Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 04 cze 2013, 17:28

Verratti z PSG odejdzie, Ibra też, jego jestem tego absolutnie pewien. Nie wiem, jak z Silvą, ale ta dwójka + Lavezzi jest uważana za pewnych do odejścia w lecie, jeśli odejdzie Carlo. Stawiam, że Włoch i Szwed pójdą za Carletto. Nie ma mowy, by Ibra czy Thiago wrócili do Mediolanu, ale jestem przekonany, że kiedy tylko Verratti złoży prośbę o transfer (a mam przekonanie, że to zrobi), to natychmiast wszystkie włoskie ekipy posiadające pieniądze się po niego zgłoszą.
PSG pomimo pieniędzy skusiło paru graczy (Ibrę, Verrattiego np.) tylko osobą Carlo. Zlatan już dał jednoznacznie do zrozumienia, że odejdzie jeśli odejdzie Carlo. Co więcej, powiedział, że odejdzie 6-7 graczy, jeśli odejdzie Carlo. To ciągle marna liga kusząca tylko pieniędzmi, a odejście Carlo odłoży ambicje na wygranie LM na kolejny sezon. Taki Pastore też powiedział, że odejdzie. To zbyt poważne deklaracje, by je rzucać bez namysłu.
Poza tym pieniądze tu nie są argumentem - po Zlatana zgłoszą się takie ekipy, które dadzą mu kokosy, bądźcie spokojni. Zresztą Zlatan nigdy się nie kierował pieniędzmi w pierwszej kolejności - gdyby tak było, to grałby od lat w City, które go chciało przy odchodzeniu z Barcelony i oferowało znacznie więcej niż Milan.

No ale będąc realistycznym - jeśli ktoś do Milanu przejdzie z PSG, to raczej Lavezzi czy Pastore, a nie ich czołowi gracze, więc na nic się nie nastawiam, po prostu okazja dla Gallianiego do działania będzie idealna, dlatego czekam z niecierpliwością na odejście Carlo do Realu.

Wróć do „Włochy”