Tenis - Strona 88

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Tenis

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 cze 2013, 16:12

cloner pisze:Sara jest dużo mocniejsza fizycznie.
musi być, w końcu leczyła się u znanego hiszpańskiego doktora.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 04 cze 2013, 16:15

Jednak Errani i Serena. Mecz Polki z Włoszką całkiem przyzwoity jak na mecz kobiet. Dużo ciekawych wymian i popisów technicznych na wysokim poziomie. Stawiałem jednak na Errani i się nie pomyliłem, choć tak łatwo nie miała. Znów jej piękny sen we Francji trwa, rok temu podjęła rękawice w finale z Sharapovą, teraz musi stawić czoła Amerykance, a moim zdaniem ma szanse ogromne.
cloner pisze:Chyba raczej nie. Co prawda teraz wzięła się do roboty, więc jeszcze nie odpadła.
Miałem na myśli sukces w Miami ,bo to turniej z serii Mandatory czyli tych najbardziej prestiżowych po szlemach. Za finał Wimbledonu też propsy, choć tam dostała się w bardzo szczęśliwych okolicznościach. Ma czas babina, choć tak jak cloner pisałeś wielokrotnie, również uważam, że troszkę z nią szał zbyt duży.

Serena z kolei :brawo: wygrała 5 gemów z rzędu i wróciła do gry, szacunek. Prawdziwa wojowniczka.

Jeszcze Tsonga z Federerem dziś. Warto.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 04 cze 2013, 16:19

Poza tym Errani grała na ulubionej nawierzchni. Chociaż to nie usprawiedliwia błędów Agnieszki w końcówce.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 cze 2013, 16:20

Ciężko powiedzieć czego jej brakuje. Zgadzam się z Sammyym, że niekoniecznie to musi być tylko siła fizyczna. Drugą Sereną i tak nigdy nie będzie. Owszem, nie przeszkodziłoby jej trochę się wzmocnić ale nie jestem przekonany, że dzisiaj siła by jej pozwoliła wygrać, jej atuty są gdzie indziej ale ewidentnie w tym meczu ich nie wykorzystała w pełni. Przede wszystkim zabrakło odwagi, strasznie zachowawczy tenis wybrała Isia i liczyła, że Włoszka sama się wykończy. Obie grały dzisiaj to samo z tą różnicą, że Errani robiła to mocniej i więcej ryzykowała. Radwańska tylko w pojedyńczych zagraniach podejmowała ryzyko, o mały włos przyniosłoby jej to zwycięstwo w drugim secie ale przy takiej grze też się myliła i poleciała w dwóch setach. Zdecydowanie Włoszka była w jej zasięgu ale mam wrażenie, że dzisiaj Radwańska przegrała z samą sobą i powinna mieć sporo żalu do siebie o to spotkanie.

Williams pięknie się wygrzebała choć już było gorąco.

Zaraz hit dzisiejszego dnia, Tsonga z Federerem. Już kilka razy stworzyli piękne pojedynki, dzisiaj podejrzewam, że będzie podobnie. Patrząc jak Federer się męczył z Simonem nie zdziwię się jak Tsonga będzie w stanie dzisiaj sprawić niespodziankę choć faworytem wciąż Szwajcar. Jest o co grać bo droga do finału wyjątkowo bardzo przyjemna, Murraya nie ma, Djoko i Nadal po drugiej stronie drzewka więc na przeszkodzie będzie czekał tylko Ferrer o ile Robredo nie pokusi się o niespodziankę. Myślę jednak, że na ćwierćfinale skończy swój udział.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 04 cze 2013, 16:23

fieldy pisze:
cloner pisze:Sara jest dużo mocniejsza fizycznie.
musi być, w końcu leczyła się u znanego hiszpańskiego doktora.
W zeszłym roku Errani zapewniła, że więcej do niego nie zajrzy. A były to tylko konsultacje.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 04 cze 2013, 16:41

Armstrong przez lata twierdził,że nie brał a okazało się,że nie tylko brał ale nawet wymagał żeby inni brali :D

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 cze 2013, 17:07

Ależ chimeryczny Federer, raz gra takie piłki, że koparę można zbierać z podłogi a po chwili popełnia juniorskie błędy. Już od meczu z Simonem wydaje się strasznie ospały Szwajcar, mało ryzyka podejmuje, popełnia proste błędy, wiadomo wiek robi swoje ale mimo wszystko.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 04 cze 2013, 17:31

