Sporty Walki - Strona 30

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Re: Sporty Walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2013, 10:53

Burneika szedł do przodu, Ozdoba uciekał - to był główny argument dla sędziego.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 10:54

cloner pisze:Burneika szedł do przodu, Ozdoba uciekał - to był główny argument dla sędziego.
Ale jak Burneika stał na środku 3/4 rundy, to było ok?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8568
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 kwie 2013, 10:56

Nie stał, a wykonywał kroki, przynajmniej stwarzał pozory i sędzia sie nie mogł aż tak dopierdolić. Ja swój werdykt już wydałem, obustronna dyskwalifikacja i tyle. Najlepszy wczoraj Drwal, tak opisując normalne walki :P
Dobra, kończę, bo derby za 90minut, a jeszcze trzeba Odrę ugościć, pozdro :)

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2013, 10:58

Albo jak stawał z boku pod klatką i czekał na Ozdobę ? Walka powinna być kontynuowana i zakończyć się sportowym werdyktem , zapewne nie korzystnym dla koksa. Dlatego trzeba było przerwać.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 kwie 2013, 11:02

Jestem tego samego zdania, co prawda, ta walka to było z góry cyrkowe widowisko i ciekawostka całej gali, bo poziomu sportowego żadnego nie reprezentowała, jednak przyznam bez bicia, że jak już zdyskwalifikować to obu zawodników. Burneika był pasywny, czekał tylko aż rywal mu się rzuci w ramiona z kolei Ozdoba czekał na jakiś zryw byczka i aby go skontrować. W ostatnich rundach było zdecydowanie widać, że Burneika widząc reakcje sędziego, będzie robił swoje, kręcił śrubę w środku ringu i czekać na swoją szansę a ostrzeżenia sędziego wręcz zmuszały Ozdobe by to on zaatakował, a ten świadomy tego, po prostu czekał na swoją szansę, moim zdaniem tak jak w 1 rd dostali obaj kartki z ostrzeżeniem, tak w drugiej powinno być podobnie i Ozdoba i Burneika powinni dostać kartki, wówczas w 3 rundzie, jeśli obraz walki się nie zmieni, to dyskwalifikacja obu. Burneika po prostu lepszy cwaniak, stronniczy sędzia działał na jego korzyść i to wykorzystał.

Ozdoba jednak jest mentalnym zwycięzcą tego pojedynku, to on dwa razy powalił byczka, on zadał więcej celnych ciosów i rozbił łuk brwiowy rywala, chucherko jakie o 50 kg mniej waży, jechało z kulturystą jak ze szmatą. Jednak ta walka pokazała, że błędem jest organizować tego typu pojedynki.

Na tej gali oglądaliśmy naprawdę świetne potyczki, wspaniały powrót Drwala, bardzo chciał bym zobaczyć jego walkę z Khalidovem, mogli by zrobić wielką galę MMA w Polsce KSW vs MMA Attack, do tego efektowny występ Piechoty, zaimponował mi też swoją walecznością Jotko a nie co rozczarował Grabowski.

Gala była naprawdę dobra, ale znacznie jej poziom obniżyła walka dwóch tchórzy, gdzie jeden na co dzień pakuje w siebie odżywki i podnosi żelastwo a drugi wywija z gołą dupą i jest tj. męską dz...ką. Nie chce takich walk, jak mam oglądać takich kolesi, to mogę iść pod byle pub albo dyskotekę/klub nocny i zobaczę to samo a nawet na wyższym poziomie...

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2013, 11:10

Kesz pisze:Jestem tego samego zdania, co prawda, ta walka to było z góry cyrkowe widowisko i ciekawostka całej gali, bo poziomu sportowego żadnego nie reprezentowała, jednak przyznam bez bicia, że jak już zdyskwalifikować to obu zawodników. Burneika był pasywny, czekał tylko aż rywal mu się rzuci w ramiona z kolei Ozdoba czekał na jakiś zryw byczka i aby go skontrować. W ostatnich rundach było zdecydowanie widać, że Burneika widząc reakcje sędziego, będzie robił swoje, kręcił śrubę w środku ringu i czekać na swoją szansę a ostrzeżenia sędziego wręcz zmuszały Ozdobe by to on zaatakował, a ten świadomy tego, po prostu czekał na swoją szansę, moim zdaniem tak jak w 1 rd dostali obaj kartki z ostrzeżeniem, tak w drugiej powinno być podobnie i Ozdoba i Burneika powinni dostać kartki, wówczas w 3 rundzie, jeśli obraz walki się nie zmieni, to dyskwalifikacja obu. Burneika po prostu lepszy cwaniak, stronniczy sędzia działał na jego korzyść i to wykorzystał.

