AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1716

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2013, 17:46

http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=114557

Trwa spotkanie Gallianiego z agentem Teveza.

Z innych plotek to ponoć staramy się o Mahera.

Po wypowiedzi na temat Faraona Gallianiego coraz więcej klubów jest z nim łączonych. Doszedł Arsenal, ponoć PSG pytało gdy Łysy się kontaktował w sprawie Pastore. Ma to czego chciał. Handel czas zacząć.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 13 cze 2013, 20:35

Ma to czego chciał. Handel czas zacząć.
Może to perfidne zachowanie właśnie mające na celu sprawdzenia rynku ile to za Faraona kluby są w stanie zapłacić :?: 40-45 milionów to mimo wszystko kwota nie do odrzucenia jeżeli ktoś tyle da za Faraona. Wiem że to może być kolejny zawód dla kibiców Milanu ale skoro oddaliśmy za takie pieniądze Silve dla mnie najlepszego obrońce świata to w przypadku tak wielkich pieniędzy za egipcjanina może być to oferta nie do odrzucenia. Jednak w mojej ocenie Stephan takich pieniędzy wart nie jest, zagrał bardzo dobry ale nie równy sezon. Nie wierze póki nie zobaczę że ktokolwiek nawet krowy dojne w postaci City, PSG czy Realu zapłaci tyle za naszego Napastnika.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 cze 2013, 20:39

An offer of €7/8 million plus bonus to Manchester City for Tevez could be enough according to @dimarzio
Mimo iż Di Marzio podał to wiadomość to raczej nie wierzę, że tak tanio City go puści nawet jeżeli ma rok do końca kontraktu. Jednak jeżeli kwota odstępnego miałaby wynieść mniej więcej tyle to takiej okazji nie można przegapić. Tevez z miejsca stałby się najlepszym napastnikiem w Serie A.
Carlo Laudisa says these are decisive hours for Tevez and his arrival to Milan has nothing to do with El Shaarawy. They'll use the money from Robinho on Tevez.
Mam nadzieję, że tak się właśnie stanie. Wymiana Teveza za Robinho to olbrzymi skok jakościowy.
Reports in Brazil says Santos has offered 7 million for Robinho.
Jeżeli to prawda to Łysy pewnie ją przyjmie. Z prostego powodu - Robinho ma rok do końca kontraktu i pewnie już wyszła oferta nie nadejdzie a dotego z miejsca może zakontraktować kogoś lepszego.

Jeżeli Galliani dobrze to rozegra to same odejścia graczy + malutka pomoc ze strony klubowych funduszy może nam zasponsorować całe mercato. Czysto hipotetycznie:
Robinho + jakiś grosz = Tevez
Boateng = Erisken lub ktoś inny
Nocerino = Poli
i pozostałby transfer jakiegoś obrońcy.
Może to perfidne zachowanie właśnie mające na celu sprawdzenia rynku ile to za Faraona kluby są w stanie zapłacić :?: 40-45 milionów to mimo wszystko kwota nie do odrzucenia jeżeli ktoś tyle da za Faraona. Wiem że to może być kolejny zawód dla kibiców Milanu ale skoro oddaliśmy za takie pieniądze Silve dla mnie najlepszego obrońce świata to w przypadku tak wielkich pieniędzy za egipcjanina może być to oferta nie do odrzucenia. Jednak w mojej ocenie Stephan takich pieniędzy wart nie jest, zagrał bardzo dobry ale nie równy sezon. Nie wierze póki nie zobaczę że ktokolwiek nawet krowy dojne w postaci City, PSG czy Realu zapłaci tyle za naszego Napastnika.
Mam podobne wrażenie i bardzo mi się to nie podoba. Nie powinno się go tak traktować. Chłopak nam na razie dał więcej niż te 40 baniek (gdyby nie on to by LM nie było a to są o wiele większe pieniądze). Dodatkowo jego sprzedaż pokaże, że po pierwsze nie jesteśmy już tym Milanem co kiedyś (trzymanie graczy przez długi okres) i każdy może do nas wpaść na zakupy.

Zrozumiałbym jego sprzedaż tylko w jednym wypadku. Do klubu wpływa olbrzymia oferta (bez głupich wypowiedzi Gallianiego o tym, że chłopak jest na rynku) i sam gracz chce odejść. A na razie wygląda to tak, że my szukamy kupca. W przyszłości może się to na nas zemścić.
The signing of Andrea Poli will be announced after the cruise, according to Sky Italy.
Już bardzo długo to trwa. Oby się nie skończyło jak zwykle.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 cze 2013, 19:06

Croatia: Milan very close to halilovic dinamo zagreb
Nie uwierzę dopóki nie zobacze oficjala. Nie wierzę, że Milan wyda na niego 15 baniek. Chyba, że naprawdę wierzą, że to crack pierwszej klasy i chcą go wyrwać zanim cena będzie niebotyczna jak w przypadku Neymara gdzie Łysy przyznał, że go obserwowali.

