Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Re: Artykuły prasowe warte przeczytania

Post autor: petru » 24 cze 2013, 18:24

Nikogo nie bronię. Pokazuje ci jak wygląda tok myślenia, logika lewicowa. Pisząc drwiąco o patriotach oceniających wybory innych sprzed lat, kiedy tym wyborem jest bycie funkcjonariuszem NKWD (nie błędny wybór, inwestycja na giełdzie, tylko biznes zabijania rodaków), stawiasz się w jednym szeregu razem z mądrymi ludźmi, którzy gorąco apelują o zostawienie Jaruzelskiego I Kiszczaka, bo to sympatyczne dziadzie. Kiedy ograniczając swoją działalność do wpisów na forum piłkarskim, zarzucasz najlepiej zorganizowanym grupom w Polsce, że siedzą przed komputerami, to narażasz się na śmieszność. Pan w podeszłym wieku nie powinien wykładać na uniwersytecie, tylko siedzieć w więzieniu, ale nie o tym pisałeś. Możesz wychodzić rakiem z wypowiedzi, która miała na celu ośmieszenie ideowców sprzed komputera (tylko bronisz tych tanich, śmiesznych, żałosnych ludzi, którzy są tak żałośni, ze nie mogą być zagrożeniem), ale nie zmienisz faktu, że zajmujesz się głownie wykładami o tolerancji, religii i patriotyzmie. Ja nie muszę tego definiować, ani narzucać nikomu swoich poglądów. Po co miałbym o tym pisać? Inna sprawa to polemika. Kiedy ktoś sprzeciw w elementarnych kwestiach życia publicznego (obecność w nim zbrodniarzy komunistycznych) nazywa zabawą w wielkich patriotów i tanim patriotyzmem, to nie nazwę go szmatą, tylko postaram się pokazać jak jego wykłady o tolerancji, religii i patriotyzmie są bezwartościowe. Bo mam szacunek dla mojego rozmówcy. Co zrobisz z taką wiedza, to twoja sprawa.
Chlopaczek pisze:Chyba nie zalapales ale mniejsza z tym.
Przypominam ze komunizm sie skonczyl a jedyna osoba ktora mi okazuje pogarde to raczej jestes tutaj Ty.
:(

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”