Ozdoba jednak jest mentalnym zwycięzcą tego pojedynku, to on dwa razy powalił byczka, on zadał więcej celnych ciosów i rozbił łuk brwiowy rywala, chucherko jakie o 50 kg mniej waży, jechało z kulturystą jak ze szmatą. Jednak ta walka pokazała, że błędem jest organizować tego typu pojedynki.

Na tej gali oglądaliśmy naprawdę świetne potyczki, wspaniały powrót Drwala, bardzo chciał bym zobaczyć jego walkę z Khalidovem, mogli by zrobić wielką galę MMA w Polsce KSW vs MMA Attack, do tego efektowny występ Piechoty, zaimponował mi też swoją walecznością Jotko a nie co rozczarował Grabowski.

Gala była naprawdę dobra, ale znacznie jej poziom obniżyła walka dwóch tchórzy, gdzie jeden na co dzień pakuje w siebie odżywki i podnosi żelastwo a drugi wywija z gołą dupą i jest tj. męską dz...ką. Nie chce takich walk, jak mam oglądać takich kolesi, to mogę iść pod byle pub albo dyskotekę/klub nocny i zobaczę to samo a nawet na wyższym poziomie...
Niestety jak widać takie walki najbardziej elektryzują hołotę na trybunach . Brakowało dopingu dla Grabowskiego , Drwala a nie brakowało dla litwina z siłownii... Wiadomo , że takie walki nie są potrzebne , jednak to jest marketing . Burneika w Polsce przyciągnie więcej osób niż Drwal czy Grabowski , mimo że ma zerowe umiejętności. KSW odchodzi już od tych pokazówek , zdobyli już uznanie . MMA Attack też przestanie . Jedynym plusem takich walk jest to , że jednak rozpromowały ten sport w Polsce .

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 kwie 2013, 11:23

To fakt. Ale dodam jeszcze, że Ozdobie zabrakło jaj, bo gdyby zaatakował Burneikę, to by z łatwością go wykończył, ta jego masa, wystarczyło go pstryknąć by stracił równowagę, nie wiem ile ciosów Ozdoba wyprowadził, ale dwa razy Burneika spotkał się z podłożem, powinien iść za ciosem i rozwalić tą masę mięśni, albo jak już biegać dookoła niego, to w mniejszym dystansie, toż Burneika ma taką zwrotność jak naładowany tir, koleś był jak kręcący się worek treningowy...
Oczywiście, łatwo się mówi, stojąc z boku, jak bym miał takiego byczka przed sobą, to pewnie nim zdecydował bym się na niego ruszyć z cepami, to miał bym brązowe gacie, ale niestety, walka wymaga odwagi, tutaj jej Ozdobie zabrakło, naprawdę zmęczył Burneikę, zaskoczył go kilkoma ciosami, byczek poczuł respect i się bał Ozdoby, ten sobie wypracował dobrą sytuację i mógł go skończyć, gdyby miał nie co więcej jaj, ale jak widać, przy tym wywijaniu pindolem między napalonymi babami, zapomniał, jak to jest mieć prawdziwe "Cojones".

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 28 kwie 2013, 11:29

No tak , ale wiesz Ozdoba jednak przygotowywał się do tej walki , z tego co pamiętam to chyba boks ćwiczył . Jakbyś z pół roku się przygotowywał to kto wie :D Racja , jak Burneika leżał to nie rozumiem dlaczego striptizer nie wskoczył na niego . Koksu leżąc na ziemi nie zrobiłby zbyt wiele już .