Po skończeniu rejsu ma być ogłoszony transfer Poliego. Dodatkowo dziś coraz więcej się mówi, że mamy porozumienie z Teveza i zajmie on miejsca Robinho w kadrze jak i na liście płać. Dodatkowo agent Carlitosa ma znaleźć w Anglii kupca na Boatenga i wtedy być może ruszymy na dalsze zakupy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2257
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 cze 2013, 21:35

Kim jest ten Halilovic i na jakiej gra pozycji ?

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 cze 2013, 21:42

Naprawdę nie wiesz?

Chorwat, rocznik 1996, ofensywny pomocnik.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 cze 2013, 21:42

Halilovic to jeden z najlepiej rokujących zawodników na świecie. Ofensywny allrounder, z dobrym dryblingiem i przeglądem pola, bardzo dynamiczny. Jak na swój wiek jest również niesamowicie dojrzały, nie ugina się pod presją, nie ma problemu z agresywną grą przeciwników. Będzie z niego kawał piłkarza.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 cze 2013, 21:44

Słyszałem o nim, ale nigdy w akcji nie widziałem.

Czyli hipotetycznie byłoby tak - Tevez,Saponara,Halilivoc + za rok-dwa ten crack z rocznika '97 w walce o jedną pozycję ? Trochę dużo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 cze 2013, 21:45

Moge jeszcze dodac, ze bardzo dobrze bije stale fragmenty. Perelka.

Enjo, nigdy nie widziales tego zdjecia ? :)

Obrazek

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 14 cze 2013, 21:46

Halilovic świetnie pasuje do 433 na prawą stronę. Jest lewonożny i ma dynamit w nodze. W tych meczach, co go widziałem, bardzo często bywał w tych rejonach boiska, więc można spokojnie założyć, że dałby sobie radę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 cze 2013, 21:51

Czyli hipotetycznie byłoby tak - Tevez,Saponara,Halilivoc + za rok-dwa ten crack z rocznika '97 w walce o jedną pozycję ? Trochę dużo.
Pewnie chodzi Ci o Mastoura. On jest z rocznika 1998 i nie spodziewałbym się go wcześniej niż za 3-4 lata. Może ma umiejętności wielkie, ale nie pograł w drużynie Pippo, bo jest za słaby fizycznie i musieli go cofnąć do młodszej kategorii wiekowej. To jeszcze dziecko zarówno mentalnie jak i fizycznie.

Halilovic i tak do Milanie nie trafi. Nie wierzę w taki transfer. Chociaż nie obraziłbym się jakby się go udało ściągnąć.

Współwłaścicielstwo Saponary zostało przedłużone o rok. Z tym, że włoskie media piszą, że z ...Empoli. Albo wkradł się błąd albo sam nie wiem o co chodzi. Jeżeli wybuchnie to po sezonie sporo zapłacimy.

Z Tevezem to też nic nie wiadomo. Nawet jeżeli przyjdzie to nie wiemy gdzie będzie grał. Czy za napastnikami czy jako jeden z nich.

krzysiu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 147

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 14 cze 2013, 22:26

Saponara właśnie grał w Empoli to może dlatego tak piszą

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 14 cze 2013, 23:03

Nieważne z kim mamy współwłasność. Takiego grajka powinno się brać od razu w całości. Nie zdziwię się jak za rok dopłacimy do gracza ok. 10 mln.

Nani ogłosił chęć odejścia z klubu. MGiggs w temacie pisał, że cena za gracza ma wynieść 10 mln. Tylko czekać jak media będą go łączyły z Milanem.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 15 cze 2013, 17:14

Mirek15 pisze:Sam wybrałbym się na Milan jednak do osób mocno ogarniętych nie należę więc opcja raczej odpada.
Sam sobie postawiłem za cel skoczyć na San Siro w przyszłym sezonie, a nie jest to aż takie trudne jak mówisz.Ogarnąć bilety lotnicze, na mecz, jakiś nocleg, wypad na miasto i świetny weekend.Wiadomo, zaplanować sobie budżet wydatków dotyczący wyjazdu.Chłopaki od Nas z forum byli więc można też popytać o rady.Jakby się udało zgrać to może z ktoś z forum by jechał to w większej grupie zrobiłoby się wyjazd.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 cze 2013, 17:59

moim marzeniem jest wbitka na san siro, niestety hajs nie pozwala, ale kiedyś tam będę!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”