AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1705

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 31 maja 2013, 23:11

Moim zdaniem jest to mało realistyczna opcja.Niestety tak jak piszesz Milan jest na ten moment mniej konkurencyjny niż inne kluby ze światowej półki i raczej nie byłby pierwszą opcją dla Hiszpana.Ponadto nie wiem czy Milan wyłożyłby od tak około 20 mln €, uważam, że jedyną szansą na transakcję byłoby szybkie działanie Gallianiego, od razu przystąpić do szturmu a nie czekać do 30.08.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 31 maja 2013, 23:23

Szybkie działanie Gallianiego i błogosławieństwo Berlusconiego. Ale dość wątpliwe wydaje mi się, żeby jakikolwiek włoski klub zapłacił z góry 20 mln.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 31 maja 2013, 23:30

EnJoy's pisze:Moim zdaniem jest to mało realistyczna opcja.
Owszem można się po części zgodzić bo Milan nie za bardzo lubi wydawać ok. 18 mln euro na gracza jednak jakby odpalić Boatenga :pray: za jakieś 15 mln euro to widzę szanse na sprowadzenie go do nas. Tylko Milan musiałaby się zmienić nieznacznie taktykę z 4-3-3 na wspomniane 4-2-3-1 bo średnio widzę Thiago w 4-3-3. Ważnym argumentem dla Thiago będzie to ile miałby dostawać szans w nowym klubie. Bo wątpię że poszedłby np. do United gdzie grałby mniej więcej tą samą ilość meczów co w Barcelonie. Nie miałoby to sensu za bardzo. Atutem Milanu z pewnością jest to, że jak nie my to kto :?: Realnie patrząc zostało Monaco, PSG(gdzie oba kluby nie są z pewnością marzeniem Hiszpana), opcjonalnie Dortmund i nikt więcej. Nie pasuje do taktyki lub w innych klubach ta pozycja jest mocno obsadzona. Patrząc realnie to trudno mi uwierzyć, że dostawałby znacznie więcej szans w przyszłym sezonie niż teraz w Barcelonie. Tym bardziej jak walka o mistrza Hiszpanii nie skończy się po 10 kolejkach.

Oczywiście spryt Gallianiego byłby też byłby znaczący. Przecież poważnie interesowaliśmy się Hamsikiem(nawet składaliśmy oferty) oraz Fabregasem który jednak obchodziła tylko Barcelona i przez to transfer był mission impossible. Żaden fan Juve nie zmieni mojej opinii.
EnJoy's pisze:od razu przystąpić do szturmu a nie czekać do 30.08.
Wiarygodne źródło podało, że klauzula jest dostępna jedynie do końca lipca. Jak nikt go nie wykupi do tego czasu to od 1 sierpnia wraca klauzula wynosząca 90 mln euro.

e:Jeszcze zapomniałem napisać, że zamiast Ogbonny bardziej widziałbym Benatie.
Ostatnio zmieniony 31 maja 2013, 23:37 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2013, 23:35

Z Thiago jest mniej więcej taka sytuacja:

Gdyby ten gracz znalazł się na liście transferowej, ale nie byłoby żadnej klauzuli to Milan nie miałby na niego żadnych szans. Przyczyna jest prosta - Barca zaakceptowała by najlepszą ofertę dla nich.

Natomiast sytuacja całkiem się zmienia dzięki owym 18 mln. Teraz trzeba przekonać tylko (a może aż) piłkarza. Owszem nie możemy mu zagwarantować wielkich pieniędzy, ale mamy inne argumenty po naszej stronie. Tak jak już pisałem - jeżeli Thiago odejdzie z Barcy to po to by grać i Milan może mu to zagwarantować. Od razu miejsce w pierwszym składzie, w miare silniej i co najważniejsze lidze coraz bardziej stawiającej na młodzież gdzie nie zniknie z oczu Sfinksowi, miano jednej z największych gwiazd w klubie bardzo prestiżowym. Owszem City, Chelsea, Bayern czy Real (na przestrzeni ostatnich miesiąca prasa z tymi klubami łączyła Thiago) mogą mu dać większe pieniądze, ale z drugiej strony szansa na grę znacznie mniejsza. Jest też łączony z Manchesterem i prawdopodobnie jedynie ten klub dałby mu równie wielkie szanse na grę w pierwszej jedenastce co Milan, ale uważam, że uderzą oni albo po kogoś z ligi (Fellaini?) Strootmana lub kogoś większego kalibru (Cesc, Modric).