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2013, 13:30

Nie miałem zamiaru pisać o tej żenujacej walce ale widze niedzielnych fanów MMA którzy tutaj pisza to zabiore głos

Werdykt zasłużony-Koks dostał 1 żołtą za ustawienie się siatką, a tak cały czas był w gotowiści walki jakkolwiek to brzmi to on inicjował walke to on gonił a że nie robił tego całe 15 minut..... to ozdoba uciekał ze strefy walki, jak koksu się przesuwał to ten spierdalał, kto więc unikał walki, rozumiem że Koksu miał zostac dys. bo nie gonił cały czas tancerzyka?

Mentalny wygrany ozdoba ? :rotfl4: facet co 3 rundy spierdalał od walki? :roftl3:

Teraz sobie wyobrazcie- umawacie się z kim na solówke....tak była za czasów starych czasów bo teraz Gimbzja raczej sobie pokrzyczą na fejsie :mrgreen: . idziecie sie bic a wasz oponent cały czas sp...erdala jak go gonicie......czuje że wiecie o czym mówie.

Jesli tak wyglada jechanie ze szmatą to ja nie mam pytan.....spierdalanie to nie jechanie ze szmata i dostanie takiego p...dolniecia Obrazek

Na szczęscie dzien uratowała gala UFC gdzie Jones pokazał co znaczy jechanie ze szmatą doslownie

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 13:40

MGiggs pisze:Mentalny wygrany ozdoba ? facet co 3 rundy spierdalał od walki?
Po pierwsze ciężko uznać to za walkę, a już na pewno nie za sport (o czym napisałem w 1 poście), po drugie ta walka powinna być przerwana już w 1 rundzie, lecz sędzia doskonale zdawał sobie sprawę, że musi ja pociągnąć jak najdłużej. Cyrk i tyle.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 kwie 2013, 13:43

Bart- masz racje to nie była walka-zgadzam się ale wyobraz sobie ze idziesz na solówke i Twój rywal spier..... caly czas..ile bys go gonil? Ja akurat rozumiem koksa i moim zdaniem to wygrał- mega żenujaco ale jednak to nie on uciekał po ringu

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 28 kwie 2013, 13:46

Nie chce takich walk, jak mam oglądać takich kolesi, to mogę iść pod byle pub albo dyskotekę/klub nocny i zobaczę to samo a nawet na wyższym poziomie...
nie lubie tego pisać, ale "nikt ci nie kazał oglądać". dzieki takim walkom wspomniana hołota przychodzi na gale, zlatują sie reklamodawcy itp, dzieki czemu organizatorzy mają hajs na zorganizowanie kolejnej gali, gaże dla normalnych zawodników itp

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 kwie 2013, 13:48

MGiggs pisze:idziesz na solówke i Twój rywal spier..... caly czas.
Sądzę, że jak idę na solo z kimś, to ten ktoś nie spierdala. Taki co spierdala raczej nie idzie świadomie na solo. Dlatego dla mnie to cyrk, dali dwóch gości (jeden hobbysta, czuję, że jakby kazali mu żreć robaki z gównem za kasę, to też w przerwie pomiędzy rzucaniem sztangą by to robił), a drugi to nawet nie wiem jak go określić - striptizer, bajkopisarz. Różnica wagi to ponad 50kg, zero pojęcia z obu stron o MMA. Kpina z ludzi, że takie coś się transmituje, choć wiadomo, jak to baba z wąsami, wozili taką po miastach, aby frajerzy płacili za dziwolągi.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 28 kwie 2013, 15:17

