Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 09 kwie 2013, 16:33
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 kwie 2013, 1:10
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 kwie 2013, 5:35
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 kwie 2013, 10:46
Ademilson, do kupienia za 5 mln w pierwszym sezonie. W moim Blackburn gwiazda Premier League w 2017 roku.Mirek15 pisze:Grałem w tą grę kilka karier, ale napastnika jeszcze nie znalazłem, żeby go od razu ściągać.
Snipp_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 kwie 2013, 12:18
Po aktualizacji już jest o wiele droższy, a po drugie potrzebuje piłkarza na już.Snipp_ pisze:Ademilson, do kupienia za 5 mln w pierwszym sezonie. W moim Blackburn gwiazda Premier League w 2017 roku.
W dalszych sezonach też to przechodzi. Nie potrzeba dawać cenę od ręki jaka jest wpisana w klauzuli odejścia.Sammyy pisze:Przykładowo Capoue ma klauzulę 15 mln. - jak złoży się ofertę 15 mln. w ratach (nawet na 48 miesięcy) to i tak akceptują. W późniejszych okienkach już takiego "myku" się nie zastosuje, trzeba płacić całość od razu. I tak jest w FM-ach odkąd pamiętam.
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 kwie 2013, 12:35
No to gramy identycznie. Ale np w FM2008 grałem tak samo, tylko że na krótki słupek. Wtedy to nawet środkowy obrońca (dobry wyskok i gra głową) zostawał królem strzelców.Sammyy pisze:Jeszcze co do stałych fragmentów. Ja od 2, albo 3 FMów rogi gram tak: z prawego wrzuca lewonożny, z lewego prawonożny. Jeden stoper nabieg na krótki słupek, drugi atak na bramkarza, napastnik wyjście z głębi pola. Wrzutki w pole bramkowe. Praktycznie co sezon te 8-15 bramek jest - mnie to zadowala. Gorzej z wolnymi, to akurat moja pięta achillesowa
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 kwie 2013, 15:37
To jest raczej kwestia taktyki i ustawienia zawodnika. Tak naprawdę wszyscy zawodnicy w grze w mniejszy czy większy sposób się nadają. Kwestia podejścia, dania czasu, cierpliwości etc. Pamiętam jak np. mega narzekałem na Destro, który przez dwa sezonu grał mega tragicznie, ale już w 3 i 4 był królem strzelców ligi i wygryzł mi Rossiego ze składuMirek15 pisze:Pazzini się nie nadaje. Jest koszmarny.
Tak jak wyżej. Ci zawodnicy mają wystarczające parametry na przyzwoitą grę. Wyglądają dużo lepiej od większości moich obecnych środkowych pomocników. Kwestia dobrania taktyki i ustawienia ich. O ile Flamini faktycznie dość kiepsko pasuje do 4312 w grze, o tyle Nocerino jako b2b powinien dawać radę.Mirek15 pisze:Flamini też jest słaby, a Noce jak grałem kiedyś Milanem to robił mnóstwo błędów.
Tego nie wiem, nie kupowałem go jeszcze w tym FMie, ale po statach i z charakteru wygląda na czołg. U mnie obecnie poprosił o wystawienie na listę transferową i cena jest 50 mln.+, ale może jeszcze spadnie do zakończenia sezonuMirek15 pisze:Poleciłeś kilku piłkarzy więc ich sprawdzę, lecz np. na takiego Damiao nie mam szans.
Prawda. No, ale ja mam takie spaczenie, że jak gram włoskim klubem, to Włosi mają zawsze pierwszeństwo, choćby byli nieco drożsi, jak niemieckim to Niemcy etc. Stąd polowałem na takiego De Sciglio, choć kilku innych bocznych, nie gorszych, mogłem mieć taniejMirek15 pisze:Astori jest taki jak Albiol mniej więcej, a Hiszpan jest tańszy.
U mnie tam się świetnie spisywał.Mirek15 pisze:Zapata jest o wiele gorszy niż w poprzednich częściach.
Fakt, w 09' w Spursach, pamiętam, że Mexes u mnie skończył sezon chyba z 15 czy 16 bramkami. Nawet raz hattricka zaliczył ^^bartbuks pisze:No to gramy identycznie. Ale np w FM2008 grałem tak samo, tylko że na krótki słupek. Wtedy to nawet środkowy obrońca (dobry wyskok i gra głową) zostawał królem strzelców.
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 kwie 2013, 16:11
Rożnica jest taka, że Destro jest młody, może się wybić, atrybuty skoczą na pewno, a Pazzo jest graczem już dość wiekowym i do tego zarabia zbyt duże pieniądze. Balo wiadomo jaki jest. Nie ma co mu dawać szans. On się nie zmieni. Strasznie nieregularny typ.Sammyy pisze:To jest raczej kwestia taktyki i ustawienia zawodnika. Tak naprawdę wszyscy zawodnicy w grze w mniejszy czy większy sposób się nadają. Kwestia podejścia, dania czasu, cierpliwości etc. Pamiętam jak np. mega narzekałem na Destro, który przez dwa sezonu grał mega tragicznie, ale już w 3 i 4 był królem strzelców ligi i wygryzł mi Rossiego ze składuA ustawienie napastnika nie zmieniło się w tym czasie.
Slim91
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 kwie 2013, 16:36
No okej, nie zamierzam przekonywać. Moim zdaniem wygląda dobrze, ale faktycznie nie prowadziłem go jeszcze w tym FMie.Mirek15 pisze:Rożnica jest taka, że Destro jest młody, może się wybić, atrybuty skoczą na pewno, a Pazzo jest graczem już dość wiekowym i do tego zarabia zbyt duże pieniądze. Balo wiadomo jaki jest. Nie ma co mu dawać szans. On się nie zmieni. Strasznie nieregularny typ.
Za tyle to i ja bym sprzedałMirek15 pisze:A za Nocerino mogę wziąć ok. 14 mln euro w gotówce.
Wellingtona Nema wynegocjowałem po cenie rynkowej składając 123456789 ofert, rzucając komentarzami i buntując go przeciw obecnemu pracodawcy, więc czasami się uda. Ale faktycznie z brazylijskiej kupić kogoś dobrego bez transfer request czy niskiej klauzuli graniczy z cudem.Mirek15 pisze:Cena za Damiao raczej nie spadnie. U mnie za niego wołali co w okolicach 60 mln euro, tak samo jest z Bernardem - kwota w granicach 35 mln(temu cena spadła bodajże o 250 tysięcy ). Tak to jest jak się chcę kupić gwiazdy z Brazylii. W tej grze są za drogie.
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 16 kwie 2013, 21:38

Kesz
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 16 kwie 2013, 22:02
Gram w FM 2012Boromir pisze:Który masz sezon?
Kesz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 16 kwie 2013, 22:31
Sergek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 kwie 2013, 11:36
Loczek
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio