Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete » 26 maja 2013, 17:41

Plotka z Pato się wzięła chyba z tego, że rozmawia z Monto na twiterze.

Wczoraj gdzieś czytałem, że jeżeli Max zostanie to z miejsca do drużyny dołączą Cerci (8 goli i 8 asyst w tym sezonie) oraz Poli. Ponoć mamy porozumienie z oboma klubami. Oznaczałoby to mniej więcej, że atak na skrzydłach mamy w miarę kompletny (choć pokusiłbym się o zmiennika dla Faraona - może Weiss jeżeli naprawdę się mu kończy kontrakt?) - Faraon, Niang, Cerci, Saponara (mam nadzieję, że będziemy grać 4-2-3-1 i będzie grał za Mario, ale chyba się na to nie zanosi, na skrzydle będzie trochę marnowany) i podany przez zemnie Weiss czy Honda, z którymi byliśmy/jesteśmy łączni. Bojan zapewnie zostanie odstrzelony a na Robinho możemy sporo zarobić, bo Santos pewnie będzie chciał zastąpić Neymara, więc teraz pewnie 10 baniek będą mieć.

Poli może zastępować Montolivo i grać obok niego co mi się podoba. Oprócz Poliego na którego liczę bardzo mam nadzieję, że zostanie potwierdzony transfer Kucki co by nam dało spory skok jakości. W takim wypadku pozostałoby tylko ściągnąć jakiegoś młodego kreatywnego cracka (Erisken - koniec kontraktu za rok, Thiago czy Verratti), odstrzelić niepotrzebne ogniwa i można zakończyć zmiany w tej formacji.

Najbardziej mnie martwi obrona. Ustały plotki łączące nas z Ogbonną (mam nadzieję, że dotrzyma słowa, które dał 2 lata temu na temat transferu do Juventusu) a łączeni jesteśmy z ogórkiem z Nicei. Jeżeli on do nas trafi to raczej miejsca dla kolejnych wzmocnień nie będzie. O ile para Zapata-Mexes wygląda fajnie to dalej mielibyśmy tragedie - Bonera, Civelli, Salamon i Verghara, czyli dwa ogróki i dwa niepierzone młokosy.

Zamiast bawić się w szopkę z trenerem trzeba jak najszybciej myśleć o zakupach, aby się przygotować do eleminacji LM.

Wróć do „Włochy”