My wszyscy o tym wiemy. To beznadziejny trener pozbawiony umiejętności pozwalających mu na prowadzenie klubu w Serie A, a Milanu aktualnie nie stać, by mistrzostwo mu kupić, więc nie jest możliwe, by on odnosił jakiekolwiek sukcesy w Milanie.Mancini obok Ranieriego jest chyba najgorszym trenerem jakiego widzialem (oczywiście mowa tylko o tych trenujących czołowe kluby... nie wliczamy tu polskiej ligi)!
Obecnie wydaje mi się, że przyjdzie Seedorf jako manager. Nie wierzę w żadne alternatywy, a sam Holender nie wypuści z rąk takiej opcji. Mangia, Mancini... Nie. Nie ma niestety na rynku dostępnego kogoś kalibru Allegriego, sprawdzonego w lidze i świetnie się spisującego dostępnego trenera, więc przyjdzie ktoś nieograny.
Aktualnie trwa spotkanie Bonery z Gallianim na temat przedłużenia kontraktu, ale jestem jakoś dziwnie spokojny, że do tego nie dojdzie - Daniele nie chce rocznej umowy (nie dziwię mu się), klub nie chce mu dać dłuższej (nie dziwię mu się).
Fakt, że po Abbiatim na negocjacje przyszedł tylko Bonera, a nie Ambrosini jest wymowny - moim zdaniem to koniec tego pomocnika w Milanie. Mam tylko nadzieję, że Galliani wiąże to z transferem do klubu jakiegoś solidnego defensywnego pomocnika na zastępstwo.