzą, marzenia czasami się spełniają. Zawsze byłem kibicem Barcelony, odkąd tylko pamiętam. Romario, Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho... Jestem ogromnym fanem Barçy. Po zakończeniu środowego meczu nie będę już musiał patrzeć na nich jako na naszego rywala, a jako na ulubiony zespół. Teraz jestem jednak związany kontraktem z PSG. Chcę pomóc w realizacji tego projektu.
:? :angry2:
Cholernie szkoda

W lecie nie byłem wielkim entuzjastą podchodów pod niego, nie z powodu klasy, wiadomo, wielki obrońca, zbyt mocno(głupio) wierzyłem w nieśmiertelność Puyola czy talent Bartry jednak z Thiago Silva w składzie mogło by być co najmniej trochę lepiej w obronie, klasa i od razu rywalizacja o miejsce w składzie(Pique by się spiął)

Jak widać była szansa, może niezbyt wielka ale jeśli naprawdę poważnie myślano o obrońcy to można było legendarne brazylijskie kontakty Rosella wykorzystać

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 kwie 2013, 12:43

Widzę, że Silva jest wielkim fanem każdego zespołu :lol: Normalka. Byle się podlizać klubowi.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 kwie 2013, 12:52

Czyżby wyznawał wcześniej miłość innym klubom ?
O, czuje się zdradzony i oszukany(jako kibic) :evil: :lol:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 09 kwie 2013, 12:56

Jak grał w Milanie to wiele było o newsów o tym kogo on nie kocha.

Odszedł za 42 mln euro. Za takie pieniądze go nie żałuje. Bardzo dobry deal. Inna sprawa, że pieniądze poszły do kieszeni Bungacza, a nie na transfery.

Co do miłości tych wszystkich klubów. Cannavaro po przejściu do Emiratów Arabskich bodajże wypowiedział się, że zawsze marzył tam grać :lol:

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 kwie 2013, 7:52

David Villa has discomfort and is doubtful for the Champions League game against PSG on Wednesday #fcblive #ucl [sport]
:suicide:

Messi 50% szans na odnowienie kontuzji, chce grać. Coraz lepiej się zapowiada. W słabej formie, bez Mascherano, pewnie bez Davida. Wystawienie Cesca w takim meczu to moim zdaniem bezsens. Nie da sobie rady w środku z Silvą i Alexem, to nie Mallorca. W ogóle nie patrzyłbym na Fabregasa i Sancheza przez pryzmat ost. ligowego meczu. Już czuję po kościach, że będzie słabiutko dzisiaj. Oby tylko Messi nie pogorszył kontuzji.

Miałem obejrzeć meczyk w TV ale zawsze jak oglądam to przegrywają lub brak awansu do nast. rundy. Ostatni raz bodaj wygrany przez nas mecz, który widziałem w TV to finał z United 2-0. Był jeszcze mecz z Interem 1-0 ale gówno dawał. Ja to mam szczęście, trzeba się zadowolić jakimś streamem.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 10 kwie 2013, 8:05

Myślisz, że kogokolwiek na Camp Nou będzie interesowało czy oglądasz mecz w tv czy na jakimś stremie?
:rotfl4:

Będzie ładny wpierdziel dzisiaj!

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 10 kwie 2013, 8:11

Nie. To była tylko taka anegdotka o niecodziennym zbiegu okoliczności. Nie wiem jak można było tak głupio zinterpretować moją wypowiedź :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”