Liga Europy (zbiorczy) - Strona 136

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra Ligę Europy 2019/2020?

United
0
Brak głosów
Inter
6
35%
Wolverhampton
1
6%
Sevilla
5
29%
Leverkusen
0
Brak głosów
Roma
0
Brak głosów
Getafe
0
Brak głosów
Eintracht
2
12%
Ktoś inny
3
18%
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liga Europy (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 maja 2013, 23:01

Jak ktoś napisał wyżej - znowu po pieprzonym rogu, który nie zapowiadał sytuacji Chelsea ma puchar. Benfiki żal potrójnie. 7 (!) przegrany finał pucharu z rzędu. Przegrany w doliczonym czasie podobnie jak mecze z Porto. Że tym kibicom dziś serca nie popękały, bo takiej serii nie życzę największemu wrogowi. Tak nie powinno być.

Oby finał LM był dla mnie spokojniejszy.

A pisałem o słabej Chelsea i zdanie podtrzymuję - to są jakieś jaja ile mają farta. Tymi workami szczęścia można obdzielić kilka drużyn na kilka sezonów!

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 15 maja 2013, 23:02

Benfica sama sobie winna. Zamiast klepania w polu karnym i próbowania wejścia do bramki zaczęła strzelać zza 16 przynajmniej lekko by wywiozła puchar z Amsterdamu ;)

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 15 maja 2013, 23:03

EnJoy's pisze:Może puchary dla Beniteza nie są przypadkiem, ale gra Chelsea to na pewno.Matko, jaka ta dyscyplina jest niesprawiedliwa, niech no jakieś kataklizmy zaczną spadać na Chelsea bo za dużo tego farta, przypadku,szczęścia, daru od losu mają - cholera wie jak to nazwać, ale dążę do tego, że swoją grą na pewno nie zasługują na to co wygrali w ostatnim czasie [ tak wiem, zasługi nie grają itd ].
Bilans zawsze wychodzi na zero... Nie zapominajmy ile wcześniej mieli pecha w Lidze Mistrzów. Świetna ekipa Mourinho odpadała w półfinałach, przegrane karne z Manchesterem po kiksie Terry'ego, rok później w półfinale przekręt z Barceloną. Trochę farta The Blues też się należy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2013, 23:03

:roftl3: Yossi wrócił do Chelsea po wypożyczeniu w Arsenalu i wygrał trofeum :roftl3:

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 15 maja 2013, 23:04

EnJoy's pisze:Może puchary dla Beniteza nie są przypadkiem, ale gra Chelsea to na pewno.Matko, jaka ta dyscyplina jest niesprawiedliwa, niech no jakieś kataklizmy zaczną spadać na Chelsea bo za dużo tego farta, przypadku,szczęścia, daru od losu mają - cholera wie jak to nazwać, ale dążę do tego, że swoją grą na pewno nie zasługują na to co wygrali w ostatnim czasie [ tak wiem, zasługi nie grają itd ].
Nie przesadzaj aż tak, rozumiem że Twój ulubiony klub nie zdobywa pucharów, ale aż kipisz zazdrością. W pierwszej połowie Benfica była lepsza, ale w drugiej już nie do końca. Karny niby prawidłowy, ale niektórzy sędziowie by go nie odgwizdali.
Poza tym bądźmy szczerzy, jakie groźne strzały miała Benfica? Mecz był wyrównany, ale ktoś musi wygrać.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 maja 2013, 23:06

EnJoy's pisze:.Matko, jaka ta dyscyplina jest niesprawiedliwa, niech no jakieś kataklizmy zaczną spadać na Chelsea bo za dużo tego farta, przypadku,szczęścia, daru od losu mają - cholera wie jak to nazwać, ale dążę do tego, że swoją grą na pewno nie zasługują na to co wygrali w ostatnim czasie [ tak wiem, zasługi nie grają itd ].