Dodatkowo ojciec Thiago cieple wypowiada się o Włoszech, Łysy jest z nim w kontakcie od 2 lat. Berlu jest fanem Barcy a Thiago idealnie pasuje w naszą nową politykę.

Na koniec pytanie - czy Milan ma szanse na jego zakup? Owszem ma. Faworytem nie jesteśmy, ale na straconej pozycji również nie. Choć z drugiej strony skoro taki szum wokół niego to pewnie zostanie.
uważam, że jedyną szansą na transakcję byłoby szybkie działanie Gallianiego, od razu przystąpić do szturmu a nie czekać do 30.08
Klauzula Thiago wygasa 31 lipca, więc telenowela nie będzie długa.
Przecież poważnie interesowaliśmy się Hamsikiem(nawet składaliśmy oferty)
Sam Hamsik przyznał, że był zdecydowany na transfer do Milanu, ale po rozmowie z De Laurentiisem doszedł do wniosku, że chce zostać symbolem Napoli.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 maja 2013, 23:39

Realistycznie patrząc - Ogbonna?, Poli, Cerci + kretywny pomocnik (Thiago) i można zaczynać sezon
piękna wizja, szkoda, że tak mało realna. do tego pozbyć się szrotu, zostawić allegriego i płakalbym ze szczęścia

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2013, 23:47

piękna wizja, szkoda, że tak mało realna. do tego pozbyć się szrotu, zostawić allegriego i płakalbym ze szczęścia
A ja wiem czy mało realna? Wszystkie znaki na niebie wskazują, że szukamy wzmocnień na te pozycję. Podałem graczy, z którymi jesteśmy łączeni i po za Thiago nie są to ciężkie ani bardzo drogie transfery. Zwłaszcza, że na sprzedaży coś zarobimy u uszczuplimy wydatki na pensje.
CdS says Milan have completed the Jorginho signing and he'll stay on loan 1 year at Hellas Verona.
Tak jak w przypadku Poliego już chyba za dużo informacji, aby to była nieprawda. Widać, że w klubie wreszcie widzą innych pomocników niż B2B.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 31 maja 2013, 23:50

nie wierzę w thiago, raczej zostanie w barcelonie

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 31 maja 2013, 23:52

Bardziej chodziło mi o pozycję ofensywnego pomocnika. Thiago podałem, bo teraz jesteśmy z nim cały czas łączeni.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 cze 2013, 0:03

Kilka argumentów Milan ma, tylko niekoniecznie są one w obecnej piłce brane w pierwszej kolejności. Druga sprawa, te 18 mln, kiedy ostatnio włoski klub wyłożył taka kase z góry? Na raty ok, ale od reki, to nie pamietam. Rozumiem, że Silvio sypnałby ekstra kase w przypadku Thiago?

