AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 1726

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 731

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 lip 2013, 16:58

http://www.milannews.it/primo-piano/ent ... ato-117063

Przedstawiciele Hondy w siedzibie Milanu.

Salamon porozumiał się z Sampą, więc lada moment Poli powienien być oficjalnie.

Robinho ma podpisać nową umowę...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 lip 2013, 17:22

mete pisze:Robinho ma podpisać nową umowę...
Wydaje mi sie ze to gra medialna Gallianiego majaca na celu zmusic Santos do finalizacji transferu.
Santos pogrywa sobie z nami zbijajac cene wiedzac ze Robinho w zasadzie tylko ich bierze pod uwage. Widzielismy juz takie akcje w wykonaniu Lysego. Brazylijczycy chcieli przechytrzyc starego lisa wiec Galliani puszcza plote ze Robson moze otrzymac nowa umowe i wtedy Santos moze sie wypchac. Ja bym tak zrobil i mam nadzieje ze nasz zarzad mysli podobnie.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 11 lip 2013, 17:23

Pamieta ktos z was moze, kiedy Ibra razem z Silva odchodzili do PSG - na ile byl wyceniony sam Szwed? Rozwazam cene w kwestii jego ew. transferu do Realu w tym okienku.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 lip 2013, 17:25

Coś koło 20 mln euro.

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 11 lip 2013, 17:26

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 11 lip 2013, 19:57

W newsie, który podałem powyżej nastąpiła aktualizacja. Ponoć podpisano już formalne papiery i Honda będzie nasz od 1 stycznia. Podpisany miał zostać 3,5-letni kontrakt opiewający na 2.5 mln euro rocznie. Jezeli uda się dogadać z CSKA to przyjdzie wcześniej.

Poli już oficjalnie.
Wydaje mi sie ze to gra medialna Gallianiego majaca na celu zmusic Santos do finalizacji transferu.
Santos pogrywa sobie z nami zbijajac cene wiedzac ze Robinho w zasadzie tylko ich bierze pod uwage. Widzielismy juz takie akcje w wykonaniu Lysego. Brazylijczycy chcieli przechytrzyc starego lisa wiec Galliani puszcza plote ze Robson moze otrzymac nowa umowe i wtedy Santos moze sie wypchac. Ja bym tak zrobil i mam nadzieje ze nasz zarzad mysli podobnie.
No właśnie po dłuższym zastanowienie też mi się wydaje. Po prostu Santos liczy, że może uda się im za darmo go pozyskać, więc Łysy reaguje na to od razu. No nic trzeba liczyć, że się go uda przekonać do przeprowadzki do Brazylii.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 lip 2013, 13:24

No właśnie po dłuższym zastanowienie też mi się wydaje. Po prostu Santos liczy, że może uda się im za darmo go pozyskać, więc Łysy reaguje na to od razu. No nic trzeba liczyć, że się go uda przekonać do przeprowadzki do Brazylii.
Wydaje mi się że ciężko będzie sprzedać Robsona. Chłopak ma o sobie wysokie mniemanie i chcę zarabiać dobre pieniądze. Santos nie jest w stanie mu tego zaoferować i w tym problem.

Wczoraj podpisano kontrakt któy ma obowiązywać od stycznia Hondy w Milanie. Podobno sponsorzy Milanu bardzo naciskają na ten transfer co pozwoli ich firmom otworzyć się bardziej na rynek japoński. Jeśli faktycznie to prawda to trzeba zrobić wszystko żeby Honda był we Włoszech od zaraz bo wszyscy na tym zyskają i Milan i sponsorzy i sam zawodnik który zrobi duży krok do przodu w swojej piłkarskiej karierze.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 12 lip 2013, 14:00

Ehhh...patrząc z perspektywy czasu - jesteśmy obecnie średniakiem europejskim jeśli chodzi o kwestie ekonomiczne :/ Obecnie transfer rzędu 10 mln € jest poza naszymi możliwościami...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 lip 2013, 14:21

Mazur w swoim stylu. Taka sytuacja jest w całej lidze. Tylko Juve może sobie pozwolić na coś więcej. Sytuacja ekonomiczna w kraju też nie jest dobra(lekko mówiąc :lol: ) więc nie dziwota, że liga jest jaka jest. Szybko się nie poprawi sytuacja. Tym bardziej jak kluby grające w LE będą same kopały grób SA.

Salamon w Sampie. Kariery rodak w Milanie nie zrobił. Jestem ciekaw co pokaże w Sampie bo na Wszołka nie liczę. Nie ta para kaloszy.

