Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: (L)oczkerson » 13 lip 2013, 13:59

Transfer Isli raczej dojdzie do skutku co zostawi nas z Lichsteinerem, Caceresem, Pepe i ewentualnie Padoinem na jego pozycję. Klub nie odczuje braku tego zawodnika
JUVE i bez tych alternatyw nie odczułby odejścia Isli. Po prostu wkład Chilijczyka w zeszłym sezonie był blisko zerowy. Pod tym kątem te 6,5/7 mln € to cholernie dobra kasa. A jeśli mowa o alternatywach dla Lichiego to jeśli przyjdzie na lewą Zuniga to i jego trzeba dopisać. Zuniga w Sienie grał na prawej obronie, dopiero Napoli przestawiło go na lewą stronę. Trochę z musu bo na prawej Maggio, a na lewej Dossena. Tak czy siak Zuniga jest prawonożny i na prawą pomoc pasuje nie gorzej niż na lewą. Swoją drogą kogo byście woleli, Kolarova czy Zunigę? Bo ja sam nie wiem. Zuniga ma doświadczenie w 3-5-2, obstawia też prawą stronę, ale mimo wszystko trochę wyżej cenię Kolarova. U mnie 60 do 40 dla Serba.
Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja Marrone? Zostaje czy pójdzie się ogrywać w innym klubie? Z jednej strony byłby przydatny w kolejnym sezonie na 3 frontach, ale z drugiej trochę szkoda że nie załapie tylu minut co choćby w ligowym beniaminku.
Też mnie to zastanawia. ja bym go gdzieś oddał, bo skoro jest Ogbonna to i na pozycji Bonucciego nie będzie pierwszą alternatywą. Sporo klubów było nim zainteresowanych, ale o jego odejściu na serio mówiło się tylko wtedy gdy wałkowane były wymiany za Joveticia. Teraz zdaje się, że nic media nie mówią na jego temat.

Wróć do „Włochy”