MGiggs pisze:Werdykt zasłużony-Koks dostał 1 żołtą za ustawienie się siatką, a tak cały czas był w gotowiści walki jakkolwiek to brzmi to on inicjował walke to on gonił a że nie robił tego całe 15 minut..... to ozdoba uciekał ze strefy walki, jak koksu się przesuwał to ten spierdalał, kto więc unikał walki, rozumiem że Koksu miał zostac dys. bo nie gonił cały czas tancerzyka?
Inicjował walkę ? bueh, dobre sobie. Wybacz ale akurat w tej kwestii uważam, że jeden jak i drugi wybitnie migali się od zwarcia, jeden i drugi czekał na jakąś reakcję przeciwnika. Jeśli chodzi o kwestę pasywności w ringu, to podtrzymuje, że obaj równocześnie powinni otrzymywać kary i dyskwalifikacja powinna być obustronna.
Mentalny wygrany ozdoba ? :rotfl4: facet co 3 rundy spierdalał od walki? :roftl3:
Nie, że migał się, bo obaj się migali od walki. Jednak Ozdoba w tych krótkich momentach gdy do owej "walki" dochodziło, to wychodził głównie obronną ręką, gdzie jak wspomniałem, dwa razy posadził Bruneikę i rozbił mu łuk brwiowy, właściwie w tym czasie Ozdoba miał wszelkie argumenty, by doskoczyć i nie dać wytchnienia przeciwnikowi, waląc ile siła dała.
Teraz sobie wyobrazcie- umawacie się z kim na solówke....tak była za czasów starych czasów bo teraz Gimbzja raczej sobie pokrzyczą na fejsie :mrgreen: . idziecie sie bic a wasz oponent cały czas sp...erdala jak go gonicie......czuje że wiecie o czym mówie.
Ruszyłem swoją wyobraźnię, co prawda jestem kawałem chłopa co ma 190 cm wzrostu. Jednak w szkole byłem kurdupel w okularkach, więc cofam się wspomnieniami, do czasów, gdy byłem zdystansowanym i najmniejszym w klasie dzieciakiem i wyobrażam sobie, że na przeciw mnie staje jakieś bydle, 2x cięższe, masywniejsze i wyższe... No i przyszło się z takim być, no to pierwsze założenie, to do byczka nie podchodzę, bo już jak mnie złapie, to kaplica, tak więc zataczam koło palanta kółka, tam gdzie nie będzie mógł użyć swojej lepszej ręki, szukam momentu, gdzie sam będę mógł na chwilę podskoczyć do niego, maznąć po ryju i odskoczyć i tak do skutku. Jak by spaślak chciał się na mnie rzucić, to zachowywał bym się jak Ozdoba w walce w Burneiką, szybko uciekał przed wściekłym bykiem, do momentu aż odpuści bo zabraknie mu tchu i znowu kółeczka zataczam i punktuje gdy mogę, ostatecznie, jak widzę, że typ jest zniechęcony, zmęczony i ma dość tego "punktowania" to zaczynam walczyć odważniej, więcej uderzeń na ryj, kopanie po nogach a gdy się zachwieje lub straci równowagę, to dokończyć dzieło zniszczenia.
Ozdoba w swojej walce miał podobną strategię, ale zabrakło tego punktowania czy to jakimiś szybkimi prostymi, czy to low kickami, toż gdyby mu chociaż nogi poobijał, to by facet nawet nie był w stanie ustać z takim bagażem mięśni.
Tak czy siak, gdybym miał walczyć z o niebo przerośniętym przeciwnikiem niż ja, to na pewno nie biegł bym w zwarcie i wymianę ciosów, tylko czekał na okazję i wykańczał kolesia fizycznie i psychicznie.
Jesli tak wyglada jechanie ze szmatą to ja nie mam pytan.....spierdalanie to nie jechanie ze szmata i dostanie takiego p...dolniecia Obrazek
Takie to pi...dolnięcie było, że takie chuchro było w stanie po takim ciosie spokojnie latać i nawet śladu nie było. Też coś, to jest ta siła nad która tak pracował Burneika ? Gdyby ten cios miał naprawdę odpowiednią siłę i dobrze wszedł, to po Ozdobie nie było by co zbierać, tylko byśmy go szukali między reflektorami na suficie. Już znacznie lżej wyglądające ciosy Ozdoby miały podobny efekt, czyli gleba przeciwnika a nawet rozkwaszone ryło, to w końcu, kto ma ten power ? Ozdoba jaki jednym ciosem mógł rozwalić łuk brwiowy czy Burneika, jaki był w stanie jedynie na sekundę powalić przeciwnika ?

Ja podkreślę raz jeszcze, byłem za zdyskwalifikowaniem obu pajaców.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 28 kwie 2013, 15:23

MGiggs ma sto procent racji - obaj mega żenujący, ale to Ozdoba spierdalał przed Burneiką i zasłużenie został zdyskwalifikowany. Teraz czekam na walkę Ozdoba-Najman 8)

Btw
http://www.mmamiszcz.pl/2637/ogromne_ko ... ack_3.html
:brawo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”