Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Wilmore » 23 lip 2013, 17:41

Na razie DS CSKA mówi, że nie ma porozumienia. Spotkanie za 2 godziny zobaczymy wtedy co się wydarzy.
Mam bardzo dobre przeczucia co do tego spotkania.
Galliani właśnie skończył spotkanie z Raiolą. Nie ma info czego ono dotyczyło, ale trzeba brać pod uwagę jedną z kilku opcji:
Moim zdaniem nie jest możliwy inny scenariusz jak tylko rozmowa na temat jednego z trzech klientów Raioli w Milanie: Emanuelsona (zbędny po transferze Hondy), Nianga (potrzebuje ogrania i jest daleko w kolejce do gry) i Didaca Vili (zbędny od momentu transferu). W ciągu paru godzin może się okazać, że cała trójka jest Milanowi na ten moment zbędna i trzeba się ich pozbyć. Raiola nie ma klienta, o którym by mi było wiadomo i który byłby w zasięgu Milanu lub Milanowi potrzebny.
EDIT: właśnie sobie przypomniałem, że Emanuelson chyba nie jest klientem Raioli.
w zimie byliśmy zainteresowani Bellomo
Bellomo jest na współwłasności w Torino od trzech tygodni.
aczkolwiek jestem przekonany że Milan ściągnie Hondę jeszcze w tym okienku
Ja również.
Raiola jako agent lubujący się w transferowaniu swoich klientów przyczyni się do sprzedaży Boatenga i z pewnością będzie forsował powrót Zlatana do Milanu jeśli taki temat zaistnieje.
Boateng nie jest jego klientem, a Raiola nie będzie forsował transferu Zlatana do Milanu.
Fatalny błąd Łysego.
Dokładniej to Braidy, którego wynalazkiem jest Traore.
To niesamowite, że nikt nie ufał w Milanie Braidzie, gdy ten polecał nastoletnich Higuaina i Pastore, a zaufał, gdy polecał przeciętniaka (chyba za dużo powiedziane) ze słabego klubu francuskiego.
powrót Zlatan nie jest wcale "mało realną opcją", moim zdaniem oczywiście.
To prawda. Powrót Zlatana nie jest mało realną opcją. On jest całkowicie nierealny.
Mete wymienił kilka powodów (pensja, potrzeba wzmocnienia innych pozycji), dla których ten transfer byłby mało realny, ale te same powody dotyczyły jego transferu z Barcelony. Nikt nie wymienił najważniejszego powodu, dla którego transfer Zlatana nie jest mało realny, tylko absolutnie niemożliwy.
Raiola ma w Milanie dwójkę napastników - gwiazdę Balotelliego i Nianga z potencjałem na bycie nowym Zlatanem czy Balotellim. Co mu da transfer Zlatana? Wsadzi wszystkich swoich napastników do jednego klubu, gdzie będą rywalizować o miejsce - bez sensu. Milan wsadzi kolejną gwiazdę do ataku, przez co nie będzie miejsca dla Faraona - bez sensu. Raiola przegra Niangowi rok, przez co może dużo mniej na nim zarobić za parę lat, gdy kolejna prowizja z transferu Zlatana już będzie nieosiągalna - bez sensu.
Transfer Zlatana do Milanu jest niekorzystny dla zawodnika z finansowego punktu widzenia, ale niemożliwy przez agenta. Raiola nie jest głupi, nie wsadzi wszystkich grzybów w jeden barszcz, zwłaszcza że Milan nawet ze Zlatanem nie daje żadnych gwarancji na osiąganie więcej, niż w poprzednim sezonie - nadal będzie taka sobie pomoc i nadal będzie słaba obrona, za to przeładowany atak. Marketingowo byłoby to korzystne, ale Milan na tym wiele zyska po Hondzie, a transfer Zlatana nie wywrze takiego skutku jak poprzednim razem - sporo osób już ma jego koszulki. ;)
Już prędzej widzę Zlatana w Interze, Juventusie czy Napoli (co nie znaczy, że te ruchy, poza przejściem do Neapolu, uważam za możliwe) niż w Milanie. Raiola to na to jest za sprytny.

Trochę bez echa przechodzi dzisiejsze Trofeo TIM. Tu prawdopodobne składy:

Nie spodziewam się wygranej nad Juventusem, Tevez będzie super umotywowany, a my ich możemy ukłuć tylko Robinho, bo Niang to nie ten poziom jeszcze. Spodziewam się góra remisu bezbramkowego, bo na ewentualną stratę gola nie mamy czym odpowiedzieć. W związku z tym ten mecz nie wzbudza we mnie większych emocji poza obserwacją De Jonga, Nianga i Poliego, za to drugi będzie bardzo interesujący - Cristante, Petagna i sposób wykorzystania Emanuelsona jest dla mnie o wiele bardziej ciekawsze niż mecz z Juventusem.

Wróć do „Włochy”