Liverpool (zbiorczy) - Strona 572

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 maja 2013, 14:30

Suarez narzeka, że media po nim jeżdżą, więc odpada każdy klub w Anglii. Wyląduje zapewne w Realu, bo umiejętności do tego ma. Klub jest nim zainteresowany, więc to chyba jest jego nowy klub. Liverpool sobie nieźle zarobi i teraz kluczowe będzie co z tym zrobią. Pewnie nauczyli się na błędach i nie kupią już średniego gracza za kilkadziesiąt milionów. Zastanawiam się tylko, czy jakikolwiek napastnik z najwyższej półki będzie tam chciał iść. Może jakaś zamiana z Higuainem? Skoro Argentyńczyk ma odejść, w Liverpoolu mialby pewne miejsce w składzie, kontrakt też by pewnie dobry dostał...kto wie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 31 maja 2013, 14:42

Biały pisze:Bez Suareza Liverpool jest drużyną na max 6/7 miejsce, odejście Urusa będzie jednoznaczne z brakiem walki o ligę mistrzów. Nie wierzę w to, że jakikolwiek klasowy piłkarz będzie chciał przejść do drużyny, której najlepszym piłkarzem jest stuletni Gerrard.
Po Torresie też płakaliście bo wydawał się niezastąpiony a okazało się, że Suarez mimo tego, że jako człowiek sprawia wrażenie zera to kopaczem jest jeszcze lepszym.

Swoją drogą jak widzicie jako kibice LFC tę sytuację z jasną deklaracją Suareza o odejściu? Przyjmujecie to ze zrozumieniem czy jednak was wkurzył? A może ulga, że odchodzi? :) Klub stawał za nim murem w tych aferach z jego udziałem, balansując na granicy śmieszności co wręcz nie pasowało do tak uznanego klubu jak LFC. W dodatku jeśli dobrze pamiętam rok temu Urus dostał nowy, fajny kontrakt (?) a on przy pierwszej okazji po świetnym (piłkarsko) sezonie już się mizdrzy do Realu i opuszcza klub, który wydawało się jest na dobrej drodze (?) żeby wrócić do czołówki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 maja 2013, 14:48

Mogliby go znienawidzić, jakby np do Evertonu, czy United teraz poszedł (wiemy, że to nierealne). Sytuacja LFC podobna do tej Arsenalu, bo oni też nie gwarantują trofeów (1 Puchar Ligi przez ostatnie 7 lat) Swoją drogą jakoś nie widać by ludzie liczyli Liverpoolowi te lata bez trofeów :think: No i nie ma Ligi Mistrzów, już kolejny rok... Także trudno się dziwić, że Suarez Realowi by nie odmówił, czy też ze chce odejść. No ale może kibice LFC inaczej to widzą.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 31 maja 2013, 14:50

Tylko, że Liverpool w momencie odejścia Torresa mimo wszystko miał nieco lepszą renomę. Teraz gdy kibice na Anfield nie ujrzą ligi mistrzów kolejny rok z rzędu klub dla klasowych piłkarzy stał się mniej atrakcyjny.

Nie kumam jak w ogóle można mieć pretensje do Suareza- logiczne jest to, ze gracz, który uchodzi za jednego z najlepszych napastników świata nie chce marnować swojego najlepszego okresu w karierze na grę dla ligowego średniaka.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 31 maja 2013, 15:04

Tak a propos Liverpoolu i Suareza to mam tutaj ciekawą statystykę:
Obrazek
Jak widać, bez Suareza też jest życie. A sprzedając go możecie naprawdę nieźle zarobić i kupić w jego miejsce odpowiednich piłkarzy. I to ze 2.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 31 maja 2013, 15:09

Tego typu porównania nie mają sensu- Suarez z tego sezonu to zupełnie inny piłkarz niż w ubiegłorocznych rozgrywkach. Jego wpływ na grę zespołu w stosunku do Liverpoolu za czasów Dalglisha jest nieporównywalnie większy. Zresztą forma rywali Liverpoolu z którymi rozgrywał mecze pod nieobecność Urusa też pozostawia wiele do życzenia.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 31 maja 2013, 15:17

Zdaje sobie, że takie porównania nie są idealne, bezbłędne i nie odzwierciedlają sytuacji w 100%, ale chodzi o to, że Liverpool bez niego na pewno jest w stanie sobie poradzić. Nie jest niezastąpiony.