Ljajic - on de facto nie ma dopiero dobrej jednej rundy dopiero :?: Z tego co pamiętam wcześniej więcej było z problemu aniżeli przydatności. Nigdy nie zachwycał. Zdarzało mu się awanturować(wtedy gdy został zmieniony i ponoć obraził upośledzone dziecko trenera). Kwota ciekawa - bo 10 mln to nie jest dużo więc można go wziąć. Opcja zapewne lepsza niż Cerci na bok, a innego gracza niż Ljajic nie widzę. Bo trudno byłoby mi oglądać Nianga grającego tyle minut znowu.

Problemem Robinho jest pensja. Nie chce zarabiać znacząco mniej, a regularna gra mało go interesuje bo na Mundial za rok nie ma żadnych szans, żeby się załapał.

Myślę, że nic się nie zmieni i poza Polim trafi do nas jeszcze Honda oraz Ljajic, a Robinho w to okienko odejdzie. Być może jeszcze ktoś na środek defensywy do Milanu zawita jednak to będzie zależało od sprzedania szrotu którego mamy dużo i którego będzie się trudno pozbyć.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2275
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 lip 2013, 14:26

Mirek15 pisze:bo 10 mln to nie jest dużo więc można go wziąć.
NIe dużo ? On ma rok do końca kontraktu i szkoda marnować tyle kasy na gościa, który może być za rok dostępny o ile by się dogadał z Milanem.Ja bym 4-5 mln dał i nic więcej.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 lip 2013, 14:28

Sytuacja ekonomiczna w kraju też nie jest dobra(lekko mówiąc )
A w Hiszpanii to sytuacja jest dobra :?: Tam to dopiero kraj ma problemy. Problem jest zupełnie inny, właściciele nie chcą już inwestować w zespół takich pieniędzy jak kiedyś dodatkowo powstają klubopodobne działalności takie jak City, PSG, Monaco czy magnaci ze wschodu którzy wyparli kluby Serie A z rynku transferowego. To od Berslusconiego w Milanie zależy czy nadal chcę mieć jak to kiedyś Galliani powiedział najlepszą restaurację czy Hamburger house. Odpowiedź jest jasna i klarowna w którą stronę podążył nasz klub, im szybciej obudzą się fani Milanu że już ten wielki Milan gdzie bała się go cała europa odszedł w niezapomnienie tym lepiek i nie widać perspektyw na powrót takiego stanu rzeczy...

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 12 lip 2013, 14:32

EnJoy's pisze:NIe dużo ?
Chodzi mi o samą jakość sportową. Wiadomo, że za rok jest za darmo jednak Mapou z Montpellier też miał być, a kopie piłkę w Newcastle teraz. Tym bardziej, że 10 mln to kwestia maksymalna za niego, a inni gracze na tą pozycje to wydatek ok. 20 mln euro. No chyba, że znaleźlibyśmy kogoś młodego jednak różnie to bywa.

Cenę podnosi również, że chcemy go kupić od klubu który będzie z nami rywalizował o LM czyli o dużą kasę. Jakbyśmy brali go z innej ligi z pewnością byłby 2-3 mln tańszy.
gilardino11 pisze:A w Hiszpanii to sytuacja jest dobra :?:
Chyba jeszcze gorsza, ale co to ma do faktu. Przecież kluby z Hiszpanii oprócz Barcelony i Realu które żądzą się swoimi prawami nikogo nie kupują za gotówkę. No chyba, że transfer nie przekracza 5 mln.

Teraz jest PSG, Monaco i City które wydawało kupę kasy na transfery. Z końcem XX wieku oraz z początkiem XXI te pieniądze wydawali Włosi i to oni zaczęli szał cenowy na rynku.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 lip 2013, 14:49

Mazur w swoim stylu. Taka sytuacja jest w całej lidze. Tylko Juve może sobie pozwolić na coś więcej
a gomez? zainteresowanie romy strootmanem (17 baniek)? a damiao do napoli (oficjalna oferta na 18 czy 20 baniek)? a mertens do napoli? a callejon do napoli? lazio za felipe andersona 8 dało

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 lip 2013, 14:57

Fiorentina lada dzień opchnie Joveticia za 30 mln, Napoli Cavaniego za 64, Roma prawdopodobnie Marquinhos, nie wiadomo co z De Rossim i Pjanicem, a Lazio nie zdziwie sie jak po sprowadzeniu Andersona i Bigili sprzeda Hernanesa.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 lip 2013, 15:00

ale nakupowali zanim kasa do nich spłynęła, równie dobrze jojo może zostać na kolejny sezon we fiołkach a roma moze nie sprzedać nikogo. inter też już chyba troche kasy wydał w tym okienku. oczywiscie nie mówię, że w serie a się przelewa ale nie przesadzajmy już, że kluby są biedne jak mysz kościelna, nie róbmy z serie a ligi holenderskiej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”