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 01 cze 2013, 0:19

Wg Mnie transfer Thiago byłby możliwy po odpaleniu Boatenga do Monaco które nie bawiłoby się w raty więc wtedy wystarczyłoby dołożyć jedynie kilka milionów(max. 5).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2013, 5:05

Na Robinho Milan wyłożył kasę z góry.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 01 cze 2013, 8:41

Mirek15 pisze:
mete pisze:Poli ma ponoć zarabiać 1 mln euro
Co tak mało :?: Przecież nawet Traore zarabia więcej bo bodajże 1,5.
Asamoah, Isla i Giovinco w zeszłym sezonie dostali 1,4 mln € :lol:

Co z waszym trenerem? Bo już mnie to mierzi, że nic nie wiadomo...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 cze 2013, 8:47

Co z waszym trenerem? Bo już mnie to mierzi, że nic nie wiadomo...
Jeżeli nic się nie zmieni to jutro ma być decyzja.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 01 cze 2013, 9:40

BTW - Poli ma ponoć zarabiać 1 mln euro. Fajna suma i jak fajnie to wygląda w stosunku do tego co kiedyś dostawali i nadal dostają gracze gorsi od niego.
Uwierzę w tę cyfrę gdy zobaczę taką wartość na informacji Gazzetty nt. wysokości pensji wszystkich graczy Serie A. Na razie chłopak zarabia 0,6, ale jest reprezentantem kraju, sprawdzonym w Serie A graczem, nawet jak na rezerwowego mógłby wywalczyć wyższą kwotę. Nie byłbym zaskoczony, gdyby dostał np. 2 miliony rocznie.
Swoją drogą - 6 milionów euro i udziały w naszych graczach to duża kwota jak za Poliego.
No i co mnie dziwi: w plotkach przewija się, że mamy mieć pierwokup Obianga. Do tego wczoraj padła informacja, że nie tylko Poli jest już nasz, ale i Jorginho kupiliśmy, po czym wypożyczyliśmy go do Hellas na rok. Dalej: mamy już Montolivo w składzie, a interesujemy się jeszcze Thiago.
Przez lata mieliśmy najwyżej jednego gracza z tendencjami do rozgrywania w pomocy, to teraz Galliani z miłości do box-to-boxów przeszedł do miłości do rozgrywających i chce mieć ich 5 w składzie? Moim zdaniem w klubie jest miejsce na dwóch (trzech z Thiago, bo on podobno może też ofensywnego pomocnika grać), a wygląda na to, że już ich mamy dogadanych dwóch + Monto, a mamy też w szeroko pojętym sektorze młodzieżowym Fossatiego i Cristante.
Wilmore przecież Petagna w ostatnim sezonie był największą (obok Cristante) gwiazdą Primavery.
E, nie. Przede wszystkim: Ganz zanotował przez cały sezon średnią 1 gola na mecz. Chłopak należy do największych gwiazd całych rozgrywek. Po drugie: w primaverze była w tym sezonie stosowana duża rotacja, ale np. taki Henty zdobył niewiele bramek mniej od Petagny grając 1/3 mniej od niego i prezentował się korzystniej (Petagna: 23/13, Henty 14/9). Po trzecie: Cristante. Dopiero dalej bym umieścił Petagnę, tuż przed dwójką zmieniających się kapitanów: Lorą i Ferrettim i trzecim atakującym: De Feo. Ma wobec nich przewagę wieku, ale nie robiłbym z niego wielkiej gwiazdy primavery na miarę Verdiego czy Comiego.
Co oczywiście nie oznacza, że nie stać go na progres. Obaj dobrze wiemy, że o Petagni było głośno od bardzo dawna, i to częściej w doniesieniach o skali talentu niż w doniesieniach transferowych. De Sciglio nie miał mocniejszej pozycji w primaverze, a jest lata świetlne przed kolegami.
Coś w nim musi być: rok temu większe szanse na wskoczenie do składu dawałem Lorze (ofensywny pomocnik) i Iottiemu (obrońca prawy/środkowy, brał udział w presezonie rok temu), ale Petagna korzysta też na urazie Pazziniego.
Swoją drogą: Inzaghi od następnego sezonu będzie trenerem primavery. Co mnie ciekawi: czemu powiedziano o tym przed fazą finałową i co z Dolcettim? Nie byłem do niego przekonany, ale zaczął sobie świetnie radzić.

