JUVE i bez tych alternatyw nie odczułby odejścia Isli. Po prostu wkład Chilijczyka w zeszłym sezonie był blisko zerowy. Pod tym kątem te 6,5/7 mln € to cholernie dobra kasa. A jeśli mowa o alternatywach dla Lichiego to jeśli przyjdzie na lewą Zuniga to i jego trzeba dopisać. Zuniga w Sienie grał na prawej obronie, dopiero Napoli przestawiło go na lewą stronę. Trochę z musu bo na prawej Maggio, a na lewej Dossena. Tak czy siak Zuniga jest prawonożny i na prawą pomoc pasuje nie gorzej niż na lewą. Swoją drogą kogo byście woleli, Kolarova czy Zunigę? Bo ja sam nie wiem. Zuniga ma doświadczenie w 3-5-2, obstawia też prawą stronę, ale mimo wszystko trochę wyżej cenię Kolarova. U mnie 60 do 40 dla Serba.Transfer Isli raczej dojdzie do skutku co zostawi nas z Lichsteinerem, Caceresem, Pepe i ewentualnie Padoinem na jego pozycję. Klub nie odczuje braku tego zawodnika
Też mnie to zastanawia. ja bym go gdzieś oddał, bo skoro jest Ogbonna to i na pozycji Bonucciego nie będzie pierwszą alternatywą. Sporo klubów było nim zainteresowanych, ale o jego odejściu na serio mówiło się tylko wtedy gdy wałkowane były wymiany za Joveticia. Teraz zdaje się, że nic media nie mówią na jego temat.Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja Marrone? Zostaje czy pójdzie się ogrywać w innym klubie? Z jednej strony byłby przydatny w kolejnym sezonie na 3 frontach, ale z drugiej trochę szkoda że nie załapie tylu minut co choćby w ligowym beniaminku.