Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 » 31 maja 2013, 23:30

EnJoy's pisze:Moim zdaniem jest to mało realistyczna opcja.
Owszem można się po części zgodzić bo Milan nie za bardzo lubi wydawać ok. 18 mln euro na gracza jednak jakby odpalić Boatenga :pray: za jakieś 15 mln euro to widzę szanse na sprowadzenie go do nas. Tylko Milan musiałaby się zmienić nieznacznie taktykę z 4-3-3 na wspomniane 4-2-3-1 bo średnio widzę Thiago w 4-3-3. Ważnym argumentem dla Thiago będzie to ile miałby dostawać szans w nowym klubie. Bo wątpię że poszedłby np. do United gdzie grałby mniej więcej tą samą ilość meczów co w Barcelonie. Nie miałoby to sensu za bardzo. Atutem Milanu z pewnością jest to, że jak nie my to kto :?: Realnie patrząc zostało Monaco, PSG(gdzie oba kluby nie są z pewnością marzeniem Hiszpana), opcjonalnie Dortmund i nikt więcej. Nie pasuje do taktyki lub w innych klubach ta pozycja jest mocno obsadzona. Patrząc realnie to trudno mi uwierzyć, że dostawałby znacznie więcej szans w przyszłym sezonie niż teraz w Barcelonie. Tym bardziej jak walka o mistrza Hiszpanii nie skończy się po 10 kolejkach.

Oczywiście spryt Gallianiego byłby też byłby znaczący. Przecież poważnie interesowaliśmy się Hamsikiem(nawet składaliśmy oferty) oraz Fabregasem który jednak obchodziła tylko Barcelona i przez to transfer był mission impossible. Żaden fan Juve nie zmieni mojej opinii.
EnJoy's pisze:od razu przystąpić do szturmu a nie czekać do 30.08.
Wiarygodne źródło podało, że klauzula jest dostępna jedynie do końca lipca. Jak nikt go nie wykupi do tego czasu to od 1 sierpnia wraca klauzula wynosząca 90 mln euro.

e:Jeszcze zapomniałem napisać, że zamiast Ogbonny bardziej widziałbym Benatie.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, 23:37 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”