Na temat Speziale masz oczywiście rację, nie wiem, czemu mi się to pomieszało.
Przecież nawet Traore zarabia więcej bo bodajże 1,5.
1,2 miliona. Jak na przyjście z wolnego transferu + status wyróżniającego się gracza ekipy z Ligue 1 przed transferem (nie oglądałem, wiem to z plotek sprzed roku), to kwota uzasadniona. Odejdzie w lecie, nie martw się.
Mam nadzieję, że to zwykłe plotki o przedłużeniu umowy z Robinho. Przecież gracz musiałby zejść ze swoimi zarobkami do 2 mln euro.
Moim zdaniem to gra na podbicie ceny Santosu. Jestem przekonany, że ostatni mecz w Milanie Robinho już rozegrał i w ciągu tygodni odejdzie do Brazylii. Mówi się o kwocie 6-8 milionów euro, ale jestem spokojny o jej wzrost.
Fajnie byłoby gdyby zastępca Allegriego(lub on sam) zdecydował się nie 4-2-3-1. DJ - Monto - Szary - Thiago - Cerci oraz Balo w ataku.
No właśnie - czy ktoś zorientowany w osobie Thiago może powiedzieć, czy on jest w stanie grać ofensywnego pomocnika podwieszonego pod napastnika, albo grać mezz'alę, czyli lewo-środkowego pomocnika wspomagającego obronę i atak?
Na koniec pytanie - czy Milan ma szanse na jego zakup? Owszem ma.
No to już mamy przechlapane, zaraz się zleci stado fanów innych włoskich ekip mówiących, że już obaj stwierdziliśmy dokonanie transferu Thiago. :lol:

Co do Alcantary: gdyby chłopak chciał pieniędzy, to zostałby w Barcelonie, gdzie kwestią czasu jest jego bajoński kontrakt, skoro jest takim talentem, Xavi nie jest wieczny i już zaczyna się sypać piłkarsko. Przed momentem pojawiły się doniesienia o rozmowach ojca Thiago z Realem, ale co to by była za zmiana? Odejście Thiago do ekip brytyjskich lub Realu wiąże się ze zmianą siekierki na kijek: traci miejsce na ławce w idealnym dla siebie klubie na rzecz ławki w klubie o zupełnie niedopasowanym stylu gry.
Chłopak sam powiedział parę dni temu, że kwestię transferu do innej ekipy rozważy dopiero po rozgrywkach reprezentacyjnych. To moim zdaniem jasno pokazuje, że chce odejść. Czemu? W plotkach się podaje, że w obliczu braku szans w Barcelonie (nie wiem, nie obserwuję ekipy) chce odejść gdzieś, gdzie będzie miał miejsce w pierwszym składzie, dzięki czemu awansuje do reprezentacji. Skoro w Barcelonie nie dostawał wielkich szans, to wątpię, by je dostał w (przewijających się w plotkach) Realu, United, Bayernie. Moim zdaniem widzę trzy ekipy, które mogą być dla niego interesujące pod względem sportowym: Arsenal, Dortmund i Milan. Patrząc na siłę ligi i perspektywy na przyszłość do wyboru zostają mu Kanonierzy i Milan. Galliani więc ma szanse moim zdaniem, a chce go bardzo, od dwóch lat przewija się Thiago w plotkach, a Braida, Galliani wypowiadali się o nim oficjalnie.

Zenit nie odpuszcza i robi kolejne podejście pod Abate.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 01 cze 2013, 9:52

Wilmore pisze: Moim zdaniem widzę trzy ekipy, które mogą być dla niego interesujące pod względem sportowym: Arsenal, Dortmund i Milan. Patrząc na siłę ligi i perspektywy na przyszłość do wyboru zostają mu Kanonierzy i Milan.
Oj, widać że nie oglądasz Bundesligi, i to mogę zrozumieć. Ale żebyś nie wiedział jakie zespoły (z jakiej ligi) były w tym roku w finale LM?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”