Sporty Walki - Strona 29

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Sporty Walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 gru 2012, 18:47

Takie walki, ba taka gala przyciągną jeszcze większą rzeszę fanów MMA. UFC buduję coraz to potężniejszą federację. Już nie mają konkurentów, a takie walki to tylko i wyłącznie genialna reklama dla nich.
Nie spodziewałem się takiego przebiegu tej walki, ale widać jak mocno pracował Cain po porażce z Juniorem. Być może ta spora przerwa przed pierwszym pojedynkiem doprowadziła do takiego a nie innego rezultatu. W rewanżu nie dopuścił już do takich sytuacji. dos Santos chyba aż takiego ataku się nie spodziewał i wątpię, zeby ktoś postawił przed walką że Cain tak zdominuje go w stójce.
Nie wiem jaka przyszłość czeka Caina, ale nie jestem pewien czy zdominuje wagę ciężką. Po zdobyciu pasa spodziewałem się, ze tak będzie później ten pas odebrał mu Junior, który także miał papiery aby trzymać go zdecydowanie dłużej. Obaj wyglądają na dwóch najmocniejszych obecnie w wadze ciężkiej i zapewne spotkają się i 3 raz. Wątpię żeby to nastąpiło w 2013, ale że dojdzie do kolejnego odcinka ich pojedynków jestem pewien.
Caina czeka obrona z Overeem jeśli oczywiście Holender w lutym pokona Antonio Silve, a raczej tego dokona. Wybiegając już w przyszłość to pojedynek także będzie zapowiadał się ciekawie. Dalej w kolejce po tytuł jest Werdum, który podobnie jak Reem ma obiecaną walkę o mistrzostwo jeśli pokona Minotauro.
Dos Santosa czeka odbudowa po porażce, kogoś White'a musi mu znaleźć. Może Nelson, może pokonany z walki Overeem- Silva. Tylko niech Brazylijczyk na poważnie zacznie ćwiczyć parter, bo zaczyna przypominać właśnie Reema.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 30 gru 2012, 19:03

JdS juz rozwalil Nelsona wiec nic mu walka z nim nie da , poza tym ma zlamana szczeke i czeka go drutowanie wiec teraz tak szybko nie wroci , mozliwe ze dostanie Big Foota jak wroci choc troche to niesprawiedliwe ze Silva dostanie top3 ciezkich bo to raczej bedzie dla niego oznaczac 3 porazki.

Co do przypominania Overeema przez JdS to 19 zwyciestw przez submission ma holender wiec daleko brazylijczykowi do niego , choc jego parter to czarny pas w BJJ to raczej musialby popracowac nad zapasami ale one zawsze sa slabsze u zawodnikow z Ameryki poludniowej.

Co do stójki to sie nie zgodze Etusie- Cain już dostawał od Kogo czy JDS i teraz znacznie lepiej trzymał garde, bo to troche było dziwne że Junior ciosem z kilometra go trafił :wink:
a ja sie nie zgodze , Cain z pierwszej walki to byl zawodnik ktory nie walczyl bardzo dlugo i nie byl w ogole w rytmie w przeciwienstwie do brazylijczyka i nie ma zadnego porownania, a co do walki z Kongo to francuz jest duzo bardziej doswiadczonym zawodnikiem (wtedy to juz w ogole byla przepasc) do tego jego stojka jest na bardzo wysokim poziomie wiec nie dziwne ze trafil Caina czysto pare razy i jakby mial wieksze pierdolniecie to mozliwe ze amerykanin by przegral. Dla mnie cala roznica to byla determinacja by odzyskac swoj pas.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 gru 2012, 19:12

Etus skąd masz info o szczęce JDS? Bo ja znalazłem wiadomosc że wszystko z nią ok(nie złamana)

Ze stójką Caina chodziło o garde..też mi sie podobała ale ja nie jestem znawcą jednak na mmrock tak pisali więc coś w tym musi być.

Dla Juniora może Cormier?

Choć z Cormierem jest wiadomze że z Cainem walczyć nie będzie. Niestety stagnacja w cięzkiej widoczna gołym okiem, Lesnar zakonczył kariere a dzikus Carwin wiecznie kontuzjowany. Nelson jest zajebisty ale na zawodników poza czołowką.

Silva jest za słaby na czołowke ale jest swietnym zawodnikiem....chciałbym akurat jego zobaczyc z Nelsonem. Nelson z granitowa szczeką i genialnym BJJ moglby dac znakomita walke. Nelson z Juniorem dostałby to samo co w 1 walce bo przepasc fizyczna jest tutaj nie do przeskoczenia.