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 31 maja 2013, 15:21

Nie pisałem, że Liverpool bez Suareza będzie walczył o utrzymanie, ale weź pod uwagę fakt, że żeby walczyć o ligę mistrzów trzeba mieć piłkarza, który robi różnice. Jako kibic Evertonu powinieneś o tym wiedzieć najlepiej. Gdyby The Toffees mieli grajka, który w pojedynkę pociągnie drużynę w trudnych momentach to prawdopodobnie walczyliby z Tottenhamem(Bale) i Arsenalem(Cazorla, Wilshere) o ligę mistrzów do ostatniej kolejki. Drużyny tworzące kolektyw fajnie wyglądają na tle całego sezonu, ale w kluczowych momentach zazwyczaj im czegoś brakuje.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1683

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 31 maja 2013, 19:07

Weź Biały przestań panikować, bo z Suareza żadna święta krowa żeby na nim dobrze nie zarobić. Jego role na boisku juz pod koniec tego sezonu pełnił Coutinho i grał tam perfekcyjnie. Jakoś jestem spokojny o drużynę bez Urusa w niej. Ostatecznie pozbywano się swego czasu Mcmanamana, Fowlera, Owena, Torresa, był taki moment, że przez szaleństwa jednego Hiszpana o mały włos nie spienięzylibyśmy Gerrarda i to tez ten klub i ówczesny zespół by przetrwał. Nie ma świętych krów, szczególnie takich które ćwierc sezonu średnio pauzuja za głupotę.

Zaskoczony całym zamieszaniem nie jestem, jeszcze w zimie pisałem, że to może byc ostatni sezon Urugwajczyka na Anfield. Nie przypuszczałem, ze na koniec Luis odwali taką akcje. Podejrzewam, ze on sam się tego nie spodziewał i to mu troche pokrzyzowało plany ale i tak usilnie walczy, zeby z Liverpoolu sie wyrwać. Ja mówiłem juz z dniem jak tu przychodził, że jak juz mu sie znudzi to byle by syfu koło siebie nie robił przy transferze.
Zobaczymy na ile faktycznie klasy ma ten człowiek bo coś jest klubowi winien za to wsparcie, a my z tego co ostatnio słychać łatwo na transfer się nie zgodzimy.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 maja 2013, 22:57

Według Timesa Liverpool oczekuje minimum 50 milionów za Suareza. Jak dla mnie prawidłowo.

Na odkupienie Torresa starczy. :lol:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6267
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 cze 2013, 11:34

Jak dla mnie ostatni 10 meczowy ban bardzo obniża wartość Suareza. Myślę że nikt nie da 40-50 mln za gościa, który 1/3 sezonu spędza na zawieszeniu.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 01 cze 2013, 11:37

sickstick pisze:Jak dla mnie ostatni 10 meczowy ban bardzo obniża wartość Suareza. Myślę że nikt nie da 40-50 mln za gościa, który 1/3 sezonu spędza na zawieszeniu.
No ,ale to nie obowiązuje tylko w Premier League?

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 01 cze 2013, 12:44

Sergek pisze:Według Timesa Liverpool oczekuje minimum 50 milionów za Suareza. Jak dla mnie prawidłowo.

Na odkupienie Torresa starczy. :lol:
Chyba z dowozem do nowego klubu na lotni i gryzakiem Bronkiem w cenie :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 01 cze 2013, 13:03

Podoba mi się stanowisko klubu. 50 mln to cena adekwatna do umiejętności Suareza i mniejsze oferty powinny być z miejsca odrzucane.

Odnośnie klauzuli w kontrakcie Urugwajczyka - mówi ona, że klub nie może odrzucać ofert w wysokości co najmniej 40 mln funtów bez informowania o tym Luisa. Jednak złożenie owej oferty nie niesie to za sobą konieczności sprzedaży Suareza. Także to Liverpool dyktuje tutaj warunki i nie zanosi się na to, by ułatwiał Luisowi zmianę otoczenia i transfer do Realu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”