Najlepsze, że wyśmiewany Torres (słusznie, tak na marginesie) jest aktualnym mistrzem świata i Europy oraz zwycięzcą Ligi Europy i Ligi Mistrzów :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 maja 2013, 23:08

Graty dla Chelsea, choc dolaczam sie do ekipy rozpaczajacej po Benfie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2285
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 maja 2013, 23:11

Mam odmienne zdanie w kwestii tego meczu.Owszem, pretensje Benfica może mieć również do siebie nie strzelając prawie w ogóle co również dla mnie nie jest zrozumiałem natomiast pod każdym innym względem byli lepsi od Chelsea.Począwszy od odbioru piłki, poprzez organizację gry, pomysłowość konstruowaniu ataków czy też po prostu chęć zwycięstwa.Tego w ogóle nie zauważyłem u Wyspiarzy, którzy to grali do Ramiersa, który to też ograniczał się do fauli i łapania się na spalonym.Również dwa - trzy strzały z dystansu graczy Chelsea nie odbieram jako kompletnego pomysłu na grę.Tak więc po moim krótkim wywodzie chciałbym napisać, że kulturę gry lepszą zaprezentowała Benfica na przestrzeni całego meczu stąd też daleko mi do stwierdzenia, że mecz był wyrównany.
Jak już wczesniej wspomniałem, futbol nie jest sprawidliwy co też pokazał dziś bo w mojej opinii wygrała drużyna słabsza.Ponadto uszczypliwie mogę dodać, że generalnie na ten moment to raczej nie mam czego zazdrościć Chelsea - patrząc stricte na aspekt piłkarski.
Najlepsze, że wyśmiewany Torres (słusznie, tak na marginesie) jest aktualnym mistrzem świata i Europy oraz zwycięzcą Ligi Europy i Ligi Mistrzów
Prawda.Też nie przepadam za tym graczem, ale no jakoś zdobywa te trofea.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 maja 2013, 23:14

Drzazgą w [ch**] jest też niesłusznie nieuznany gol na 1:0 dla Benfy. Współczuję piłkarzom i kibicom.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 15 maja 2013, 23:16

Przeciez byl minimalny spalony.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 maja 2013, 23:16

Czapki z głów. Nie wiem jak oni to zrobili, ale zrobili. Widać, że skład jest otrzaskany, skoro nie było zmian. Rafa pokładał chyba w miarę spoko ten zespół w szatni i dlatego zwyciężył. Strasznie szkoda Benfiki, ale dla mnie jak gra się tak frajersko i nie wykorzystuje sytuacji pod bramką, nie można mówić o tym że mieli pecha. Do przerwy mogło być 0:2 i tyle. Torres jest obśmiewany, a jednak robi swoją robotę i takie są fakty. Sam nie wierzę, że to piszę, ale ze statystykami nie ma co się kłócić.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 15 maja 2013, 23:17

Jakby robil robote w lidze to moze Chelsea bylaby teraz wicemistrzem, a tak to od grudnia nie strzelil nic.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8764
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 maja 2013, 8:45

Graty dla kibiców Chelsea. Jak odpadali z LM to gdzieś wyczytałem że chcą wygrać LE, bo będą wtedy jedyną angielską drużyna z wszystkimi europejskimi trofeami, nie wiem czy to prawda, ale tak mi się o uszy/oczy obiło.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 16 maja 2013, 9:27

Myślałem, że Chelsea farta wyczerpała już w poprzedniej edycji Ligi Mistrzów, tymczasem sprytne zachowanie Ramiresa w doliczonym czasie, róg i gol (bramkarz ładnie dał dupy). Szkoda Benficki, z Porto podobnie przerżnęli. Wydaję mi się, że Cardozo nie był na spalonym, ale już mniejsza o to. Coś w sobie jednak ta Chelsea ma, że gra generalnie bardzo średnio, a jednak potrafi mecz na swoją korzyść rozstrzygnąć. Często właśnie fartem.

szczena125
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szczena125 » 16 maja 2013, 9:42

Tak mnie zastanawia jak oglądam powtórki drugiej bramki,czemu nikt nie był ustawiony na słupku?Spokojnie by to wybił głową,nie mówiąc już o bramkarzu który nie wiedzieć czemu nie zareagował,klasyczny Przyroś;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”