Obrazek

z czego oni mają szczęke :shock: przecież dostac taki cios z rekawicy do mma.....

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 01 sty 2013, 16:15

o szczece mowil chyba Dana na konferencji po gali ale nie jestem pewien , czytalem tylko o tym wiec mozliwe ze jednak nie jest tak zle ;)|

warte obejrzenia

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 02 lut 2013, 22:23

Aldo -Edgar

Ali-Silva

:bicz: :bicz: :bicz:

pewnie obejrzę powtórkę bo głowna karta zaczyna sie o 4.zapowiada się zacna gala

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 02 lut 2013, 22:44

Ja zastanwiam się czy nie pójść spac na 2-3 godzinki i wstać na maincard :)
Dawno gala UFC nie zapowiadała się tak dobrze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 lut 2013, 12:49

Ali :shock: :shock: :shock: ależ dostał brutalny wpierdol :brawo: :brawo: oklaski dla Silvy.

Aldo wygrał zasłużenie ale świetna walka z Edgarem. Sporo niespodzianek na tej gali i poza Aldo faworyci przegrywali. Co teraz z wagą cieżką? Cormier nie zawalczy z Cainem, JDS ma dostać wolne więc pytanie z kim ma walczyć Cain? JDS 3 nie ma szans, Silve zniszczył , z Cormierem nie zawalczy...zostaje tylko Werdum.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 10:27

Wiem, że walka Ozdoba - Burneika to nie sport, a cyrk, ale mam jedno spostrzeżenie.

Zdyskwalifikowano kolesia, co zadał więcej ciosów, co rozciął rywalowi łuk brwiowy... Trochę bez sensu, bo Burneika nie uciekał, ale przestał całą walkę na środku. IMO idiotyczna decyzja...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 kwie 2013, 10:42

bartbuks pisze:
Zdyskwalifikowano kolesia, co zadał więcej ciosów, co rozciął rywalowi łuk brwiowy... Trochę bez sensu, bo Burneika nie uciekał, ale przestał całą walkę na środku. IMO idiotyczna decyzja...
Idiotyczna? 15minut uciekał a narzekał że mu przerwali walkę bo miał w ostatnich 2 minutach low kicka wyprowadzić. Jedyne ciosy wyprowadził wtedy kiedy koksu do niego doszedł, zero inicjatywy z jego strony. Koksu sprinterem nie jest, nie może za nim nadążyć.To był cyrk nie walka.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2013, 10:42

bartbuks pisze:Wiem, że walka Ozdoba - Burneika to nie sport, a cyrk, ale mam jedno spostrzeżenie.

W dodatku został wygwizdany i wypierdolony przez przystrojonych w obcisłe koszulki buraków z widowni którzy w życiu nie wyszliby do ringu/oktagonu . Nie rozumiem w takim razie dlaczego Najman nie został zdyskwalifikowany , uciekał cały czas .

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2013, 10:42

Ten Ozdoba to skończony debil bez mózgu. 100 razy mu mówią, żeby nie biegał, a ten dalej.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2013, 10:44

cloner pisze:Ten Ozdoba to skończony debil bez mózgu. 100 razy mu mówią, żeby nie biegał, a ten dalej.
Najman cały czas krążył i dodatkowo w zwarciu nic nie robił tylko uciekał a jakoś go nie zdyskwalifikowali.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 10:48

cloner pisze:Ten Ozdoba to skończony debil bez mózgu. 100 razy mu mówią, żeby nie biegał, a ten dalej.
Tacy kozacy jak Ty byli wczoraj w Spodku... Tylko wyzywać i krytykować, a wyjdź z Koksem na 3x5min do Oktagonu i wtedy cwaniakuj.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2013, 10:50

bartbuks pisze:Tacy kozacy jak Ty byli wczoraj w Spodku... Tylko wyzywać i krytykować, a wyjdź z Koksem na 3x5min do Oktagonu i wtedy cwaniakuj.
Napisałem prawdę, a ty się spinasz. Burneikę sędzia tylko raz upomniał, a ten ciągle spierdalał, jak zając. [ch**] a nie walka. Jak dla mnie powinna być obustronna dyskwalifikacja i najlepiej dożywotni zakaz walk w mma.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 10:52

cloner pisze:Napisałem prawdę, a ty się spinasz. Burneikę sędzia tylko raz upomniał
Nie spinam, ale pierdolisz głupoty. Burneika dostał żółtą, a potem w 2 rundzie sędzia go upominał raz i potem w 3 też go upomniał, aby walczył. A potem zdyskwalifikował tego, który był aktywniejszy i zadał więcej ciosów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”