Morrow pisze:mało ryzyka podejmuje
Ryzyka podejmuje tyle co zawsze.
Nie jest należycie skoncentrowany, zmotywowany i wydaje się zmęczony, mimo że w tym roku miał dłuższy urlop. W tym turnieju już nic nie ugra. Nigdy nie leżał mu ceglany kort; w 2011 Federer w Paryżu się skończył.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 151

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 04 cze 2013, 18:38

Naszej brakuje większej dokładności , lepszego drugiego serwisu , ale i tak nie wiem czy to by wystarczyło na 3 wielkie wieże czyli Serenę , Azarenkę i Szarapową

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 04 cze 2013, 22:40

czarny_samael pisze:Właśnie przeczytałem o Fibaku... Jak wczoraj były jakieś pogłoski w TV o tym, że Fibak "coś zrobił", to myślałem, że kogoś oszukał na grubą kasę, pobił żonę, czy że był TW za duże pieniądze, nie wiem... A tu? Ot aferkę sobie znaleźli. Jeszcze żeby jakoś się udzielał w kwestiach polityki/religii/filozofii. A tu były sportowiec, który po prostu ma ciekawe życie do samego końca i jeszcze kolegom pomaga :lol:
Ciekawi mnie, czy w realnym życiu, tak samo głosisz te same słowa, które przeczytałeś. Słowo w słowo.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 05 cze 2013, 0:15

Nie bardzo wiem o co Ci chodzi, ale może o to że niby w "realnym" życiu mam potępiać Fibaka? Jak ktoś nie poda mi za tym jasnych argumentów, to nie wiem dlaczego miałbym to robić. Czy komuś ubyło od takiego zachowania? Ja tam w ogóle jestem za legalizacją prostytucji, choć sam nigdy nie korzystałem i jakoś nie mam zamiaru. Jak innym ludziom to pasuje, a mi od tego nic się nie dzieje, to czemu mam im zabraniać?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2013, 22:15

Chodziło mi o to, że nie tylko w temacie politycznym powtarzasz czyjeś wypowiedzi :)

http://www.pudelek.pl/artykul/55743/wyb ... ent_tomek/
:lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 cze 2013, 14:03

No i mamy przedwczesny finał między Djoko a Nadalem. Sam jestem cholernie ciekawy tego meczu, dla Djoko to chyba cel nadrzędny na ten sezon aby wreszcie zdetronizować Nadala w Paryżu. Obaj nie wyglądają na będących w życiowej formie choć z drugiej strony nikt ich jeszcze nie zmusił do pokazania pełni możliwości. Akurat French Open to jedyny bastion Nadala, do którego Djoko póki co nie może się nawet zbliżyć. Zobaczymy jak będzie jutro, liczę na wyśmienite widowisko.

Już wiemy, że będziemy mieli "nietypowego" finalistę choć w Paryżu to akurat zdarza się stosunkowo często bo w drugim półfinale Ferrer zagra z Tsongą. Będę trzymał kciuki za Francuza, Ferrera można podziwiać za to jak biega za tą piłkę i jak cierpliwie ją przebija na drugą stronę ale w starciu czy to z Rafą czy z Novakiem polegnie. Tsonga wygląda znakomicie u siebie, nie dość, że w formie to jeszcze niesiony przez publikę jeszcze nie przegrał seta i jeśli jutro wygra z Hiszpanem w finale IMO też może być niebezpieczny.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8730
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 cze 2013, 18:24

Sharapova ostro wymęczyła zwycięstwo z Azarenką. Ostatni set pasjonujący, wspaniałe wymiany, dość długie jak na mecz kobiet. No i te jęki 8) Teraz na kort wyszła moja ulubiona (po Venus) zawodniczka, czyli Sara Errani, do boju Italia!

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 06 cze 2013, 18:56

Jak Serena nie zacznie świrować, to spokojnie z Włoszką zrobi rowerek. To co Amerykanka gra to jest tenisowy kosmos, wśród kobiet chyba najlepszy w historii. Jak gra na swoim regularnym poziomie (nawet nie na najwyższym) to żadna Sharapova nie ma z nią szans. Myślę, że nie jeden tenisista z topu miałby z Sereną problemy. Cieszę się, że jest w tak świetnej formie, bo kibicuje jej odkąd oglądam tenis.
Jutro trzymane kciuki za Nadala i kolejny raz jego triumf w Paryżu - Tsonga nie da rady w finale, Ferrer tym bardziej.
cloner pisze:No i te jęki 8)
Ich pojedynek jeśli chodzi o decybele jest porównywalny ze startem odrzutowca, choć wiem co masz na myśli cloner, wiem 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”